Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 11
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Windwaarnemingen.nl nu ook met voorspellingen ! Gepost op: Augustus 29, 2021, 23:29:22
Complimenten. Deze website is zo betrouwbaar. Dank voor het posten.
In t lijstje met spots ontbreekt zandvoort, (ijmuiderslag).
2  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Man dood na beet haai in New Caledonië tijdens luxe kitesafari Gepost op: Oktober 03, 2016, 08:53:40
Zeg dames, jullie je hoeven t niet te lezen hoor !
3  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Man dood na beet haai in New Caledonië tijdens luxe kitesafari Gepost op: Oktober 02, 2016, 14:57:16

Nieuw Caledonie, op een luxe kitesafari...
http://sharkattackfile.net/spreadsheets/pdf_directory/2016.09.06-Jewell.pdf

Edit: Wees eens duidelijk in zowel de titel als het topic!
Niemand die dit zo snapt.
4  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Facebook, insta, twitter etc Gepost op: Juni 29, 2016, 22:20:35
Nog een land, vanaf 14 jaar riskeer je 5 jaar  straf op alle sociale media.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/-moskou-voert-controversiele-antiterrorismewetgeving-in~a4330171/?hash=f7af273d33db0fcd5456744409052d9143a152ec

(wereld blijft maar kleiner worden).

De visa aanvragen zullen dus veranderen.
Veel Afrikaanse landen waar kiters komen volgen ook methoden met de vingerafdruk. Benieuwd of dit aan het lijstje toegevoegd zal worden.
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Facebook, insta, twitter etc Gepost op: Juni 28, 2016, 12:03:56

Bij reizen via of naar de VS zul je bij je aanvraagformulier je FB, twitter, insta account moeten geven. Je kunt bij een doorreis geweigerd worden.

Bron: https://www.bright.nl/nieuws/reizen-naar-de-vs-douane-vraagt-je-facebook-account

Denk dat andere landen zullen volgen

6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: NKV | algemene leden vergadering | vrijdag 17-06 Gepost op: Juni 19, 2016, 12:37:27
Meneer Bos, laten we meteen beginnen met wat vraagjes:

1 er zijn veel leden die hun lidmaatschap hebben opgezegd door "wanbestuur" (waaronder maar niet beperkt tot nietige bestuursbesluiten). Hoe zit dat met de 10 Euro inschrijfgeld. Ook deze heffing heeft geen basis noch op de statuten, noch bij ava besluit. Ook dit zet kwaad bloed. Het is 30% van de contributie.

2 Er is een ledenbestand van 3000, en een opkomst van 20 man. Wat klopt er niet. Volgens u. U heeft immers niet zonder vooronderzoek gesolliciteerd.

3 Binnen hoeveel tijd gaat er een buitengewone ALV uitgeschreven worden.

4 Wat zijn uw competenties? Ik heb de tekst van @marc gelezen. Ik zou het fijn vinden als u meer uitleg geeft.

Dank u voor het beantwoorden. Ik wens u een vruchtbare zittingsperiode toe.

Afzender:
Een vanwege het wanbestuur uitgetreden verenigingslid
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Ophef om ’paaltjes des doods’ bij Schellinkhout Gepost op: Juni 15, 2016, 11:32:20
Vraag foto boven:
Je mag vanaf de parkeerplaats, niet meteen t water op maar je moet dus links vd streep erin. Mag je dan wel achter die gele balletjes ?

Daar waar t grasveld het breedst is, zit meestal een enorme rietkraag, wat is de ondergrond daar eigenlijk? Is t modder of rots net onder het water (voor t geval iemand verkeerd instuurt). Beetje raar om alleen in t puntje erin te gaan, of heeeelemaal links bij die hap eruit

mmm aik t zo inschat, kunnen er max 3 kitescholen lesgeven id zomer, of lijkt t maar zo klein?
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: De NKV, de belangenbehartiger van onze sport... Gepost op: Juni 13, 2016, 10:07:18
Naast bovengenoemde wijzigingen zul je een statutenwijziging moeten doorvoeren.

Daarin verwerken:
1. Toezichthoudend orgaan, met daarin mensen die ook echt -beroepshalve- beoordelen of besluiten rechtsgeldig genomen worden. (3e jaars studenten economie en rechten kunnen dit makkelijk, of mensen die dit naast hun werk kunnen doen).

