Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 6
1  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Kitesurfers vinden lichaam in zee bij Noordwijk Gepost op: Juni 09, 2017, 17:59:24
NOORDWIJK - In de zee bij Noordwijk is vrijdagmiddag een overleden persoon aangetroffen. Kitesurfers zagen een lijk drijven en sloegen alarm, waarop het lichaam door hulpdiensten uit het water is gehaald.

Update 21:25 uur: de politie meldt dat het slachtoffer een man is. Hij is tussen de 25 en 35 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. Hij heeft een licht getinte huidskleur, een stevig postuur, kort en donker kroeshaar en een sikje.

Het slachtoffer droeg een donker vest met capuchon, een donker T-shirt met daarop twee doodshoofden, een zwarte trainingsbroek van Adidas (maat 3XL) met rode/roze strepen langs de pijpen en rode Nike Air Max-gympen (maat 45,5). Ook had hij een grote koptelefoon met microfoon (zwart-rood van kleur) om de nek hangen. Verder droeg hij een oranje, nylon rugzakje van Converse.

Tips

Over de doodsoorzaak tast de politie nog in het duister. Wie tips heeft of meer weet over de overleden man, wordt verzocht contact op te nemen met de districtsrecherche Leiden-Bollenstreek. Dat kan via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/3438087/Kitesurfers-vinden-lichaam-in-zee-bij-Noordwijk


Kitesurfer verongelukt in zee bij Noordwijk

http://www.telegraaf.nl/e/28353986

NOORDWIJK - Een dode kitesurfer is vrijdagmiddag aangetroffen in de zee bij Noordwijk. Het slachtoffer is verongelukt.

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

’Man dreef in de zee’

Kitesurfers die daar aan het surfen waren zagen de man in zee drijven en alarmeerde de hulpdiensten. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij haalde vervolgens de persoon uit zee met behulp van een reddingboot en bracht de persoon naar het strand toe.

Daar stond ambulancepersoneel al klaar, echter konden zij niets meer doen voor het slachtoffer.
2  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Thailand vanuit Bangkok? Gepost op: Januari 27, 2017, 19:31:30
100% zeker is lastig in Thailand. Maar dicht bij Bangkok zou ik naar HUA Hin (woonplaats Koning) gaan. Makkelijk met train of bus te doen en dichterbij dan de eilanden. Net buiten het centrum bij de hoge flat en tegenover de stopping mail en bioscoop is een kitesurfschool van een Israëliër waar je spullen kan huren volgens mij.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: Augustus 12, 2016, 09:55:33
Weet iemand hoe ik bij bestellen kan schakelen van usd naar GBP? Ga hem ook maar eens proberen. En is ene oude bar van cabrinha met IDS systeem van de 14m te gebruiken bij deze kite? IDS is geloof ik uit 2009. Zelf gebruik ik die kite niet zo vaak meer.

En kan ik met een TT Cabrinha boardje beter de 15m of 18m bestellen? Ik weeg 80 kg. Of een groter boardje erbij kopen?
4  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Oostvoorne bij douche of parkeerplaats handschoenen verloren Gepost op: Mei 15, 2016, 19:58:36
Ik heb mijn Mystic handschoenen vergeten of verloren bij de douche of op weg naar de auto vandaag (zondag 15 mei)? Heeft iemand ze toevallig gevonden? Stuur dan een PB naar mij aub.
5  Algemeen / Trefpunt / Re: Ochtend 30 april kijkduin Gepost op: Mei 01, 2016, 20:22:39
Ben ik ook wel benieuwd naar. Is er niet een whatsapp groep met wat Haagse (en omgeving) kiters?

Ja er is een Whatsapp groep voor de ZM. Stuur een pb en zal de beheerder Jaco van Leeuwen vragen je toe te voegen. Succes met het verder leren van het Kiten.
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Zandsuppletie Brouwersdam Gepost op: Oktober 14, 2015, 13:29:48
Via de webcam kan je live de vorderingen bijhouden!

http://streaming3.webcam.nl/natural-high/natural-high.stream/playlist.m3u8

Veel plezier. Zaterdag of zondag hopelijk goede wind om de zandsuppletie zelf te aanschouwen. Ben inderdaad blij dat straks die rotstenen weg zijn.
7  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: ongeval brouwersdam Gepost op: Augustus 25, 2015, 19:07:59
Waren wel stuk of 30 kiters op bd met aflandige wind aan het varen. Kon ik mooi zien van mijn plek op het strand bij de vuurtoren. Kreeg bijna spijt dat ik hier lag te zonnen ipv te kiten Wink
Mij te aflandig en om te gokken of de buitenlandse kiters mij zouden kunnen slepen bij materiaalpech en ik me verstaan maar kan maken met het Haags ben ik toch maar blijven bakken. Sterkte voor de ongelukkige kiter.
Op Scheveningen reden ze vroeger rond met borden niet zwemmen in zee ivm gevaar kunnen ze nu niet met borden op de bd rondrijden met niet kiten!?
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Local Heroes Gepost op: Augustus 14, 2015, 09:47:41
Gezellig groep zo te zien. Have fun.
9  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / 2 kiters gered nabij Zandmotor. Gepost op: Augustus 14, 2015, 09:38:58
Meerdere kiters waren in de problemen. De laatste 2 moesten gered worden. Ze waren heel vlakbij de kust. Ik vermoed dus iets aflandige wind en wind die weg viel. Afgelopen woensdag waaide het redelijk en na 19 uur viel de wind weg.

