Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 9
1  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Airrush twintip gevonden scheveningen Gepost op: Mei 03, 2022, 07:50:08
Ik heb hier een Airrush twintip liggen die niet van mij is. Staat ook geen telefoonnummer (meer) op. Is gevonden tussen de blokken van de havenhoofden van Scheveningen (In de havenkom!) Lag er zo te zien al even, maar kan zeker nog op gevaren worden.

Iemand iets kwijt?
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: LET OP: site onveilig Gepost op: Februari 07, 2022, 00:24:43
Oeh. het missen van https op een site waar je op kunt inloggen is inderdaad wel een vrij groot gat. Mocht je hem nog niet kennen, kijk eens op: https://letsencrypt.org/ Daar kun je ssl certificaten aanvragen, en zelfs automatisch laten verlengen zonder dat je er een rekening voor krijgt.
3  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Gele Nobile NHP (twintip) verloren Jullianadorp Gepost op: Oktober 01, 2021, 10:23:51
Ik ben gisteren avond net voor Jullianadorp een gele Nobile NHP met oranje vinnen en footstraps verloren. Als het goed is staat mijn nummer er op (op een gele sticker met zwarte letters) Toen ik zelf naar de kant zwom dreef ik nogal naar het noorden. Ik verwacht dus dat hij ergens in huisduinen of inmiddels zelfs texel is...


[edit]Hij is terug gevonden![/edit]
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Windmetingen weer online! Gepost op: Mei 06, 2018, 20:41:35
@markymark: Er is 1 betrouwbaar meetpunt. De windmeter op het dak van kitesurfvereniging airtime. Zie http://www.windmeting.nl/ voor de metingen daarvan. Wordt ook in combi (harmonie)voorspelling / meting grafiek weergegeven op:
http://www.weather2kite.nl/sc/activityView.php?activity=83#cnv_91_ms
5  Army of KiteLounge / KiteLounge / Weather2Kite android app Gepost op: April 28, 2018, 23:17:36
De Weather2Kite android app is uit.

(Ik had hier al eerder iets geroepen over de Weather2Kite site en de SoarCast app, maar nu is er dus ook de Weather2Kite App)

Het is de uitgebreide versie van SoarCast, gericht op kitesurfen, soaren en paragliden in Nederland. Net als in SoarCast wordt de gemeten wind weergeven samen met de nauwkeurige Harmonie voorspelling van het KNMI. Via een kaartje kun je de gegevens opvragen voor diverse kite, soar en paragliding locaties en de weerstations. Ook kan W2K notificaties geven wanneer de voorspelling gunstig is voor kiten of vliegen.

Alle mogelijkheden vind je in de handleiding:
http://www.bmedia.nl/w2k/weather2kite.pdf

SoarCast is en blijft gratis, maar voor W2K vragen we vanwege de kosten voor de server een kleine vergoeding.

Voorlopig alleen voor Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.erwinvoogt.weather2kite
iPhone bezitters kunnen nog steeds gebruik maken van de site http://www.weather2kite.nl/sc/map.php


6  Army of KiteLounge / KiteLounge / SoarCast.nl / Weather2Kite.nl update Gepost op: Oktober 31, 2017, 21:33:49
Voor wie soarcast.nl / weather2kite.nl gebruikt:
 