2. De vereniging moet werken met afdelingen. Er is totaal geen betrokkenheid tussen leden en bestuur, je hebt te maken met een dooie club. Huidige 'regiovertegenwoordigers' /kiteclub friesland/ e.a. moet je betrekken in de structuur.

Voorbeeld: de paaltjes bij Schellinkhout. Als je inlogt op besluiten die op provinciaal nivo genomen (gaan) worden -dit is een online gratis service- dan kun je het provinciaal besluit al inlezen. Daar moet je als NKV op alert zijn, DAT is je doel, je bestuurstaak! Is niet gebeurd, nee die palen zijn geplaatst, de regio vertegenwoordiger moest in actie komen (achteraf)


3 bestuurders voor 3000 leden blijft een bek met kiespijn. Keer op keer.
En nee, bij andere verenigingen met grote aantallen leden, gaat het ook niet goed, bestuurders die zich ingraven, niet weg te branden zijn, het zijn broedplaatsen van megolomaan gedrag. Dit zie je (te) vaak. Als je een nieuw bestuur kiest, zeker na zo n moeilijke periode, hou de zittingsduur kort.

En blijf vooral die -ongegronde- 10 Euro inschrijfgeld vragen van oude/nwe leden, welke niet op de balans is verantwoord.

Mijn complimenten v Marc die in een aparte thread heel mooi de notulen met bijlagen heeft geplaatst. Misschien is het een idee om ook een volmacht online te plaatsen.

My 2 cents
Een niet-lid

(zie nog iets, bestuur geeft zichzelf geen decharge, komisch)
9  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: De NKV, de belangenbehartiger van onze sport... Gepost op: Juni 10, 2016, 01:13:09
Michiel geeft een vrij uitgebreid overzicht van dingen die er gebeurd zijn.

Dan vraag ik me af of je het werkelijk goed gelezen hebt, want volgens mij haal je mij door de war met Marc!?

En ben je zelf lid, bikini?


Marc, Michiel, vanachter de compu lijken jullie allemaal op elkaar. Zelfde piepkleine avatarretje.

ik ben lid afgegaan toen ik zag dat er geen rechtsgeldige besluiten genomen werden.

ik ben bereid weer lid te worden voor contributie van E 35, echter "inschrijfgeld" vragen ter grootte van 30% vd contributie, (E 10) dat is onbehoorlijk,  onredelijk, gelijk ook de besluiten die het bestuur zelf genomen heeft. Ik ben daarom door het bestuur afgewezen om lid te worden.

Maar (ik hoop) dat ik hier wel mijn mening mag geven.

Samenstelling v het bestuur:
Ottele: lijkt mij prima

De anderen: bij een club met 3000 leden, heb je bestuurders nodig die bepaalde competenties hebben. Een boekhouder of accountant, een verenigingsrecht jurist, een media man met uitstekende communicatieve eigenschappen. Ervaring als bestuurder sec, vind ik onvoldoende. Ik zie uit het stuk van @haring niet of er antecedenten onderzoek heeft plaatsgevonden. Is daar iets van bekend? Ben wel nieuwsgierig, maar uiteraard geen NKV lid.

Als je 8000 leden hebt, dan kun je professionals inhuren, maar dat red je niet met wat op de balans staat.( Leden: lees de balans). Trek  bestuurders aan, -zonder loon- die wel een achtergrond met die competenties hebben. Daarnaast zul je om weer vertrouwen te winnen toezichthouders moeten instellen, ook weer met competenties. Een bericht plaatsen of mensen op een vacature willen reageren is zo passé, je hoort in deze tijd actief mensen te benaderen. Gebruik sociale media!

Als ik het voor het zeggen had, zou ik ook zeker gebruik maken van de kennis en het netwerk van idefixe, kiteclub Friesland. Dat moet, ze hebben hun sporen bewezen, en je gaat dingen toch niet opnieuw uitvinden. Benader ze op een professionele manier, werk samen, dan krijg je win win, in plaats van snipper versnipper.

De structuur van NKV moet om. Nieuw bestuur doe je best!

Voor mijn toekomst droom ik van een locale kiteclub, waar ik -betaalbaar- meeverzekerd ben, BBQ op strand, down windertje, safety clinic met humor, pendeldienst naar kitespot

@ haringmetui, als je niet gaat: geef dan volmacht aan een vriendje om te stemmen. Op guru zie ik dat t vrijdag niet waait, dus je kunt gewoon gaan.





