Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 42
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: petitie tegen windmolens op de maasvlakte Gepost op: November 17, 2020, 17:21:54
Ik heb de petitie al getekend uiteraard... what else can I do?

Laatste tijd zijn er veel dagen geweest met wind uit zuiden. Dan is de MV 1 vd weinig spots aan de NL kust met aanlandige wind (en ook beperkt, want zodra je het hoekje om bent kruis je de vaargeul en is het een enkeltje Noorwegen).
Dan is het echt mega-rete-druk op de MV2. De slufter is sws al veel te druk naar mijn mening, maar op die dagen is het helemaal maf.
Ik vaar dus meestal een stukje noorderlijker vd sluf, juist dat gedeelte wordt nu bedreigt door deze windmolens.


Ik heb niks tegen windmolens, maar die op het strand plaatsen is echt zo'n stom plan. Die op de blokken dam, prima, daar heeft niemand last van. Maar in de vloedlijn is echt niet acceptabel.

Wat kunnen we nog doen? Zo'n suffe petitie wordt natuurlijk makkelijk aan de kant geschoven, is mijn gevoel... Kunnen we ook ergens 'formeel bezwaar' indienen? (En heeft dat wel zin dan?)


--- toevoeging ---

Ik zie dat inmiddels er een enorme berg documenten gedownload kan worden vanaf https://www.eneco.nl/over-ons/wat-we-doen/duurzame-bronnen/windpark-maasvlakte2/
Zie "Publicatie ontwerpbesluiten"

Bij de "Stukken omgevingsvergunning", in "03.OMV Bijlage 1.0 - Toelichting op de aanvraag.pdf" staat onderstaande

Citaat
Bestemmingsplan
Het plangebied wordt op dit moment voor ‘waterstaatkundige doeleinden’ gebruikt. Daarnaast heeft het gebied een functieaanduiding voor de realisatie van windturbines. Het voornemen wijkt niet af van de zone voor windturbines, maar wel van een aantal bestemmingsplanregels die van invloed zijn op de inrichting van het gebied. Op onderstaande regels wordt van het bestemmingsplan afgeweken. De afwijking van het bestemmingsplan is daarmee beperkt.
• Er wordt niet voldaan aan de maximale afmeting van de rotordiameter bij een ashoogte groter dan NAP+75 meter voor de windturbines op de harde zeewering (art. 14.2.4, c, lid 1). Er worden grotere turbines gebouwd;
• Er wordt niet voldaan aan de minimale en maximale tiphoogte voor de windturbines op de harde zeewering. (art. 14.2.4, c, lid 2) Er worden grotere turbines gebouwd;
• Op de zachte zeewering wordt niet voldaan aan de combinatie van de hartlijnafstand en de lineaire interpolatie van de minimale en maximale tiphoogte (art. 14.3.4, d, lid 3) Er worden grotere turbines gebouwd bij de betreffende onderlinge afstand.

Oftewel, in het bestemmings plan was/is opgenomen dat daar middels windmolens energie opgewekt mag worden, maar er is niet expliciet opgenomen dat dat moet met gigantisch apparaten die dusdanig groot zijn dat ze in het water moeten staan om genoeg afstand van de HIZ te houden.
Ik vraag me af of kleinere windmolens dan wel in de duinen kunnen staan, zodat het recreatie strand nog recreatie strand kan blijven ipv een energie centrale.



2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Movie Zeelandt Badt Gastuh on Tour ! Gepost op: November 11, 2020, 18:23:54
Ouddorp, Rockanje, Maasvlakte, Brouwersdam liggen allemaal in Zuid Holland Richard, niet in Zeeland Tongue

Nog ff verder karren volgende keer naar Vrouwenpolder, Kamperland en Domburg etc.
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: petitie tegen windmolens op de maasvlakte Gepost op: November 02, 2020, 15:05:50
Ai wat een lelijke plaatjes zeg. Dit gaat toch nergens meer over.

