Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 4
1  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Mystic trapeze vergeten op schellinkhout donderdag 15-8 Gepost op: Augustus 20, 2019, 10:18:32
Zwarte mystic Legend trapeze vergeten op schel donderdag. Wie o wie heeft m gezien...
Check niet altijd dit profiel, als je m hebt mail me op eltimm apenstaartje iCloud dot com

Beloning voor de vinder!
2  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Oktober 05, 2017, 17:34:58
Gaat er morgen iemand naar hoekipa dijk? Wil de spot wel eens testen...
3  Algemeen / Trefpunt / Re: open brief aan het bestuur van Friesland: waarom zijn kitesurfers paria's? Gepost op: Augustus 03, 2017, 22:37:42

En je kite oplaten kun je ook aan de waterkant doen, heb je alle ruimte.

Vond dat eigelijk gevaarlijker, onervaren kiters die met kites het water inlopen: Een soort kwal met tentakels van 12 m die je nog kunnen graaien als je 10 meter verderop staat. Om maar niet te zwijgen van deahtloopende kites die je vol in je rug blaffen.

Richard: helemaal eens, gewoon groot strand bouwen. Iedereen blij. Veilig.

Pieno: Duitser blijven wel komen, verdient de provincie veel aan qua toerisme. Dus doe nou gewoon slim en maak het ook voor die mensen aantrekkelijk: grote startzone, geen meuk, veiligheid. Heb je meer Duitsers, heb je meer geld, heb je meer manieren om je spot leuk te maken. Hoe moeilijk is het nou om zo'n dom grasveld open te gooien? (blijkbaar heel moeilijk, want Marco is er echt al lang serieus mee bezig naar wat ik begrijp. Wat een ambtelijke troep).

PS: ik had een 14 meter zondag. Maar kan Kiten Smiley
4  Algemeen / Trefpunt / Re: open brief aan het bestuur van Friesland: waarom zijn kitesurfers paria's? Gepost op: Augustus 02, 2017, 20:53:05
Mirns klein en onveilig? Leg uit wat er klein is? De kitespot is bijna 2,5 x 1,5 km is bijna 4 km2. En wat is er onveilig? Die ene prullenbak en die halve boom? Neem even de moeite om met je spullen stukje het water in te lopen, dan heb je nergens last van.

Mee eens dat Korn voor gevorderden is. En Makkum is relatief weinig ruimte om te kiten, dus m.i. terecht dat die in het toeristenseizoen (van 1-5 tot 1-10) gesloten is.

En Hindeloopen alleen voor gevorderden? Ben benieuwd wat daar je argumenten voor zijn. Op Hindeloopen wordt ook gewoon kiteles gegeven.

Kitesurfen is verder overal verboden (BPR-verbod) tenzij toegestaan. Dat is geen beleid van de provinicie/gemeente oid, dat is landelijk.

Er zijn overigens wel plannen om een kitespot aan te leggen in het Tjeukemeer, echter dat gaat dit jaar nog niet gebeuren.

En wat accomodaties betreft heb je wel een punt. Daarover zijn wij (Kite Club Friesland) wel in gesprek met de gemeenten en provincie.

Daarnaast is de gehele Friese IJsselmeerkust natuurgebied. Het openen van nieuwe kitespots in Friesland kun je echt vergeten, helaas pindakaas.

zie https://wetten.overheid.nl/BWBR0003628/2017-01-01




Hi Marco, naar wat ik begrepen heb zijn jullie mede verantwoordelijk voor Mirns open te houden, dat is top! Ik doel op het feit dat de launch/land redelijk klein is, en dat is gevaarlijk. Enkele mensen het water zien inlopen met de kite, die dan verkeerd gelaunched word, dus gedoe en onveilig. Met daarnaast een gigantisch veld waarin niets gebeurd, en langs de andere kant een kleiner veld waar alleen 3 windsurfzeiltjes liggen op een enorm oppervlak. Windsurfen wel,kiten niet en/of niet gebruikt. Noem me dom, maar snap ik gewoon niet. Als gemeente dien je te faciliteren, hoe je het ook draait of keert, en dat lijkt mij nog niet te gebeuren in Mirns. Maar dat is mijn impressie.

