Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Rob van Wijngaarden overleden 2e kerstdag te Scheveningen Gepost op: December 27, 2016, 12:24:24
Helaas is deze tweede kerstdag Rob van Wijngaarden overleden, vermoedelijk verdronken door een combinatie van de kou en uitputting. Hij zou volgende maand 53 jaar geworden zijn en laat zijn vriendin en 10-jarige dochter na. Rob was samen met zijn vriendin lid bij Jumpteam Scheveningen en het is voor alle kiters van Scheveningen dan ook een groot verlies.

Namens Kitehigh enorm veel sterkte gewenst aan alle nabestaanden tijdens deze inktwarte decemberdagen. - Evan


http://www.omroepwest.nl/nieuws/3316472/Kitesurfer-alsnog-overleden-na-reddingsactie-voor-kust-van-Scheveningen





Origineel verslag van Tommyboy5:


Beste mede kiters,

Gisteren (2e kerstdag) was ik samen met mijn familie een daagje uitwaaien op het strand van Scheveningen. Enkele kiters waren bezig in de hoge golven die er die dag stonden. Vanaf de boulevard (aan de kant van de vissers haven) stond ik met mijn broertje naar één kiter te kijken die per ongelijk zijn kite in het water liet vallen. Omdat wij zelf al jaren kiten, realiseerde we dat de kiter door de hoge golven snel moest handelen, heel snel de kite uit het water zien te krijgen of alles losgooien en zwemmen...

Dat laatste was het geval, zijn kite werd al snel gegrepen door een golf, op zich geen probleem. De kiter leek goed te handelen, hij had zijn kite los gemaakt en was nog geen 100m van de kant verwijderd. Gezien de kou moest de kiter wel snel naar de kant zien te komen. Voor de zekerheid bleven we hem in de gate houden. Al snel leek hij niet snel vooruit te komen (moeilijk te zien vanaf de afstand waar wij stonden en door de hoge golven). We besloten richting het water te gaan, misschien was de kiter wel in de knoop gekomen of iets dergelijks. Aangekomen bij het water zagen we de kiter even niet tot dat we hem op zijn kop zagen drijven. Enkele oplettende omstanders hadden dit ook in de gaten en waren het water al ingelopen. Met 5 man hebben we de kiter het water uitgetrokken. Het ging om een grote man rond de 50 jaar, grijs haar en een baard.

De man ademde al niet meer en een hartslag was niet te voelen (gaat moeilijk met zo'n pak aan). Dus we zijn gelijk begonnen met reanimeren en hebben de hulp diensten ingeschakeld. Deze waren snel ter plaatsten, we zijn hooguit 10 minuten bezig geweest met reanimeren toen de politie het overnam. Waarna ook de brandweer en ambulancen snel arriveerde. Zelfs de traumaheli was gekomen, maar zij hebben de man geloof ik niet mee genomen. Wij zijn redelijk snel weer weggegaan toen de politie ter plaatsen was, mijn jongere zusje was er ook bij...

Hoe het afgelopen is met de man weet ik niet. De kans is groot dat de man dit niet overleefd heeft. Weet iemand misschien meer over de situatie?



Ik ben erg geschrokken van hetgeen dat gebeurd is, vooral omdat ik met mijn vader en broertjes ook regelmatig kitesurfen, ook met deze omstandigheden. Had ons dit ook kunnen overkomen? Ik heb zelf altijd het idee gehad, dat zolang ik mij aan de regels houd, dat kiten niet gevaarlijk hoeft te zijn. Echter hield deze man zich netjes aan de regels. De wind was bijna volledig aanladig, er waren meerder kiters aanwezig, ect. Zoverre ik weet was de man wel alleen bezig, wat niet slim is.

Maar hoe kan dit dan gebeuren? Is het water zo koud geweest dat de man binnen enkele minuten al onderkoeld is geweest en zijn bewustzijn is verloren in het water. Is hij misschien veel te lang doorgegaan met kiten, waardoor hij al onderkoeld was en daarom zijn kite ook liet vallen.