Cry
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: pakken - schaarste ??? Gepost op: November 01, 2020, 00:52:43
Ik heb woensdag een 5/4 bij srface.com besteld, donderdag in huis. Vandaag mee t water in geweest. Mooi pak hoor! Erg happy mee.
5  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Al aan de wing? Gepost op: April 09, 2020, 10:43:54
Wing lijkt toch best veel op een vlieger? Ik kon geen wettelijke definitie van een vlieger vinden.
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Al aan de wing? Gepost op: April 08, 2020, 11:13:51
Omdat wingfoilen als windsurfen beschouwd wordt?
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Core Sensor 3 (Pro) bar Gepost op: Maart 28, 2020, 21:16:26
Zeker ????
Maar serieus, ik schreef "het lijkt me". Ik zeg niet dat t zo is.
Het viel me op omdat de plaatjes vd bar met en zonder lijnen er anders uit zien.
Jouw mening is dat "ie clean oogt", dus dat betreft val je ook in je eigen categorie ????

Overigens ben ik t geheel niet eens met je. Klepjes om je lijnen op te rollen != Clean ????????


Edit:
Okey al die vraagtekens zijn smileys vh android toetsenbord. Geen zin om t aan te passen, verzin zelf maar welke emoticons ik heb gebruikt Smiley
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Core Sensor 3 (Pro) bar Gepost op: Maart 27, 2020, 20:24:54
Als je je lijnen wilt opruimen moet je dus elke keer die 2 kapjes opentrekken... hoop dat dat dan een beetje soepel gaat, ook in de winter etc. Het lijkt me niet heel handig iig.
9  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitefeel: "Zet kitesurfen/recreatie even op hold" Gepost op: Maart 24, 2020, 22:39:04
Hoewel ik t opzich wel eens ben met de strekking van dit verhaal vind ik ook wel een beetje overdreven.
Je kan ook ff geen praatje maken.
Je kan ook ff niet 10m+ springen.

Kitesurfen is nou juist een sport waarbij je heel goed afstand houdt tot anderen. Een sport die door relatief weinig mensen beoefend wordt. Juist in deze zware tijden is ff dr uit, frisse neus, ff ontspannen en bewegen belangrijk.
Maar, probeer de risico's zoveel mogelijk te beperken.
Je wilt de zorg idd niet extra belasten.

Kitesurf les lijkt me idd uit den boze. Succes aan de kitescholen om deze periode zonder inkomen door te komen.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: vraag: iemand ervaring met duotone evo (2019/2020) vs f-one bandit 2019/2020)? Gepost op: November 28, 2019, 00:06:00
Mijn advies, koop er 1 2e hands en als t niet bevalt verkoop je m weer en koop je een ander. Zo kan je op je dooie gemak testen zonder meteen een bak geld uit te geven. Als je een model hebt gevonden wat bevalt kan je er altijd nog een hele set van kopen. Bij de meeste shops krijg je altijd wel een goeie prijs als je voor een hele set gaat. Dus laat je niet opjagen door b friday bs.
11  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Koen Sijbrands overleden, zaterdag 9 nov 2019 te Wijk aan Zee Gepost op: November 25, 2019, 23:45:02
Rip Koen. Ongelofelijk. Veel sterkte toegewenst aan ieder die hem kende.
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Review: TEN Pinna Kite! Gepost op: Juli 03, 2018, 22:29:09
Reviews in de meeste magazines zijn vaak een letterlijke kopie van wat de fabrikant er over schrijft. Dat snap ik eerlijk gezegd echt niet. Ik vind de reviews van Versus daarom echt wel een verademing om te lezen. Maar ik besef me wel dat Versus een winkel is, en dus gear wil verkopen, en dus hun eigen gear niet zal afkraken.
Wellicht vallen mensen over het woord "review" en zou je t een andere titel moet geven. Iets in de trand van "onze mening" of "uitgelicht" oid.
Want ook dit stukje is best aardig om te lezen, maar ik lees voornamenlijk reacties op de term "review" en niet inhoudelijk op het verhaal zelf. Jammer, want zo wordt t geheel negatief beladen terwijl juist heel positief is dat jullie je eigen verhaal schrijven ipv de tekst vd fabrikant te copy/pasten.
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Strekdammen Ouddorp komen weer boven het zand uit Gepost op: Juni 29, 2018, 11:14:09
Er is daar wel meer gaande, want er is ook een zandbank ontstaan (of opgespoten?) voor strand tent Iloon.. het golfsurf schooltje wat daar zat is ook weg.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bestaat Xensr nog? Gepost op: Juni 21, 2018, 14:08:02
idd totaal overbodig. Modereer dat en alle vervolg reacties gewoon weg. Zo sneu dit, hier wordt toch niemand beter van.
15  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Hollow Wood Surfboard bouwverslag Gepost op: Juni 01, 2018, 08:38:22
Gaaf man! Slim ook om het hout te laten lasersnijden, dat soort vormen luistert echt heel nauw. Lijkt me erg lastig om met de hand te zagen.

