Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: LET OP: site onveilig Gepost op: Maart 05, 2022, 16:55:22
Een eerste stap is om in ieder geval deze header op alle responses mee te sturen. Dan gaan browsers vanzelf naar https ook al stuur je ze naar een onbeveiligd deel van de site: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTTP/Headers/Strict-Transport-Security

Als je toch je reverse proxy aan moet passen kun je ook gelijk alles dat op http binnen komt redirecten naar https. Aan de header te zien gebruik je Apache dus:
https://stackoverflow.com/questions/16200501/how-to-automatically-redirect-http-to-https-on-apache-servers

Die linkjes zou ik niet aan beginnen.
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Corona advies is dan ook blijf thuis ! Gepost op: April 10, 2020, 12:00:04
Spijkers op laag water aan het zoeken? Volgens mij is er een algeheel verbod op kitesurfen en zijn er enkel uitzonderingen op het bpr. En die moeten blijkbaar allemaal worden opgeheven omdat er een aantal mensen enkel aan zichzelf kunnen denken. Vooral doorgaan jongens!

-- verbod bpr:
https://wetten.overheid.nl/jci1.3:c:BWBR0003628&deel=II&hoofdstuk=9&artikel=9.05
3  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Verdwenen bij Bunker: Ozone tas met RRD pomp Gepost op: April 25, 2018, 23:57:47
Terecht
4  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Terecht: Ozone tas met RRD pomp Gepost op: April 25, 2018, 22:29:21
Thanks!
5  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Afgedreven kiter ver downwind, hoe ermee omgaan? Gepost op: November 07, 2017, 12:46:40
Hulde voor de redders. Geweldig dat er jongens als jullie rondvaren!

@ed: Die laatste twee vragen zijn een beetje lastig objectief te beantwoorden maar het laat zich natuurlijk raden. Het is te hopen dat hij zichzelf deze vragen ook heeft gesteld achteraf.
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Windwaarschuwing zaterdag 21-10 en zondag 22-10 Gepost op: Oktober 24, 2017, 16:53:03
Die 'feature' had ik nog niet ontdekt! Maakt inderdaad een groot verschil.
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Windwaarschuwing zaterdag 21-10 en zondag 22-10 Gepost op: Oktober 23, 2017, 14:15:37
Welke meting?

https://www.windguru.cz/station/600 -> max 38 knopen
https://www.windguru.cz/station/931 -> max 33 knopen
https://www.windfinder.com/report/ijmuiden/2017-10-21 -> max 33 knopen
wunderground -> max 34 knopen


Daarna nog even RWS gecheckt:
https://www.rijkswaterstaat.nl/apps/geoservices/rwsnl/awd.php?mode=html&projecttype=windsnelheden_en_windstoten&category=1&loc=IJZ1&net=LMW -> Max 46 knopen

Dat komt al meer in de buurt. Ik ben oprecht benieuwd waar die 50 is gemeten. Het voelde voor mij niet echt harder dan de tweede windhoos. Met het licht wel één van de mooiste momenten op zee trouwens voor mij.
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Windwaarschuwing zaterdag 21-10 en zondag 22-10 Gepost op: Oktober 23, 2017, 09:04:45
50 knopen?! Wat een onzin. Ik hoorde het ook al van een maatje van mij die in de faceboekgroepen zit.. De hardste stoten die zijn gemeten zijn krap 40 knopen (rijkswaterstaat op de pier bij IJmuiden en de windguru stations langs de kust). Iedereen die daadwerkelijk wel eens in 50 knopen het water op is geweest weet dat dit echt niet in de buurt kwam. Ik kon zonder problemen met mijn 7m in de lucht die 3 windhoosjes die over kwamen afwachten op het strand. Bij de eerste op wijk zag ik wel mensen met 9m's weggeblazen worden. Niet zo gek natuurlijk.