De man had nog wel netjes zijn kite los gegooid, daar was hij dus nog van bewust toen het fout ging. En voor zoverre wij het zien konden, leek het erop dat de man nog geprobeerd heeft terug te zwemmen.


Wees dus allemaal gewaarschuwd!!! Ga met deze omstandigheden en temperaturen nooit alleen kiten en ga ook niet te lang door. Als je merkt dat je het koud begint te krijgen (jullie kennen allemaal dit gevoel wel) stop dan en ga zeker niet te lang door! Dat de man zijn kite liet vallen kan iedereen overkomen, soms kan je daar zelf niet eens wat aan doen. Een paar minuten (100 meter naar de kant zwemmen), was voor deze man al te veel!!


Daarnaast. Is er misschien iemand die deze man en of zijn familie kent? Wij hebben het van het begin tot het einde zien gebeuren... Daarnaast zijn we erg benieuwd of de man dit overleefd heeft.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Verschil freestyle en wakestyle afstelling Gepost op: Augustus 21, 2015, 13:54:41
Bedankt voor je tips Frank,

Ik hoop dat de voorspelling voor volgende week zo blijft, dan kan ik het eens gaan proberen.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Verschil freestyle en wakestyle afstelling Gepost op: Augustus 21, 2015, 11:20:32
Bedankt voor je reactie Frank!

Ben benieuwd of het loopen bij mij nu wel beter zal gaan lukken. Als ik nu loop is mijn kite meestal net niet snel genoeg rond en wordt ik niet goed opgevangen. Ik dacht dat dat kwam doordat ik de loop niet hoog genoeg of te laat inzetten, maar mogelijk gaat het loopen in de freestyle setting nu wel goed!

Nog een vraagje over die pop. In de wakestyle setting kan je dus harder poppen, maar gaat dit ook makkelijker of juist niet? Ik heb poppen namelijk nog niet altijd even goed ondercontrolle en heb soms het idee dat poppen te agressief gaat en ik hierdoor de edge niet goed kan houden. Waardoor de pop uiteindelijk niet goed lukt en ik weinig slack in mijn lijnen krijg. Ik heb ooit een RPM geprobeert en hiermee lukte mij het beter om te poppen, terwijl het met deze kite beter zou moeten lukken. Zal de freestyle setting hierom beter zijn om het poppen te leren?
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Verschil freestyle en wakestyle afstelling Gepost op: Augustus 20, 2015, 10:53:17
Oké ga ik dat eens proberen. Ik ben benieuwd of ik veel verschil zal gaan merken.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Verschil freestyle en wakestyle afstelling Gepost op: Augustus 19, 2015, 14:43:37
Hallo mede kites,

SInds een half jaar vaar ik Best GP kites uit 2013, hiervoor altijd Ozone instinct kites uit 2007 gevaren, dus dit was een grote overstap... Mijn GP's hebben twee soorten afstellingen, een freestyle en een wakestyle setup. Nu dacht ik altijd dat de kites als freestyle kite was afgesteld maar toen ik dit laatst wilde veranderen bleek dat dit andersom is. Ik heb nu mijn kites van de wakestyle setup naar de freestyle setup gezet. Mijn vraag is, ga ik hier veel van merken?

Ik lees dat de freestyle setup wat sneller is en je hierdoor hoger springt, maar tegelijkertijd verlies je wat pop en slack dus unhooken is wat minder fijn. Nu ben ik voornamelijk van het unhooken en wilde hem juist naar de wakestyle setup zetten omdat mijn pop niet altijd goed lukt, ik krijg volgens mij een te veel horizontale ruk waardoor ik niet hoog genoeg komt en mijn dode moment zeer kort is. Zal dit verbeteren als ik hem als freestyle kite afstel.

