Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 28
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: les nemen of set kopen? Gepost op: Mei 30, 2012, 21:10:12
Les nemen...

Ik kon ook (zelfstandig) zeilen en snowboarden voor ik ging kitesurfen maar de grootste hindernis is een kite blindelings besturen. Kortom het is belangrijker dat je een krachtige powerkite/stuntvlieger goed beheerst (liefst een vierliner) dan kunt zeilen of snowboarden. Dan is de stap een heel stuk kleiner.  Wil je je lessen zo effectief mogeljk gebruiken ga dan eerst zelf veel oefenen met een kleine tweelijns krachtige vlieger en neem dan een lesje... zul je er m.i. veel meer plezier uithalen.

Frank

2  Algemeen / Buitenland & Travel / Frankrijk - Ile de Re (atlantische kust) Gepost op: September 11, 2011, 14:02:30
Twee weken op Ile de Re gezeten; kitespullen niet meegenomen want de wagen was al vol.

Periode 30-8-2011 tot 10-9-2011
Wind was redelijk; ik gok een dag of vijf kunnen kiten als je je spullen mee zou hebben.
Je zult in die regio geluk moeten hebben denk ik. Geen windzekere spot.

Locatie: Op meerdere locaties wordt gevaren, oa.
- Plage du Boutillon (camping l'ocean; nabij kruising route  d 'ars/route de loix)
- La couarde sur mer
- Rivedoux plage (noordelijke zijde; nabij brug)

Bij Plage du Boutillon zit een surfschool. Lessen zijn op zee: met de speedboot uitvaren zie website :  http://www.philovent.com/

De gewone toeristen/locals kiten gewoon vanag het strand.
Het was september en geen denderend weer (20 granden, bewolkt) dus nagenoeg geen strandgasten.

Zie fotos van Plage du Boutillon (oppassen als het eb wordt)
- eerste twee fotos : laag water bij Boutillon
- derde/vierde foto: kiter op Boutillon; op achtergrond zie je een vuurtoren met wat lessers erbij (vervallen door lagere resolutie van foto)
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitesurfen op Oostvoornse Meer Gepost op: Augustus 11, 2011, 19:14:09
Nou 2 mnd terug kwam er een handhaver ons vertellen, waaronder Fons, Rachid, Maarten en ik dat het daar verboden zou zijn... Eerst wat over bpr, maar dat werd ontkracht en toen begon die over het APV... En ik heb tot nog toe nergens kunnen vinden dat het daar officieel is toegestaan. Ik heb er destijds ook al een topic over opgestart.

Maar dat iets gezegd wordt wil niet betekenen dat het ook zo is.. dus is het in een APV opgenomen dat het niet mag?
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Powerbootraces alsnog afgelast Gepost op: Juli 26, 2011, 18:22:45
Je kunt je kont niet meer (legaal) keren in dit land of er zit ergens een ambtenaar waar je een vergunning bij moet aanvragen.

Moet zeker niet gekker worden in dit land.

Als men toch wil bezuingen bij de semi-overheid / rijksoverheid dan kun je beginnen met het schrappen van een hoop vergunningsverlenende instanties!



5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe forumstructuur, ja of nee? Gepost op: November 27, 2010, 20:01:14
travel en trefpunt apart houden.
werkt prima wat mij betreft.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Windgeschiedenis Gepost op: September 28, 2010, 00:31:36
Actuelewaterdata of...


www.buienradar.nl > actueel weer > weergrafieken.

Dan kun je naast wind ook zien hoe koud/warm het was etc... incl richting etc.
Alleen niet te downloaden, das nu weer jammer.

Succes,
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Starten voor grote kiter Gepost op: September 22, 2010, 22:30:46
je ziet 90% twintips op het water dus een directional zou ik niet aanraden om te beginnen. Waarom zou je het jezelf nog moeilijker maken dan het al is.

met 80 kg vaar ik bijna altijd met een waroo 9m2. Dus kan moeilijk oordelen over 100kg. Kan alleen zeggen wat ik om me heen zie: veelal 12/13m. Niet veel met nog grotere kites.
Voordeel van een iets kleine kite is dat je hem langer dan doorvaren. Je inzet bereik wordt dus groter. Koop je er later een 8 of 9 bij en je bent al redelijk klaar.