Het lijkt erop dat het leerlingen waren vanwege de rode oniel shirtjes later in beeld. Wie weet meer?

http://www.regio15.nl/index.php/nieuws/lijst-weergave/31-waterongevallen/23351-twee-kitesurfers-in-problemen-op-kijkduin

Ps: gisterenmiddag op Ouddorp gingen 2 kiters ook met aflandige wind het water op.
10  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kiter en windsurfer gered (kite en bar kwijt) Gepost op: Augustus 05, 2015, 23:41:02
Wie weet zijn het wel zijn spullen. Al stond er bij dat bar om een golfbreker zat met zijn lijnen..
11  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Kiter en windsurfer gered (kite en bar kwijt) Gepost op: Augustus 05, 2015, 23:23:41
Zomaar een Haags berichtje van de KNRM.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/04-08-2015/windsurfer-en-kitesurfer-de-problemen-voor-kust-van-scheveningen-reddingsbrigade-r

Ben wel benieuwd naar het verhaal van de kiter!
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Fly Me To The Moon Gepost op: Juli 01, 2015, 21:50:34
Die komt er wel  schater
13  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Hulpmiddelen voor noodsituatie's Gepost op: Mei 25, 2015, 09:39:08
Ik zie zo'n vouw-mes toch niet zo zitten - zie maar eens dat je dat op tijd open krijgt.
Die standaard lijnenmesjes lijken minder handig om op je bovenarm te bevestigen: die zijn vrij kort om goed door een hoesje oid vastgehouden te worden.
Eigenlijk heb je iets nodig dat je in je vuist kan houden terwijl je door je lijnen hakt. Ben benieuwd of er iets gevonden kan worden dat hierop lijkt:
http://www.mondialgifts.be/relatiegeschenken/veiligheidsmes.html


Is dit mesje met het logo van de nkv en gecombineerd met een krul plastickoord en klitteband niet iets om kado te geven aan alle leden van de knv. Wie weet vinden ze een sponsers zelfs voor logo op de andere kant.
14  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Hulpmiddelen voor noodsituatie's Gepost op: Mei 25, 2015, 09:31:30
Ik heb een mystic gordel en ben al 2 mesjes kwijt geraakt daar het klitteband niet echt goed werkt. Hoe hebben jullie het beter vast gezet zodat je het met normaal kiten niet verliest?
15  Army of KiteLounge / KiteLounge / Knrm donaties via app Fundrunner Gepost op: Maart 13, 2015, 16:57:44
Beste Kiters,

Via de app Fundrunner kan iedereen die met welke sport (niet gemotoriseerd dan) in beweging is gratis donaties laten storten op de rekening van onder ander de KNRM.

Achter de gratis donaties zitten NL-bedrijven die het geld per activiiteit die jij publiceert via de app op twitter of Facebook overmaken. Het hoeft jezelf niets te kosten behalve de energie van  het bewegen dan.

Je zou zelfs al kiten geld kunnen ophalen. Moet je je mobiel wel waterdicht opbergen en bij je dragen! Maar het kan ook met fietsen naar werk, wandelen in de stad, etc.

Een kijkje waard en kost jezelf niet echt veel moeite. Wel dat er natuurlijk een reclame boodschap namens jou de wereld in wordt gezonden.

Maar wie wil hier nu niet de KNRM steunen? Mag natuurlijk ook zonder dat je het via de app doet. Of beide.

Alexander
16  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Nederlandse kiter in Langebaan overleden? Gepost op: Januari 07, 2015, 14:33:43
Het bljkt een nl kitesurfleraar te zijn volgens de telegraaf.

http://www.telegraaf.nl/e/23527850

Sterkte voor de familie en hopelijk komen we te weten wat er is misgegaan.
17  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Helaas, in dit jaar. 2 doden in Frankrijk, zat 20-12-2014 Gepost op: December 28, 2014, 16:40:28
Dank voor de uitleg. Ik zie het zelf niet zo goed op het filmpje dat e.e.a. Gedraaid is.
18  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Helaas, in dit jaar Gepost op: December 28, 2014, 10:21:09
Zijn naam was serge marcal, chirurg met name plastische chirurgie, in melun. Zijn patiënten reageren op forums.

