Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 13
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Advies oorbescherming Gepost op: Juli 03, 2017, 09:02:42
Ik heb zwemdoppen laten maken een een brilkoordje erin laten gieten. Het brilkoordje doe ik door een lus van m'n wetsuit. Totale kosten: 25 euro

Ik ga er nog wel een heel klein gaatje in maken met een hete naald zodat ze niet meer drukdicht zijn. Er komt dan wel een heel klein beetje water in je oor, maar volgens de gehoorspecialist is de kans op schade kleiner bij een val op het oor.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw Board :) Gepost op: April 10, 2017, 21:35:35
jaime pro is een heerlijk board!
Prima voor boots. Maar voor boots is het wel handig om een breedtemaat groter te varen.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Vinnetje gezocht Gepost op: Maart 28, 2017, 13:21:20
ik heb nog precies zo'n brunotti vin (van de buitenkant althans). Weet ff niet of de passing ook hetzelfde is (met pasbusjes).
Zal van de week eens zoeken thuis.
4  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Stemmen en windmolens Gepost op: Maart 16, 2017, 23:11:05
Valt wel mee hoor. Zoals je de figuur van Erik kan zien scheelt het voor een orientatie richting het zuiden (wat bij ons het geval is) hooguit 13% tov een hellingshoek van 45 graden. Voor mij verwaarloosbaar.

Ook onze architect adviseert om ze bijna plat te leggen en heeft daar goede ervaring mee...
5  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Stemmen en windmolens Gepost op: Maart 16, 2017, 19:57:05
Let er wel op dat plat liggende zonnepanelen veel minder opleveren als schuin geplaatste.
Een twee standen opstelling zou nog veel beter zijn of mee draaiend

Ja dat weet ik. Ik vind zonnepanelen persoonlijk niet mooi en kies er bewust voor om ze bijna plat te leggen.
6  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Stemmen en windmolens Gepost op: Maart 15, 2017, 14:18:53
Ik wil het koelen en verwarmen ook combineren. De installatie is op een bierviltje uitgerekend en waarschijnlijk wordt het een kleine CV-ketel icm met een lucht/water warmtepomp. Het kostenaspect weegt hierin voor ons mee. Op termijn verwacht ik dat water/water warmtepompen goedkoper worden en over een jaar of 5-10 zullen we daarop overstappen.

Het geluidsaspect is een goede.  Ik denk ook afhankelijk van het vermogen van de WP.Ik kan hem in de tuin plaatsen (25 meter verwijderd van het huis) maar dan verliezen we nog wat rendement. Een andere optie is op het (betonnnen) platte dak maar wellicht hoorbaar en in het zicht. Volgens de fabrikant is het geluidsniveau 41dB. Ik ga me er maar eens in verdiepen wat een goede oplossing is...

7  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Stemmen en windmolens Gepost op: Maart 15, 2017, 10:47:57
Wij gaan een huis bouwen en moeten ook de keuze gaan maken voor onze energievoorziening. Het liefst zou ik mijn huis verwarmen met aardwarmte (water/water warmtepomp) maar die aanschafkosten vind ik nog te hoog (20k). Dus toch maar een gasaansluiting t.b.v. een CV ketel i.c.m. een lucht/water warmtepomp. Voordeel van een warmtepomp is dat we 's zomers ook kunnen koelen. Dit koelen kost elektriciteit en die wil ik gaan opwekken met wat zonnecellen (erg effectief omdat juist gekoeld moet worden bij zonneschijn). De zonnecellen komen op een platdak en ik ze niet kunnen zien dus ze komen bijna helemaal plat te liggen. Iemand ervaring met het koelen met warmtepompen en hoeveel vermogen/m^3 daarvoor nodig is?

8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitesurfing Accident - What happens when you can’t release your final safety Gepost op: Maart 14, 2017, 12:13:00
DE oplossing: 'Altijd je release achterop je trapeze monteren!'  Wink

Ben ik het niet helemaal mee eens. Als je je leash achter je trapeze vastmaakt kun je achterstevoren door het water gesleept worden. Het kan dan heel erg moeilijk zijn om te releasen dan krijg je het heel snel heel erg benauwd kan ik je vertellen . Zelfs Aaron H. heeft het een keer gehad heeft hij ooit verteld in een interview....

