Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Dakhla in november Gepost op: November 17, 2016, 12:31:16
He! een vriend van mij is daar nu. Zij waren zaterdag aangekomen. Hij had zijn wetsuit niet mee en heeft daar nog een shorty gekocht met lange mouwen omdat het toch wel koud was. qua wind zit ook wel goed hij heeft alleen een 10m kite mee. ze konden bijna elke dag kiten een enkele dag niet, maar dan konden ze golfsurfen en bijkomen van de spierpijn.

Veel plezier vast! Gr
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: November 03, 2016, 16:45:18
2de hands een flysurfer speed 4 lotus gekocht 15m en nog een nieuwe ozone bar met infexion lijnen Wink

Ik heb nu ook al 2 jaar een prolimit mercury 6/4 pak, pak ziet er nog steeds erg goed uit. Ik kite er het hele jaar door mee gemiddeld toch wel 1 keer per week. Wel beetje warm in de zomer maanden maar het gaat. volgend jaar maar een shorty oid erbij.
3  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Board gevonden mirns Gepost op: September 30, 2016, 12:08:07
Gisteravond heeft iemand zijn board laten liggen. Ik was al laatste weg, het board lag nog op het strand. Ik heb deze afgegeven bij het strandpaviljoen. Degene van wie dit board is zal dit wel weten en om welk board het gaat.
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Switch Nitro V4 Gepost op: December 17, 2015, 20:16:50
Ha ik dacht ik probeer het nog eens en ik heb net een 10m gekocht voor 490 euro dus 35% korting
5  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: WOO sports daily height charts Gepost op: December 16, 2015, 15:59:36
Dan zet je toch je grabhandle weer boven op dat plaatje en doe je boutje door beide heen...
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Switch Nitro V4 Gepost op: December 14, 2015, 21:12:42
Dat is wel zo alleen kan je switch niet in shops kopen. En als je het vergelijkt zijn de prijzen natuurlijk al laag. Maar ben het wel met je eens ze zouden het gewoon in de uitverkoop moeten gooien en 30% eraf doen of zoiets dan weten de mensen ook beter waar ze aan toe zijn. En waarschijnlijk dat ze dan veel sneller van hun ''oude'' kites af zijn

Ik wil nog een 10 meter en heb net nog 480 geboden, dit was te weinig. En ik wil ook niet meer bieden, dan kijk ik liever naar een 2015 kite van een ander merk met korting of een die weinig is gebruikt.
7  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Hydrofoil bouwen Gepost op: November 02, 2015, 21:08:03
Haha oke nou ik denk dat het sinds die tijd aardig is veranderd, lijkt inmiddels wel veel op solid edge ed. pakketen. Doe je nog steeds tekenwerk?

Ik heb een goede site gevonden voor composieten etc, waar ze ook deze buizen verkopen. Ze hebben nog veel meer spul, ook gekleurd carbon wat mij ook wel leuk lijkt. www.easycomposites.co.uk prijzen zijn ook stuk beter dan bij bijvoorbeeld carbonwinkel.

Diolen (engelse benaming) is bijna net zoiets als armide/kevlar vezels. Deze hebben een goede impact sterkte, wat carbon niet heeft, deze verschillende materialen kunnen elkaar dus versterken. Aramide vezels wel beter, maar diolen een stuk goedkoper.

Verder heb ik ook niet heel veel verstand van composieten, alleen wat dingen die ik heb gelezen en gezien. Voor de hydrofoil zit ik aan de volgende opbouw te denken eerste laag carbon dan laag glasvezel weer een dikke laag carbon en dan de diolen en dan nog een laag carbon met een kleur. De laag glas doe ik puur om meer dikte te krijgen en omdat dit veel goedkoper is dan carbon.

Zo'n alu profiel is zeker ook geen slecht idee, maar ben nu al in deze richting aan het denken en bezig en lijkt me ook wel leuk om te maken. Vind het nog wel het overdenken waard. Dus zal rdeheld zo ook even een pb sturen.

Ik wil dit project ook doen meer omdat ik het maken ervan leuk vind. Het is niet eens zozeer dat ik nou zo graag wil foilen. En als het dan ook nog eens goed werkt zou helemaal super zijn. En kan ik de dagen met weinig wind ook kiten Grin
8  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Hydrofoil bouwen Gepost op: Oktober 31, 2015, 13:27:35
Ik gebruik ironcad, dit gebruik ik op het werk ook.

Die 2 ''stokken'' zijn carbon buizen van 12,7mm met binnendiameter van 10mm. En niet van die gepultureerde maar van matten gerold. Deze zijn stuk sterker en stijver en kun je voor constructies gebruiken.

Die profiel plaatjes die je ziet laat ik van 3 of 4 mm aluminium snijden, dus perfect aan de maat. Hier tussen in ga ik foam core materiaal doen en dit aan de hand van deze profielen in de vorm schapen.
Hieromheen wil ik verschillende lagen aanbrengen van glasvezel, carbon en diolen. Totaal een laag of 5/6 denk ik. De bovenste en onderste profiel plaat laat ik van 5mm rvs snijden. Zodat ik hier draad M6 in kan tappen om de fuslage aan vast te maken.