Wat voor lijm heb je gebruikt?
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: oostvoorne autostrand Gepost op: Mei 03, 2018, 19:35:45
"Gelukkig" zijn er ook die t niet wisten en wel netjes binnen de zone blijven nadat ze er op aangesproken worden.
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Heul veel gif in water en rook Gepost op: Februari 27, 2018, 12:54:01
"zal wel" .. ik zou er niet op rekenen, wat die documentaire aangeeft is dat deze grove milieu delicten regelmatig plaatsvinden en onder het mom van 'werkgelegenheid' door de politiek gefaciliteerd wordt.
Zelfs al worden ze heterdaad betrapt en de verantwoordelijken een paar jaar gevangenis straf opgelegd, deze bedrijven worden gewoon doorgestart en gaan verder met "verwerken" onder een andere naam. 
18  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: Kitehigh effect gevraagd Gepost op: December 21, 2017, 16:59:05
Ik moest toch wel ff lachen hoor. The interwebz op z'n best.

Anyway, veel plezier in Kaapstad Erik en Maarten! Lekker bezig allebei
19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Slufter Oostvoorne kite surfers verstoren de vogels ? Gepost op: December 08, 2017, 13:00:17
Het is heel simpel, als wij kitesurfers ons niet houden aan de grenzen en steeds het natuurgebied invaren wordt de spot helemaal gesloten. Dat zouden onze vogelvrienden natuurlijk het liefst zien, want dan kunnen ze pas echt meten of de aanwezigheid van kitesurfers de vogelstand beïnvloed.

Gelukkig houden wij ons wel aan de regeltjes, zoals genoemd werd in de documentaire. De enkeling die toch de regels breekt (en het dus probeert te verpesten voor de rest) kan een dikke boete te gemoed zien dankzij de mannen vd ordehandhaving. Fantastisch toch? Zij staan daar onze belangen te beschermen.
20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Slufter Oostvoorne kite surfers verstoren de vogels ? Gepost op: December 07, 2017, 14:24:13
Thanks voor het delen Richard, leuk filmpje om te zien.

Wat mij betreft laat het goed zien dat er onderzoek gedaan wordt en dat ze zelf ook wel snappen dat 'verstoring' moeilijk te meten valt. Het is dus helemaal niet zo zwart wit als steeds geschetst wordt op oa dit forum, zoals ook Eddy hierboven er weer hard tegenin gaat.
21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Follow the wind movie vandaag 24 nov in premiere Gepost op: November 26, 2017, 08:36:54
Vette film

Kan iemand een graafmachine die kant op sturen, met een schepje gaan ze t niet redden ben ik bang
22  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Afgedreven kiter ver downwind, hoe ermee omgaan? Gepost op: November 07, 2017, 09:54:29
Idd, ik snap echt niet dat je met gevaar voor eigen leven je kitestuff probeert te redden/behouden.
Ik heb niet de skills om andermans kite uit t water te halen maar ieder is welkom om mn trapeze vast te houden terwijl ik je naar de kant sleep.
23  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Windwaarschuwing zaterdag 21-10 en zondag 22-10 Gepost op: Oktober 27, 2017, 09:50:42
Hoe kan jij op de 25e een plaatje posten van de 27e? Is dat van vorig jaar?
24  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: North Entity pads zitten vast Gepost op: Oktober 22, 2017, 00:05:31
Wat mij hielp bij het losmaken van mn snowboardbindingen is vol op de schroevendraaier leunen zodat ie er niet uit kan schieten. En dan draaien, evt met een steeksleutel nog om de schroevendraaier.
25  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: North Entity pads zitten vast Gepost op: Oktober 20, 2017, 11:42:34
wd40?

verder een grote schroevendraaier en spierballen..

ik heb nog wel van die schuimblokjes van de 2010 pads liggen, weet niet of die passen
Pagina's: [1] 2 3 ... 42


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.