Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 330
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Einde van de hardcore C-kites? Gepost op: Februari 07, 2019, 15:26:54
Het zou mij niet verbazen als we straks in de toekomst ineens weer C-shapes gaan zien.
Zo waren in het verleden afwisselend, hele kleine boardjes, grote boardjes, smalle boardjes, brede boardjes enz in de mode.
Zoiets zie je ook terug met bijvoorbeeld Boots. Voor een enkeling heeft het toegevoegde waarde maar voor de massa is het vaak een "marketing dingetje...."  om het maar zo te noemen....

2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vacature in de watersport Gepost op: Januari 17, 2019, 16:59:54
Ik lees toch echt "Idefixe" hoor  schater
en  nu maar even wachten op de reactie van movements sports. Ben benieuwd......

3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vacature in de watersport Gepost op: Januari 17, 2019, 16:47:14
Bedankt Idefixe, helaas heb je online altijd wat zuurpruimen  schater

Wij zetten een naar ons inzien leuke en kitesurf gerelateerde vacature neer. Ben je wel nieuwsgierig naar het salaris of andere voorwaarden solliciteer dan  YeSS!

tot op het strand!


Waar zeg ik iets negatiefs over jullie bericht? Ik geef een reactie op eerdere kritiek ( dat er geen salaris wordt vermeld en dat de locatie niet bekend is) Tjonge, als dit de sfeer / communicatie is binnen jullie organisatie dan kun je als instructeur of beginnend kitesurf(st)er jullie adres inderdaad beter overslaan.....


Maar goed: geef nu maar eens gewoon aan waar ik iets negatiefs over jullie zeg? Ben benieuwd....
Graag ook een nadere duiding over"zuurpruimen", Het staat je vrij om op iedere reactie / publicatie van mijn kant gewoon inhoudelijk te reageren. Dat "zuurpruimen" kan ik niet zoveel mee hè.

Tot later op/aan het water!

4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vacature in de watersport Gepost op: Januari 10, 2019, 12:59:00
Het salaris moet gewoon in een vacaturetekst vermeld staan. Dat maakt het voor iedereen duidelijker bij de afweging om te solliciteren, voorkomt vesspilde moeite en geeft een goede indruk van de zwaarte van de functie.

Dat niet vermelden in een vacaturetekst is vaak een indicatie van een relatief laag salaris en gebrek een proffesionaliteit als werkgever.

Verder is het ook handig in een vacaturetekst om aan te geven waar het werk is qua locatie.

Als je zegt dat jij van mening bent dat... is dat helemaal dikke prima maar sinds wanneer is iemand "verplicht" / moet het salaris in de vacaturetekst staan?
Het betreft hier een vacature voor zelfstandige, verantwoordelijke en flexibele instructeur die ook nog ene beetje leiding kan geven. Iemand die dat kan zal er ook geen enkel probleem mee hebben om binnen 10 seconden online de locatie te vinden toch? En je bent natuurlijk niet verplicht om te reageren hè.
5  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Dodelijk ongeluk Nederlandse kitesurfer in Brazilie Gepost op: December 13, 2018, 15:52:52
Eigenlijk zouden we verplicht allemaal onverwachte situaties moeten testen.. Maar ja hoe?

Je kunt het risico beperken door je materiaal ( onderhoud en juist gebruik, bij voorkeur geen leashbevestiging op je rug enz)
Daarnaast kun je ook risico beperken door bijvoorbeeld zoveel als mogelijk ( en op het land eigenlijk altijd) :  je handen in het midden van de Bar. Kom je te vallen / struikelen? Dan steek je vaak automatisch 1 hand uit om de val op te vangen. 1 hand aan het uiteinde vd bar is dan automatisch een ongecontroleerde loop.

6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gecontroleerd varen Gepost op: Augustus 29, 2018, 15:33:53
En begin met bovenstaande tips al te oefenen "voordat" je te hard gaat.
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Zeven reddingsboten zoeken naar kitesurfer op IJmeer (Muiderberg) Gepost op: Mei 17, 2018, 09:43:01
Moet je ( om welke reden dan ook ) je materiaal op de kant  / op het water achterlaten communiceer dit dan zsm met de hulpdiensten. Dat voorkomt dus overbodige acties zoals deze.
8  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: September kitesurfen ergens in Europa Gepost op: April 23, 2018, 17:14:54
Dat ligt er maar net aan welke eisen/voorkeuren je hebt. In september is het water overal in Europa heel goed te doen ( temp) en zit je in de herfst = altijd wel ergens wind. Zo kan het maar zo zijn dat je in Denemarken dan helemaal uit je plaat kunt gaan.....