De buizen laat ik iets doorsteken zodat deze in de mountplate boven doorsteken en onder in de fuselage passen. De uiteinden van de buizen met een mensel van epoxy en carbon poeder/snippers vullen om zo sterke verbinding te krijgen en zodat deze dicht zijn.





Ik denk dat ik de mountplate samen met de mast ga inwikkelen zodat dit een sterke verbinding is. En dus de fuselage boutbaar maak doormiddel van 3 M6 bouten.

De fuselage maak ik uit 1 stuk aluminium en mogelijk trek ik hier nog een laag carbon omheen. of als deze stijf genoeg is zet ik hem in de blanke lak.

De vleugel profielen heb ik overgenomen van moses. Hier zou ik dan wat foam voor gebruiken en deze ook met paar lagen carbon bekleden. Mocht dit niet lukken kan ik de wings/vleugels nog los kopen zodat dit ook altijd past. Ze hebben ook nog andere vleugels dus zou ik hier altijd nog mee kunnen experimenteren. Maar dit gaan we natuurlijk eerst zelf proberen te maken.

Ik zit er ook nog aan te denken om het board zelf te maken. of misschien eerst hiervoor een 2de hands waveboard te gebruiken. Dit moet ik nog maar even zien.
9  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Hydrofoil bouwen Gepost op: Oktober 31, 2015, 01:13:49
Bedankt voor de link, had hier nog niet echt op gekeken.

Ik ben vanavond weer even verder gegaan met het ontwerp. wel één en ander weer veranderd.
Hier wat afbeeldingen. De fuselage moet nog paar dingetjes aan doen. verder ben ik het er wel aardig mee eens zo. Nog even en ik ga denk ik materiaal bestellen.









10  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Hydrofoil bouwen Gepost op: Oktober 26, 2015, 22:41:42
Hallo

Ik ben al een tijd aan het inlezen en nadenken over het maken van een hydrofoil. Dit moet wel te doen zijn leek mij. Eerst wou ik vooral aluminium gaan gebruiken en de wings kopen, maar na alles wat te overdenken en wat lezen op internet is het niet eens zo moeilijk om het van carbon te gaan doen. ik wil het ook goed uitdenken van te voren en proberen de kosten laag te houden.

Ik ben al begonnen met een ontwerp in 3d. Het ontwerp is nu zo opgebouwd dat ik eerst een skelet maak van aluminium en verbinden met carbon buis. Het aluminium laat ik snijden. Dan de rest vullen met foam en hier het carbon overheen lamineren. Voor de mount plate naar het board wil ik een mal laten snijden en deze vullen met carbonvezel met epoxy en later samen met de mast aan elkaar lamineren. Het mast profiel wat ik gebruiken wil is de eppler 837

Nu ben ik nog niet echt over de fuselage uit ik kan hier wel wat dimensies van vinden maar verschild ook allemaal weer. kan iemand hiermee helpen? dimensies en vorm zoals ook de hoek tegenover de mast en tegenover elkaar.

Ook de wings weet ik niet zo goed hoe ik dit zou moeten gaan doen, is dit uit de vrije hand met behulp van wat mallen goed te doen? of komt dit niet eens zo nauw? en kan niet zo goed de maten hiervan vinden en hoe je dit verder moet vormgeven.

Het maken van de wings doe ik denk ik door de core van foam te shapen en dan overtrekken met carbon. Voor de wings is de eppler 817 wel geschikt als profiel had ik al gelezen.

Ik zal later nog wel even wat plaatjes plaatsen van het ontwerp tot dusver. Wil topic ook wel een beetje bijhouden hoe het project verloopt.

Ik hoop dat er mensen zijn die me wat verder kunnen helpen.  Grin
11  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: hydrofoil bouwen Gepost op: Oktober 14, 2015, 19:11:52
Mooi project, zit er zelf ook aan te denken een te bouwen. ben me nu al een tijdje aan het inlezen over hoe en wat. wou eerst een van aluminium maken, maar naar nog wat lezen etc zit ik toch aan carbon te denken.

Heb je nog vorderingen gemaakt? ik volg hem met veel interesse
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Switch Legacy, nieuwe C-kite Gepost op: Oktober 02, 2015, 08:55:41
Hij is vandaag gereleased Grin jammer dat er geen 9 meter is idd
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Landen hoge sprongen Gepost op: Oktober 01, 2015, 20:36:04
Ik spring vaak ook hoog en ben bij de grotere maten vaak geen kiteloop nodig. Ik stuur mijn kite altijd verder naar achteren en houd hem ook hier pas vlak voor de landing stuur ik weer hard in, dit werkt altijd wel goed. Alleen bij de kleinere maten kites is dit wat lastiger want die vangen je minder op en dan is een late kiteloop wel handig, zodat je wat zachter land.

Een downloop gebruik ik alleen bij transition dan spring ik ook meer omhoog dus zonder te veel horizontale snelheid en stuur mijn kite wat naar voren en trek hem voor ik land door. dan krijg je wel lekker stukje snelheid gelijk mee de andere kant weer op.