-- edit om 1745 was er één piek van 46 knopen. Blijkbaar ook een nieuw record met een 7m voor mij  Shocked
9  Stijlen / Discussie / Wave / Re: Advies over vinnen? Gepost op: Augustus 24, 2017, 11:09:19
Thanks Ed

Die Cotan is eveneens van de eerste generatie. Misschien ga ik binnenkort toch even wat andere MPH's testen dan. Ik heb de Vader en de Stallion op mijn lijstje staan om eens te checken. Jouw review van de Vader heb ik al gelezen. Heb je de Stallion toevallig ook al eens getest? Afhankelijk van hoe dat voelt kijk ik dan wel verder. Als eerste wissel ik de vinnen van de Mitu en de Cotan maar eens. Ben benieuwd wat dat doet.

Dat van de snelheid van de Mitu is ook precies mijn ervaring. Ik haal er overigens best een goede low end uit. Verder vindt ik het ook wel een lekker bordje in de golven. Maar als hij niet door een golf wordt versneld is hij inderdaad erg traag. Zal wel aan de shape liggen. Als ik de kans heb gehad om hem met de Edge vinnen te varen laat ik wel weten of dat enig verschil maakt in upwind performance in de low end of dat ie dan helemaal niet meer vooruit komt  Smiley
10  Stijlen / Discussie / Wave / Advies over vinnen? Gepost op: Augustus 24, 2017, 09:07:33
Wie kan mij helpen met wat advies voor vinnen? Een beetje onderbelicht onderwerp onder de kitesurfers lijkt het ondanks dat ze een enorm verschil kunnen maken.

 Nadat ik twee weken geleden en vin was verloren heb ik mijn Eurofin M5 plastic truster setje vervangen door een identiek setje van glasvezel (FCS PC-5). Gelijk ook een nieuwe full deck pad er op.  Ondanks de identieke shape voelt het toch anders en loop ik ineens veel harder hoogte. Dit bordje is eigenlijk een tikje te klein (best shortstick 5.4, en ik weeg 87) maar man wat vaart dat ineens lekker.

Nu wil ik ook even kritisch naar mijn anderenplankjes kijken. Allereerst mijn RRD cotan 5.4. Daar heb ik Edge vinnen van de zelfde fabrikant onder. Maatje L, iets van 13 cm diepgang. Stukje groter dan de M5's. Bordje voelt voor mij veel te koersvast en ik mis drive op de golven die ik wel op de shortstick voel. Zowel in truster als quad. Ik vraag mij af of ik dit bordje meer tot leven kan wekken met een andere set vinnen en zo ja heeft iemand tips welke lekker werken. Of is dit een kwaaltje dat bij het MPH design hoort met die rechte rails?

En dan blijft nog mijn Mitu pro over (1e generatie). Heerlijk bordje en ga ik niet acuut iets aan veranderen maar zijn er mensen die met andere vinnen onder dit bordje hebben geexperimenteerd? Er zitten vrij kleine plastic gevallen onder maatje kleiner dan de m5's. Dit bord is een tikje aan de grote kant voor mij (5.10) en wat meer een licht weer plankje. Allicht kan ik er meer low en uit persen met grotere vinnen? Binnenkort ga ik eens kijken hoe hij zich met de RRD Edge's houdt. Ik ben benieuwd wie wat tips of ervaringen kan delen.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North Click Bar. Eigen ervaring? Gepost op: Augustus 14, 2017, 23:21:15
Dat van dat uithaken is een beetje kort door de bocht. Dat geldt voor elke North bar inmiddels en ook voor steeds meer andere merken. Na een paar sessies is hij echt niet meer zo soepel. Daarnaast is er nu ook een aparte chicken loop voor unhooked (groter) en wave (voor rope harness).
Zelf haak ik sporadisch uit dus ben gewoon voor de freeride optie gegaan. Let op: je moet nu je chicken loop dus ook nog bestellen. Prijs met loop is wel gelijk gebleven.

Ik ben wel benieuwd naar de slijtage ivm die frictie. Want die is er zeker ja maar zo extreem is het ook niet. Heb er zelf niet echt last van ondanks dat ik mijn kites ook regelmatig loop. Zeker (vooral) de grote maten. Gaat prima.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North Click Bar. Eigen ervaring? Gepost op: Augustus 14, 2017, 13:13:25
Kun je iets meer delen Marco? Waarom precies? Wat is er beter, slechter en vergelijkbaar? Ik ben best benieuwd.