Ga je puur voor het kitesurfen/wind of heb je daarnaast nog andere wensen? 
9  Algemeen / Teruggegeven / teruggevonden / Re: verloren Brunotti Youri Pro 207 Gepost op: December 28, 2017, 01:17:21
 ThumpsUp
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Nieuwe Server Gepost op: December 05, 2017, 19:44:40
Doe je goed  ThumpsUp
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Aantal kiters in NL Gepost op: November 29, 2017, 18:04:46
gewoon een keertje in het "hoogseizoen"  op een mooie wind dag gaan organiseren dat er op zoveel als mogelijk  bekende spots wordt geteld. Dan heb je cijfers / feiten. ( die volgens mij niemand nu echt heeft )
Wat ze met tuinvogeltjes kunnen doen moeten wij toch ook kunnen ?
https://www.tuinvogeltelling.nl/   Joepie Joepie Joepie
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Geen gevoel met schoentjes, boots? Gepost op: November 14, 2017, 16:37:45
Boots zijn de pest voor je knieën. ( blessures) Boots zijn niet bedoeld voor warme voeten maar geven dat ene beetje extra voor als je op hoog niveau aan het freestylen bent. En dat ene beetje extra heb je alleen nodig als je zo goed bent dat straps een belemmering vormen voor je verdere "progressie / ontwikkeling".
Voor, of beter gezegd, tegen koude voeten / handen is het zoeken naar jouw persoonlijke oplossing.

De één  is helemaal gelukkig met het ene type (hand)schoentjes en de ander wordt weer helemaal blij van een ander type. Vaar je lekker een beetje heen en weer met af en toe een "dingetje" dan heb je hele andere spullen nodig dan wanneer je een korte , full power freestyle sessie er uit knalt.

Over het algemeen hoor ik de meeste enthousiaste verhalen over de neopreen sokken. Nadeel is wel dat die dingen snel slijten.

Zoals Evan al opmerkte, heb je voor jou de optimale combinatie ( wetsuit of drysuit ) waarbij het vooral bij een wetsuit belangrijk is dat het zaakje goed past: Niet te klein maar zeker ook niet te ruim,  
 dan verlies je over het geheel minder warmte en heb je warmte "over" voor je handen/ voeten.

Het is de combinatie die het 'm doet. Uitproberen dus wat voor jou goed werkt. Ik zou in jouw geval  beginnen met het aanschaffen van een paar neopreen sokken.
 
En ook niet echt onbelangrijk: hoe zit je zelf in je vel? Zit je bijvoorbeeld goed in je voeding, heeft jouw lichaam voldoende brandstof aan boord? Dat maakt, juist in koude omstandigheden, echt heel veel uit.
13  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Afgedreven kiter ver downwind, hoe ermee omgaan? Gepost op: November 06, 2017, 21:51:03
Iemand helpen is altijd ok , en als je daartoe in staat bent, eigenlijk een must.
Belangrijk is het echter wel om te voorkomen dat je zelf, met alle goede intenties, ook in de problemen komt.
De manier waarop dit is opgelost ( een afspraak maken met iemand anders voor eventuele opvang / backup ) is helemaal dikke prima!

14  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Nieuw waterpeil IJsselmeer Gepost op: November 06, 2017, 21:41:40

In t verleden is er zelfs gesproken over een verhoging van 1.5 meter!

dat is nog niet van de agenda verdwenen hoor.  Grin
15  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Nieuw waterpeil IJsselmeer Gepost op: November 03, 2017, 19:19:11
Op de achtergrond gebeurd best wel veel en soms kunnen , in eerste instantie onbelangrijke ontwikkelingen, best wel veel invloed hebben op onze sport.

Dit is dan typisch zo'n dingetje. Er is dus een nieuw "peilbesluit" voor het IJsselmeer.
De echte locals in Friesland (met veel ondiepe spots) weten het als geen ander: In de winter wordt het waterpeil van het IJsselmeer verlaagd en wordt het op sommig plekken best wel tricky ondiep.

Het verschil tussen het zomer en winter peil is 20cm. Op zich niet zoveel maar de wind en ook de richting speelt ook een belangrijke rol. Het winterpeil blijft gelukkig hetzelfde maar het zomerpeil "kan"  met 10cm verlaagd worden. Oeps.

www.rijkswaterstaat.nl/water/projectenoverzicht/ijsselmeer-zoetwatervoorraad-op-peil/veelgestelde-vragen.aspx#vraag6

16  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Livestream WKL Gepost op: Oktober 05, 2017, 12:29:28
https://www.facebook.com/worldkiteboardingleague/videos/1505199339564069/
17  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Alternatief NK-Jeugd freestyle Kiteboarden 2017 Gepost op: September 29, 2017, 17:22:09
Daar gaan we maar eens ff heen dan. Alle jongens en meiden aanmoedigen!
De toekomst voor onze sport.  ThumpsUp
18  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Oproep: wie organiseerd zondag 1 okt het officieus NK jeugd? Gepost op: September 28, 2017, 16:36:50
ach voorheen hadden we voor de NK's drie stops over 3 verschillende locaties.
( maar er is wel meer sinds 2014 veranderd  schater )
19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: 30 september, opening nieuwe kitesurflocatie: Hoekipa dijk Gepost op: September 27, 2017, 06:47:03
Goed gedaan hoor. Er blijven toch altijd zeikerds.

