Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 8
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gecontroleerd varen Gepost op: Augustus 28, 2018, 10:35:06
Aankanten en upwind varen. Verlies je vanzelf snelheid. Aankanten en hangen maar downwind varen ga je alleen maar harder door.

Wat ook helpt is je kite hoger neerzetten. Dan trekt ie meer omhoog ipv naar voren. Nadeel is dat je hierdoor eerst iets sneller gaat, voordat je kite kracht verliest. Dus doe dit niet als je al te hard gaat voor je gevoel, maar iets daarvoor.

Oftewel, upwind leren varen! En niet bang zijn om hard te gaan, dat vaart een stuk fijner dan te zacht!
2  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Ervaring Camping Le Fun (Leucate) ? Gepost op: Juli 20, 2018, 13:38:18
Camping en omgeving zijn niet mooi of gezellig, de foto’s zijn veeeel leuker dan de realiteit. Die trein heb je geen last van.
Maar neem geen gezin mee die niet zelf kiten, want er is weinig
te doen verder en de omgeving is niets aan.
Het strand is een kale vlakte waar gewone badgasten worden gezandstraald. De lagunes hebben vieze modder-oevers waar niemand verder gaat zonnen of zwemmen.
Kortom: ik zou alleen gaan met andere kiters.
Neem dan absoluut een 6 of 7m mee, omdat de Tramontane hard en vlagerig is!

Ik kan me hier wel bij aansluiten. Kleine nuance: er zijn wel leuke plekjes om de lagune waar wel wat te doen is. Maar dan heb je zeker een auto nodig. Veel activiteiten, fort, paar restaurantjes / strandtentjes. Dagje naar Carcassone is de moeite. En het stuk strand noordelijk van de lagune (la Plagette) is afgeschermd van de Tramontana wind door een heuvel. Strand van La Franqui is mooi, maar niet kitesurfbaar.

3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 2 kites in tweeën gescheurd in 1 week na crash sprong. Wat doe ik niet goed?! Gepost op: Maart 31, 2017, 09:15:16
Ik vroeg me even af of je niet sprong door gewoon je kite volledig door het venster te sturen ipv deze op 12 uur te zetten. Maar dat lijkt het dus niet te zijn.

Anyway, zoals eerder al gesteld; toeval bestaat en daar doe je niks aan. Je kan er alleen voor zorgen dat je ten alle tijden je kite onder controle houdt en dus niet crasht. Dus misschien iets minder ver de grens opzoeken en accepteren dat je niet meteen 10m kan springen, maar wel je kite heel houden Smiley
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Einde van een tijdperk Gepost op: Maart 31, 2017, 09:06:38
Gaat die rekening van €10420,17 toch de ondergang worden van kitehigh.. Sad
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 2 kites in tweeën gescheurd in 1 week na crash sprong. Wat doe ik niet goed?! Gepost op: Maart 30, 2017, 23:21:46
Als jij uit de lucht 'valt' en je kite tegelijkertijd op het water crasht dan vergeet je waarschijnlijk op tijd terug te sturen om je kite op 11/1 uur te houden tijdens je sprong?

Lijkt misschien simpel gedacht maar ik zie even niet hoe je een kite tomahawked bij sprongetjes oefenen. Je wilt je kite ongeveer recht boven je hebben hangen.

Zorg dat je er achter komt hoe je die kite crasht, dan kan je daar iets aan doen! Beter voor je medekiters ook Smiley Wat scheuren van een kite bij een crash betreft heb je gewoon soms geluk, soms pech..
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Jetski's Wijk aan Zee Gepost op: Maart 10, 2017, 15:30:10
Het zijn standup jetskis de meeste zijn door en door hobbyisten die elke cent er in stoppen en we bouwen ze specifiek voor op zee om in die golven te surfen en te carven...en ooit hopen we de ubertricks te kunnen backflips 360 etc het  gaat veel verder dan jullie weten of denken net als jullie dat allemaal graag doen het is ons leven...

Maargoed we zijn vandaag allemaal gebeld door handhaving het is jullie gelukt...1 of andere laffe hond heeft onze autos gefotografeerd en aangifte gedaan dat wij gevaarlijke situaties creeren...bedankt hiervoor!  

