Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: ozone enduro ventiel Gepost op: Juni 05, 2019, 13:02:46
mijn ventiel lekte ook op de center strut van mijn 2 jaar oude enduro v1 9m2

bladder + ventiel laten namaken door kitecare (www.kitecare.nl) - was 35 euro oid.
Opnieuw plaatsen is makkelijk (er zitten goed instructies bij).

Nieuw ventiel plaatsen op een oude bladder klinkt als beunen.

succes

Jan
2  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Nieuwe allround tube kite om ook mee te foilen Gepost op: Juni 21, 2018, 10:01:12
Zoals Jeroen hierboven aangeeft, Ozone Enduro doet het goed met foilen. Foil zelf 1,5jaar met de 9m2 (v1) bij 11-18kts. Heb ook een 7 en een 12, maar zie weinig reden om die op te pompen als ik ga foilen.

Voorheen 1.5 jaar met Rebels (2014) gefoild maar zoals je zelf al aangeeft zijn deze (veel) te zwaar. Daardoor duiken ze het water in aan de rand van het windvenster bij weinig wind (of klappen ze om boven je hoofd). De Enduro blijft wat dieper in het venster hangen en is lichter (3 struts), daarnaast wil de Enduro ook nog wel driften, de Enduro is daardoor m.i. (veruit) de betere foil kite bij weinig wind. (Had eigenlijk altijd wel 14kts nodig bij de Rebel 10m2.)

Voor TT gebruik: hoog springen doet de Enduro heel goed, maar qua hangtime is het geen Rebel. Ook is de Rebel iets stabieler in overpowered condities. Qua controle / feedback is de Enduro wel de betere kite. Enduro is ook veelzijdiger. 

Ik vaar de enduro altijd op de free-ride stand (middelste knoopje op de bridle voor) - ben er nooit aan toe gekomen iets anders te proberen.

Ben zelf overigens heel erg te spreken over 23m lijnen op de Enduro (zowel op 12 als 9, 7 heb ik nog niet getest met 23m lijnen), had eerste de standaard 25m lijnen maar is bizar hoeveel extra controle en feedback het geeft (voor foilen en TT gebruik).
3  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: hydrofoil beginner spots in the south part? Gepost op: Juni 10, 2017, 14:20:02
Rockanje is fairly south and although choppy, does not have any real wave penetration, so its a good spot to learn. There are a lot of other foilers there as well.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Rebel valt soms uit de lucht Gepost op: Mei 16, 2017, 14:18:32
Bekend probleem. Ik heb 3 2014 rebels gehad (7, 10 14), met weinig wind (~15kts) deden de twee grote maten dat . Deze vliegers willen heel graag heel ver naar voren - dus over je heen vliegen  / uit de lucht te vallen op 3u/9u. Met iets meer wind zijn ze veel lekkerder en wordt dit nadeel een voordeel (nl heel veel lift). Afstellen 5de lijn helpt om de kite dieper in het wind window te krijgen, maar het blijft natuurlijk een vrij ranke vlieger die graag naar voren wil. 

Ohja, zoals M@rc zegt, als de 5de lijn om de kite heen wikkelt kan je maar beter de safety trekken.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: GoPro Hero 5 Black - Ervaringen? Gepost op: Mei 13, 2017, 00:41:31
Blijkt dat het werkt! Sinds kort met DashWare kan je de gps & versnellingsmeters van de hero 5 uitlezen en over filmpje heen plotten. Met wat kunst en vliegwerk kan je je eigen gauges maken. Lukt me nog niet om Woo sprong hoogtes te reproduceren (referentie punt spong bepalen), maar hoogte plotten over tijd / afstand gaat goed! Dit kan niet met de gopro software Quick.


http://youtu.be/vppEaOmFDVQ


Hopelijk inspiratie voor anderen om hier gekke dingen mee te gaan doen
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Thailand vanuit Bangkok? Gepost op: Januari 30, 2017, 19:46:33
Pranburi, vlakbij Hua Hin heeft lokaal thermische wind en schijnt iets wind zekerder te zijn.

Ik ben daar een paar jaar geleden rond deze tijd geweest. Wel varen met grote maten maar wel lekker weer.

Destijds materiaal gehuurd en geslapen bij
http://kitecable.com/

Savonds wakeboarden, en de eigenaar, Willie, is een erg chille baas.
Ze kunnen je ophalen bij het vliegveld.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Windrange kites Gepost op: Januari 27, 2017, 13:01:17
met een board win je veel meer dan met een LEI kite,
in lijn met bovenstaande verwacht  ik ook dat je minimaal 14-15 kts met je north spike nodig hebt + 15m juice. Zijn ook niet de aller leukste sessies dan.

Als je het verder op wil rekken, en je al een paar jaar kite, dan  zou je ook naar een foil board kunnen kijken icm een north juice van 10-12m (15m is overkill en niet lekker op een foil). Ja, foilboards zijn duur, maar die van Liquid Force / Slingshot zijn  relatief betaalbaar. Leercurve is er zeker, maar alleen de eerste 2 dagen zijn frustererend, daarna komt de progressie.
Als je vlieger vliegt/stuurt, kan je foilen, veel power heb je niet nodig. Downwind is veel moeilijker dan upwind.
12 kts nodig op foilboard met een lichte LEI kite zoals de juice, veel minder met een foil kite.