Wat is verder jullie ervaring in het verschil tussen de freestyle en wakestyle setup?
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wetsuit of droogpak Gepost op: Augustus 17, 2015, 13:43:49
Afgelopen winter heb ik een droogpak aangeschaft welke ik al weer snel hebt omgeruild voor een semi dry 5/3 wetsuit. Mijn ervaring met een droogpak is dat je, zolang je rustig vaart, wel droog blijft. Maar wanneer je houd van freestyl/wakestyl (unhooked) zoals ik, komt er na een harde crash vaak toch wat water naar binnen en er is niets zo verveld als natte kleren in een droog pak. Daarnaast zit een wetsuit veel lekkerder en flexibeler. Hoewel ik geef toe omkleden is wel veel beter met een droogpak.

Een semi dry pak met een cap en handschoentjes is daarom voor mij een goede tussenweg. Dit is hetzelfde als een gewone wetsuit, echter zit er een waterdichte laag over wetsuit waardoor er alleen wat water bij de openingen naar binnen kan en wordt het water dus niet in je pak geabsorbeerd. Een goede kwaliteit 5/3 geeft mij hierom voldoende warmte in de winter, terwijl het pak ook nog zeer geschikt is voor het voor en na seizoen (zomer heb ik niet geprobeerd). Daarnaast is het s'winters met een westen wind bijna nooit kouder dan 5 graden. Alleen met oosten wind wordt het echt koud. Oosten wind vind ik k*t dus dan ga ik gewoon kite filmpjes kijken Wink Let wel op dat je niet te diep gaat, als je te lang in het water zit te tobben na een crash ben je snel onderkoeld.

Dus mijn advies 5/3 semi dry van goede kwaliteit. Als je op marktplaats naar overjarige pakken kijkt zal het je niet eens zo veel kosten.

7  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: VERLOREN in SLUFTER - Control bar Naish Gepost op: Juli 08, 2015, 13:47:53
http://link.marktplaats.nl/m939111138 ????
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: De Slufter fotosessie 17-06 vanaf 18.00uur Gepost op: Juni 24, 2015, 09:18:56
Gave foto's!!
9  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Loopsessions - Ronald den Ouden Gepost op: Augustus 19, 2014, 12:00:29
Mooie loops! Ik zag ze gister live op de slufter, zag er heel gaaf uit!
Had je toevallig ook die 2 broertjes ook bezig gezien? De jongste was nog maar 11 en loopte hem al als een beest!!! Heb gelijk een minderwaardigheidscomplex nu Wink
10  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Leuk hostel in Fuerteventura Gepost op: Juni 25, 2014, 10:43:43
Koeleman

Ik ben met 3 andere vrienden van 31 juni t/m 14 augustus op Fuerteventura. We verblijven in het surf riders hostel.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Impact vest tegen verdrinken? Gepost op: Oktober 01, 2013, 20:38:50
Bedankt voor jullie reacties!

Ik snap dat zo'n impact vest niet aan een reddingsvest kan tippen, maar ja een reddingsvest is ook niks natuurlijk. Maar zou het wel genoeg drijf vermogen geven om met niet al te veel moeite terug naar de kant te drijven/zwemmen? Met een arm uit de kom is zwemmen namelijk niet heel gemakkelijk.

En dicht bij de kant blijven is, zeker als het niet druk is, wel heel belangrijk ja. Heb pas nog gehad dat in de lucht mijn kite leeg liep en dat was een eind zwemmen zeg...
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Impact vest tegen verdrinken? Gepost op: Oktober 01, 2013, 14:15:45
Beste kiters!

Van het weekend was ik met een maat van me kiten op het oostvoorne meer. Twas een heerlijk daagje met goede wind en zon tot het fout ging. Mijn maat maakte een rare beweging tijdens het maken van een 180, waardoor zijn arm uit de kom schoot. Gelukkig gebeurde dit voor de kant, dus kon hij gewoon gaan staan en naar de kant kon komen, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

Ik ben hier uiteraard erg van geschrokken! Gelukkig is alles goed gekomen, maar wat nou al lig je midden op zee, je kan niet staan en er gebeurd zoiets??? In zo'n situatie (en er zijn nog veel meer soort gelijke situaties) zou je makkelijk kunnen verdrinken... Wat kan je als kiter nu doen om dit voorkomen?