Ik heb er de afgelopen tijd het een en ander aan gesleuteld, en dat gisteren on-line gezet. De belangrijkste verbeteringen zijn:
- De grafieken zijn nu duidelijker te lezen, en doen het beter op bijvoorbeeld een telefoon. (Tip: Houd je telefoon horizontaal)
- Onderaan de grafieken pagina's staan linkjes naar de grafieken die je kunt bookmarken om de grafiek voor jouw homespot er in 1 keer bij te kunnen pakken. Voor wijk aan zee bijvoorbeeld:
http://www.weather2kite.nl/sc/activityView.php?activity=111#cnv_52_ms
Of voor Muiderberg:
http://www.weather2kite.nl/sc/activityView.php?activity=79#cnv_61_ms
- Een nieuwe (2e) naam. www.weather2kite.nl doet het nu ook. Kan makkelijk zijn voor de mensen die niet (willen Smiley ) weten wat soaren is Smiley
- Optie om wind in knopen weer te geven. (Standaard als je via weather2kite.nl binnen komt)
- Een aantal irritante bugs gefixt
- Erwin Voogt heeft een android app gemaakt voor de mensen die wel willen soaren. Een meer kite-specifieke app wordt over nagedacht.
- We hebben tegenwoordig 2 sponsoren waardoor we dit kunnen blijven doen zonder irritante advertenties te moeten plaatsen (Total control en Paraworks, beide soarscholen)
 
Zo. En nu zsm weer tijd maken om het water op te gaan Smiley
 
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Metingen Rijkswaterstaat weer online Gepost op: April 03, 2017, 09:43:36
(En ineens zag ik dat ik hier nog geen antwoord op had gegeven Smiley )
@Paulg: KNMI heeft zowel wind als windstoten. (En nog veel meer, maar wel in netCDF formaat. Da's niet heel eenvoudig in te lezen...)
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Metingen Rijkswaterstaat weer online Gepost op: Augustus 07, 2016, 22:25:45
Die gegevens komen inderdaad via veel wegen naar ons toe. Er staan in Ijmuiden ook meerdere windmeters. KNMI heeft er 1 aan het eind van het havenhoofd, maar het knmi heeft er 1 dichter bij het strand. Ik houd het al een tijdje in de gaten omdat ik een tite aan het bouwen ben die ook op onder andere deze data gebaseerd is. ( www.soarcast.nl ) Tijdens de laatste outage heb ik voor de ijmuiden meter maar overgeschakeld naar KNMI. Die lijkt nu beter beschikbaar te zijn (Is ook niet altijd zo geweest, maar de laatste tijd wel)
Ben trouwens wel benieuwd hoe ze dat bij actuelewind.nl doen. Die heb ik namelijk zowel tijdens een KNMI- als een rijkswaterstaat-outage gewoon zien werken. Is die site toevallig van iemand hier?

Voor Ijmuiden staan er dus wel 2. "IJmuiden Zuid Havenhoofd" is Rijkswaterstaat "Ijmuiden WP" is KNMI Voor locaties van alle Rijkswaterstaat, KNMI (En Airtime Smiley ) windmeters zie:
http://www.soarcast.nl/sc/weerstations.kml
De namen in capslock zijn van KNMI. Die zonder capslock zijn van rijkswaterstaat. (Behalve natuurlijk die in Katwijk. Die is van Airtime. )
9  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Harness gevonden Muiderberg 12 mei Gepost op: Mei 21, 2016, 19:35:53
Op 12 mei heb ik toen iedereen weg was op muiderberg een harness gevonden. Ik heb hem meegenomen, en had hem al op Hanglos gezet, maar ik heb nog steeds geen reactie. Is hier toevallig iemand op 12 mei zijn trapeze vergeten mee te nemen?
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Sky Sailing - A Waterlust short Gepost op: Mei 04, 2014, 13:39:52
Ziet er leuk uit. Ik vraag me alleen wel af:
- Hoe kom je weer downwind?
- Hoe zorg je dat dit niet nt zo link wordt als manliften?