Waroo (vanaf 2007) en jekyll zijn prima. Andere kites geen ervaring.

Wbt ervaring: belangrijkste is dat je je kite blindelings aanvoelt, dus weten waar die staat, wat ie doet en vooral wat je niet moet doen!

Let op obstakels benedenwinds van je. Er zijn er al teveel die het niet na kunnen vertellen. En als het je te gek lijkt (want de herfst komt eraan) weet ook waar je grenzen liggen. En beter een keer teveel aan de kant gestaan dan andersom. Veel plezier!!
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kahoona of Best Waroo Gepost op: September 18, 2010, 13:36:56
Als je kan kiezen dan denk ik dat de nieuwe redline performance bar de voorkeur heeft.
Je safety is veel beter geregeld bij de nieuwste bar dan bij de oude barren en dat is heel wat waard.

Eigenlijk is een vijfde lijns kite het beste, zeker voor een beginner.
Maar de waroo met redline bar is ook een goede kite om mee te starten!

(vaar zelf een waroo 2007 en is idd een prima kite, zul je veel lol aan hebben)
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waarschuwing autodiefstal Scheveningen Gepost op: September 10, 2010, 19:28:16
Daar kan je uitsluitend de auto mee openen/sluiten maar deze sleutel kan gewoon tegen water. Die draag je bij je aan een koordje. De eigenlijke sleutel is dan in de afgesloten auto.
Besef wel dat als je een ruitje intikt dat je dan direct de auto kan starten door op de start knop te drukken (zonder naar een sleutel te zoeken). En volgens mij dien je voor de verzekering beide! sleutels te hebben om uitbetaling te krijgen.

Het lijkt mij verstandiger om voor een 10 euro een waterdicht zakje te pakken. Kan uit ervaring zeggen dat het  prima werkt!
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waarschuwing autodiefstal Scheveningen Gepost op: September 10, 2010, 19:25:02
tja niet handig om te doen natuurlijk.
kwestie van blijven wachten op een surfplek en goed ogen openhouden tot er weer een surfer z'n sleuteltjes ergens neer legt.

als ik het kan verzinnen dan kan een crimineel het ook.

Waterdichte surfzakjes zijn eenvoudig te koop.

http://www.aquapac.net/ukstore/keymaster-br-604-2675-0.html

en mocht je de website niet vertrouwen dan is aquapac ook bij bv de zwerfkei in woerden te koop (dacht ik) en vlgns website ook bv telstar... kortom ff rondbellen en aanschaffen.
11  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: veiligheid in 2010 (sorry wimt, ff iets anders) Gepost op: September 08, 2010, 22:52:20
Misschien toch maar eens verhuizen???
12  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Ervaring Hyeres en Etnag de Thau (Sete, Marseillan plage) Gepost op: September 03, 2010, 15:00:44
Bedankt voor de reactie: ik heb het bijgewerkt, nml: eind augustus waren er weinig man en was er weinig wind (een week gezeten, waarvan 2 dagen wat wind). Dan is de kans groter dat je alleen staat.
Dat in combinatie met een moerasachtig gebied vind ik het het geen aantrekkelijke spot  voor het naseizoen (in vergelijking met de nederlandse kust).

Blijkbaar is het in hoogseizoen (juli) wel drukker dus geen launch problemen!

w.b.t. parkeerplaats:
Google maps geeft in bovenaanzicht een mooie parkeerspot. Streeview (nieuwere foto's) en zoals ik het zag geeft overal keien langs de weg. Dus waar je kunt parkeren is me niet helder geworden.

http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&geocode=&q=marseillan&sll=52.469397,5.509644&sspn=3.553953,7.064209&ie=UTF8&hq=&hnear=Marseillan,+H%C3%A9rault,+Languedoc-Roussillon,+Frankrijk&ll=43.333234,3.549153&spn=0,0.002747&t=k&z=19&layer=c&cbll=43.333301,3.549245&panoid=2lx7bt8ItKs6eK_F8QgR2A&cbp=12,331.47,,0,18.68

13  Algemeen / Buitenland & Travel / Ervaring Hyeres en Etnag de Thau (Sete, Marseillan plage) Gepost op: September 02, 2010, 10:51:08
Bijgaand mijn ervaring van de franse middelandse zee. Samen met de vriendin, dus kitesurfen had geen prioriteit en aangezien ik alleen wast, was ik beperkt met starten/landen, dus dat er andere behulpzame kiters waren. Kortom spullen meegenomen met het idee te surfen als het uitkomt. Tevens was het eind augstus, dus het hoogseizoen voor vakantiegangers voorbij.