Foilboard (LF Rocket Fish) heeft mij erg veel  leuke lightwind sessies gegeven afgelopen jaar, onder der 18kts ga ik niet meer op een twintip staan.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: GoPro Hero 5 Black - Ervaringen? Gepost op: Januari 17, 2017, 01:01:02
Ja, die yi had ik ook gezien. Heb alleen nog een cadeaubon liggen waar ik wel een gopro van kan kopen maar geen yi (versus). Ben het er wel mee eens dat gopro de bal een beetje laat liggen. Dit spul hoeft geen 400 euro meer te kosten.

Wbt sesoren, gopro is er zelf vrij  onduidelijk over, maar ik lees op hun site dat er sowieso naast gps ook een set versnellingsmeters in zitten ("HERO5 Black features GPS and additional sensors that capture your location, elevation, speed, and G-force loads.").
Vandaar ook de g-meter in de video's, deze ververst vaker dat wat je van gps zou verwachten.

Met die data zou je, net als bij de Woo, je sprong hoogte kunnen berekenen, en ik heb de indruk (maar dat wordt nergens hard bevestigd door gopro) dat dat ook deels wordt gedaan. Gps geeft enkel extra calibratie data.
Blijft dan altijd toch nog onduidelijk hoe goed dat gaat, bij de Woo was/is er nog steeds discrepantie. En Gopro heeft niet een super goede track record als het gaat om bijwerken van producten dmv firmware updates, dan lanceren ze eerder een + variant of een nieuwe variant.
Waarschijnlijk teveel gevraagd dus, maar zou erg leuk zijn.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: GoPro Hero 5 Black - Ervaringen? Gepost op: Januari 16, 2017, 17:13:38
Thanks voor jullie reactie

Als ik het goed begrijp is die telemetry functionaliteit recent unlocked - voorheen werd gps alleen gebruikt voor geo-taggen, bewegingssensoren waren ingebouwd en werden gelogd maar werden niet gebruikt door de Quick bewerkingssoftware.
Zie:
https://gopro.com/news/New-Telemetry-Feature-Quik-Desktop-App

Bij mountainbiken, auto rijden, parachute springen etc lijkt het redelijk te werken, zie ook youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=5U_vvCBIXl0&t=7s


http://www.youtube.com/watch?v=t98ylXm_gaM


Maar bij kiten is idd de vraag of de sprongregistratie voldoende is, ben erg benieuwd wie hier al mee gespeeld heeft...

EIS ziet er idd wel stabiel uit, dat lijkt alleen al een pluspunt.

Wat betreft condense, ik had gelezen op gopro fora dat er redelijk wat hero 5- black camera's last krijgen van condens ook al zouden ze waterdicht zijn... Dat komt dan al dan niet achter de lens of lcd terecht. Wellicht beetje spookverhalen van iemand die het klepje niet goed heeft dicht gedaan maar toch.
https://community.gopro.com/t5/Cameras/GoPro-hero-5-black-leaking/td-p/18167/page/2
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / GoPro Hero 5 Black - Ervaringen? Gepost op: Januari 16, 2017, 15:35:54
Hoi,

Heeft iemand ervaring met de Hero 5 - black en kitesurfen?

Ben met name benieuwd naar het volgende:
- of de "telemetry" goed werkt (snelheid, sprong hoogte, g-krachten etc)
- wat je van de nabewerking in de gopro "Quick" applicatie vindt en of je goede alternatieven kent
- of de electronische beeld stabilisatie goed werkt bij het kiten
- of de camera "echt" goed waterdicht is en er na verloop van tijd geen condens aan de binnenkant van de lens komt
- hoe lang die in de praktijk meegaat op 1 batterij (1080p, protune, 60fps + gps)

Bezit nu de Hero 3 - black en overweeg, eigenlijk uit hebberigheid, een upgrade Roll Eyes.

voorbeeld filmpjes, met name van kiten + telemetry zijn erg welkom.
Youtube staat er (helaas) nog niet vol mee. 

Groeten

Jan
11  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Hydrofoil locaties Nederland Gepost op: Januari 04, 2017, 15:10:50
Ik vind Hoek van Holland net ten noorden van de pier ook geschikt bij 13-17kts ("activiteiten strand"). Bij on shore wind kan je enorme legs maken. De pier schermt bij ZW wind goed af van chop & swell. Condities iets beter bij laagwater dan bij hoogwater, maar er zijn dan wel wat zandbankjes net onder de kust, dus niet te dichtbij de kust komen.

Verder naar het noorden (bij de boei) ontstaan er grote golven/breaks ivm grotere zandbank, zeker als de wind aantrekt. Boven de 17-18kts wordt de branding daar te sterk om makkelijk door te komen met je foil, zeker bij hoog water. Achter de boei wel  prima foilen.

Loopafstanden tot de parkeerplaatsen zijn ook goed en er is in de zomer horeca.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.