Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 14
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / De eerste Santa Kite bij Wijk aan Zee Gepost op: December 26, 2016, 15:56:53
Ho Ho Ho Joepie


http://www.youtube.com/watch?v=ITHQexF4NbE
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Wisstorm // Wissant during storm with Corentin Kurowski Gepost op: December 08, 2016, 19:37:59
Vette Edit
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Kitesurfing Maui oktober 2016 Gepost op: December 08, 2016, 19:34:21

http://www.youtube.com/watch?v=TN3WkBbD6Bc
4  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / F-One board verloren bij Wijk Gepost op: Augustus 29, 2016, 18:31:39
Afgelopen zondag 28-8 heeft een kitemaat van mij zijn board verloren op Wijk aan Zee. Het is een F-one Trax zoals afgebeeld. Heeft iemand zijn board misschien gevonden stuur mij dan even een berichtje. BVD

https://goo.gl/images/dc8r9G
5  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Augustus 28, 2016, 21:01:40
Vandaag heeft een kitemaat van mij zijn board verloren. Het is een F-one Trax zoals afgebeeld. Heeft iemand zijn board misschien gevonden stuur mij dan even een berichtje. BVD

https://goo.gl/images/dc8r9G
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Info vakantie Hawaii gevraagd. Gepost op: Januari 15, 2016, 14:40:12
10 jaar geleden had Robby ook een huis in Kailua Bay. Als je met je rug naar het water staat,  aan de rechterkant van de baai in één van de middelste huizen. Is tegenwoordig vanaf de wegkant een compound waar je eigenlijk niet in kunt. Over het strand wel...
Weet niet meer of ie daar nog woont eerlijk gezegd. Have fun!
thnks
7  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Info vakantie Hawaii gevraagd. Gepost op: Januari 14, 2016, 08:26:41
Bedankt voor alle info allemaal  ThumpsUp

8  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Info vakantie Hawaii gevraagd. Gepost op: Januari 13, 2016, 13:07:08
Hi Dennis,

Vet dat je naar Hawaii gaat. Ik heb afgelopen jaar van April tot September in Hawaii (Oahu) gewoond en ook gekite natuurlijk.

Zoals gezegd kun je, als je alleen voor het kiten gaat, het beste naar Maui. Toch wat meer windzekerheid en altijd ook hardere wind dan in Oahu. Ik heb zelf op een tripje naar Maui ook op kitebeach gevaren. Prachtige spot, drukte valt best mee en vlak water voor het rif en golven daarbuiten. Launch is wel super vlagerig, dus het is launchen en rennen om zo snel mogelijk weg te varen. Ook bij het terugkomen aan de kant, zorg dat je veel snelheid hebt en even roept of zwaait naar de kiters op het strand zodat ze kite meteen kunnen aanpakken. Verdere spots heb ik niet bezocht, maar er zijn voldoende mooie spots. Zelf heb ik twee dagen een kite gehuurd bij Second Wind Maui (Nieuwe 7m was nog onderweg vanuit de VS). Ze hebben hier North en Ozone kites (65 dollar per dag) en een selectie aan twintips en surfboards (North). Toevallig hebben ze een Ozone Reo 5m en verder North Rebel en Dice in verschillende maten. Verder is er ook nog zat te zien zoals de Road to Hana, zonsopkomst op Haleakala, etc.

Wat Oahu betreft zijn er zeker spots en mogelijkheden om te kiten. Bekendste spot op Oahu is Kailua Beach. Prachtig strand, grote baai met choppy water, maar aan de buitenkant golven. Er is ook nog vlak water achter Flat Island afhankelijk van de richting van de swell. Met de wind moet je geluk hebben. Het waait hier meestal wel, maar dan rond de 10 knopen. Je ziet dan ook veel grote maten (12-17m) en hydrofoils. Af en toe is er wel een dag met wat meer wind tot 25 knopen, maar zeker niet zo windzeker als Maui. Er wordt hier wel les gegeven en op het strand en het water kan het best wel druk zijn. Vaar upwind en je hebt nergens meer last van. Verder is het een ongeschreven regel dat je je kite op het gras oppompt en draagt naar het strand, waarna je snel je bar uitrolt en launcht. Ook niet je kite heel de dag op het strand laten liggen. Let wel op de beginners bij het launchen (bijna elke dag wel een kite in een boom) en op de regels betreffende niet kiten in de zwemzone en verbod op springen en andere tricks binnen 200m van de kant. Er is hier een constant 'gevecht' tussen bewoners en kiters.