Mensen met een passie kan ik waarderen. Of dat nou voor kitesurfen of jetski's is. 15 jaar gaan voor je hobby is helemaal netjes, er zijn weinig kitesurfers die al 15 jaar bezig zijn.

Tegelijkertijd houdt een passie voor je hobby ook in dat je dit verantwoord doet, en een ambassadeur voor je sport bent. Zeker voor kitesurfen staat dit hoog in het vaandel, omdat het bijna overal verboden is en we geen spots willen verliezen.

Als je dit niet doet, kom je al snel bekend te staan als Sjonnie. Als je dan ook nog eens (1) de regels overtreedt en vervolgens (2) niet jezelf, maar degene die hier melding van maakt de schuld geeft bevestig je alleen maar je eigen Sjonnie gehalte. En zet je de hele sport in een slecht daglicht. Zelfs bij Family Guy zijn jullie al bekend  Wink

Geldt overigens ook voor kitesurfers, ik hoop dat deze kliklijn net zo snel gebeld wordt als er een kiter in een natuurgebied vaart..
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Jetski's Wijk aan Zee Gepost op: Maart 03, 2017, 11:32:43
Sluit maar af met deze  Grin


http://vimeo.com/142201707
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Jetski's Wijk aan Zee Gepost op: Maart 02, 2017, 10:12:08
Verder is met beide eerdere berichten volgende contradictie ontstaan:
Rule stelt: (eventueel): startende kiter heeft voorrang op kiter die het water afkomt
Gyttja stelt: Surfer op/in een golf heeft voorrang op andere surfers.

Hoe vaak merk je in de eerste 60 meter in de branding dat dat m.n. bij overvolle dagen onnodige moeilijkheden veroorzaakt...

Daarom lijkt het me goed om het zo simpel mogelijk te houden en dus als basis er 2/3 regels in te stampen.

Overigens heb ik weinig moeite met surfers op een golf bij het starten, die komen redelijk recht op het strand af dus daar kan je prima langs. Veel irritanter zijn de showboaters die vlak voor het strand hun jumps willen showen. En daar geregeld crashen. Als je dan net het water op komt kan je geen kant op. Voeg daar op een mooie dag nog wat beginners bij die niet upwind kunnen varen en dus noodgedwongen voor de kust liggen te klooien..

@gyttja: je gevoel over golfsurfers en TT'ers deel ik. De tolerantie vind ik wel meevallen. Ik heb het idee dat de betere kiters (die de regels beter kennen) vaker wel even komen praten of excuses komen maken. Maar bij beginners moet je idd weg blijven, die hebben gewoon geen flauw benul van wat ze doen. Maar als je niet weet dat je fout zit of wat consequenties van je acties kunnen zijn omdat je dit nooit hebt geleerd, dan kun je hen ook moeilijk verwijten maken..
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Jetski's Wijk aan Zee Gepost op: Februari 28, 2017, 16:57:51
"Wij kiters zijn stoer, mij gebeurd nooit iets en regels willen wij als vrije vogels helemaal niet opgedrukt krijgen".

Dat is typisch Nederlands; we willen overal regels voor maar die regels gelden alleen voor de buurman. Niet voor onszelf. (Tenzij het uitkomt) Wink

Op zich klinkt het Duitse model wel goed, maar dat is wel een flinke wijziging en dan houdt je altijd nog de mensen die vinden dat regels dus voor anderen zijn. Ook in het geval van de motorrijder, je komt elke dag wel iemand tegen die vindt dat de weg alleen voor hem is aangelegd.

Ik verwacht dat het effectiever is om op een paar regels te focussen waarbij dus het hoogste principe geldt:
- goed zeemanschap (je zorgt altijd dat je een aanvaring voorkomt)
- linkerbeen voor = tijdig uitwijken
- eventueel: startende kiter heeft voorrang op kiter die het water afkomt

Als iedereen dit kent zou dit al 90% van de situaties gedekt zijn naar mijn idee. En dat is ook nog wel te leren in een 3-daagse cursus.

En laten we eerlijk zijn, iedereen maakt fouten met kitesurfen dus je gaat niet alles in regeltjes kunnen vangen. We moeten elkaar ook de ruimte gunnen. Als de grote lijnen in ieder geval voor iedereen duidelijk zijn. En dat laatste mis ik nu..
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Jetski's Wijk aan Zee Gepost op: Februari 28, 2017, 15:00:01
Dus blauw/groen/zwart (of wat voor kleur de designers nu weer verzonnen hebben) op de bar voor heeft voorrang over diegene met rood op zn bar voor.