Die halve defecte vuilbak (pal in midden van smal strand waarachter veel mensen launchen) en wat verborgen paaltjes van circa een meter hoog die echt niet meegeven, geen enkele functie hebben: daar erger ik me aan, ja. Kan zelf Kiten, dus de kans dat ik er tegen aan ga is minimaal. De twee Duitse heren op leeftijd die hun kite erin parkeerden waren er wat minder blij mee. Waarom halen jullie ze niet weg? Er zal ooit wel eens iemand met z'n lijnen doorheen gaan en dan is het huilen. Beginners lopen water in, beginners willen zo snel mogelijk starten en snappen niet goed waar de kite heen gaat, beginners laten hun kite uit de lucht vallen en dan heb je 0.5 -1 seconde om de release te trekken ipv 2-3 seconden met nog kans dat iemand op het grasveld de kite tegen kan houden. Is er een reden voor de paaltjes? want gevaarlijk zijn ze...
Just my 2 cents, het is maar een mening...

En ik praat vooral over de meren, dus goed dat er op het tjeukemeer ook misschien een spot komt. Er is hoop...

Citaat
In Schellinkhout heerste 5 jaar geleden dezelfde problematiek, en daar heeft men een extra opgang gebouwd voor kitesurfers, het strand duidelijk gescheiden


Het is er niet op verbeterd, zelf gevaarlijker. De helft van het strand om met je kite het water op te gaan of terug te komen  ThumpDown.
Vorige week vrijdag was ik mijn  kite aan het op pompen en door de weinige ruime stuurde een een kite in een ander, gevolg 2 kites in mijn nek  ThumpDown
Dit is een verslechtering voor de kiters geworden, helaas  ThumpDown


Citaat
En het aantal ongelukken is drastisch geminderd.

Klopt  ThumpsUp maar dat heeft ook te maken met het feit dat de kites een stuk veiliger zijn in de loop der jaren
Vroegah zag je ze veel in de bomen hangen maar dat gebeurd amper meer  ThumpsUp



Komaan Richard, weet je nog dat er vroeger 1 strandje was en dat de kiters dan door de dagjesmensen heen gingen? Dat was in mijn mening echt wel gevaarlijker.
Ja, minder kites in de bomen dus helaas minder vermaak Smiley Smiley

IK snap hier helemaal niets van.Ik vind juist dat je in Friesland top kan kitesurfen volop ruimte wat wil je nog meer.
Ook Schellinkhout niets op aan te merken top locatie met volop ruimte vooral door de week.
En het feit dat je minder ongelukken ziet, Richard, dat ligt aan je ogen!
laat je een keer aan je staar helpen. Tot Morgen op Schell. Joepie


Lees m'n post: wel goeie spots, maar slecht aangelegd en slechte accommodatie. Spots zijn top! Toegang, parkeren, oploop naar spot, launchzone en veiligheid minder. Tevens verbod op veel plekken (dat is landelijk), maar dat is een gekkigheidje dat ik sowieso niet snap.

5  Algemeen / Trefpunt / open brief aan het bestuur van Friesland: waarom zijn kitesurfers paria's? Gepost op: Augustus 02, 2017, 13:09:39
Hi Allen,

wat vinden jullie hiervan?

Zit nu een weekje met m’n hele familie in Earnewald. Normaal gaan we naar Zeeland, maar dit jaar proberen we een weekje Friesland. De locatie word collectief gekozen, en volgend jaar gaan we terug naar Zeeland.

Waarom?

Ik kitesurf, en wou dit eens proberen in Friesland. Blijkt dat Friesland een beleid uit 2005 voeren qua kitesurfen op binnenwater. Op veel plekken verboden, en de plekken die niet verboden zijn, zijn onveilig en hebben geen accomodaties. Volgende keer als we de vakantielocatie kiezen gebruik ik m’n veto voor Friesland.