Als dit doorontwikkeld wordt zou dit wel eens een leuke low wind hobby kunnen worden. Je maakt hiermee denk ik ook wel makkelijk vrienden met mensen ie hun board verloren zijn Smiley
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Wéér kiters in nood [18-04-2014] Gepost op: April 22, 2014, 21:58:23
Topper KNRM! Absoluut geen slotje op dit soort topics omdat men in herhaling valt etc... Dan lees je het toch lekker niet? Herhaling is vaak een juist leermiddel!
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Oproep - nieuwe kitespot Woerden!? Gepost op: April 22, 2014, 21:50:38
ook gedaan.  Nu eens kijken of we de geitenwollensokken zover kunnen krijgen ook de Haarijnseplas open te gooien voor kitesurfen

Hmm haarrijnseplas is bij hele specifieke omstandigheden vast vaarbaar, maar of het nou slim is om dat algemeen open te gooien...
Het lijkt mij een soort pampushaven. Voor de experts vast grappig, maar als algemeen toegestane kitespot met al die paaltjes en de a2? (Ok a2 is natuurlijk uit te sluiten door zzw tm wzw uit te sluiten, maar toch....)
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Stroming Noordzee kitespots Gepost op: April 22, 2014, 21:27:21
Van de zandmotor hebben we ook een stromingskaart:
http://www.rielee.com/zandmotor/#page_stroomvoorspelling

De spots langs een recht stuk hollandse kust hebben gewoon stroming parralel aan de kust (Waar moet dat water anders heen...)
Dan hebben we nog scheveningen en Ijmuiden. Daar kun je er ongeveer vanuit gaan dat als je naar een havenhoofd of strekdam toe stroomt, je bij het havenhoofd naar buiten gezet wordt. (Zorgen dat je bij de kant bent voor je in de alandige stroming terecht komt dus...) Staat de stroming van het havenhoofd af, dan staat hij bij het havenhoofd naar de kant toe. Er zijn situaties waar een soort draaikolk ontstaat (misschien hoek van holland??), maar zoals ik hem hier boven uitleg klopt hij meestal wel...

In het algemeen: Tegen stroming in zwemmen heeft vaak geen zin, en kost wel energie. Het is vaak handiger om even de achtergrond in de gaten te houden om te kijken waar je heen drijft als je niks doet. Daarna bedenken hoe je bij de kant kunt komen zonder tegen de stroom in te zwemmen.

In het geval van Wim was dat natuurlijk vrij zinloos omdat de enige richting waar hij in had kunnen zwemmen het zuiden, en daarna over de zandbanken naar rockanje / autostrand was, maar dat haal je natuurlijk nooit. Wind richting een plek waar de stroom hard aflandig is (omdat er bijvoorbeeld een grote kom leeg loopt), en vervolgens het volgende stuk strand heeeel ver weg is, is dus echt wel iets om gewoon uit de buurt te blijven. Zo'n zelfde situatie zul je op de hoeken van de waddeneilanden met afgaand of opkomend tij (waddenzee loopt leeg of vol) ook wel hebben..
14  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Poll: redding met aflandige wind/stroming Gepost op: April 22, 2014, 20:36:29
Nogmaals; de pers en het volk, zag maar 1 nieuwswaarde, een onverwacht extra drenkelingr gevonden. En lang in koud water.


Nou ja: Ik heb al wel uit meerdere hoeken de link met kitesurfen gehoord. Dat brengt natuurlijk wel het risico met zich mee dat kitesurfen onterecht in het algemeen als gevaarlijk gezien gaat worden. Wat mij betreft was het dus beter geweest als in de media duidelijk was geworden dat hier 2 individuen een (naar mijn mening vrij extreem) risico hebben genomen, maar dat dat niet is hoe de gemiddelde kitesurfer met dit sort risico's omgaat.

Het ergste risico was natuurlijk het risico dat Rob en Wim niet meer aan deze discussie hadden kunnen mee doen. Dat had ik echt veel erger gevonden. Hoe dom die actie van ze / jullie ook was.
Als ik hier lees dat er meer mensen aan het kiten waren op die spot bij die omstandigheden (risico op afdrijven naar een aflandige stroming) lijkt het me best handig om daar met zijn allen even over na te denken en de aandacht op te vestigen.....