Wees gewoon blij met de opening van een nieuwe spot.

Bizar dat mensen die zich ( mijns inziens geheel terecht) zorgen maken over de veiligheid van deze locatie ( en daarmee het imago van de kitesurf sport) worden weggezet  als zeikerds. Waarom niet gewoon met inhoudelijke argumenten "discussiëren"?

Een argument / vraag zou dan kunnen zijn: Waarom niet wachten met de officiële opening tot het geheel klaar is, er een veilige in en uitgang is? 

En als je dus niet goed kan kiten heb je er daar nu (nog) niks te zoeken


Feit: enige weken geleden is er ( een zeer ervaren!!! ) local op een "naar omstandigheden gelijke / misschien wel minder linke locatie, enige kilometers verderop, keihard op de stenen geknald en zwaar gewond afgevoerd.......

Het initiatief van de wedstrijd / een event vind ik prima. In een publicatie van het Watersportverbond roepen dat we een nieuwe locatie hebben is voor mij hetzelfde als een nieuwe auto verkopen waarbij de remmen niet echt in orde zijn, maar die gaan we over 2 jaar wel ff fixen......

20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: 30 september, opening nieuwe kitesurflocatie: Hoekipa dijk Gepost op: September 10, 2017, 20:27:52
Ik verbaas mij over het gezeik. Typisch om bij iets nieuws eerst hard te gaan zeiken. Ga lekker naar die opening toe, vraag diegenen die daar hun best hebben gedaan om het zo ver te krijgen of je iets voor ze kunt betekenen. Maak  zelf een bord waarop staat dat je eerst upwind moet kunnen varen. Ga er met met flyers staan op de winddagen. Maak een boek waar alle kitespots van Nederland instaan en geef die mee bij de eerste les. Steek je handen uit je mouwen.

Blij met een nieuwe spot. Risico is altijd voor jezelf.

Nou er zijn meer mensen die de geschiedenis daar heul goed kennen hoor.... 
Ik woon in Lelystad , loop vanaf 2007 het gemeente huis plat voor een eigen locatie en ik ben absoluut niet blij met deze opening. En dat is geen gezeik, dat is je zorgen maken over de risico's die deze locatie NU voor de sport oplevert.
21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: 30 september, opening nieuwe kitesurflocatie: Hoekipa dijk Gepost op: September 08, 2017, 21:02:51
citaat:
Uiteraard mag iedereen de nieuwe locatie komen uitproberen. Houd er alleen rekening mee, dat:
1. Er nog geen goede/veilige opstap is! Er is ‘slechts’ een 4 meter brede asfalthelling tussen de basaltblokken - het strand komt in 2019)
2. Het water en omgeving op dit moment alleen geschikt is voor de (ver)gevorderde kitesurfer (diep water, hoge golven en geen escapes)

Als je dus niet bij dat 4 meter brede stukje asfalt ( sowieso lastig hoor ) weet terug te komen dan ben je gewoon de sjaak! ( overal een oever met basaltblokken! )
22  Algemeen / Trefpunt / Re: Waar morgen kiten in friesland? Gepost op: Augustus 29, 2017, 21:51:21
Workum zou net moeten gaan. En anders zul je richting Groningen moeten?  Noord noord oost kan op veel plaatsen aan de kust overigens prima! Kijk wel uit met het weer, kan best wel eens tricky worden.....
23  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: NKV Safetyclinics Brouwersdam en Scheveningen Gepost op: Augustus 23, 2017, 17:43:46
de firma "list en bedrog"? 
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Marktplaats - verouderd materiaal aangeboden Gepost op: Augustus 17, 2017, 15:52:05
Mooie beginnerskite...

Ik zie dat soort advertenties toch regelmatig langskomen in die Facebook groepen... 

De Element ( Cabrinha 2005)  was overigens een hele fijne vriendelijke beginnersvlieger hoor.
De safety werkte prima maar was , na gebruik, lastig om in het water weer in elkaar te knutselen.
25  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Ep 7: Backroll Kite Loop // 10 Essentials After Boosting with Coach Crathern Gepost op: Juli 14, 2017, 13:48:43
Als ik het goed heb: backroll = je vlieger blijft op dezelfde plaats in de lucht en de beweging wordt puur geïnitieerd door je board/lichaam.  Backloop = je creëert met je vlieger lift en draait vervolgens achterover om je as....

In het begin roteerde ik ook heel vaak door. Ik was te druk bezig met "als ik maar ronddraai" en zette daardoor de rotatie te vroeg in. Eerst springen en dan de rotatie initiëren. Daar waar ik heen kijk daar draait mijn lichaam heen.
Pagina's: [1] 2 3 ... 330


© 2002 - 2020 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.