Makkum is dicht vanwege dagjesmensen, Mirns is klein en onveilig, kornwerderzand en Hindeloopen zijn alleen voor gevorderden, Lauwersoog etc. werken niet met ZW, de dominante windrichting. Heel Friesland ligt vol met meren, en op geen enkel meer mag gekitesurft worden. Wel overal windsurfers, btw...

Een plek zoals Mirns half dicht gooien omdat er vogels zitten? Denk dat er nog wel meer plekken voor de vogels zijn, maar er zijn geen meerdere plekken zoals Mins voor kitesurfers. Paaltjes en vuilbakjes, harde objecten op het strand. En circa een paar honderd kitesurfers die op een klein Veldje gepakt zitten. Niets regelen, wachten totdat de eerste dode valt (en die komt er, als ik zie wat er gebeurd en hoe slecht het geregeld is), en dan de spot sluiten: typische Knee-jerk-reactie van oningelicht en lui bestuur.

Maak de spot groter, leg deze veilig aan voor kitesurfers (geen paaltjes en harde objecten), of leg dan verderop (vanwege vogels) een spot aan.  Als we eerlijk zijn ligt het meestal niet aan de plek (want echt wel ruimte genoeg) maar aan de wil en visie van het lokale bestuur.

Zelf ben ik  niet verbonden met NKV (Nederlandse kitesurf vereniging), en begrijp dat ze de spot open willen houden, wat ik bewonder. De bestuurders snappen toch wel dat de lokale mensen willen kitesurfen? Ik zelf zo niet meer, want onveilig en slecht, slecht geregeld. En met mij in de toekomst ook heel veel anderen niet, denk ik.

Deze brief schrijf ik als gewoon toerist. Een toerist die niet snapt dat dit zo amateuristisch word aangepakt, en waarom jullie zoveel inkomsten willen mislopen. Zo is er bijv. in Brouwersdam een mooi gebied, komen er gigantische veel toeristen en loopt het allemaal goed omdat er de ruimte gemaakt is. Met alle parkeerinkomsten, strandtenten en toerisme-inkomsten van dien. Als dit zo doorgaat zie ik al de Duitste mensen in de toekomst een uurtje verder rijden naar Zeeland...

In Schellinkhout heerste 5 jaar geleden dezelfde problematiek, en daar heeft men een extra opgang gebouwd voor kitesurfers, het strand duidelijk gescheiden en veel extra parkeerplek aangelegd, en de oplaat-zone erg vergroot. Daar moesten een paar struiken voor weg. Dat was niet moeilijk. En dat werp vruchten af, toerisme in de buurt is gestimuleerd, Van den berg (de grootste surfshop in Nederland) draait terug goed, en veel lokale scholen geven er veilig les. En het aantal ongelukken is drastisch geminderd. Kom gerust eens kijken.
Strand Horst net hetzelfde: meerdere stranden gebouwd (zelfs 3 voor kitesurfers, 1 voor lessers, 1 voor beginners en een algemeen strand). En een hele grote strandtent, en veel parkeerinkomsten.

En ja, kitesurfen is een nichesport. Lees daarom eens hoeveel kitesurfers er 10 jaar geleden waren, en hoeveel er nu zijn, en de prognose voor 20 jaar. Wat de leeftijd van de gemiddelde beoefenaar is, en wat dat voorspelt voor de toekomst. Vast wel cijfers over te vinden.

Succes ermee!

Met vriendelijk groet,
Tim Mintiens,
2 augustus 2017,
Amsterdam
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Rebel valt soms uit de lucht Gepost op: Mei 08, 2017, 09:31:39
Vaar al 3 jaar rebels en het is me nog niet gelukt ze uit te lucht te laten vallen. Check je bar/lijnen/kite. Zoek na welke lijn hoe lang moet zijn, dit klinkt inderdaad als een ingekorte 5e lijn, wat is de geschiedenis van de kite/bar? Hiervoor van een klein angstig persoon geweest?

Kan ook op de kite zelf zijn, 5de lijn zit mogelijk vast met een verlengstukje. Check dit.

