Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Kijkduin te gevaarlijk geworden? Gepost op: Augustus 08, 2016, 22:05:44
Peer, als je iets beter om je heen kijkt daar snap je ook wel dat het in ieders belang is om niet met je kite op het spekgladde randje te gaan en zowieso niet wat van dat troebele water binnen te krijgen.

Met je lokale kennis maak je het er niet minder druk, glad en vies mee!
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Kijkduin te gevaarlijk geworden? Gepost op: Augustus 08, 2016, 21:45:34
kijkduin is echt een gevaarlijke spot geworden voor iedere kiter. Hoe vaak daar niet iemand afgevoerd wordt is niet normaal. Kan de spot niet gesloten worden?

Topic afgesplitst van: http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=52843.0
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slufter een fijne spot voor beginners? Gepost op: Augustus 05, 2016, 21:19:51
Hoi Karel, vooral die palen in het water en het kleine strand in combinatie met drukte op he water vind ik minder geschikt om te leren kiten.

Er wordt superveel les gegeven, veel instructeurs schreeuwen dan dat je weg moet..

Verder drijf je snel af richting die palen. Het water kan erg ondiep zijn wat ook lastig kan zijn, ik heb nu in mijn wetsuit al een paar scheuren daarom.

4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slufter een fijne spot voor beginners? Gepost op: Augustus 04, 2016, 21:57:33
Elke kite spot met voldoende ruimte en zonder obstakels is in principe een goede spot voor beginners!

Dat kennelijk op de Slufter eisen aan het vaarniveau van de kiter gesteld worden, om op deze spot te mogen kiten is ronduit BELACHELIJK!!!

+1
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slufter een fijne spot voor beginners? Gepost op: Augustus 04, 2016, 09:03:58
nou we hebben er een: dit lijkt op de een van de zeer overdreven verhalen

Marc_87:
"Iets meer dan twee weken geleden was ik ook op de Slufter met de 15m, in de poel weinig wind. In de geul ineens veel meer, toen ik stil ging staan merkte ik pas wat voor stroming er naar buiten stond! Dit is extreem gevaarlijk terwijl het zo lekker ondiep en mooi eruit ziet... "


Heb je het overleefd Marc_87? Het klinkt als een spannende dag voor je, hoop dat alles goed met je is.

Misschien als je problemen hebt met QR trekken en kites leeg laten lopen en meer bedreigingen te doen aan andere kiters heb je genoeg tijd om een cursus realisme te volgen.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slufter een fijne spot voor beginners? Gepost op: Augustus 03, 2016, 23:03:37
Hans klopt ja!

Ik zie weleens dat er les gegeven wordt (denk niet altijd officieel van een school) en dat gaat prima op Slufter, zolang de begeleider maar weet wat die doet toch?

Jammer van die vogels, hoop niet dat de spot dichtgaat!
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slufter de perfecte spot voor beginners? Gepost op: Augustus 02, 2016, 19:21:53
Ja zandmotor is erg slecht geworden, daarom denk ik dat Slufter veel beter is voor beginners.

Natuurlijk als er golven van 4m en een storm is heb je als lesser nog even niets te doen (alhoewel ik vaak lessen zie in harde wind).

Gelukkig zien steeds meer kiters het in dat het een prima spot is zonder de overdreven gevaren en komen er steeds meer beginnende kiters naar deze topspot!
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Slufter een fijne spot voor beginners? Gepost op: Augustus 02, 2016, 09:04:02
Openingspost

Is Slufter nu een fijne spot voor beginners?




De discussie over of Slufter nu wel of geen fijne spot voor beginnende kiters is volgde ik ook. Ik vond dat de discussie een apart topic verdiende waarin iedereen zijn mening en advies kan geven omtrend de spot, beargumenteren waarom wel of niet en zonee wat is dan het gewenste niveau voor beginners* etc.



"Is slufter een fijne spot voor beginners?"

Ja hoor, ik vind van wel!

Nu het buiten een mooie ondiepe kom geworden is en de poel bijna niet meer bestaat is het gewoon super voor elk niveau, ook beginners en lessers.

  • beginner *: mijn persoonlijke definitie "je kunt zelf je kite starten en goed in de lucht kan houden, je komt al op het board en je kunt (bijna) heen en weer varen.
  • natuurlijk bij gewone veilige beginnerscondities: geen aflandige wind, niet meer dan 6-7 bft wind etc!