Dat er nou ineens een discussie ontstaat over fakkels en PLBs is natuurlijk prima, maar leidt wel een beetje af van wat je nou echt moet voorkomen. Ik heb al best vaak met oud en nieuw ontdekt dat mijn fakkel (Van minder dan een jaar oud) het niet deed. Een laserflare met zout op de lens werkt ook niet top. Met een PLB heb ik geen ervaring, maar ik kan me best voorstellen dat die ook niet zo heel veel crashes heel blijven. Bottom line: Het is goed om dat soort spullen mee te nemen en dat en de KNRM bestaat, maar zorg gewoon dat je er niet van afhankelijk wordt... (Ook als er geen boete op staat...)
15  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Poll: redding met aflandige wind/stroming Gepost op: April 22, 2014, 18:19:42
Als mensen al niet slim genoeg zijn om met aflandige wind lekker op het strand te blijven, lijkt het me wel een beetje overdreven om ze daar ook nog voor te gaan straffen met boetes enzo. Waarschijnlijk is het wel handig om er voor te zorgen dat de bewustwording groot wordt / blijft.

Dat je nadat je na zo'n actie (Of een andere actie met een even groot darwin-award gehalte) voor je leven redder aan wal wordt (voor een hoger bedrag dan het minimum) lijkt me vrij vanzelfsprekend, maar moet toch echt uit jezelf komen. Dat je nog 10 jaar het onderwerp van flauwe grappen wordt is dikke pech. Daarvan wordt het wel echt veiliger. Je denkt toch even na of je wel de 2e wimt wilt worden Smiley (sorry wim Tongue  Denk maar zo: Als de KNRM je niet per ongeluk gevonden had, waren die grappen je bespaard gebleven...)

Roken werd ook pas inpopulair toen het gewoon onhandig en suf werd. Het uitlachen van aflandige wind-kiters / pier springers / man lifters e.d. lijkt me prima. (Ook als het per ongeluk wel goed gaat...)

Nog een leuke:
Als het idee dat je je leven er van af gaat laten hangen of de KNRM je hoofd (van +/- 20 cm) in een stuk zee van een paar bij en paar km gaat vinden, je er niet van weerhoudt om domme dingen te doen, waarom zou een kostenpost van 5 cijfers dat dan wel doen? (Als ze je niet vinden, best waarschijnlijk, heb je toch niks meer aan dat geld...)
16  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Belgische (kite)surfers onder vuur voor varen tijdens de "storm" Gepost op: November 06, 2013, 23:15:36
Ik ben zooooooooooo blij dat ik niet in Belgie woon....

Maar begrijp ik nou goed dat iemand die net een IKO pasje gehaald heeft in Belgie doodleuk het water op mag met een 16m2 Rhino 2001 van marktplaats bij 25 knopen vlagen 45 (Is technisch gezien 6 bft...) maar iemand die 10 jaar ervaring heeft met een 7m kite bij een mooie steady 30 kts niet? Dan heb je dus een regel die onzinnig is EN niet goed voor de veiligheid...

Die kitesafe.be site heeft het alleen maar over de gemiddelde wind, en dat is ook de enige waarop de beaufortschaal uberhaupt gedefinieerd is...

Zouden de GAS ambtenaren ook voorbereid zijn op spontane downwinders? Zal wel druk worden in de bus van Cadzand naar Knokke Smiley
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bandit 6 9m sneller laten draaien met grotere bar? Gepost op: November 04, 2013, 22:13:56

Is een vol gepowerede Bandit 6 zoveel sneller?

De bandit 6 verandert wel aardig als je hem in de high end gaat varen. Lijken wel 2 totaal verschilende kites. Verschil is groter dan bij veel andere kites.