Verdere spots zijn Kaneohe Sandbar (mooiste spot van Oahu wat mij betreft, maar heel moeilijk bereikbaar omdat je een boot moet hebben + wind is hier altijd 1-2 knopen minder dan in Kailua) en Mokuleia (North Shore). Mokuleia is echt een wave spot (homespot van Felix Pivec) en op een zonnige dag is er altijd net iets meer wind dan in Kailua omdat hier de thermische wind de Passaatwind verstrekt. Wel is deze spot erg afgelegen en wordt met een goede swell echt huge. Verder zijn er nog talloze spots die nergens genoemd worden en je zult hier dan ook alleen kiten. Launch kan soms wel tricky zijn op de smalle stranden.

Wat huren betreft op Oahu heb je weinig kans. Vroeger werd er verhuurd op Kailua, maar tegenwoordig zijn dat alleen nog maar boards. Ook een van de gevolgen van de clinch tussen bewoners en kiters, waardoor er nu een verbod op bestaat.

Ik weet niet met welke maatschappij je vliegt, maar mij is het gelukt om vanaf Amsterdam mijn kitebag gratis mee te nemen naar Oahu. Dit door jezelf op te geven voor het Flying Blue golf programma, waardoor je recht hebt op een gratis golfbag. Wellicht wordt het wel wat lastiger om de grondstewardess te overtuigen van een golfset als er een waveboard bij zit. Bij een vlucht van Oahu naar Maui moest ik $35 betalen voor een kitetas (gewone koffer was $25).

Mocht je nog meer info willen hebben dan hoor ik het graag,

Aloha
Heel erg bedankt voor je info. Hier heb ik zeker wat aan. Nu ik weet dat het in Oahu niet zo hard waait neem ik denk ik ook mijn 12 maar mee. Wilde eerst alleen voor de 6 en de 9 gaan. Zo'n golf tas heb ik ook maar daar past alleen een twintip in en ik wil juist daar gaan waven dus dat wordt dokken dan maar.
Vriendin gaat ook mee dus ik kan niet alleen maar kiten helaas ;-) maar daarom willen we ook naar Oahu anders was het waarschijnlijk 2 weken Maui geworden voor mij.
Weet jij toevallig waar Robby Naish woont? Wil daar ook gaan kijken. Ik wil wel zien waar de legend woont
9  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Golf rijden Wijkiki beach 21-12-15 Gepost op: Januari 12, 2016, 12:40:02
Mooi uitzicht ;-)
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Golf rijden Wijkiki beach 21-12-15 Gepost op: Januari 12, 2016, 10:15:54
Meer van dit moois...  Joepie

Lekker passend deuntje heb je r aan geplakt, but who Huh
Geen flauw idee van wie dit is. Gewoon Youtube downloader en dan uit één of andere surffilm gejat.
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Golf rijden Wijkiki beach 21-12-15 Gepost op: Januari 09, 2016, 23:20:36

http://www.youtube.com/watch?v=5gx1vla9kbE
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kiten Alaçati Gepost op: Januari 09, 2016, 23:18:30
Alacati staat ook op mijn lijstje voor de komende zomervakantie. Hoe was de wind? Of te wel hoeveel dagen kunnen kiten en welke windsnelheid? En was het altijd zo rustig? Ziet er relaxed uit


Beetje laat maar toch ff reactie

Wind is daar steeds een dag of 3 á 4 aan met 18 tot 25 knopen en daarna weer 2 dagen uit maar nog wel 12 tot 16 knopen. Het is daar in het hoogseizoen wel drukker. wij waren daar vrij vroeg begin juni dan valt het nog mee.
13  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Info vakantie Hawaii gevraagd. Gepost op: Januari 08, 2016, 10:55:12
Paar keer geweest. Ook afgelopen zomer weer...

