Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 23
1  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: vingaten vergroten Gepost op: November 30, 2009, 22:24:52
Ok, ga ik ze morgen ofzo even uitboren en niet verzinken. Bedankt  ThumpsUp

Edit: Heb net de gaten uitgeboord en is goed gelukt, heb alleen direct een nieuw probleem gevonden; de schroeven zijn wat kort, zie hier:

T lijkt mij dat de schroef te weinig in het schroefdraad van de vin grijpt en dus het schroefdraad eerder kapot trekt. FF naar nieuwe schroefjes zoeken dus? Of onnodig?
2  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / vingaten vergroten Gepost op: November 30, 2009, 19:42:11

Ik heb voor mijn boardje een nieuw setje vinnen gekocht, maar de schroefgaten daarvan en de schroeven zelf zijn 6mm, ipv 4mm die er eerst opzaten. Nou past dit eigenlijk net niet door de gaten in mijn board, de diameter is ongeveer 1mm te klein. Zal ik dit negeren en gewoon wat meer kracht gebruiken (dan krijg ik de schroeven er net doorheen), of zal ik voor de wat nettere manier gaan en de gaten wat groter maken. Ik doe zelf liever dat 2e, maar hoe kan ik dat het beste doen?

Voor de duidelijkheid even een foto (helaas wel een slechte foto):

Dat gelige rondje wat je ziet is ABS (denk ik, ziet er namelijk hetzelfde uit als bij de rails) met in het midden het te kleine gat. Dus als ik dat ga uitboren zou dat geen enkele probleem moeten veroorzaken aangezien ik niet eens dicht bij de kern kom maar gewoon ruim in het ABS blijf. Maar kan ik dit gat gewoon uitboren door er met een boormachine doorheen te gaan of kan het ABS/laminaat daar niet tegen (net zoals bv carbon)? Of is schuren/vijlen een beter idee, of weer iets anders?

PS. Als ik dan gat kan uitboren, dan kan ik net zo goed direct de bovenkant wat meer vergroten zodat de schroefkoppen in het board zinken). Lijkt mij geen probleem, maar misschien zie ik wat over het hoofd; dus kan dat ook zonder je board te verzwakken?
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Vinnen Gepost op: November 23, 2009, 15:14:18
Van de vinnen die standaard bij mijn board zaten ben ik er 1 verloren, en zijn er meerdere schroefgaten weggesleten. Als ik deze zou willen vervangen voor nieuwe vinnen, is het dan waard om direct voor de dure maar geprezen TFC vinnen te gaan? Zijn die de extra kosten nou waard en zijn ze ook duurzamer dan andere vinnen? mol je van die het schroefdraad niet?

(ter vergelijking: http://flysurfer.nl/winkel/?catnum=2&subcatnum=52&actie=artlijst 40 euro voor 4 ipv 80  euro voor 4 bij TFC)

PS. het schroefdraad repareren dmv. epoxy in de gaten te stoppen en daar dan weer ingevette boutjes in te stoppen heb ik al gedaan en dat heeft niet gewerkt.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: zwaar pompen Gepost op: Juni 16, 2009, 09:47:32
Heb zelf ook een Furia en merkte ook al de eerste keer dat ie heel zwaar pompt door het inflate ventiel, sindsdien altijd het deflate ventiel gebruikt om m op te pompen. Gaat perfect.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Zonder cap op zee vanmiddag? Gepost op: Maart 08, 2009, 21:17:41
Was inderdaad echt heel lekker vandaag, ook zonder cap. Heb t maar 1 keer koud gehad toen er achter elkaar een heel stel golven over me heen klapten. Maar echt goed te doen iig.