10  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Slaan of............. Na deathloop Gepost op: Juni 04, 2016, 09:09:38
Precies. Na neerlaten altijd eerst automatische handbeweging naar de QR. Jamt hij door zand of rotzooi. De 1e check is natuurlijk voor t oplaten. Ze worden stroever door de jaren heen
11  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Ongeluk Denemarken Gepost op: Mei 30, 2016, 12:13:17
Sønderstrand, Denemarken

 is een populaire kitespot voor kitesurfers. Iemand er geweest?

De ongelukkige was een 39 jarige man uit Hessen, Duitsland. Uit een bericht lees ik dat hij in een groep was van 4 a 5 personen. De wind was gemiddeld 12 knopen met gust naar 17. Een getuige (oase.com), die er was zei dat iedereen zn 15 meter op had.
De ongelukkige, is op zijn rug terecht gekomen, daarna is hij in een gust (bericht zegt 10-15 mtr), de lucht in getrokken en weer op het strand gevallen. In het ziekenhuis is hij overleden. Een getuige op oase.com, die het ongeluk heeft zien gebeuren, zegt dat het gaat om een landkiter, dicht bij het water.


http://vipnews.top/panorama/welt/kitesurf-unglueck-deutscher-stirbt-beim-kitesurfen-in-daenemark_id_5573957.html

Oase.com

Mein Beleid
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: De NKV, de belangenbehartiger van onze sport... Gepost op: Mei 26, 2016, 18:48:39

Als je solliciteert voor een vacature, dan wordt je opgenomen in een lijst en deze lijst wordt aan de leden ter stemming gebracht. Er is geen cooptatie Marco, het bestuur mag niet zichzelf benoemen. Zij wordt gekozen uit de ALV. De ALV is het hoogste orgaan.

Dussss Michiel, je overzicht is niet compleet. Er zijn vacatures, er wordt door het bestuur niet gerageerd op sollicitaties. Klopt dat zo?

Wie hebben nog meer gesolliciteerd?
Zo ja, was dat voor de huidige vacature? Voldeed je aan de statutaire voorwaarden om benoemd te kunnen worden?

Aan ieder die hier post zeg ik: maak jezelf lid.
Als je lid bent, krijg je lidmaatschapsrechten,
Je wordt benoembaar.

Als er argumenten zijn voor onbehoorlijk bestuur (ik ken te weinig vd geschiedenis), dan kun je een alv bijeenroepen. Je hoeft dat quorum niet te halen, En op de vergadering ga je proberen constructief te zijn.

Om dingen te veranderen, moet je eerst lid zijn van de club.
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: De NKV, de belangenbehartiger van onze sport... Gepost op: Mei 26, 2016, 14:34:14


Nou ik heb vandaag moeite genomen om dit alles te lezen.

Michiel geeft een vrij uitgebreid overzicht van dingen die er gebeurd zijn.

Het verbaast mij iedere keer weer hoe negatief mensen zich uitlaten over mijn geliefde sport(org.).
Doe je dat op je werk ook?

Als je iets wilt veranderen begin dan bij jezelf.
Wat kan ik bijdragen?
Is mijn bijdrage gewenst?
Moet ik daar geld voor  vragen, zit ik in die onderhandelingspositie?

Heel veel mensen zijn lid alleen vanwege die verzekering. Dat zijn mi mensen die meer verantwoordelijkheid hebben, dan mensen die onverzekerd rondlopen.
Dus blijf ajb lid van de NKV. De rest interesseert ze een bal. O, ja er zijn ook nog safety clinics.

Als JIJ vindt dat de NKV moet veranderen, ga dan solliciteren. Marco B, ga je gang!
Nergens in de statuten staat dat je geen lid of bestuurder mag zijn van 2 kite clubs.

Iedereen: hou eens een keer op met alleen negatief te zijn.
Probeer constructief te zijn, ook al is er de komende 2 weken geen wind.
Grow up!
14  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongeval krabbendijke Gepost op: Mei 18, 2016, 23:37:37
@CIDVV wat stoer dat je nonkel een helm op had. Heeft hij altijd een helm op bij het kiten of was het toevallig deze keer? Weet je ook het merk helm?