Zelf zit ik er nu aan te denken om een impact vest te kopen voor drijfvermogen als zoiets gebeurd, maar heeft dit wel voldoende drijf vermogen? Eerst was ik altijd tegen deze vestjes, vond het altijd zo'n mode meisjes wakeboard ding, net als je zwembroek over je pak zegmaar. Maar die gedachten zijn nu toch wel veranderd.

Wat zijn jullie ervaringen met zo'n impact vestje of hebben jullie misschien andere tips voor voorkomen van verdrinken en dergelijke situaties?


Bedankt!
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / De wind checken, hoe doe je dat? Gepost op: September 19, 2013, 14:41:44
Beste medekiters,

Er zullen vast al meerdere topics over dit onderwerp zijn, maar aangezien de tijden veranderen, er nieuwe wind voorspellingen bij komen en oude verbeteren wilde ik hier toch nog eens over beginnen.

Nu gebruik ik altijd windfinder superforecast, deze heeft het over het algemeen redelijk goed kwa snelheid en richting. Ik gebruikte eerst ook wel windguru, maar deze voorspellingen zijn naar mijn ervaring veel minder accuraat dan windfinder. Verder kijk ik nooit verder dan 3 dagen vooruit, want dat klopt toch zelden. Ook check ik voor ik vertrek altijd even de actuele wind data en webcam van de des betreffende spots.

Ik ben nu sinds een jaar helemaal gek van het kite en vroeg me af: hoe kijken jullie of er goede wind is voor een mooie sessie en hoe betrouwbaar is dat?? Zelf heb ik nog wel eens keren gehad (zeker aan het begin) dat ik aan kwam op het strand en er geen wind meer was? Hebben jullie toevallig tips voor me, zodat ik er zeker van kan zijn dat er wind is?
14  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kitesurfen in hoge golven Gepost op: September 02, 2013, 22:58:26
Bedankt voor jullie reacties. Van te voren had ik niet verwacht dat die grote golven zo gevaarlijk konden zijn. Maar je moet natuurlijk altijd goed onderzoek doen voor je op een nieuwe spot gaat kite, dat was eigenlijk al  fout 1.

De volgende keer als ik zulke golven gaat proberen te overwinnen, zal ik zeker mijn safety gebruiken. En wanneer ik na het gebruiken van mijn qr nog steeds kracht in de lijnen voel gooi ik hem helemaal los. Uit de knoop halen moet je hem dan toch nog wel, alleen hopen dat die blijft liggen... Verder is het misschien geen overbodige luxe een mesje bij je te hebben om de lijnen door te snijden als je er in verstrekt raakt. Zoizo is dat al verstandig maar zeker in de golven kom je zo in je lijnen verstrengelt te zitten.
15  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kitesurfen in hoge golven Gepost op: September 02, 2013, 20:48:59
Wel jammer dat je je leash niet kon gebruiken. Behalve dat het voor jezelf veiliger is, is het ook voor de kite beter. Een kite waarvan de safety is getrokken heeft meer overlevingskans in de golven.

Ik snap alleen niet hoe je je safety kan vergeten. Heb je niet standaard een leash aan je trapeze hangen?

Ja dat is zo, als ik mn safety gebruikt zou hebben had mn kite nu nog heel geweest denk ik.

Ik was het vergeten omdat ik mijn safety eerst altijd alleen aan mijn trapeze bevestig en later pas aan mijn bar. Dit doe ik omdat mijn lease niet met mijn bar mee draait, dus als ik hem dan oplaat zit hij er vaak omheen gedraaid...
16  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kite vakantie met kerst Gepost op: September 02, 2013, 18:54:46
Bedankt voor jullie reacties! Hier kan ik veel mee!
Ik ga het allemaal eens uitspitten en dan komt de vakantie helemaal in orde.