Als iemand een kwartje hoort vallen dan ben ik dat. Eindelijk is het mysterie van die kleuren opgelost..

Bedenk me nu dat golfsurfers dus ook moeten wijken als je de regeltjes idioot nauw wilt nemen (immers wind voor spier voor motor). Al mag dat van mij geschaard worden onder goed zeemanschap en dien je als kiter altijd uit te wijken want wendbaarder.

In hoeverre vallen uitwijkregels overigens onder het standaard les pakket? Ik verbaas me er zeker in de zomermaanden over hoe weinig kiters dit schijnen te weten..
11  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Skimboard voor vriendin Gepost op: Februari 28, 2017, 11:02:08
Als je t zo makkelijk laat lijken moet ik ook een poging wagen Grin

De neus heb ik omhoog gekregen door een balkje onder de neus te zetten wat je op de foto ziet. Het gewicht er bovenop zorgt uiteindelijk voor de rocker.

Blijft de kromming precies gelijk als je het gewicht er af haalt of veert het (na verloop van tijd) weer iets terug?
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Warmste winterschoenen ervaringen Gepost op: Februari 15, 2017, 10:53:36
Thanks!
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Warmste winterschoenen ervaringen Gepost op: Februari 14, 2017, 18:24:55
Heeft iemand ervaring met de Atan 3 mm? Ik vind dikker dan 3 mm niet fijn varen en ga het water niet meer op als het onder de 5 graden is.

3mm genoeg?
14  Stijlen / Discussie / NKV / Re: Wel of geen lid worden van de NKV? Gepost op: Februari 08, 2017, 10:18:58
Dank aan iederen voor het reacties. Ben er nu nog niet uit alleen.

De 1 zegt lid worden maar de meester niet. Ik ben van plan weer in eind maart of begin van de april weer te gaan kite dus heeft ik nog even teid.


Ismomis, dacht ergens gelezen te hebben dat jij openbaarlijk tegen de nkv heeft gesproken?

Drie maal is scheepsrecht; als je voor de verzekering lid wilt worden is de vraag wat je wil verzekeren.

Wettelijke aansprakelijkheid (jouw kite haalt een helicopter uit de lucht) of je eigen materiaal (schade, diefstal, ..)? Dit eerste dekken meerdere normale WA verzekeringen maar die van de NKV ook.

Voor het laatste moet je bij sportzeker oid zijn.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: Januari 31, 2017, 21:45:56
Zo heel erg wazig is het toch niet ? Toch wel redelijk goed te volgen ?

Nee t is niet te volgen. Probeer t eens samen te vatten in een (aantal) vragen van max 10 woorden.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Windrange kites Gepost op: Januari 27, 2017, 14:50:10
Als ik op de spot mijn auto parkeer check ik nog even https://karel.firestorm.nl/all2.html ,


Handige site! Thanks for sharing  ThumpsUp

Wat je vraag betreft; vanaf 15 knopen met de Juice en TT lijkt me een goede inschatting. Als je de range van je andere kites wilt weten zou ik dat zelf uitproberen. Wanneer vaar je fijn, wanneer ben je under/overpowered. En kijk dan ff terug wat de windsnelheid tijdens die sessie was.

Dan kan je zelf je range inschatten. Dat is erg lastig om voor iemand anders te doen omdat het van je stijl, kite, materiaal, stroming, ... afhankelijk is. Zelfde geldt voor windvlagen.
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: Januari 20, 2017, 23:06:16
Ah, ze geven nog wel steeds 50% korting. Waarom geven ze dat niet wat beter aan want ik ging uit van $1299.- = €1299,- incl import en BTW.

En nu je over de Chrono V2 begint, pak dan wel foto's van een volle kite. Ik had het over de ingedeukte LE en gekke kronkels in de outline, vouwen in het doek ontkom je inderdaad niet aan, alleen teveel kreukels is niet wat je wilt in een high-performance kite.

Tja misschien weinig wind tijdens de fotoshoot, of revolutionair design? Wink Maar om meteen weer op basis van een plaatje en halve info alles af te kraken..