Als ik jou was zou ik eerst proberen om met je kite zonder loop te oefenen dus verder naar achteren sturen. als dit goed wil dan ook eens een kiteloop in te zetten.
14  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Switch Element V4 Gepost op: September 23, 2015, 21:14:14
De controller 3 is inmiddels ook uit Grin
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Klem ringen voor pads Gepost op: September 23, 2015, 18:37:29
Ik heb al even naar een shop gemaild hopelijk kunnen zij mij helpen

http://www.gereedschap.nl/producten/tandveerring-din-6798a-m-2-5-a2.html

wellicht bedoel je zoiets?

Als je dit inderdaad bedoeld kun je het best naar een doe-het-zelf gigant gaan, die zouden dit gewoon op voorraad moeten hebben.


Nee die bedoel ik niet, ze zijn echt specifiek voor de pads denk ik.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Klem ringen voor pads Gepost op: September 22, 2015, 10:07:31
Ik heb 2de hands een paar brunotti youri pro pads gekocht maar heb de bevestigingsmateriaal er niet bij. Die had de verkoper ook niet meer.  Undecided

Weet iemand van jullie waar je die ringentjes met die ribbels (belangrijk!) los kunt krijgen.
ik kan nu namelijk mijn pads niet goed vast zetten nu.
Ik kan zo nergens vinden waar je die dingen los kunt krijgen.  Huh

of misschien dat iemand nog een paar thuis heeft liggen?  Grin

Alvast bedankt!
17  Algemeen / Trefpunt / Re: Donderdag 18-02-15 Workum Gepost op: Juni 17, 2015, 08:59:23
De voorspelling ziet er goed uit en met een 12 meter moet dat prima kunnen. Noord-West is altijd prima te doen op Workum. Zelfs met wind uit Noord nog wel.

Ik ga morgen avond zelf ook daar kiten denk rond uurtje of 6
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Advies: Switch Nitro v4 9 of 10? Gepost op: Mei 07, 2015, 20:58:11
ik vaar zelf ook met de nitro v4 ik heb zelf een 9 en 12 en de 7 is onderweg met de post. Ik weeg 85 kg en vaar met een tt 135 x 40,5. De 12 kan ik vanaf 13 tot 25 wel varen. dat laatste stuk ben je wel heel erg gepowerd en zou ik niet direct doen. de 9 kan je prima vanaf 18-20 knopen (misschien wel eerder, maar dat doe ik niet) tot en met knoop als 32 prima varen daarna zou ik wel een 7 pakken. Het ligt er ook maar net aan hoeveel ervaring je al hebt.

Dus als advies denk ik dat een 9 ook beter aansluit bij de rest van je quiver.

ik kite meestal op mirns of workum, als je wil mag je hem wel een keer even proberen.
19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Switch Nitro V4 Gepost op: Mei 04, 2015, 22:20:27
ja want is een topic over de nitro en niet de helium ;P

ik kite nu zo'n 1,5 jaar waarvan het laatste jaar echt non stop elke week wel een keer.

Had als ik kon kiezen trouwens liever een maatje groter genomen. een 10 en 14 ipv 9 en 12. ik sta wel graag goed gepowerd op het water en vind hoog springen het mooiste. weeg 85 kg overigens.

Voorlopig komt er nog geen licht weer kite bij mij, dat kan later nog wel eens. eerst wel weer genoeg uitgegeven Wink
20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Switch Nitro V4 Gepost op: Mei 02, 2015, 16:26:46
Vandaag ook toch ook maar een 7m nitro besteld en een reserve setje lijnen en chickenlooppowerlijnen. Heb nu straks mn hele set van de nitro 4 7,9 en 12 Grin bevalt nog steeds heel goed.
21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Switch Element V3 Gepost op: Mei 02, 2015, 16:20:33
of misschien een nieuwe controller>?
22  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: Maart 03, 2015, 21:36:37
Ik ben morgen middag van plan te gaan uurtje of 4 op workum, hoop dat er meer zijn. ga alleen niet als het regend
23  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Switch Nitro V4 Gepost op: Februari 24, 2015, 22:19:49
Krijg je geen spijt van! heb ik nog niet gekregen teminste Smiley ben nog steeds blij met mijn nitro 9 en 12
Ik wil ook nog gaan uitbreiden met een 7, maar wacht daar nog ff mee aangezien je die toch niet vaak gebruikt.

Veel plezier dr mee iig
24  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: Februari 21, 2015, 22:13:41
het lijkt morgen eind van de middag nog wat te worden, dus ik ga iig ff. uurtje of 3/4 tot uurtje of 6 daarna wordt al snel wat donker.
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Het grote Winkel-aanbiedingen topic Gepost op: Februari 21, 2015, 22:10:12
Bij gearfreak hebben ze ook nog wel wat aanbiedingen en niet aanbiedingen onder de 200 euro. Prolimit is ook wel goed spul. heb net voor de winter een pak gekocht en bevalt super.
Pagina's: [1] 2 3


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.