Nogmaals bedankt.
17  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Kitesurfen in hoge golven Gepost op: September 02, 2013, 18:49:06
Beste kiters!

Afgelopen zondag was ik voor het eerst kite bij kijkduin. Was een prima spot met mooie vlakken stukken water tussen het stand en de zandbank voor de zee (ik geloof dat dat een lagune heet). Maar het was er uiteraard veel te druk om met zn allen in dat stukje water te kite. Dus besloot ik de zee op te gaan waar hele hogen golven waren, af en toe wel van 3 meter hoog. Hiervoor had ik nooit eerder met hoge golven gekite (1,5 meter max misschien). Na wat twijfelen ben ik toch de golven in gegaan wat een poos lang goed ging. De zee op was wel moeilijk met die golven, maar terug naar de kant was prachtig uiteraard. Ik hoefde mn kite eigelijk niet meer te gebruiken.

Maar toen letten ik even niet goed op en klapte mn kite in het water, waarna ik er al snel achter kwam dat ik mijn kite met geen mogelijkheid het water meer uit zou krijgen met zulke hogen golven. Na wat mislukte relaunch pogingen kwam ik tot de beslissing mn safety te gebruikt, alleen deze was ik vergeten om te doen. Super dom natuurlijk, maarja gebeurd me nu geen tweede keer meer. Toen heb ik me met mn kite naar de kant laten drijven, terwijl mijn kite gedurende de heel de terug reis het zwaar te voorduren kreeg. Door al de golven was mn kite helemaal door de lijnen gedraaid en hierdoor totaal onbestuurbaar. Maar toen kwam het gevaarlijke deel, er stonden een hoop mensen te kijken aan de kant die allemaal op mij en mijn kite af kwamen lopen en hoe harder ik seinde dat ze weg moesten wezen hoe meer er kwamen. Ik was natuurlijk doodsbang dat mijn kite wind zou vangen en al die mensen omver zou maaien, die lijnen zijden als messen dan. Gelukkig hapte mn kite geen wind en stond er een ander kiter tussen die mij begreep en de mensen wegstuurde.

Uiteindelijk was er gelukkig niks ernstig gebeurd en zat er alleen een scheur van anderhalve meter in mijn kite, wat hopelijk nog wel te repareren is.


Nu vertel ik dit allemaal natuurlijk niet omdat ik niks beters te doen heb, maar om jullie te waarschuwen.
Zorg er dus altijd voor dat je je safety draagt! Let ontzettend goed op als je in hoge golven gaat kiten en zorg dat je kite in de lucht blijft! En gaat het fout, zorg er altijd voor dat je niemand in gevaar kan brengen, jij kiest er voor om zo'n gevaarlijke sport te beoefenen, niet de gene die om andere redenen naar het strand gaan.

In mijn geval is het gelukkig allemaal goed gegaan, maar het had net zo makkelijk heel anders af kunnen lopen...
18  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kite vakantie met kerst Gepost op: Augustus 28, 2013, 15:30:06
Ga snowkiten in duitsland. Niet zo ver weg, accomodatie e.d. is in de omgeving meestal wel vrij goed(koop) te vinden. En als het niet waait ga je gewoon snowboarden.

Dat is inderdaad een leuk idee, maar ik ga toch liever gewoon kiten. Weet je misschien een goede locatie waar ik in december terecht kan?
19  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kite vakantie met kerst Gepost op: Augustus 28, 2013, 11:24:06
Niemand tips?
20  Algemeen / Buitenland & Travel / Kite vakantie met kerst Gepost op: Augustus 26, 2013, 17:20:26
Beste kiters,

Aankomende kerst wil ik met wat vrienden op kitevakantie gaan. Ik zoek een goede locatie met uiteraard veel wind. Ook zouden we het leuk vinden om s'avonds nog wat te kunnen doen, maar kiten staat op nummer 1! Nu zat ik in eerste instantie aan Fuerteventura te denken, maar daar is de wind in december een stuk minder goed. We kunnen al aardig kiten, maar zijn geen pro ofzo. Ook hebben we niet heel veel te besteden (Brazilië, Zuid-Afrika, ect is dus te duur).