Ga denk ik nog wel even voor die oordoppen kijken, heb namelijk al erg vaak een oorontsteking gehad
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Zonder cap op zee vanmiddag? Gepost op: Maart 08, 2009, 13:32:01
Ik wil maar al te graag weer beginnen dit seizoen maar ik nou echt geen idee of het ook op zee alweer een beetje te doen is zonder cap. Ik heb een goed wetsuit, 5/4 Xcel Infiniti, en gewoon goede schoentjes en handschoentjes maar geen cap (hadden ze niet meer in mijn maat). Is het veilig om daarmee vanmiddag het water op te gaan (Zandvoort) als je toch wel gauw 2 uur wilt varen?
7  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: scheurtjes plakken Gepost op: December 09, 2008, 11:32:26
Ik doe ook altijd mijn uiterste best om de plakkers er zo goed mogelijk op te plakken; doek schoonmaken, desnoods nog kleine stofjes eraf blazen, drogen en dan de plakkers er opplakken nadat ik ze rond heb geknipt. Misschien komt het doordat ik aan zee kite, en er dus veel zand en zout onder kan gaan zitten.

Ik zit er nu aan te denken gewoon KiteFix te gebruiken aangezien dat top klinkt en ook de filmpjes op hun website zien er allemaal heel goed uit. Ik vraag me alleen of de lijm flexibel genoeg is om ook tegen het oprollen te kunnen.
8  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / scheurtjes plakken Gepost op: December 08, 2008, 23:01:23
Ik heb op het moment een paar kleine gaatjes in mn doek en wil dat repareren. Tot nu toe heb ik dat altijd gedaan met gewoon rip-stop tape zoals je dat bij de surfshop koopt, maar die gaan bij mij altijd na verloop van tijd los. Nu wil ik dus graag gewoon een permanente reparatie doen.

Daarvoor kun je natuurlijk de randen dichtnaaien, maar dat lijkt mij bij zulke kleine gaatjes niet al te goed voor je kite.
Dus ik ging even op kiteforum lezen en las daar dat je de reparatie tape wel eerst moet verhitten zoordat ie echt goed blijft zitten. Dit had ik nog nooit gedaan, dus zal het hieraan liggen? En als ik er na het opplakken even met bijvoorbeeld de föhn overheen ga, blijft het dan wel permanent blijven zitten?

Ook is er de optie Kitefix te gebruiken. Dat werkt door simpelweg lijm op je kite te smeren en er dan een stukje gaas op te plakken. De lijm houdt alles bij elkaar en het gaas weerstaat de trekkrachten. Klinkt perfect en het lijkt mij dat dit wel permanent blijft zitten. Heeft iemand hier ervaring mee, of gewoon een opmerking erover?
(is trouwens te bestellen bij http://www.intofun.nl/pages/default.aspx?lan=nl, of gewoon op de Kitefix site http://www.kitefix.com)
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hééééle kleine gaatjes in je doek Gepost op: November 19, 2008, 12:19:04
Ok dan, plakken dus. Bedankt nog

@helium: het zijn allemaal gaatjes in een lijn van hoogstens 10cm, dus gewoon een plakker over die gehele lijn.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Hééééle kleine gaatjes in je doek Gepost op: November 18, 2008, 23:08:08
Ok, een vraagje.

In je doek zitten allemaal hele kleine vierkantjes, dit komt doordat er verdikkingen in het doek zitten bedoeld om scheuren tegen te houden (rip-stop, letterlijk).

Nu heb ik in mijn doek enkele ieniemienie gaatjes zitten. Deze zitten dan in het doek tussen de verdikkingen en de verdikkingen zelf zijn nog heel. Is het nu nodig om hier alsnog een plakker overheen te plakken? Je zou namelijk zeggen; verder scheuren kan ie niet, daar is het namelijk rip-stop voor.