Gezien je reageert op een verzoek om meningen van mensen met 'eigen ervaring' met de click bar neem ik aan dat je niet tevreden bent met je eigen North bar of dat je na testen voor OR's oplossing bent gegaan?
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North Click Bar. Eigen ervaring? Gepost op: Augustus 13, 2017, 13:19:48
Ik heb hem net een kleine twee weken. De nieuwe van komend seizoen. Mijn eerste sessie met een 5m RRD Religion in de storm van vorige week donderdag. En gisteren voor het laatst met een North Juice 15m in de low end.

Ik ben zeer tevreden.  Zonder de center line connector werkt het gewoon prima op kleine en grotere 4-lijns kites die ik normaal op lage split vaar (Naish en RRD). Nu voor het eerst ook de juice met een hoge split kunnen varen maar ik ben er nog niet uit of dat echt heel veel verschil maakt met mijn andere niet North barren.

In gebruik is het werkelijk subliem maar het op poweren met die draaiknop is even wennen. Tot mijn verassing gaat depoweren ook in de low end prima. Je hebt maar weinig spanning op de stuurlijnen nodig. Ik vaar BTB en ATB barren maar dit is in mijn optiek echt wel een stapje vooruit.

Nadelen? Behalve de prijs (maar dat zal snel veranderen voor het model van vorig jaar) is de bar wat dikker dan ik lekker vind. De Naish bar is nog steeds mijn favoriet om vast te houden. Zeker in de winter met handschoenen.
Verder is het schoonmaken een beetje ondoordacht. Je moet hem natuurlijk wel netjes uitspoelen net als een normale bar. Maar dat die ik meestal thuis onder de douche en dan is die bar natuurlijk opgerold. Echter kun je dan dus niet het depower mechanisme bedienen. Je moet dus soms thuis je lijnen afwikkelen om het helemaal goed door te spoelen.

Ook een nadeel is de PU cover. Het ding is lintvormig en geeft best wat frictie als je de bar van en naar je toe beweegt terwijl je stuurt. Stroever dan bij de RRD bar (Ronde PU cover) en heel veel stroever dan naish (geen pu cover over de depower lijn).

Laatste nadeel, maar dat geldt helaas voor steeds meer barren: de kleuren. Welke idioot heeft bedacht dat het een tof idee is om de rode kleur steeds subtieler te maken in de bar? Helaas is het bij de Nieuwe North bar lekker subtiel en moet ik soms twee keer kijken.

Oja: je vraag over 1 bar breedte voor al je kites? Dat doe ik al jaren. Tussenmaat op mijn kleinste (5m) tot grootste (17m) is voor mij niet zo'n probleem. In de low end moet je met wat meer overtuiging insturen misschien. Of dat ook voor jou geldt moet je gewoon zelf testen. Misschien vind jij het 'niks' Wink
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Jetski's Wijk aan Zee Gepost op: Maart 10, 2017, 22:46:21
(...) Zolang je een beetje rekening met elkaar houd is er niks aan de hand.

En dát ging dus mis. Dus je punt?
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Jetski's Wijk aan Zee Gepost op: Maart 10, 2017, 01:57:08
Je vaart in de rook van tata steel...denk toch na voor je wat roept...
Misschien moet je zelf even nadenken? Als jij ooit een kiter in de rook van tata af ziet drijven laat hem dan alsjeblieft eerst even goed bang worden voor je hem uit het water vist.

En lopen janken dat iemand je 'aangeeft'? Je hebt gegokt en verloren. Je weet dondersgoed dat je zelf hartstikke fout zit. Toch? Ik heb er even weinig sympathie voor als voor kiters die een prent krijgen omdat ze in een natuurgebied kiten. Misschien kun je de volgende keer een rustiger stukje opzoeken: iedereen blij.

