Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / kite gear kopen Gepost op: Februari 06, 2022, 16:49:21
Hi iedereen!

Ik heb vorig jaar kite lessen en ik wil dus vanaf maart/april zelf gaan kiten met mijn vriend (ook lessen genomen), en dan willen we ook onze eigen set kopen. Ik heb al vrij veel onderzoek gedaan, en er zijn een paar punten waar ik toch echt over twijfel.

Mijn budget is max 1300 euro:
- ik ben van plan wetsuit 5/4 (+/-200 euro) en trapeze nieuw te kopen (+/-150).
- board van marktplaats halen (+/-150 euro)
- Verder heb ik een budget van kite + bar van 800 euro max.

Ten eerste twijfel ik over welke kite ik wil kopen en tweedehands / overjarig. Ik heb zelf les gehad met de duotone neo, maar die kost al gauw 1400 nieuw, terwijl bv de airush one maar 700 euro kost. Is er echt zoveel verschil tussen deze twee kites? Verder weet ik niet of het verstandig is om via facebook of marktplaats een tweedehandse kite te kopen, aangezien ik er zelf niet veel vanaf weet en ik ook niemand in mijn omgeving ken die hier wat van af weet.

Ook twijfel ik over welke grote en hoeveel kites ik wil kopen. Ik weeg 58kg, dus ik zat te denken om te beginnen met een 9m, aangezien ik als beginner toch niet zal kiten als er veel wind is. En mijn idee was dan om later bv 6/7m kite te kopen voor als ik wil kiten met meer wind. Mijn vriend weegt 82kg, is dan 11/12m een goede grote voor de eerste kite?

Voor de wetsuit wil ik er maar 1 kopen, en ik zat te denken aan 5/4, zodat ik mogelijk ook nog in herfst, voorjaar of zelfs winter zal kunnen kiten. Raden jullie deze dikte ook aan?

Alvast bedankt voor jullie reacties!!!
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.