Voor iedereen die wilt weten hoe je van die kleine gaatjes krijgt; ga eens met je doek langs een vrij scherpe steen en druk er dan zo hard op dat er als het ware krassen in je doek ontstaan. In die krassen zitten dan ook nog allerelei hele kleine gaatjes.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hotsuits, lekker doorrippen in de winter Gepost op: Oktober 28, 2008, 23:59:36
Of je koopt gewoon direct deze: http://www.ripcurl.com/index.php?hbomb (laatste prijsopgave voor NL die ik zag op pipodekloon.nl: 1000 euro)
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Website met actuele stromingen? Gepost op: Oktober 24, 2008, 11:47:15
Makkelijkst om te onthouden is: Als het vloed wordt gaat de stroming naar het noorden, als het eb wordt naar het zuiden. Heeft te maken met het water dat eerst door het kanaal de noordzee instroomt en daarna wer door het kanaal uitstroomt.
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Wetsuit gezocht Gepost op: Oktober 19, 2008, 15:46:23
Hey allemaal,

Ik zoek een nieuw wetsuit aangezien mijn oude nu toch echt wat klein wordt. Maar nu vroeg ik mij af of er een shop is die nog een uitverkoop/aanbiedingen heeft voor december. Het liefst dichtbij Haarlem.


14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: teveel vaart Gepost op: Oktober 19, 2008, 15:33:59
Je kan idd gewoon volop aankanten, maar wat soms ook juist handig is minder aankanten en meer achter de kite aangaan, dan komt er namelijk minder druk in je kite te staan. Daarna gewoon  weer aankanten
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / KiteFix Gepost op: Oktober 05, 2008, 14:26:25
Hey allemaal,

Nadat mijn kite afgelopen zomer ongeveer 11 scheurtjes heeft opgelopen (allemaal van 1 kennismaking met een stel rotsen) gebruikte ik tot nu toe allemaal rip-stop plakkertjes waarvan sommigen, over de grotere scheuren, ook vastgenaaid. Maar bij gaatjes van 1 cm zijn die niet dichtgenaaid, dus laten sommige al een beetje los. Nu had ik op internet Kitefix gevonden met hun oplossing: Gluefix. Het lijkt top te werken, is er alleen hier iemand die er ook ervaring mee heeft?
En weet iemand waar je dat in NL kan krijgen?

Ps. Op de website van ktiefix staat wel een indrukwekkend filmpje: 2 nieuwe kites doormidden geknipt, van elke kite 1 helft pakken en die met gluefix weer aan elkaar plakken tot een nieuwe kite en dan nog wat gecrashtest. zie hier: http://www.kitefix.com/page.php?&page=videos (kill2kite video project moet je hebben)
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Travelbag lenen Gepost op: Juli 17, 2008, 00:40:01
Ik ga binnenkort met de familie naar Kreta en alhoewel het nog onduidelijk is of ik daar zal kunnen kiten, wil ik toch gewoon mn spullen meenemen. Maar daarvoor heb ik nog wel een travelbag nodig.
Ik vind het zelf alleen een beetje onnodig om voor die 1e keer een nieuwe travelbag te kopen. Dus ik dacht; er zal toch wel iemand zijn die zijn travelbag niet nodig heeft tussen (ongeveer) 20 juli en 9 augustus, en hopelijk kan ik die travelbag dan even lenen, voor een kleine vergoeding natuurlijk.

Wat voor bag het is kan mij weinig schelen, er moeten alleen wel 1 kite , 1 bar, 1 board en 1 trapeze in passen (misschien nog een wetsuit als ik ruimte over heb). Lijkt mij niet al te lastig.

Wat mij wel kan schelen is waar de bag vandaan moet komen. Ik woon zelf in Haarlem en kite op Zandvoort, dus woon je in de buurt of kite je op Zandvoort dan is dat helemaal top.

Dus: Is er iemand die mij uit de brand wil helpen door voor minder dan 3 weken zijn travelbag uit te lenen en hier nog wat aan te verdienen ook?

PS. Nog iets anders, zou iemand mij wat kunnen vertellen over het meenemen van al je spullen als je met Transavia vliegt? Een linkje met duidelijke info is ook goed.
17  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: zuid-Kreta Gepost op: Juli 11, 2008, 20:15:16
Echt helemaal niemand die mij ook maar iets over de wind in kreta kan vertellen? Heb namelijk ook geen boardbag ofzo dus zou ik die ook nog moeten/kopen lenen, dus wel handig om te weten of dat zin heeft.