Voor kiten het beste naar Maui: Kitebeach (beginners) bij luchthaven Kahului.Vlakwater met wind van rechts Daar zit Pete Cabrinha ook (met zijn wereldwijde hoofdkantoor). In zijn zaak kun je ook huren (ongeveer $100 dollar voor een dag van 8 uur. Meerdere dagen is goedkoper. 2e spot is Lanes (gevorderden) met ook wind van rechts, Ho'okipa is Windsurf en golfsurf. Lanes ligt er links van.naast Mama's Fishhouse (1 van de beste visrestaurants ter wereld).
Oahu: Kailua Bay voor beginners en Diamond Head voor gevorderden.
Big Island: geen Kitesurfers gezien..

Om te beginnen kun je dus het beste naar Kitebeach (Maui) of Kailua Bay (Oahu) gaan.In beide plaatsen kun je ook spullen huren. Maui is windzekerder dan Oahu. Golven kunnen zeker in de tijd dat jij gaat massive zijn. Goed checken bij de locals dus!

Veel plezier en neem genoeg $$$ mee. Zeker met de huidige F/X is het een erg dure bestemming.

Ciao
Is kitebeach alleen maar vlak water of kun je er verderop ook golfsurfen? Ik wil wel golven hebben want vlak water ga ik niet voor naar Hawaii ;-)
100 dollar is best veel geld. Volgens mij kan ik dus beter mijn eigen spullen meenemen zeker als ik wat vaker wil gaan kiten dan 1 dag.
14  Algemeen / Buitenland & Travel / Info vakantie Hawaii gevraagd. Gepost op: Januari 07, 2016, 14:22:03
Hallo allemaal,

Ik ga van de herfst of begin winter naar Hawaii Joepie
Ik wil denk ik 2 eilanden aan doen nl. Oahu en Maui. Ik wil daar ook kitesurf spullen huren en dan gaan waven daar. Wie weet waar je het beste spullen kan huren en waar mooie wave kitespots zitten (niet al te heftig natuurlijk) ?
15  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Kiten Alaçati Gepost op: Oktober 24, 2015, 10:44:35
Tis al een tijdje terug dat ik iets gepost heb dus het wordt weer eens tijd. Hier een filmpje van afgelopen Juli in Turkije  Smiley


http://youtu.be/syBy2wUXVT0
16  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kiteboarding self-rescue: wrapping lines method Gepost op: Augustus 24, 2014, 12:00:31
Ik heb wel eens lijnbreuk gehad met 7 bft op Wijk aan Zee. Wel gelijk safety getrokken daardoor crashte na een stuk of 4 loops de kite in het water. Board was inmiddels flink eind bij me vandaan maar m'n kite maatje heeft deze aan de kant gebracht. Daarna m'n 2 frontlijnen eerst stuk om de bar gedraaid zodat de kite geen wind meer kon pakken.
Vervolgens bar op rollen net als in het filmpje. Daarna op hoofdtube gaan liggen en één wingtip naar beneden in de wind trekken net als in filmpje maar niet aan de lijnen maar gewoon zelf bij de tip beet houden. Lijnen wil je liever niet vast houden met harde wind. Daarna word je van zelf naar de kant geblazen.
Stroming heb je geen last van alleen dat je daarna een eind terug moet lopen. Golven gaat ook prima want je krijgt met harde wind best nog wel wat vaart om redelijk voor de golf te blijven. Mocht je toch ingehaald worden door een bak van een golf dan duwt hij je door het drijf vermogen van de hoofdtube gewoon voorruit. Wel schuim happen maar ja dat hoort erbij. Ik ben iig niet gespoeld toen.
17  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: Mei 26, 2014, 19:17:50
Laatste keer dat het waaide op Horst in t weekend heeft een maat van mij zijn kitetas en pomp vergeten mee te nemen.  Undecided beetje dom maar kan de beste over komen  schater. Het was van het merk North en denk dat het 11 mei was met moederdag.
Als iemand dit gevonden heeft zou het fijn zijn als hij of zij zich zou melden.
18  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Mei 08, 2014, 07:08:56
Hij was gister weer heerlijk op Wijk :-) Rond 5 uur ook mooie golven waren alleen weer snel weg.
19  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: mooie kitespots Portugal gevraagd Gepost op: Mei 06, 2014, 08:02:57
Dennis, zou je die spot willen pinpointen op Maps? Ben heel benieuwd, want ben een paar keer op Ilha de Faro geweest en heb die spot de je beschrijft nog nooit gezien. Zou er over een paar weken graag heen willen.