10 jr ervaring, kleine kite waar niks stuk aan is, helm op. Bij ongelukken bij de launch van de kite lees ik nooit iets over een gescheurd harnas. Het zijn bijna altijd de lijnen, of de wind in de kite. Het lijkt wel materiaal pech jullie ongeval. Ik heb compleet versleten harnassen gezien, maar die scheuren niet snel links en rechts van de spreader.

Je vertelt dat je met je 11 op het water stond en hij liet zijn 7 meter op, was het een self launch? Of kreeg hij hulp van iemand?

Ik hoop dat je nonkel er weer boven op komt, en weer midden in het leven gaat staan. Als je een professioneel iemand zoekt die je kan helpen bij de reconstructie van wat je nonkel overkomen is, kan ik je iemand aanbevelen. Ik hoop dat hij uit zijn coma komt en goed gaat revalideren. Ik wens je familie heel veel beterschap, sterkte en steun toe.

Mocht er een leermoment zijn, die je op enig moment te binnen schiet, deel dat.
15  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / (gebruikelijke) mei ongevallen Gepost op: Mei 18, 2016, 14:52:26
Op vrijdag 6 mei vond in Gruissan, C ote d Azur, een ongeluk plaats met een 37 jarige kiter. Het is een bekend merengebied, waar de afgelopen 4 jaren al 6 doden zijn gevallen. Het is eigenlijk het gebied waar de mistral waait, zit dicht bij Leucate. Vooral in de lente gaat de wind in 1 keer aan van 15 naar 65 knopen. Dat is ook in dit geval gebeurd (aldus KF). De kiter kwam tegen de rotsen terecht en is naar het academisch ziekenhuis gebracht. Door een post op KF paar dagen geleden begreep ik dat hij het niet overleefd heeft. Het zijn vooral vakantiegangers, die het gebied en omstandigheden niet goed kennen die (dodelijk) verongelukken.
RIP

Op zaterdag 14 mei, op het strand Famara, op Las Palmas, is een 37 jarige kitesurfer overleden. Hij kreeg een hartaanval op het strand, gevolgd door een hartstilstand. Ze hebben hem geprobeerd te reannimeren op het strand, een nurse was daar ter plekke. Uit eerdere verslagen v ongevallen, weten we dat ze in spanje geen cardio-apparaten hebben bij de kust.
RIP

http://www.archyxx.com/death-of-a-kitesurfer-by-cardiac-arrest-out-of-the-water-in-famara/
http://www.midilibre.fr/2016/05/07/gruissan-pronostic-vital-engage-apres-un-accident-de-kitesurf,1328389.php#article-comments
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nederlands Kitesurfmerk is toe aan grafische impuls voor de kites Gepost op: Mei 05, 2016, 11:17:07
daar doe ik t voor karel.
en velen met mij
17  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kite lek, stroming te sterk Gepost op: April 30, 2016, 18:26:22
Precies willem, das de enige plek waar een boardshort goed v is: je hoofd.

Goeie actie ard! Enig idee wat er zou gebeuren als je in t blauwe deel vd kaart afgedreven was? Stroming?

Hbx, eerst dat boardje redden is een klassieker, dat gebeurt je maar 1 keer. Teamwork deze redding (jochem), top gedaan.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: WANTED: Wimt Gepost op: Maart 17, 2016, 14:25:01
Is Wimt Verbannen vh Forum????
Waarom zie je geen reacties meer van deze oud kitehigh gangster vraagt @oceanlimbo zich af.
In mijn email contact met hem schrijft hij:
"Kan niet meer inloggen, maar ook deze info mag je er wel op zetten".

Over bekende kiters op dit forum schrijft hij:
@X: we reden jarenlang samen om te kiten, heeft me bij het ongeluk en ook nu niet gebeld. @Bb kon mij toen wel schieten, en van de rest heb ik toen ook niks vernomen, durfden mij niet bij te staan, behalve @I een beetje en @E, een gouden hart heeft die kerel.