Dus echt helemaal niemand?
18  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: zuid-Kreta Gepost op: Juli 05, 2008, 22:44:41
Niemand die mij iets over Kreta kan vertellen? Ook al is het maar of het het waard is om mn spullen mee te nemen, iets is beter dan niets
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: windsurfers versus kiters Gepost op: Juli 02, 2008, 17:15:49
Heb een flink stuk gelezen en volgens mij komt het erop neer dat de meesten niks tegen kitesurfers hebben, het mss wel hele aardige gasten, het mooi vinden om te zien maar gewoon niet op hun stukje water. Wat toch niet zo sociaal is, vooral als je bedenkt dat er al zoveel minder kitesurf spots zijn dan windsurf spots.

Valt me trouwens ook wel op dat heel veel windsurfers een uitgebreide mening hebben over kitesurfers zonder er iets van af te weten (bijvoorbeeld boardleashes verplichten).
20  Algemeen / Buitenland & Travel / zuid-Kreta Gepost op: Juli 02, 2008, 04:12:38
Ik ga deze vakantie (21 juni tot 7 augustus) gezellig met de familie mee naar Kreta, het zuiden wel te verstaan (vlakbij Ierapetra) en nou vroeg ik mij af of het zin heeft mijn spullen mee te nemen. Ik kan namelijk zelf erg weinig vinden over de windkracht, windrichting, windzekerheid en of er goede stranden zijn om te launchen.

Ik heb slechts 1 kite (Takoon Furia 9m) maar door mijn gewicht en aardig groot boardje kan ik hiermee al vanaf 16 knopen varen.

Dus wie kan mij vertellen of het het waard is om mijn spullen mee te nemen, bedenk hierbij dat ik liever de pech heb dat ik wel mijn spullen bij me heb en ik niet kan kiten dan dat ik de pech heb dat ik geen spullen heb en er kan wel gekite worden (ook al is het maar 1 van de 14 dagen). En mocht je zelf ervaring hebben met kiten op zuid-Kreta, kun je mij dan misschien ook vertellen over mogelijke spots en als het even kan ook wat over die spots vertellen (denk aan vlak water of golven, vlagerige wind of constant etc.)

Daarnaast nog een paar kleine dingen:

Heb ik een wetsuit nodig die periode (21 juni tot 7 augustus)?
Zijn er dingen (welke dan ook) waar ik rekening mee moet houden?

BVD

21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: north 5-line system vs 4-line system Gepost op: Juli 02, 2008, 02:26:02
Maar nu dezelfde test met een 4-lijner met een korte safety-line zoals de Takoon Furia en de SS Rev (waarbij de kite aan 1 voorlijn blijft hangen). Ben wel benieuwd of een 5e lijn ook beter werkt dan zo'n systeem.
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoe kite alleen landen? Gepost op: Juni 27, 2008, 02:35:24
Heb zelf een waroo en als ik zelf wil landen stuur ik m eerst naar de grond, trek mn safety terwijl ik de powerlijnen vast blijf houden, hierdoor depowered de kite en gaat wat wapperen, daarna pak ik alleen de bovenste van de 2 powerlijnen vast en dan gaat mn kite netjes op de grond liggen met LE in de wind en verplaatst niet meer.

Maar als er iemand is die hem kan aan pakken laand ik hem niet zelf, gewoon voor de zekerheid
23  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: That 70's show. Gepost op: April 27, 2008, 17:53:04
Geweldige serie, vandaar dat ik dan ook gewoon alle 200 aflvereringen heb gedownload en bekeken  ThumpsUp
24  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Nieuwe Hadlow film Gepost op: April 04, 2008, 01:35:37
Aaron Hadlow heeft weer een nieuwe en erg vernieuwende film op zijn website gezet: DS
Over de DarkSide van het kitesurfen  ThumpsUp

http://www.aaronhadlow.com/
25  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: fitna ... Gepost op: Maart 28, 2008, 02:40:41
laden duurt errug laaaaaaaaaaaang, maar wil m wel zien, gewoon om te zien waar al die ophef over is geweest
Pagina's: [1] 2 3 ... 23


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.