Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Einde van de hardcore C-kites? Gepost op: Februari 27, 2019, 16:43:32
Hmmz, hoop van niet.

Ik vaar zelf met 2015 Best GP's, heerlijk voor uithaken! (voor mij is het prima te rechtvaardigen dat ze voor geen meter upwind gaan, en weinig hangtime bieden..) Zo lang unhooked freestyle populair is, blijven er denk ik gewoon C-kites gemaakt worden. De pro's in de competities zullen toch echt met C-kites blijven varen?

Of zijn de Cabrinha FX's, Duotone Dices etc. ook gewoon OK voor uithaken, ik heb er geen ervaring mee.

2  Stijlen / Discussie / Unhooked / Wake / Freestyle / Re: van Airush Lithium naar Union Gepost op: September 26, 2018, 11:06:47
Had een vergelijkbaar dilemma een jaartje geleden. Na lang twijfelen mijn beginnersset (2014 Liquid Force Envy's) weggedaan om wat heftigere freestyle kites te kopen (2015 Best GP)..

Was in eerste instantie bang dat ik niet goed genoeg was (was toen bezig met raleys en eerste uitgehaakte backrolls) en dat deze kites mijn vooruitgang zouden verhinderen.

Maar, na een sessie was ik volledig happy met mijn nieuwe kites. Uithaken is zo fijn met die C-kites!

Moraal: als je net bent begonnen met uithaken, is een Airush Union zeker niet een kite die je niet kunt handlen..
3  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ambulance Zandmotor Gepost op: September 26, 2018, 11:00:40
@ Faxie @ Marc_87

Precies, er staan zo vaak ambulances bij de Zandmotor..
4  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Ambulance Zandmotor Gepost op: September 25, 2018, 09:21:32
Het was weer raak hoor.

Twee auto's van de reddingsbrigade en een normale ambulance op dijk, verzamelden zich gisteravond rond 19u bij Blow.
Hoorde dat iemand zijn been heeft gebroken. Wie weet er verder hoe/wat er precies gebeurt is?

Verder natuurlijk alle sterkte aan de ongelukkige!

Groetjes Bastiaan
5  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Trauma heli Zandmotor? Gepost op: Juli 02, 2017, 09:32:07
Toen ik gisteren (1 juli) aan kwam lopen bij de Zandmotor, vloog er net een trauma helikopter weg... Ook stonden er twee of drie auto's van onder andere de reddingsbrigade..

Wie weet wat er gebeurd is?
6  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Bar gevonden Bij Zandmotor Gepost op: Juni 13, 2017, 23:41:31
Hallo iedereen,
Gisteravond heb ik een bar gevonden bij de Zandmotor, toen ik als een van de laatsten daar weg ging.. Als dit jouw bar is hoor ik graag welk merk het is, welke kleur etc.

Groetjes!
7  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Ambulance Zandmotor? Gepost op: Juni 10, 2017, 09:56:12
Gisteren, rond 8u denk ik, stond er bij de Zandmotor een politie auto en een ambulance.. Weet iemand wat er gebeurt is?

Groetjes
8  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kitesurfer gewond bij Monster Gepost op: April 09, 2017, 14:15:07

http://www.youtube.com/watch?v=hOjMA9a0rSc&index=27&list=PLpNKtXBLX3a6SxCWwqkksfFNSEgBuGngr


Heb t vermoeden dat dit filmpje bij de crash hoort... Ziet er naar uit.
9  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: [2016-10-06] Dode gevonden na grote zoekactie op Oosterschelde Gepost op: Oktober 06, 2016, 10:03:07
Heel erg veel sterkte aan alle nabestaanden
10  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Beschadiging directional board Gepost op: Augustus 17, 2016, 16:03:23
Ok, heb nu net de scheur gevuld met epoxy gemengd met chopped carbon vezels (ong. 0,5cm lang). Na het aanbrengen heb ik het board in de zon gelelgd, het is vandaag lekker weer en de temperatuur in het (schuimkern) board moet flink opgelopen zijn. Toen ik namelijk na, denk, 5 minuten ging kijken, was er een grote bel gevormd..
Ik neem aan dat het board is gaan ademen (heb epoxy aangebracht in de schaduw), dat de lucht is gaan uitzetten, en door de scheur, waar dus epoxy over heen zat, naar buiten wilde.. Gelukkig kon ik de bel inprikken en was het epoxy nog mee te werken.

LES GELEERD: repareer  een lek schuimkern board (kan ademen) op dezelfde temperatuur als waar in het board gaat uitharden..