Zoals ik al zei, ik ben benieuwd hoe dit in de praktijk presteert versus een vergelijkbare foil. Wel ben ik met je eens dat als je een high AR foil koopt je wel echt een high performance kite wilt. Dus ik snap een wat kritische blik en vraag me ook af op welke consument Pansh hier mikt.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: Januari 20, 2017, 17:00:28
Ben benieuwd wat eigenaren van deze kite vinden....


Zo te zien weten de niet-eigenaren het al beter  schater. Laten we even weer beginnen met fact checking; de Aeolus is vanaf $650 te verkrijgen want nog steeds -50%. En de Chinezen kennende is het nog in ponden af te rekenen dus dan gaat er nog eens een 20% vanaf: €530. Extreem prijzig inderdaad, zeker in vergelijking met andere high AR kites zoals de Chrono.

Ik zie er weinig raars aan, google even op niet gerenderde plaatjes van een chrono en je ziet dezelfde rimpels, deuken, bobbels, frutjes, putjes en hoepjes. Check deze Chrono V2 trouwens, die lijkt niet eens vol te lopen met lucht. Weet niet wat ze er mee gedaan hebben?  Huh


Zo weer genoeg slims gezegd. Ik hoop wel dat er snel iemand eentje bestelt want dan hebben we eindelijk een échte vergelijking met de Chrono’s. Niet die voortdurend scheef getrokken A18 versus Crono V2 discussie. Benieuwd of een Chrono dan nog steeds een 3x zo hoge prijs rechtvaardigt.
19  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitespots in Spanje Gepost op: Januari 03, 2017, 23:10:43
@Langbeest Het mag ook rustig iets verder zijn hoor! Waar in Frankrijk is het goed kiten dan?

Regio Leucate tijdens de mistral / tramontana. Wel kleine kites meenemen.. Afgelopen jaar 1,5 week gezeten en de wind kwam niet onder de 40 knopen.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: Januari 01, 2017, 16:02:45
Actie is 'tijdelijk' maar loopt al een jaar. Volgens mij weet niemand (incl. bij Pansh) hoe lang die actie duurt  Grin

Los van de 5e lijn lijken de tips ook wel erg ver naar elkaar toe te buigen. Lijkt alsof je powerlijnen te lang zijn? Zelfs met de indrukwekkende depower lijnlengte.
21  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Fuel 11m 2005 main bladder Gepost op: December 30, 2016, 18:10:08
 Haha, hoi Tom Grin
22  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ernstig kite ongeval op Schevingen (mogelijk man overleden) 2e kerstdag Gepost op: December 27, 2016, 15:27:40
De man (Rob) heeft het niet overleefd. Hij is vannacht overleden.
Mocht je in contact willen komen met de familie kun je me een berichtje sturen.

Heel naar om te horen, sterkte met het verlies.

Hopelijk kunnen we nog iets leren over waarom hij is overleden (hartaanval/onderkoeling/vermoeid) zodat anderen hetzelfde lot kunnen worden bespaard?

23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw board of kite of beide.. Gepost op: December 12, 2016, 12:23:43
Weinig rocker betekent minder fijn op zee (golven/chop). Bij 15 knopen heb je behoorlijke chop op zee, dus dat zou ik niet doen.

Ik weeg rond de 90kg en kan met een 11m freeride kite (bijv Naish Ride) vanaf 15/16 knopen op zee varen, uiteraard afhankelijk van stroming/windrichting. Omdat deze kites betere low end hebben kun je eerder varen met een kleinere maat. Dat is dus ook een optie, een 14m Ride zal je eerder kunnen varen dan een 14m Pivot. Wel heb je dan een iets ander model waar je evt. aan moet wennen.
24  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: December 06, 2016, 12:24:38
Stilte voor de storm.. hopelijk! Dit weekend weer met wat geluk  Smiley
25  Algemeen / Trefpunt / Re: Enschede Kiten carpool (ik rij wel) Gepost op: November 21, 2016, 18:15:28

weeg 95kg........

Neem overigens wel alle kites mee, want er kan altijd minder wind staan.


Dan zou ik toch die 9 pakken Smiley Als beginner is t wel fijn wat meer power te hebben. Maar idd altijd even op de spot checken. Have fun!
Pagina's: [1] 2 3 ... 8


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.