Waar is wimt?
ik ben met mijn vriendin naar Ecolonie. Om ons af te keren van deze criminele staat, en dus ook niet meer te subsidiëren met belasting betalen. Je kunt nu niet meer zeggen , ' wir habben ess nicht gewusst', want elke Nederlander weet wel dat je niet meer moet meedoen met dit ' het gaat nergens meer om' land
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: WANTED: Wimt Gepost op: Maart 11, 2016, 01:29:24
(‘Iemand schade aandoen is immers gemakkelijk, dat kan iedereen; maar een ander helpen, dat is helemaal niet iedereen gegeven.’ Plato.

in april is het 2 jaar geleden dat Wim Teernstra een ongeval kreeg. Zijn kite viel uit de lucht, kon niet meer gestart worden, dreef ver af, en werd gered op t moment dat hij in coma dreigde. De reddingsbrigade was op zoek naar een andere vermiste kiter en ze vonden hem.)
Gebeurt  dit vaker? Ja!  Zeker in het buitenland, waar men soms 2 dagen zoekt, niks vindt, en staakt.


Als ik Wim zou zien zou ik met 1 gesloten hand met m boxen, en mijn andere arm over zn schouder heen doen. Ik zou zeggen: hey maatje wat fijn je te zien, Hoe gaat t met je vriendin, je moeder?  YeSS

Dus Wim als je dit leest, je bent van harte welkom in Amsterdam, en als jij en je vriendin voor een nacht een slaapplek zoeken, dan heb ik op dit moment, mooi plekje voor jullie beiden.

Fijn dat je onder ons bent.  InLove
20  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Bretagne, jonge vrouw van 31 overleden Gepost op: Maart 08, 2016, 17:31:34
Dit is een heel belangrijk ongeval.

Bron: http://forum.flysurf.com/bar/triste-nouvelle-t74417-10.html
Forum:  goede vriend van het meisje bevestigt dat ze is overleden ten gevolge van een board leash.
Ze werd uit het water gehaald met beschadiging aan het hoofd.
Ze had geen helm op.

Op diverse Franse forums wordt over dit ongeval gepraat en komt de (aloude) discussie wel of geen helm
--------

Als er stoeptegels niet goed liggen, kun je de gemeente aansprakelijk stellen als je letselschade oploopt. Idem kapot tosti ijzer voor de fabrikant.

Vragen: Zou er een verband kunnen zijn tussen het gebruik van een boardleash en de geleden schade: de dood?
Zou het medisch aantoonbaar zijn dat ze de klap op haar hoofd heeft gekregen door het gebruik van de board leash? Zou ze de board leash volgens de gebruiksaanwijzing hebben gebruikt?
Waarom krijg je in Frankrijk les van een kiteschool met board leash? Ken je situaties waarin een kiteschool aan een leerling les moet geven met een board leash?
Zijn er aan de kust NLse kite scholen die lesgeven met board leash (zonder helm)?

In de US een rechtszaak door een weduwe van een golfsurfer, wiens leash brak, met verdrinkingsdood als gevolg:
https://www.highbeam.com/doc/1P1-75258170.html
21  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Alweer vermiste kiter Frans Guyanna Gepost op: Maart 06, 2016, 16:49:03




Bron: http://www.franceguyane.fr/actualite/faitsdivers/aucun-element-sur-la-disparition-du-kitesurfeur-277416.php

Frans Guyanna ligt naast Suriname. Beide landen zijn geen windparadijs, echter er is blijkbaar wel een kleine kitecommunity.

Op 26 januari 2016 is bij hotel Novotel, op het strand bij de plaats Rémire-Montjoly een kitesurfer verdwenen. De politie, brandweer werden bijgestaan door een helicopter Dragon 973. Er is een getuige die de crash van de kiter heeft gehoord. In de nacht is men gestopt met zoeken. De volgende dag heeft niemand een vermist familie lid opgegeven.

Op twitter was er in oktober '15 een discussie aan de gang tussen kiteverkopers, Novotel, kiteinstructeurs om niet te snel hulp in te roepen omdat dat geld kost en de spots gesloten kunnen worden. Hulp inroepen gebeurt zo ongeveer 2 keer in de 3 maanden. Bron: http://guyanekitesurf.blogspot.nl/p/les-spots-en-guyane.html

Op 13 juli 2015 was er ook een vermissing van een kitesurfer in Cayenne, die teruggevonden is.
http://www.radiopeyi.com/article/faits-divers/le-kitesurfeur-disparu-hier-retrouve-ce-matin-sain-et-sauf

Valt mij op dat er in Frankrijk, met zijn enorme kustlijn, maar ook in haar departements, vaak meldingen zijn van vermiste kitesurfers. Vorig jaar heeft de kustwacht een heel weekend gezocht naar een kitesurfer, met echt veel materieel, in storm condities.
Er zijn te veel voorbeelden op het web (http://www.kitenews.fr/disparition-kitesurfeur-seine-maritime/



>. Dilemma blijft: hoe zie je of iemand hulp nodig heeft, hoe weet je of er een melding is gedaan?, hoe meld je af, gaat de kitespot er niet aan? lijkt mij frustrerend met name voor helicopter personeel.