Suicide varen met 40 kts+ snap ik sowieso niet Smiley
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Betrouwbaarheid Actuelewind.nl Gepost op: Januari 30, 2017, 17:40:03
Ik vind actuelewind.nl best redelijk kloppen voor IJmuiden/WaZ.
Voor de ZM klopt er echter vaak weinig van. Het lijkt wel altijd minder hard te waaien en vlagerig daar...
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Joshua Emanuel: Kite World Record for biggest jump on WOO, 26.8 mt Gepost op: Januari 09, 2017, 13:10:45
Ik denk toch om gezichtsverlies te voorkomen.  Nu blijft het mysterieus hoe hoog Kevin nou eigenlijk springt. Mocht blijken dat hij nooit boven de 20 meter komt dan neemt hij zichzelf al bijna de volgend Kota titel af...
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Joshua Emanuel: Kite World Record for biggest jump on WOO, 26.8 mt Gepost op: Januari 07, 2017, 08:48:09
Ik heb ergens gelezen op Facebook dat hij met een 10m bezig was.... in 45 knopen Grin
Ik las dat het een 9m was op de Woo fb page
12  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: meer rocker in mijn huidige board? Gepost op: Januari 05, 2017, 21:56:05
Erik, een snel boardje is het zeker! Ik heb echt wel overwogen (en doe dat nog steeds) om er een boardje bij te kopen. Het ding is dat we een huis aan het bouwen zijn en al het geld gaat daar de komende tijd in zitten. Daarom zou het chill zijn om mijn board iets aan te passen want verder is hij perfect Smiley Ik heb een keer met de SNM gevaren en vond dat iets teveel freestyle. Maar ik zal het nog een keer proberen in beter gepowerde condities.
13  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: meer rocker in mijn huidige board? Gepost op: Januari 04, 2017, 18:52:11
Ik kan het eens proberen met een gelamineerd ijslollystokje Smiley
Maar stel dat het werkt... Waar vind ik een grote oven? Een industriële oven om staal te ontlaten misschien? Waar zou ik die kunnen vinden?
14  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: [NL] Stoke! 2016 Gepost op: Januari 04, 2017, 18:45:21
Vette actie! Leuk filmpje!
15  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: meer rocker in mijn huidige board? Gepost op: Januari 04, 2017, 17:43:56
Ik kijk even wat ik ga doen. Wellicht koop ik een board bij en houd deze zoals hij is. If not dan schuur ik denk ik de bovenkant kaal en lamineer hem opnieuw. Ik maak er dan wel een fotoverslagje van.
16  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: meer rocker in mijn huidige board? Gepost op: Januari 04, 2017, 17:17:18
Mijn board is een van de eerste shotguns en heeft minder rocker dan de shotguns nu. Ik heb dit board voor een gereduceerde prijs gekocht zonder garantie. Topboard maar ik zou toch graag meer rocker willen. Vooral bij snelle landingen na bijvoorbeeld kiteloops is dat toch wel lekker. Dat is mijn motief maar dat stond al in het onderwerp Smiley

Ik heb de jongens van Lieuwe al gevraagd of nog iets aan de shape te doen is. Rick zei me van niet...Maarrr kritisch als ik ben Wink wilde ik het toch nog ff checken. Ik heb niks te verliezen...

Nu ontopic. Ik lees net dat epoxy een thermoharder is en dat betekent dat ik de shape door verwarmen niet zal veranderen. Volgens mij heb ik maar twee opties: of een laag epoxy met weefsel eroverheen zetten of de boven/onderkant kaalschuren en helemaal opnieuw lamineren.

ps. @ Aloha: Ik vind de vraag waarom ik meer rocker wil net zo relevant of 'kritisch' als wanneer ik op een kookforum vraag hoe ik een appeltaart moet bakken; dat iemand reageert met waarom ik zonodig een appeltaart wil bakken.
17  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: meer rocker in mijn huidige board? Gepost op: Januari 04, 2017, 10:42:23
ET, bedankt voor je waardevolle bijdrage aan dit topic...
ListenToMe NEXT!
18  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: meer rocker in mijn huidige board? Gepost op: Januari 03, 2017, 19:10:03
@ET: ik ben zelf al kritisch genoeg.  Ik heb verder niet zoveel zin om uit te moeten leggen waarom ik meer rocker wil. In plaats daarvan graag antwoord op de vraag. Daarover gesproken: ik ga al helemaal niks aannemen van iemand die beweert dat rocker slecht is voor de performance van een board. Volgens mij overschat je je kennis. In het laatste heb je wel gelijk. Dan zoek ik het Inderdaad beter zelf uit.

@ Evan: bedankt voor je antwoord!
19  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: meer rocker in mijn huidige board? Gepost op: Januari 03, 2017, 16:00:49
Altijd grappig als de TS zich over zijn vraag moet verantwoorden  ThumpDown

Is er iemand met verstand van zaken (boardbouwer?)  die mijn vraag kan beantwoorden?
20  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / meer rocker in mijn huidige board? Gepost op: Januari 03, 2017, 15:29:23
Hoi!

Ik heb een Lieuwe shotgun en de plank heeft helaas wat weinig rocker (mijn plank nog wat minder dan de standaard shotgun). Nu is mijn vraag of ik er wat meer rocker in zou kunnen brengen.

Heeft het zin om er nog een laagje glasvezel met epoxy op te zetten en hem te laten drogen met terwijl ik er gewicht op leg (meer rocker aanbreng?) Maw, kan ik nu nog de shape wat veranderen?

gr Daan
21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Ralfie Airstyle vid Gepost op: December 20, 2016, 13:48:20
Misschien zegt t meer over Toby dan over jou... ik kijk namelijk nog liever naar mn schoonmoeder die zit te poepen dan naar die eeuwig durende airstyle films van hem. Ik vind het ergens een beetje sneu dat je je levensdoel hebt gemaakt van 1000 varianten van hetzelfde.
Maar eerlijk is eerlijk... kiten kan Toby wel Smiley
22  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Ralfie Airstyle vid Gepost op: December 19, 2016, 12:29:47
Voor mij ook iets te lang... maar ik kijk hier liever naar dan naar Toby Braeuer   loser
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wetsuit verzameld water. Gepost op: December 16, 2016, 08:11:57
hete breinaald erdoorheen prikken
24  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Jumping over windsurfers Gepost op: November 17, 2016, 17:59:07
 
...alleen moeten we daarom dit soort filmpjes blokken?

   meen je dit serieus?  schater
25  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Duitsers en de surfsport... Gepost op: Oktober 19, 2016, 11:25:05
Als je in de bloedlijn terug gaat kijken waarschijnlijk wel Wink
Pagina's: [1] 2 3 ... 13


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.