Weten jullie misschien nog andere goede spots met goede wind in december??
Of is Fuerteventura dan nog steeds top?

Alvast bedankt!
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite lek Gepost op: Juni 30, 2011, 13:46:14
Okee,

Hoeveel van die "oranje bladders" zitten er bij jou in je kite?
Twee voor in de struts en één in de LE???
Dat zijn namelijk de bladders die hij mij zou opsturen.

Ik heb de kite zelf gerepareerd met plak stikkers en een strijkijzer. Misschien is dat voor jou ook een optie?

Ik hoor nog wel van je!
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite lek Gepost op: Juni 30, 2011, 11:45:03
pffff, raar....

Tegen mij heeft hij een week geleden belooft nieuwe bladders op te sturen, maar die zijn ook nog steeds niet binnen:(
Toen heb ik met moeite een paar dagen geleden weer contact op kunnen nemen en vertelde hij dat hij de nieuwe bladders helemaal in Frankrijk besteld had en het dus wel ff kon duren.
Nu kreeg ik gister weer een smsje dat de bladders vandaag binnen moeten komen. De TNT is nog niet geweest, dus ik wacht vol smart, maar verwacht er niet te veel van...

@mklencke
Wat ik heel vreemd vind, is dat jij precies dezelfde kite heb met precies dezelfde problemen...
Als ik de lekke bladders bekijk lijkt het wel of de kite in het prikkeldraad heeft gezeten, maar het doek is nog gewoon helemaal in orde.

Zitten er bij jouw kite geen kleine gaatjes in het doek? Dan komen mijn bladders misschien wel uit jou kite...


23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite lek Gepost op: Juni 20, 2011, 13:15:52
Ik heb weer contact met de verkoper gehad en die zou 3 nieuwe bladders voor me regelen twee voor in de struts en 1 LE bladder.
De verkoper was doorverkoper dus wist hier zelf ook niets van...
Als ik de nieuwe bladder krijg en deze in orde zijn Wink is alles dus gewoon goed gekomen.
Hoewel ik hem nog niet eens de lucht in heb gehad (ben benieuwd of de rest wel allemaal normaal is)

Nogmaals bedankt voor jullie hulp en snelle reacties!
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite lek Gepost op: Juni 19, 2011, 15:03:06
Hier zijn een paar foto's van de ernstig mislukte reparatie:
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite lek Gepost op: Juni 19, 2011, 14:50:02
Hallo,

Hier het vervolg:
In eerste instantie wilde ik de kite dus door de verkoper laten repareren, maar omdat hij nogal ver weg woont en het plakken van zo'n tube niet een ingewikkelde reparatie is heb ik besloten deze zelf uit te voeren.
Ik had de LE uit de kite gehaald en in een bad vol water gekeken of er een lekkage was. Er waren maar liefst 3 lekkages Embarrassed

Na deze goed gerepareerd te hebben was de LE weer lekkage loos. Toen heb ik hem terug in de kite gestopt en heb hem opgepompt en de hele nacht zo gelaten. Jammer genoeg was hij toen ik wakker werd weer helemaal zacht... Cry

Ik heb hem toen opnieuw opgepompt en alle struts afgesloten, er bleken er twee lek te zijn.
Deze twee heb ik er allebij uit gehaald, waardoor ik tot een schokkende ontdekking kwam. In één van de twee struts bleek al eerder gerepareerd te zijn, er zaten maar liefst 11 plak stikkers op en één van de uiteinden van de strut was opgepropt en op een klont getapte en lekte nog ook!
Egt ZEER amateuristisch geprobeerd te repareren, en ernstig mislukt dus.
Terwijl de verkoper duidelijk had gezegd dat hij nog nooit was gerepareerd.

Het lijkt me dat dit niet zo hoort en ga dus mijn geld terug vragen...

Jammer Angry
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.