Citaat
edit; ter aanvulling...Herkent iemand het agressieve loopgedrag van de Bandit 6 of heb ik een verkeerde indruk gekregen door de omstandigheden?
Ik ben er ook wel eens door verrast, en een golf af gelanceerd. Ik loopte hem om even snelheid te maken. Met de combinatie van te laag in het venster loopen en te veel druk op mijn rail (Ik had verwacht dat wel te kunnen houden Smiley ) werd dat inderdaad vrij aggressief. Was trouwens met weinig wind. Later nog wel eens geloopt, en ik krijg de indruk dat je hem gewoon hoog moet houden als je wilt wilt pussyloopen.
Dowloopen in een landing gaat meestal prima omdat je dan downwind snelheid hebt.

18  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Storm in Scheveningen Gepost op: Oktober 29, 2013, 00:05:53
Er waren zelfs meer mensen aan het downwinden. Ben zelf tot Katwijk gekomen. Toen werd het echt te hard. Er kwamen toen we aan het aftuigen waren nog steeds af en toe groepjes langs die daar kennelijk anders over dachten. Die waren alleen wel allemaal wel binnen een paar minuten weer uit het zicht Smiley Die golven waren echt epic Smiley
19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: maak energie tijdens het sporten. Gepost op: September 15, 2013, 10:00:45
Vergeet de windturbine; wordt niks.
Maar in plaats daarvan energie opwekken via waterverplaatsing langs het board. In board zelf energie opslaan. Als je je board kwijtraak na een crash komt ie naar je toevaren middels onboard gps en kleine motortje. Verdere details moeten jullie zelf maar bedenken Wink


of als dat te ingewikkeld is... dat die met de windrichting meegaat. bij je board komen is vaak lastig als die "boven" je ligt (dat je dus upwind moet bodydraggen). als die je voorbij vaart (zachtjes) dan haal je hem wel in.


http://www.oceanrodeo.com/products/go_joe
20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Stem nee tegen het snel- en recreatievaarverbod op de Helderse en Texelse Reede Gepost op: Januari 18, 2013, 19:07:20
Is een snelvaartuig niet een gemotoriseerd vaartuig dat harder dan een bepaalde snelheid kan?
Volgens mij heeft zo'n verbod helemaal geen directe gevolgen voor kite surfers of andere wind aangedrevenen....
21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Testdag Wijk Zaterdag 16-6 Gepost op: Juni 15, 2012, 17:30:08
Goofy !
22  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitehigh "Big-Air": Results 15 apr 2012 Gepost op: April 20, 2012, 08:16:23
Blijft mooi dit. Hoeveel wind was er eigenlijk?
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Last van mijn onderrug Gepost op: April 02, 2012, 20:36:31
Pat Love two-go zittrapeze is hier ook een goede voor.
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Symptomen te groot board Gepost op: Maart 21, 2012, 09:45:42
Materiaal tip:
Koop geen kleinere kite. Met een kleiner board kun je je kite houden tot ver achterin de 20 knopen. Met meer dan dat moet je voorlopig toch niet het water op. Houd wel je huidige board er bij. Met wind tot een knoop of 20 is ie prima (en zelfs beter dan een kleinere) als je dan toch voor een 2-board setup gaat kun je met die kleine zelfs wel nog kleiner dan 1.30x40 gaan. (Maar niet kleiner dan 1.38x39) hoe kleiner je board, hoe hoger de high end (maar ook de Low end)
Techniek tip:
Goed aankanten en je gewicht op je achterste voet. Als je minder snelheid hebt heb je ook minder wind. (Steek je hand maar eens uit het raam van een rijdende auto) als je aan voelt dat je out of control gaat dus radicaal afremmen / board omhoog sturen en kite laag houden (meer grip)
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Symptomen te groot board Gepost op: Maart 20, 2012, 09:48:26
Ik begin inmiddels ook wel benieuwd te worden naar je kite(s)  Als je even het merk / type en de ma(a)t(en) post, kan ik denk ik wel iets zinnigs zeggen.

o ja:
Dat zoete water: Is dat echt van wege het zout, of gaat het meer om golven?

[edit] ohja: edit knop!
Pagina's: [1] 2 3 ... 9


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.