Etang de Thau
=============

Camping Beauregard (direct aan de middelandse zee)

Marseillan-Plage (Etang de thau)
(Google maps: Chemin de Beau Rivage,Marseillan-Plage)


Kitesurfen (lessen) bij Chemin de Beau Rivage (nabij camping nautic) in marseillan plage.
De plek biedt geen locatie voor het parkeren van de auto, behalve op prive terrein?
Zie ook Street view.

De kiteschool houder vaart per boot naar de spot (http://www.kithau.com/)
De spullen lagen op het 'wad'. Spot zag er eind augustus niet aantrekkelijk uit doordat je nagenoeg de enige bent om te surfen (naast de kiteschool). Geen fatsoenlijk strand dus alleen een spot als je met minimaal twee man bent.

Ik heb er dus niet gesurfd.


Optie is om te surfen bij Sete.

http://www.ecole-de-kitesurf.com/index.php?page=spot-du-pont-levis
(google maps: chemin chateau de villeroy, sete)

Parkeerplaats direct aan het water en geen strand om je kite te starten.
Wederom geen geweldige plek om te starten. Niet gesurfd, want spot pas laatste dag ontdekt.

De gehele 'zeekant' van het meer is slecht bereikbaar. Er is geen strand, geen weg, alleen een HSL spoor  traject. Kortom het had een mooie plek kunnen zijn, maar is helaas niet goed bereikbaar.


Hyeres
======


Camping: Caming International
(echte windsurf camping waar geen wagen zonder surfplank de camping op rijdt. Directe opgang voor surfers aan het water vandaar de aantrekkelijkheid. Veel schaduw plekken, maar niet echt een sfeervolle camping)

Kitesurfen kun je vanaf het strand op enkele kms afstand. Genoeg parkeerplaats voor de wagen. het is een kiezelstrand (met schelpen, dus opletten voor scherpe schelpen). Het strand is klein met perkoenpaaltjes aan de rand, dus opletten bij het starten en landen. Tevens is het strand tijdens het naseizoen in het weekend zelfs bij harde wind aantrekkelijk voor badgasten: geen idee want je waait er van de planeet??). Veel kiters, ook door de weeks (zonder badgasten) in eind augustus, dus genoeg hulp voor starten/landen etc.

De wind is er die dag wel of niet. In de mistral is er te varen met de 7m maar het waait stevig door en ook lichtelijk vlagerig, dus momenten waarbij je overpowered bent met de 7m (een enkeling vaart met een 9m: respect). Ik vond de wind geen geweldige ervaring in vergelijking met de nederlandse zeekust met een stabielere 5 of 6 bft. Je moet er van houden. Het water (redelijk vlak en breed) is wel geweldig. Je kunt ver opkruisen en dan heb je alle ruimte voor jezelf. 

Windvoorspelling op de camping is van windguru: voor het plaatsje La Madraque. Leek redelijk te kloppen, dus geen aparte thermiek waar windguru geen weet van heeft. Van de 5 dagen 2 dagen mistral gehad. Voorspelling voor de opvolgende dagen waren geen wind. Dus niet windzeker in eind augustus/september.

Mijn ervaringen komen dus goed overeen met :

http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=11332.0


Foto's van Hyeres:
14  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Boardbag in huurauto Gepost op: September 02, 2010, 10:33:54
FF naar de dealer en testen!

In een nieuwe astra past een board over dwars niet in de achterbak dus die blijft altijd zichtbaar op de achterbank oid. De oude 307 station was een stuk beter ;-)
15  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten op Fuerteventura Gepost op: Augustus 15, 2010, 20:41:00
ff zoeken op kitehigh op fuerte en je ziet al heel wat info

bv

http://www.low-cost-car.com/car_hire/_low_cost_car_.php

http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=38116.0
16  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Update Oostvoorne (autostrand) Gepost op: Augustus 08, 2010, 14:23:54
Het is een geweldige plek om kitesurfen te leren.
Het lijkt me verstandig om daar zuinig op te zijn.