Joe, dit was de top tip van de dag!
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Downwinder maken, waar, hoe, waarmee? Gepost op: Augustus 14, 2016, 00:12:09
Hallo allemaal,

Binnenkort wil ik eens mijn eerste downwinder gaan maken, en vroeg me een paar dingen af Huh:
-wat voor een rugzak nemen jullie mee? Gewoon de kitetas, of een speciale waterdachte tas waar je je kitetas en andere spullen in doet?
-pomp, doe je die in je tas? En kan de pomp tegen water in t geval van gewone kitetas? Of neem je alleen t verbindingsstuk mee en leen je pomp op t strand?
-Wat zijn geschikte plekken voor een downwinder? ik reis meestal met t openbaar vervoer, woon in Delft, en kite normaal gesproken op de zandmotor.

Alle tips zijn welkom!

Greetz
12  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Beschadiging directional board Gepost op: Augustus 13, 2016, 21:34:28
Ik heb laatst mijn directional (2011 Airish Quad) beschadigd (toch best lastig dat wavveriden Grin Grin) ben er waarschijnlijk met mn haak doorheen gegaan.

Hoe kan ik dit het beste repareren?? Gewoon opvullen met wat epoxy en vlak schuren? Het scheurtje is ongeveer 2,5cm lang.

Thanks!
13  Stijlen / Discussie / Wave / Tips beginnen directional (met of zonder straps?) Gepost op: Juni 24, 2016, 21:05:51
Hello!

Ben van plan om zondag voor het eerst mijn directional te gaan gebruiken (op de Zandmotor); hebben jullie hier nog tips voor?

Wat is de makkelijkste transition? Een 'duck tack'? of carving turn? (Heb laatste ook met tt nog niet echt onder de knie..)

En dan: moet ik beginnen zonder footstraps? Een kiteverkoper een Zuid Afrika heeft me dit ooit aangeraden (zo leer je beter waar je je voeten moet plaatsen)

Groetjes! Bastiaan
14  Algemeen / Trefpunt / Re: kitesurfers aan de Tu Delft Gepost op: Oktober 13, 2015, 20:40:33
Hey,

Ik studeer ook aan de TU!! Ben absoluut niet te beroerd een keertje mee te rijden.. Ik kite nu ong. een half jaartje en heb dus geen ervaring met 's winters kiten; is dit een beetje te doen? Ben je van plan nog veel te gaan kiten dit jaar (seizoen)? Tot wanneer kan het ongeveer? Kan komende twee weken niet echt ivm. tentakels...

Groetjes Bastiaan!
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Wetsuit rits zit vast Gepost op: Augustus 26, 2015, 13:49:10
Hey mensen,

De rits van mijn wetsuit (die voor de rest prima is) zit vast; ben vergeten mn wetsuit af te spoelen na gebruik op zout water en heb m toen lange tijd niet gebruikt..

Hebben jullie tips om mn rits weer los te krijgen?
Of anders, is het mogelijk de rits te vervangen? Waar?

Hoor het graag!

16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Footstraps tt vervangen door grip-laag Gepost op: Augustus 06, 2015, 10:12:15
Naar aanleiding van mijn post in 'Bijna ongelukken en ongelukken':

Dinsdag is rond 18:00 een kitesurfer gewond geraakt aan zijn enkel, deze was uit de kom nadat hij (dit is wat ik begrepen heb van de man zelf;) bij een sprong landde met een voet in de footstrap, en een voet niet..

De man is door de reddingsbrigade meegenomen, en is even later (nog op het strand) door toen aangekomen ambulancepersoneel volledig verdoofd. Daarna hebben ze zijn voet teruggezet.


Ik zit er nu aan te denken om bij mijn twintip (132x39 Liquid Force Drive, 2014) de footstraps er af te halen en het hele apparaat te bedekken met grip. Uiteraard om mijn enkels te sparen.

Twee vragen:
-Is het uberhaupt slim om je footstraps van je twintip af te halen?? Kan je er nog mee varen? (ik heb hier afgelopen dinsdag even mee geoefend; het ging redelijk.. Maar was erg kort)

-Wat voor een grip zou ik op mijn board moeten plakken? Ik wil graag van dat diamant-schuim-spul maar kan het nergens in Nederland te koop vinden (wel surf tail pads, maar zoek gewoon een vel van het spul waar ik dan de gewenste vormen uit snijd)

(-Of kan ik dan beter meteen aan de directional gaan??)

Mijn niveau:
Ik ben beginnnend kiter; waterstart & hoogte lopen kan ik, transition lukt 7/10 keer.. Ik weeg 76kg.
Uiteindelijk wil ik leren strapless waveriden op een directional Cheesy

Alvast bedankt!!
17  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Kitesurfer gewond Zandmotor Gepost op: Augustus 06, 2015, 09:48:48
Dinsdag is rond 18:00 een kitesurfer gewond geraakt aan zijn enkel, deze was uit de kom nadat hij (dit is wat ik begrepen heb van de man zelf;) bij een sprong landde met een voet in de footstrap, en een voet niet..

De man is door de reddingsbrigade meegenomen, en is even later (nog op het strand) door toen aangekomen ambulancepersoneel volledig verdoofd. Daarna hebben ze zijn voet teruggezet.



Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.