Eventueel een andere bar testen? Of een andere kite met zelfde bar?
7  Stijlen / Discussie / Wave / Re: Lichtweer directional ( zero rocker) Gepost op: Maart 23, 2017, 10:55:03
Denk dat er wat verschil zit in wat je vraagt en wat je wilt:

Als je echt geen scoop/rocker wilt moet je eigelijk een racedirectional nemen, zitten meestal ook wel dikke vinnen onder = excellent low wind.

De airush sector is een redelijk bekend board, freerace-lightwind. Let op, hier zijn erg veel versies/verschillen in. Heel arelaxt om mee golf te rijden, geeft veel te veel druk, en log als een boomstam.

Wil je een hybride, moet je denken aan een nugget of zo. Heb ik zelf ook, erg blij mee, is ook breed inzetbaar in de Nederlandse golven. Beetje alles-kunner in NL dus. Low wind is niet zo goed als een dedicated board, maar nog best redelijk. Vind je north maar niets, FST heeft de sweet potato (supermooi in timbertek),  Brunotti de Bomber en RRD de Pop...elk merk heeft zo wel ongeveer zo'n ding...

Als je echt low-wind wilt gaan, waarom geen foil? Dat is echt varen met 10 knopen...
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: Februari 27, 2017, 12:10:54

De site admin is NL kampioen van de enige foilcup in 2016, en drie van de moderators kunnen foilen, twee hebben er één Wink
En dan nog zijn er een aantal fanatiekelingen hier. Zullen er dit seizoen een flink aantal meer worden is mijn idee!

Sja,
Zullen er dit seizoen een flink aantal meer worden is mijn idee!

Hopelijk niet nodig Smiley

Sja, wil lekker veel vaardagen gaan maken, dan helpt een foil wel.... Nu aan het kijken waar en hoe de beste plekken in de buurt van A'dam zijn om te foilen...
9  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Jawel, nog een kitehydrofoil zelfmaak topic Gepost op: Februari 03, 2017, 11:29:11
Hey Rik, Denk dat je uiteindelijk met een volledig carbon ding het goedkoopst uit bent. Waarom?

De verschillen in prijs om te bouwen tussen aluminium en carbon zijn er wel, maar niet navenant de winkelprijs. Carbon is gewoon veel meer werk. (en meer kans om het te fucken, wat het ook weer duurder maakt).

Het voordeel van een carbon unit is dat je er net zo goed 2 of 3 maakt, als je de mallen etc.. hebt. Zoek dus enkele mensen die mee willen, en split de kosten. Ruw materiaal (kost X) zul je moeten betalen, maar als je het juist doet kun je al je mallen en reusables (kost Y) splitten door het aantal mensen dat meedoet. En dan kan wel wat schelen.
Er zijn al enkele jongens die foils bouwen, zou daar zeker ook eens gaan aankloppen, wie weet kan je oude mallen lenen oid.
Als je er toch gaat bouwen of veranderen: gebruik je CNC om mallen te frezen of aan te passen, dat werkt perfect.

Je board zelf zou je van hout kunnen bouwen, daar kun je de bekende technieken voor gebruiken. Gelaagd hout, water of damp, een vacuumpers en eventueel carbon stringers. Wel je box goed stevig maken, net als het stuk vlak voor de box (tussen de straps en box), denk dat hier het meeste kracht op komt. Een plat board om te foilen met pads op werkt prima.
Evan heeft hier erg veel ervaring mee, Misschien interessant om zijn topics na te lezen of misschien eens koffie te gaan doen?
Mocht je een board gaan bouwen, dat lijkt mij ook erg interessant!


Mast en vleugels zou ik sowieso ofwel van carbon ofwel van aluminium maken. Dat zijn de enige twee methoden die gebruikt worden, en je moet het wiel niet opnieuw gaan uitvinden. Denk ook dat hetzelfde voor de fuselage geld.