Ook wij hebben het ergens geleerd!.
 
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Verslagje en testboard materiaal 2012 Gepost op: Juli 31, 2010, 19:22:31
Absint?
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: waroo weg, wat nu? rebel, jekyll, bandit??? Gepost op: Juli 29, 2010, 23:02:56
ik vond de rebel 2008 een hoge bardruk hebben.

Was ik niet gewend en kende ik niet van het 2007 rebel model; vaar zelf (nog steeds) een waroo 9m2 2007 (idd erg relaxte kite).

een 2008 rebel zou ik dus niet aanraden.
Weet niet hoe de 2009 rebel is geworden.

19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kiten in de branding Gepost op: Juli 29, 2010, 22:49:38
Als ik buienradar (weergrafiek) pak dan stond de wind in de middag op 310 graden. Dat is nagenoeg haaks op de kust!!!!

Dit in combinatie met weinig wind zul je erg lastig wegkomen.

Je hebt simpelweg nog meer druk nodig om dan hoogte te lopen omdat je ook nog hoogteverliest door het drukverlies van de branding wat je schrijft,.

Als je dan ook weinig ervraing met branding hebt, dan is dit geen handige dag om op scheef/kijkduin te staan. Ik zou zeggen probeer het eens met een wind die meer schuiner vanuit ze komt.


Zodra je branding gewend bent dan kun je het nogg eens proberen onder die condities maar dan nog leek het me idd een dagje voor   walk of shame... (tenzij je een golf surf board hebt... of een mooie flysurfer)
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: NKV participeert in overleg Kitesurfen Belgie Gepost op: Juli 29, 2010, 22:36:24
Citaat
ook is men op zoek naar een systeem om de vaardigheid van kitesurfers vast te leggen ( kitesurfbewijs? ) .

Misschien is een soort van 'gele-rode' kaarten systeem voor surfscholen ook goed kan werken. Geel bij gevaarlijke situatie/Rood intrekken vergunning voor een jaar. Hoe te beoordelen... Situaties met letsel is geel...etc 

En mischien toch een kitesurf examen veplicht stellen. Zonder surfbewijs geen recht op surfen. De risicos zijn nu eenmaal groter dan bij welke andere sport ook.
21  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: kiten in de vendée(frankrijk) Gepost op: Juli 12, 2010, 13:44:39
knip
22  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: kiten in de vendée(frankrijk) Gepost op: Juli 12, 2010, 13:39:56

Mijn ervaring meer richting Bordeaux (200 km zuidelijker):

Als je aan de atlantische kust goede wind hebt (4/5 bft) dan heb je op veel locaties ook snel een leuke branding a 1 of 2m hoogte.  Super voor golfsurfen, maar als kitesurfer moet je over de branding heen springen. Kortom geen beginnersstek. Niet doen dus. Tevens heb je aan de atlantische kust veel stroming (een sterke terugstroom van de brekende golven naar de zee toe).

Kortom laat, als beginner, de echte atlantische kust dus voor wat het is. 
[ik neem aan dat dit voor de zuidelijke locatie die je aangeeft hetzelfde kan zijn]

zie de foto op google maps bij de golf en de persoon ervoor in het water







Fromentine zat bij mij in de planning om een keer heen te gaan maar ging niet door. Ik meen te herinneren dat je daar achter het schiereiland surft??? en heb je dus geen last van de branding. Voor de rest geen kennis van.
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: NKV leden controleer je adres!!! Gepost op: Juli 11, 2010, 14:31:38
Moest beveiliging van IE
Anders  vergeet hij de inloggegevens,
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kite kopen Gepost op: Juni 28, 2010, 10:21:24
Best waroo en Gaastra Jekyll prima kites.

Probeer idd overjarig te zoeken (en een goede deal te sluiten). 
25  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: GELUKKIG, Louisiana lekt nog! Gepost op: Juni 27, 2010, 22:54:18

http://www.youtube.com/watch?v=8HhbudfZPLg


Tijd voor wind...
Pagina's: [1] 2 3 ... 28


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.