22  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Bretagne, jonge vrouw van 31 overleden Gepost op: Maart 02, 2016, 00:05:17
Zondag middag, 16.15 uur, Bretagne Frankrijk

Zie Bron:
http://www.20minutes.fr/rennes/1796207-20160229-bretagne-kitesurfeuse-trouve-mort-plage-plouharnel

http://www.ouest-france.fr/bretagne/plouharnel-56340/plouharnel-deces-dune-kitesurfeuse-sur-une-plage-4062550

Bron Franse kiteforum:
http://forum.flysurf.com/bar/triste-nouvelle-t74417.html
Omtrent oorzaak, toedracht, reannimatie, zie getuigenverklaringen van  @Cri.cri en @Janot56.



RIP sister
23  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Essex Kitesurfer dodelijk verongelukt Gepost op: Februari 23, 2016, 16:20:13
Het moeilijke bij berichtgeving en ongevallen is juist dat je redelijk in staat moet zijn om verbanden te leggen. Het kan hem in details zitten. Anderszins wil je ook niet berichtgeving zoals kiter dood door val tegen stenen. De een kan uit de pers/getuigenverslag uithalen dan de ander. Het is ook een stuk ervaring.  Fijn te lezen, de reactie v & hierboven, mooi dat bronvermelding ook gelezen wordt, en dat je er een conclusie of mening over geeft. Doe dat vaker!

Ik doe het pas 7 jaar en weet nog steeds niet veel, maar leer wel v iemand die  al 15 jaar kitesurf ongevallen verslaat.

Tekst die je leest van een forum  is 2 dimensionaal. De kunst is "niet meteen oordelen", maar weergeven wat je leest op media. Platte tekst.

Wat jij ziet als "sappige details" is snel vertaald uit het artikel.. Lees t maar.
Volgens mij hoort dat bij journalistieke vrijheid, maar daar mag je anders over denken.
Ik ben een vrouw en ik vind het zelf onpersoonlijk om alleen te lezen hoe iemand verongelukt is. Ik vind het mooi als ik bijv lees wat de familie van de man heeft gedaan uit Maui. Zo zou ik het zelf ook willen, als het mij zou overkomen, Rouwverwerking. Ook bij Sarah Verhaege heeft de familie het mooi gedaan. Veel respect.

Idefixe: registratie systeem. RickI van kf doet dat al 15 jaar, ook al is hij jarenlang onrespectvol en aanvallend bejegent op de forums.  Maar hij heeft inzichten gekregen. Heel knap. Ik snap waarom hij het doet. Hij blijft rustig, t is een wetenschapper.
24  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Essex Kitesurfer dodelijk verongelukt Gepost op: Februari 22, 2016, 16:11:41
Weer iemand van in de 40 . De komende 7 jaar maar niet kiten daarna loop ik weer minder risico


@kiteruitschell, ook bij mij een beetje bezorgdheid over t weer. Toen wazzaah een v onderstaande plaatjes postte op zn fb toen trok ik -voor mijzelf- wel de conclusie, dat deze super el ninjo (met zn thunderstorms) wel meer slachtoffers zal gaan maken. Kitesurfers vooraan....






@damsko, niet iedereen op dit forum leest de stukken of links in een buitenlandse taal.
Er zijn 2 redenen waarom ik post en ook de bronvermelding vertaal: bewustzijn  creeren, (in de hoop dat er minder doden en ongelukken vallen). Je kunt nl niemand dwingen iets te doen of na te laten, echter bewustzijn creeren, ...als dat komt dan ben ik happy. Het interesseert mij ook niet wat voor kopje er bij een stuk staat welke ik post, en of dat 1000 keer gewijzigd wordt door de mods, ik zet het online, en dan heeft ieder de vrijheid om t te lezen (bronvermelding), of mijn vrije vertaling, te wijzigen, aan te passen. Ik spreek 6 talen, en ik typ net zo snel als ik lees. Maarreh, ik nodig je graag uit om de bronvermeldingen te vertalen. Graag zelfs!