Zelfde geldt trouwens ook voor jouw winterzwem avonturen. Dat je er op een activiteitenstrand in duikt is natuurlijk een beetje dom van je. Je kunt ook gewoon bij Wijk centrum het water in. Scheelt je ook nog een paar druppels peut waardoor je je volgende prent weer wat makkelijker kunt betalen.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Jetski's Wijk aan Zee Gepost op: Februari 28, 2017, 18:41:59
En vandaar de zonering waar niemand zich echt iets van aan lijkt te trekken.
17  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Rob van Wijngaarden overleden 2e kerstdag te Scheveningen Gepost op: December 27, 2016, 18:12:06
Verschrikkelijk. Sterkte aan zijn familie en vrienden.
18  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: December 08, 2016, 22:37:14
Om je excuses aan te bieden dat je je bord hebt laten spoelen en te kijken of je nog wat schade moet vergoeden aan iemand anders zijn/ haar bordje? Als je plank er vandoor gaat ben JIJ zelf verantwoordelijk voor wat er mee gebeurt en niet andersom.
19  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten in Sri Lanka (Kalpitiya) Gepost op: December 07, 2016, 00:36:56
Winterseizoen is niet met de zomer te vergelijken. En ook in de zomer kan het geen kwaad om een maatje groter mee te nemen overigens. 's Winters zeker. Je kunt dan wel in de zee snorkelen. Het is er dan rustig en het water is helder. Je kunt er dan dolfijnen spotten en als je geluk hebt walvissen.
Mei is eigenlijk net voordat het de zomerse wind begint. Hopelijk komend jaar ook iets beter weer: https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Sri_Lankan_floods
20  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: November 02, 2016, 21:46:53
Hoe het ook zit, er vandoor gaan zonder je gegevens achter te laten is nogal... Ik ben erg benieuwd naar de andere kant van het verhaal.
21  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: November 02, 2016, 19:59:40
Maat van mij. Hiel gebroken omdat iemand bij het launchen ongevraagd zijn kite in de powerzone gooide. Zijn er misschien mensen getuige geweest? Of nog beter de persoon die de kite heeft opgelaten present? Kom ik graag mee in contact.

Hmm wacht, dit is Bergen. Dit is vanmiddag op IJmuiden gebeurt.
22  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Verloren Kitebord Ouddoorp x Caliber grau gelb with Nash Abex Bindung Gepost op: Oktober 16, 2016, 20:43:56
Als het Fidde niet eens lukt om zijn eigen materiaal te spellen (Cabrina?! Nash?! Notenpresse?!) is het misschien ook maar beter dat Fidde dat materiaal kwijt is. Voordat hij zichzelf en anderen in de problemen brengt. En deze actie icm de instelling dat iedereen maar Duits moet spreken helpt ook niet echt om vooroordelen weg te nemen lijkt mij.

Aan de andere kant.. dit is volgens mij gewoon een dikke Nederlandse troll. Het is té stereotiep.
23  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Man dood na beet haai in New Caledonië tijdens luxe kitesafari Gepost op: Oktober 02, 2016, 21:49:42
En een repost...
24  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Oktober 02, 2016, 21:25:14
Heerlijk op wijk maar welke ongelovelijke flapdrol, nivo licht gevorderd, ging er met een 9m Best (type niet gezien) bij de bunker het water op rond 17u? Ik hoop dat ie de buien die daarna nog over kwamen heeft overleefd zonder ongelukken.
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: September 27, 2016, 13:09:16
(...)In mijn ervaring vallen 18+meter tube kites in vlagerige 12 knopen uit de lucht. (...)

Dat is wel erg mager. Een North Juice (15m overigens) blijft bij 10 knopen stabiel in de lucht hangen. Laatst stond ik ook weer alleen op het water op Wijk met enkel wat foil kiters. Kortom wat ik tot nu toe lees doet mij concluderen dat zo'n Pansh niet zo veel toevoegt t.o.v. een goede voor weinig wind geoptimaliseerde tube kite. Wel een erg interessante discussie dit!
Pagina's: [1] 2 3


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.