Het strand daar is uitgestrekt, totaal verlaten. Het is eb, echt bizar ongeval. Toen ik het stuk hierboven aan het vertalen was in het NL moest ik denken aan een clip welke op het forum staat van van een kennis. Deze kiter kon ook niet releasen.
http://m.youtube.com/watch?v=5GmaGpJChTI


Wat had deze man nu het beste kunnen doen? Bedoel je met uithaken los van de chickenloop en dan de bar door de lijnen halen? En wat als hij al op het water had gerealeesd of had hij zijn leash los moeten maken en dan de quickrelease? Is er iemand die aan de hand van dit filmpje en of een andere het goed kan laten zien aan mij?

Ps: sterkte voor de familie van de 2 ongelukkige kiters.
19  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Wat ging er fout? (Schwein gehabt) Gepost op: Oktober 01, 2014, 07:21:06
Waarom zou je de leash niet standaard op de OSH hebben bij het varen? Bij mijn oude Cabrinha had ik hem standaard door de o ring of is dat systeem anders dan van dit merk?
20  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: 5 jarig jongetje gewond door kite Gepost op: Augustus 31, 2014, 21:18:47
Heel raar ongeluk. Sterkte voor het jongetje.
21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Cabrinha 2015 Gepost op: Augustus 31, 2014, 18:58:47
Vandaag op de brouwersdam de Velocity 14m en de Switchblade 10 getest.

De Velocity was makkelijk te rijden en parkeer je heel soepel op 11-10 en 13-14 uur. Traagheid valt mee voor een 14m. Goede sprongkracht met grote hangtime. Wel op tijd weer indraaien. Sprongkracht kwam waarschijnlijk ook door de afzet met Cabrinha Ace bordje.
Bardruk voelde iets groter aan dan de SW.

Daarna de 10 SW gevaren dus. Reageer natuurlijk sneller en bevalt me beter  Smiley maar helaas door iets te weinig wind waren de sprongen noet zo hoog als bij de 14. Stuurt lekker direct en staat stabiel in de lucht. Lichtere bardruk.

De nieuwe bar ook getest. Release is makkelijker te herstellen als je gebruik hebt gemaakt van je quickrelease. Ziet er ook weer steviger uit dan zijn voorgangers. Drijft ook. Maar hoe vaak zal je je release gaan gebruiken. Wel raar dat bij de powerlijnen geen kleuronderscheid is voor links of rechts. Er is wel een label waarbij je moet weten dat die links hoort. Dan zit de voorkant van de depowerkoord goed dus. Anders is het gedraaid (ook geen probleem).
22  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Clinics Matchu Lopes / North en Best testdag / 2e handsmarkt @ Brouwersdam Gepost op: Augustus 28, 2014, 18:01:59
Hoe laat begint de testdag? Zie alleen tijden staan van de clinics.
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Discussie - wel of niet betalen om te kiten bij een vereniging? Gepost op: Augustus 28, 2014, 08:38:24
Haha €7.50 om een dagje te mogen kiten, never nooit dat ze dat gaan krijgen van mij.

@Marc
Ik neem aan dat Katwijk niet de plaats gaat worden om de recordpoging van Youri, Nick en Kevin te gaan verbeteren? Zo te lezen ben jij diegene die onderaan kite vaart en als enige een hesje en een dagpasje moet gaan halen bij de vereniging. Of je moet afspreken dat de andere 3 die boven je hangen de kosten delen dan kite jij die dag gratis (lol)
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Discussie - wel of niet betalen om te kiten bij een vereniging? Gepost op: Augustus 27, 2014, 22:45:21
Lees ik het nu goed dat apv 55 ook geldt voor vliegers  Shocked dus ook die moeten een dagpas hebben en een lyca shirt aan op het strand haha. Nu nog en sponser opdruk op de shirts en het wordt een vrolijke boel.
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Discussie - wel of niet betalen om te kiten bij een vereniging? Gepost op: Augustus 27, 2014, 22:24:22
Leuk de discussie hier.

Helaas is het recht dus op meerdere manieren uitlegbaar, te verdedigen of om te draaien. Of iemand nu een leek is of jurist met voldoende ervaring. Laten we discussie nog groter maken met de volgende stelling.

ik neem deel aan een downwinder en eindig op Katwijk. Ben ik dan verplicht lid te worden of kan ik een boete krijgen? En wat als ik buiten een bepaalde afstand van Katwijk langs vaar en ik eindg voorbij Katwijk waar vrij kiten is toegestaan?

Als het landen op Katwijk is toegstaan is het leuk om een massale downwinder teoprganiseren en in Katwijk aan land te gaan. Zomaar ludiek en nergens voor dienend Wink

Ik ga wel kiten bij de LV slag.
Pagina's: [1] 2 3 ... 6


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.