 Of je moet een tweedehands aluminium ding scoren, en je board zelf bouwen, dat kan ook. Scheelt je veel tijd, zal niet heel veel in kosten schelen...
Een board lijkt mij enorm veel makkelijker te bouwen dan die gecompliceerde shape met vleugels, mast en fuselage. Maar dat is mijn mening...
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: King of the Air 2017 weer update: donderdag 19 januari Gepost op: Januari 26, 2017, 15:01:48
Inderdaad, superlange onehanded boardgrab slide, loopyloop en nog twee rotaties er achter aan ...:/
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: Januari 13, 2017, 00:15:14
Zo Theo, lekker losgegaan....?

Heb net een foil gekocht, een slingshot dwarfcraft en flight package bij. Wie zijn hier fanatieke foilers?



chickie zat er niet bij...
12  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: WOO sports daily height charts Gepost op: December 27, 2016, 20:21:23
Haha,  Gelukkig is de Woo score niet hoogste doel. Al zou het wel leuk zijn als het minder foutgevoelig zou zijn en we geen discussies meer hebben of de score nu je werkelijke hoogte representeert of niet.

Recht omhoog en je board omhoog schoppen voor die extra paar cm is ook maar suf zonder extra tricks er bij, maarja kiteloops, horizontale afstand of rotaties en boardgrabs ziet de huidige Woo niet.

Sja, bij elke sessie doe ik toch minimum 1 tabletop of 'recht omhoog board naar voren
', de tirannie van de Woo...

Erik: ozone die jellyfisht --> eens, daarom vaar ik die andere saaie kite, een Rebel, heeft er net iets minder last van...
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoogte lopen met een Naish Monarch 130/40 Gepost op: December 26, 2016, 18:13:33

72 kilo, 30 knopen met een 12m is (afhankelijk van de kite) wel echt overpowered, kon je de rail houden of ging je echt teabaggen? Zelf loop ik overpowered (gigantisch) goed hoogte met m'n monarch, ben 105 kg en vaar een een 136/42. Mijn rebel is meestal de grootste kite op de spot...
Wel een redelijk stijve plank, je moet dus echt door de chop heen klapperen ipv er doorheen te glijden, rijd dus meestal iets stugger als je golfjes/chop hebt, maar kan prima...

14  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Help needed, Kite holiday with 3 year old and newborn. Iemand tips? Gepost op: November 19, 2016, 18:45:07
Zanzibar? Warm water, vorig jaar wel wat kiddo's zien rondbanjeren, aan de spot logies, reef met goeie break.

Er schijnt malaria te zijn, maar daar heb ik niets van gezien (is op Zanzibar veel minder als op mainland)

December januari zijn ok. Niet zoveel wind als ZA, maar toch best goed.
15  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: November 19, 2016, 15:19:05
Wat een vlagerige wind op wijk pier. ene moment geen power, volgende moment overpowered. Paar keer als een baksteen naar beneden gevallen. Geen fijne sessie. Hopen dat zondag beter wordt

Haha wel lekkere warme chocolade, en erg blij met m'n nieuw persoonlijk recordje (10m)...
Super overpowered in de bui met een 11m2 (denk circa 30-35 knopen): 9 seconden hangtime!

Jij hebt nog wel meer gevaren als ik, Rik. POWERRRR!!!
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Tokeledoki droogpak Gepost op: November 19, 2016, 15:15:53
Heb zelf een ion fuse, erg tevreden mee. Wel gemerkt dat je het thermische ondergoed goed moet opstropen, anders komt er daardoor water via de seals naar binnen.

Zelf loop ik, als ik twijfel, even het water in bij het begin van de sessie.
Kan ik ook ineens al de lucht eruit drukken --> meer bewegingsvrijheid.

Denk eraan; je zweet ook best wel veel als je sport. Ben elke keer nat. (maar geen 3 liter zoals naja)...
17  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: November 05, 2016, 23:22:48
  Carbon versie weegt niks
Citaat
Dat kan nie.

 schater Grin schater

Ga je nog hoger, Henk! Wink
18  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: November 04, 2016, 18:21:13
Vandaag niet geweest vanwege werk. Nu eigelijk wel blij mee, met die mwah-mwah condities.