En wat zijn de ervaringen in Faro / Algarve met windguru? Zijn die een beetje accuraat? Is er bijvoorbeeld thermische wind die je niet in de voorspellingen ziet?
De link met de spot die Bleubit geplaatst heeft is precies die plek ja.
Thermische wind heb ik niet gehad. Misschien is dit wel het geval in de zomer. De wind die ik daar had kwam uit zuid-zuidoost een beetje uit de richting van Tarifa. Ik heb daar gewoon windfinder gechecked want ik vind windguru zowiezo ook al in Nederland niet echt best.
20  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: mooie kitespots Portugal gevraagd Gepost op: April 29, 2014, 07:19:04
Ik ben al weer een week terug. Even terug koppeling voor degene die nog willen gaan of er nu zijn.

Met wind uit het noorden of noordwesten wat vaak voorkomt is de westkust het best geschikt. Ik heb hier zelf één keer gevaren bij Carrapateira. Mooie wavespot met fikse golven. Wel even wennen als je de noordzee gewend bent maar wel erg gaaf.
Ik had helaas de pech dat de wind bijna de rest van de tijd dat ik er zat uit oostelijke richting kwam.
Heb bij Alvor gekeken maar daar waaide het niet goed.
Faro is daarentegen wel heel mooi. Als je naar Ilha de Faro rijd een schiereiland wat iets onder het vliegveld ligt en je rijd naar het uiteinde van het eiland dan loopt er een houten steiger naar het einde van het schiereiland. Dit is wel 20 tot 30 minuten lopen maar zeker de moeite waard. De locals komen hier ook en het is er erg rustig. Er is hier een lagune die met vloed vol loopt. Super vlak water en schitterend uitzicht. Heb hier lekker kunnen knallen met zo'n 25 knopen wind. Het niveau van de locals is niet hoog dus je maakt al snel de blits daar als je een kiteloop trekt. Grin Als de wind hier meer uit het zuiden komt kun je ook op zee mooi varen maar dit heb ik niet gehad.

@Bleubit, Sagres is wel lekker bier  Wink Ben hier ook wezen kijken als je van golfsurfen houd zonder kite is het hier wel schitterend. Glassy water en super cleane golven als het niet waait.

Succes
21  Algemeen / Buitenland & Travel / mooie kitespots Portugal gevraagd Gepost op: Januari 12, 2014, 21:05:54
Ik ga in april naar Albufeira in Portugal.
Ik heb een auto gehuurd omdat ik mooie kitesurfspots wil bezoeken. Het liefst met mooie golven.

Wie weet waar ik het beste heen kan?
22  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Downwinder Wijk - Castricum Gepost op: Juni 28, 2013, 19:13:58
Zie ik nou dat je voor je downloops alvast je bar doordraaait zodat je niet je bar hoeft te spinnen na je carve als je toeside vaart?

Ik zit altijd te klooien na de bocht en voor de gijp/overstap namelijk.

Nee dat zie je verkeerd. Ik heb in dit filmpje volgens mij niet één keer een downloop gemaakt. Ik doe dit alleen als ik nog meer downwind ga (vaak bij hardere wind) anders haal ik de kite in.

[/quote]
Leuke video Dennis. Wat voor boardje vaar je eigenlijk?
Ziet er goed uit. Ik ben op zoek naar een waveboardje naast mijn twintip.

F-one signature 6.0 waveboard. Ik had nog nooit een waveboard gehad maar naar eerste keer mee varen gelijk verliefd.
23  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Condoleanceregister verongelukte kiter Grevelingendam 22 jun 2013 Gepost op: Juni 24, 2013, 19:31:14
Gecondoleerd en sterkte voor de nabestaanden.
24  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: filmpje van 31-5 Gepost op: Juni 05, 2013, 18:31:00
Probeer deze eens. Ik gebruik deze ook. Kosten niet veel en werkt goed.
Verder top filmpje  ThumpsUp

http://www.v-nix.nl/extreme-ways-anti-fog-inserts
25  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vincent Troost, After Work movie! Gepost op: Juni 04, 2013, 18:41:57
Ziet er erg gaaf uit Vincent. Mooie beelden.  ThumpsUp
Pagina's: [1] 2 3 ... 14


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.