Bron: KF (uk rip thread)


@Tone post het volgende over wat er gebeurt is.
Ik schrijf dit, diep bedroefd. Gisteren kreeg Mark een ongeluk bij het oplaten van zijn kite bij Point Clear. Onmiddellijk zijn de ambulances RNLI en locale hulpdiensten gebeld. Na bijna een uur van hulpverlening is Mark overleden aan zijn verwondingen.
 
De medische staf deed alles wat ze kon. De toewijding en waardigheid waarmee ze in de situatie te werk gingen was buitengewoon.  De mensen in het publiek, die mij hielpen, deden mij eraan denken, dat er zo veel goede mensen op de wereld zijn en dat we dat niet moeten vergeten.
 
Zij die Mark kenden, zullen hem herinneren voor zijn liefde, en de uren die hij op zijn race board spendeerde of meer recentelijk zijn hydrofoil. Zijn passie om zijn board sneller en sneller te maken, zijn kunde om harder te gaan dan 50 mijlen in a sessie, zij die hem kennen zullen weten dat hij hield van wat hij deed.
 
Dit ongeval heeft zijn vrienden en in het bijzonder zijn familie heel hard geraakt.
 
Wanneer ik mijn raceboard en hydrofoil zal pakken, zal ik altijd aan hem denken. We houden allemaal van onze raceboards, onze hypdrofoils, hebben allemaal dezelfde smakken gemaakt en overwinningen. We houden allemaal van onze sport door dik en dun.
 
Wat er exact fout ging, zal met de tijd komen. Voor nu bieden wij onze respect en condoleances. Mark laat na zijn vrouw Andrea en zijn zoon Jack.
 
RIP

Wat mij opvalt: bij de link v idefixe zegt de pers dat de kiter overleden is na een crash tegen een zeeweering.
Op 30 augustus 2012 is ook een kiter ongelukkig gecrahed tegen Southend zeeweering, toen hij aan het kitesurfen was. Ik denk dat de pers het bericht uit 2012 gevolgd heeft.
De getuigeverklaring hierboven meldt dat t gaat om een ongeluk bij het oplaten van de kite. Dit soort verschillen -vind ik- belangrijk.
25  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Dode na crash tegen muur - Essex Gepost op: Februari 21, 2016, 23:59:46


Bron:
http://www.eadt.co.uk/news/kite_surfing_community_in_shock_after_man_dies_at_st_osyth_1_4427299

St Osyth, Oostkust van Engeland, zondag 21 februari 2016

 Een kitesurfer in de 40 (alweer !) is overleden in St Osyth, na een uur lang vechten voor zijn leven.

 De reddingsbrigade werd om 10.55 uur gebeld op zondag. De ambulance dienst zei dat de man leed aan ‘traumatische ervaringen’.

 De patient was bij bewustzijn, toen ze m vonden, echter zijn toestand verslechterde en hij kreeg accuut een hartstilstand, raakte bewusteloos en ademde niet meer, aldus een woordvoerder. De man kon niet meer worden gereannimeerd.

 Een 4x voertuig, weg ambulance en helicopter werden allemaal naar de plek gestuurd.

David Ursell is de eigenaar van de Push kitesurfschool in Clayton: ‘de hele kitesurf communicty is compleet van slag van dit nieuws. Zelfs mensen die hem niet kennen zijn helemaal van kaart. De kitesurfer die overleden is, kwam van het Zuidelijk deel en was een extreem zeer ervaren kitesurfer".

 Toen de reddingsboot aankwam bij Ray Creek, hebben 2 vrijwilligers geassisteerd bij het reddingswerk, door medische behandeling te verlenen, naast de aanwezige paramedics en artsen, vertelde een vertegenwoordiger.

 Ondanks het gevecht van een uur om zijn leven, is hij bezweken aan zijn verwondingen. De gedachten van de reddingswerkers en iedereen in Clacton (Oost Engeland) zijn bij de man zijn familie en vriendin in deze trieste tijd. De reddingswerker werden geallarmeerd toen iemand van het publiek 999 had gedraaid.

Rest in peace, onbekende man.
Ook mijn gedachten gaan uit naar jouw familie

(Later zal hopelijk meer info worden gepost over de toedracht. Vlgns mij moet titel aangepast worden doodsoorzaak is hartaanval)
Pagina's: [1] 2 3 ... 11


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.