Erg weinig goeie herfststormen gehad dit jaar. Wel een goeie zomer..
19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Sander Bos en Pippa van Iersel Nederlands Kampioen Freestyle 2016 Gepost op: Oktober 07, 2016, 11:34:22
Goed gedaan Pippa!
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: September 27, 2016, 14:39:13
(...)In mijn ervaring vallen 18+meter tube kites in vlagerige 12 knopen uit de lucht. (...)

Dat is wel erg mager. Een North Juice (15m overigens) blijft bij 10 knopen stabiel in de lucht hangen. Laatst stond ik ook weer alleen op het water op Wijk met enkel wat foil kiters. Kortom wat ik tot nu toe lees doet mij concluderen dat zo'n Pansh niet zo veel toevoegt t.o.v. een goede voor weinig wind geoptimaliseerde tube kite. Wel een erg interessante discussie dit!

Sja, misschien vaar ik gewoon niet goed. Maar denk ook aan gijpen (cq drukverlies), vlagen waarbij je ineens minder als 12 hebt (daarom zei ik ook 'vlagerige wind'). Tot 10 knopen stabiel blijven de meeste wel hangen, maar dat hangt ook van de kite af...

Zeker intressant, ook om te zien hoe het gaat met de markt en zo...
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: September 27, 2016, 10:49:34

Met een tube kite van de zelfde maat vaar jij makkelijk in 14 knopen weg. Denk hierbij aan een Edge, Velocity of Dyno. Draaien veel sneller en zijn efficiënter dan je A15 Pansh.

Maar als jij er blij mee bent is het goed toch?

In mijn ervaring vallen 18+meter tube kites in vlagerige 12 knopen uit de lucht. Zelfs een keertje over het rif gespoeld zo. Maar that's just me.

Dus ben blij met de pansh!
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: September 26, 2016, 13:05:06
Als ik 12kn lees bij een 18m foilkite op een TT, dan zit er gewoonweg te weinig power in.
Met mijn Speed5 12m kan ik dan allang gepowerd varen met een twintip.

Michiel,

(Ben jij de Michiel van de dynabar?)

Ik weeg 105 kg. No chance in hell dat ik met een TT en LEI wegkom onder de 14 knopen en hoogte hou.
Je kan altijd loopend downwind gaan, maar teruglopen duurt zo lang. 
Denk wel dat het fikkie minder waaide dan 12 knopen in de vlagen, veel zal het niet geweest zijn.

Conclusie: met de pansh kon ik nog varen, met een LEI was dat nooit gelukt...
23  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: September 26, 2016, 08:29:05
Top Gevaren op wijk, wind ging echt aan vanaf 17 of zo?

Richard: veel plezier op Sardinie, bezoek zeker Porto Pollo, ga daar s'avonds na 17 op de windsurfspot, dat is eigelijk de beste spot...
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: September 22, 2016, 14:46:52
@rule: ik vloog de 18m2, op een nugget. Denk 12 knopen of zo, wind ging aan en uit.

Enige andere kiters waren Hans en Alec op foils, en nog een man met een Cloud 17 op een sector....
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pansh kites Gepost op: September 20, 2016, 19:22:49
Heb de pansh zondag gevaren op blijburg. Op zich fijne sessie gehad, maar wat marc zegt had ik ook last van: Te weinig snelheid, dus te weinig kracht kunnen genereren als ik in het water lag. Kon dus wel heen en weer varen, maar als de gijp te breed ging vanwege onhandigheid, lag ik in het water en moest bodydraggen. Kon niet niet op het bord gaan staan.

Ach, zonder de pansh had ik helemaal niet kunnen varen.

Qua lift/hangtime: zit er wel in, maar allemaal erg traag en technisch. Hookte vorige keer uit vanwege erg grote chickenloop en bar te hard aanjensen. Wel het idee dat er meer hangtime dan lift inzit, dus echt superhoog kom je niet, maar je zweeft wel een tijdje Smiley
Pagina's: [1] 2 3 4


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.