De voordelen op een rij van Slufter

- Prima ongehinderde wind, stabieler dan op binnenwater
- Je kunt kiezen tussen vlak water en golven
- Veel ondiep water
- Mooi ruim strand
- Het is een kite only beach, geen zwemmers
- Vriendelijke kiters, altijd iemand om je te helpen
- Veel ruimte, enorme ruime spot
- Lekker rustig, vergeleken met binnenwater spots
- Geen obstakels (bv prullenbakken, bankjes, bomen)
- Direct parkeren aan de spot
- Er is altijd gratis parkeerplek
- Geen tot nauwelijks stroming

De nadelen
- Je moet heel even door een kleine stinkende poel varen om naar buiten te gaan
- Je moet wel een berg van 20m beklimmen terug naar de auto
- Er is geen snackbar/restaurant Smiley
- In het weekend bij mooie condities kan het druk zijn (maar nog steeds veel rustiger dan bv zandmotor, schellinkhout of mirns)





----
edit - openingspost gefatsoeneerd
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Camrig GoPro mount icm Cabrinha overdrive bar 2014 Gepost op: September 05, 2015, 21:19:50
Van plan om morgen mijn GoPro mount van Camrig te gebruiken alleen heb ik sindskort een 2014 overdrive bar van cabrinha die op 1 lijn uitvlagt. Ik vroeg me af of ik net zoals dit youtube filmpje ook gewoon kan varen met 1 a 2 rubbertjes. iemand ervaring?


http://www.youtube.com/watch?v=KFWxQ6AcgfA
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner: Kahoona vs Switchblade Gepost op: September 05, 2015, 21:16:26
Ik ben begonnen met de Kahoona's (2010/2011) en ben hier nog altijd erg blij mee. De kites zijn makkelijk te varen en te relaunchen en je kan er zeker ook nog aardig wat tricks mee.
Nu gebruikt me vriendin ze en heb ik zelf de Switchblades (2014/2015), varen heerlijk. Zit natuurlijk wel wat aantal jaartjes tussen. Weet niet of er een groot prijs verschil in zit maar ik vind het beide erg fijne kites.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: incidenten en onveilig materiaal Gepost op: Augustus 27, 2015, 13:03:45
Oke dan is de bar toch 'veiliger' dan ik dacht. Al ga ik hem zelf toch echt niet meer gebruiken. Al vind ik nog wel dat als je hem in combinatie met een grote kite vaart gevaarlijk.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: incidenten en onveilig materiaal Gepost op: Augustus 26, 2015, 13:17:29
Het gaat me nu in principe alleen even over deze bar. (zie link top post)
Door het ontbreken van een safety line, maar alleen een dubbel depower cord wat een enkele wordt na het trekken van de safety, lijkt mij dit gevaarlijk. Maar wellicht dat ik er naast zit, alleen lijkt het mij dat er dan te weinig slack in de stuurlijnen komen.
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: incidenten en onveilig materiaal Gepost op: Augustus 24, 2015, 15:36:17
Oke dan weet ik dat in ieder geval zeker. Dan is het wat makkelijker aanspreken. Vaak willen ze het ook niet geloven en als je het dan zelf ook niet zeker weet is het lastig.

14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / incidenten en onveilig materiaal Gepost op: Augustus 24, 2015, 14:48:55
Afgelopen zondag heb ik mij verbaasd over het aantal incidenten en verouderd materiaal op Edam.
Veel kites tegen de dijk en zelfs 1 over de dijk.. Ook was er iemand die met een 12m kite letterlijk tegen de dijk aanklapte en hier op iemand crashte die op het strand stond/zat.. 

Heb een aantal stok oude kites gezien maar ook nieuwe kites met oude barren, waaronder de best Waroo bar 2009. Over dit laatste heb ik een vraag.

http://www.brackleshamboardriders.co.uk/images/Best%20Kitesurf%20bar%202009.jpg

Deze bar heb ik ook nog liggen (liggen voor de reserve lijnen/onderdelen) maar geloof toch dat dit niet helemaal veilig is? Het "safetysysteem" zorgt er in dit geval alleen voor dat de lengte van de middelste lijnen ongeveer 40-50 cm wordt verlengd. Zeker met de wind van gisteren in combinatie met een wat grotere kite lijkt mij dit toch gevaarlijk?
15  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitesurf vakantie juni 2015 Gepost op: Februari 14, 2015, 12:20:18
Ik wil gaan boeken maar zie op verschillende sites dat er verschillende Three corner hotels zijn. De ocean view moet ik niet hebben geloof ik maar dan heb je nog de Rihana Inn of Rihana resort..

Welke van de twee moet ik hebben? Verschil is mij onduidelijk
16  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitesurf vakantie juni 2015 Gepost op: Januari 19, 2015, 11:27:01
Top bedankt voor jullie reacties. Ga er thuis even rustig naar kijken.

Hoe bedoel je alles-in-1? Is dat via een reisorganisatie vliegen+hotel maar op eigen gelegenheid naar het strand met me eigen kitespullen of bedoel je daarmee boeken bij Kitetravel of een dergelijke organisatie?

17  Algemeen / Buitenland & Travel / Kitesurf vakantie juni 2015 Gepost op: Januari 18, 2015, 19:55:21
Beste Kiters,

Mijn vriendin en ik willen de eerste twee weken van juni op vakantie. We zitten aan deze weken vast ivm werk/studie. Zelf kite ik al wat langer maar mijn vriendin is een beginner.

Ons oog was gevallen op El Gouna. Via Arke zagen we een aantal mooie deals voor juni inclusief vlucht. Echter zijn we nog nooit op kitevakantie geweest en ook Egypte is nieuw voor ons. We hebben dan ook een aantal vragen.

-is El Gouna in juni een goede spot? Lees wel dat er het hele jaar wind is maar wellicht dat er andere niet-wind-gerelateerde zaken zijn waardoor het geen goede keus is.
-boeken bij een kitesurf organisatie of bij bijvoorbeeld Arke of alles los? Weet niet of het te doen is om naar een spot te reizen zonder organisatie of dat dit geregeld is door de hotels.
-Materiaal meenemen of huren?

Alle tips zijn welkom. Goede hotels of juist slechte. we horen het graag.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Draaien bindingen Gepost op: November 01, 2014, 23:27:12
Hoi,

Zojuist een tweedehands Jaime pro uit 2013 overgenomen. De onderkant is aan de "hakken"-kant meer gesleten dan aan de "tenen"-kant. In principe zou ik toch gewoon de bindingen kunnen omwisselen en omdraaien? Of zie ik iets over het hoofd? Wellicht dat het board daar niet voor gemaakt is qua balancering o.i.d.?

gr. simon


Nee kan niet, zie net dat de bevestiging op het board niet zoals een snowboard 1 sleuf is maar 2 korte op verschillende lijnen. Kortste topic ever, mag gesloten worden.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: oude Cabrinha bar Gepost op: Oktober 29, 2014, 10:24:53
Ziet er goed uit Marc! Ga het proberen na te maken Smiley Benodigdheden als ik het goed heb zijn dan een Dyneema lijn van 3/4mm met elastiek in het midden + een balletje. Lijkt mij te bestellen bij een zeilwinkel? Weet je nog hoe lang die van jou was?

Is met deze bar dan ook de Best Kahoona te varen, best heeft gelijke lijnlengtes maar volgens mij beginnen de lijnen van deze Cabrinha bar niet allemaal op dezelfde hoogte. Vanmiddag even buiten uitlopen anders Wink
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: oude Cabrinha bar Gepost op: Oktober 28, 2014, 22:12:25
Heb ondertussen al een nieuwe 2014 Best bar gekocht, maar zou fijn zijn als de oude best bar of cabrinha bar nog te gebruiken zijn voor mij vriendin, die gaat niet zo vaak. Of als reserve bar voor mij.
De lijnen van de cabrinha zijn namelijk nog helemaal mooi.
De safety van de Cabrinha zit inderdaad boven de bar. dit haalt de leash niet, zoals op de foto te zien is heb een dynema lijntje hieraan verbonden dat het makkelijker is. Denk dat dit ooit voor een pols leash was.

Cabrinha lijnen op me Best bar zou het beste zijn, anders  nieuw safety systeem op me cabrinha. 2e hands bar zou ook kunnen alleen als de lijnen daarvan niet goed zijn kost het alsnog veel geld.

de bevestigingspunten zijn in ieder geval goed van de cabrinha lijnen.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / oude Cabrinha bar Gepost op: Oktober 28, 2014, 21:08:18
Hoi alle,

Ik heb nog een oude Cabrinha bar, dacht 2009 maar weet niet zeker. Het safety syteem is redelijk verouderd en daarom wordt de bar eigenlijk niet meer gebruik. Nu heb ik ook nog een Best bar waar de lijnen helaas niet meer goed van zijn. Kan ik de lijnen van de Cabrinha overzetten op die van Best? of kan ik het safety systeem van de Cabirnha bar upgraden? Of is alle twee mogelijk?


22  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Maart 02, 2014, 10:54:41
De voorspellingen waren zo mooi maar nu zijn ze iets ingekakt naar 19kpn en de 10-minuten waarnemingen op weer.nl verder op zee zijn helemaal teleurstellend... Hoop dat het nog iets aantrekt! Vorige week was het namelijk heerlijk, maar heb al vaker gehad dat windfinder te optimistisch is op de Slufter.. Twijfel twijfel, wel gaan niet gaan.
23  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Handschoenen repareren met bison rubber repair Gepost op: December 30, 2013, 21:00:53
Die lijm verkopen ze ook gewoon bij de bouwmarkt. Heb hem laast gebruikt voor me wetsuit, werkt perfect.
24  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / handschoenen gevonden slufter 28-12-13 Gepost op: December 29, 2013, 11:00:50
Gister rond 16uur een paar handschoenen gevonden op de slufter net voor de trap. Van wie o wie zijn deze handschoenen?

gr simon
25  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: December 27, 2013, 19:22:16
Morgen aanwezig op de slufter! Nog even de weersites in de gaten houden voor de beste tijden Grin windfinder geeft in ieder geval aan dat het vanaf 2u droog blijft en de wind ook toeneemt.
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.