Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 24
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: 30 september, opening nieuwe kitesurflocatie: Hoekipa dijk Gepost op: September 25, 2017, 08:55:24
Als organiserende stichting zijn wij ons zeker bewust van de beperkingen en gevaren die de huidige instap en Flevolandse kustlijn opleveren. Daar zwijgen wij dan ook niet over.

Het is dan wel jammer om de bezwaren vanuit eigen gelederen via fora / media te moeten vernemen. Vanuit eigen achterband hadden we de feedback graag direct vernomen i.p.v. een beeld van verdeeldheid.
                                                       
De legalisatie van het kitesurfgebied is een belangrijke stap in de ontwikkeling van kitesurflocatie Lelystad; jaren van onderzoek, vergunningprocedures, beroepszaken, wet-en-regelgeving, bezwaarschriften, motivatieschriften etc. hebben nu een resultaat opgeleverd. Vergunning technisch is het helemaal rond en de manier waarop dit gegaan is noemenswaardig en kan als voorbeeld gebruikt worden voor andere locaties. Het unieke aan de Lelystadse locatie is dat het geen bestaande gebruik is in een natura2000-gebied betreft.

En dit moet gevierd worden!

Dit gaan we doen door alle betrokken (overheids)partijen etc. uit te nodigen op locatie en aan ze te laten zien waaraan ze hebben bijgedragen, wat er reeds gerealiseerd is. Maar ook om te ze te infomeren over de noodzakelijke stip op de horizon, het strand. Dat strand gaat er komen, dat is al beklonken; maar de grootte, vorm, faciliteiten etc. moeten allemaal nog bepaald worden. En om dat strand super te laten worden hebben we alle betrokken partijen nog hard nodig waarbij het van belang is dat de partijen goed geïnformeerd zijn en dat we gaan voor één doel.

Vandaar dat er is gekozen om de bereikte mijlpaal te gaan vieren op locaties onder het genot van een foil wedstrijd.

Iedereen is van harte uitgenodigd om bij deze opening aanwezig te zijn, geïnformeerd te worden over de gerealiseerde doelen en kennis te krijgen over de toekomst en wat daarvoor nog gedaan moet worden. Ook om zijn/haar stem te laten horen over de wens om ervoor te zorgden dat het strand z.s.m. aangelegd moet gaan worden!

En mocht je nog durfen; Het water op te gaan Smiley

Henning

Voorzitter St. Hoekipadijk

P.s1: Voor de foilwedstrijden is de instap aangepast (zachte / tapijt instap) en zal er een boot aanwezig zijn om te kunnen helpen in geval van calamiteit.

P.s2: De instap zal voldoende worden voorzien van markeringen waaruit blijkt dat er gevaar is; daar kun je niet omheen lopen, je moet er overheen.

P.s3: St. Hoekipadijk bestaat uit een 6-tal watersporters; 2 kite, 3 windsurfer en 1 kano; We zetten ons al enige jaren in voor een locatie nabij Lelystad; met als enigste belang: Veilig, met elkaar, het water op gaan! Hulp is van harte welkom!




2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: NKV ALV 2017 - 11 maart Gepost op: Maart 08, 2017, 09:50:52
In de aanbieding: 4 carpool plaatsen op de route Lelystad - RAI.
Of gevraagd: 1x carpool, nabij McD Lelystad.

Graag via PM Wink
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kachel in schuur om kites droog te maken Gepost op: Oktober 24, 2016, 14:33:38
Goed drogen begint met ventileren. Er moet immers vocht worden afgevoerd en dat doet stilstaande lucht niet. Een kamerventilator in de uithanghok kan al heel veel uitmaken.
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Einde van de chickenloop? Gepost op: September 06, 2016, 20:17:50
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North Kontact vs. Naish Global Gepost op: Februari 04, 2016, 20:42:05
Traditionele surfshape: Firewire Hellfire;
Bezit alle eigenschappen die Eagle-Jan opnoemt, alleen vaart aanzienlijk comfortabeler dan een Mitu.

Maar de Firewire Vanguard is ook een zeer aantrekkelijk board...
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Watersportstrand Lelystad - Hoekipa Dijk Gepost op: November 24, 2015, 18:41:00
Wat een avond, wat een opkomst en wat een spanning!

Zie uitnogiging onderaan voor het aanwezig zijn bij de beslissende vergadering van morgenavond!



Een korte samenvatting over de inhoud van de vergadering van afgelopen woensdag; Er moet nog aanvullende informatie ingediend te worden, voordat de Commissie Duurzaamheid (en dus de Provinciale Staten) een besluit kan nemen.

Wél is duidelijk geworden, dat de grondhouding van zo goed als alle partijen positief is tegenover de plannen voor een watersportstrand bij Lelystad!



Komende woensdag 25 november dus een definitief besluit te verwachten in de vergadering van de Provinciale Staten. Bij deze nodige wij iedereen weer uit om ook bij deze vergadering het plan te komen ondersteunen!

Event link:

https://www.facebook.com/events/1519406855043695/?ref=4&feed_story_type=308&action_history=null
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Watersportstrand Lelystad - Hoekipa Dijk Gepost op: November 11, 2015, 11:29:03
Uitnodiging! --> https://www.facebook.com/events/767173860077579/



"eerst uitwerken, nog eens een aantal langen sessies koffie met cake. Dan in de ijskast leggen doordat het budget er door is gejaagd aan koffie en cake . En dat is het dan......"

En dat we een partij koffie hebben gedronken! Maar nog niet zonder resultaat  Wink
Nu is het tijd dat ook de beste stuurlui op de wal komen meevaren!


http://www.youtube.com/watch?v=Lsz0Ilwg9VM


De afgelopen 2 jaar is er door een groepje (inmiddels stichting Hoekipa Dijk) lokale wind- en kitesurfers hard gewerkt en gelobbyd om om het politieke klimaat gunstig te stemmen voor de realisatie van een watersport strand. Afgelopen voorjaar hebben we tijdens het NK Windsurfen (op de gedroomde locatie!) onze plannen mogen presenteren aan o.a. de lokale- en provinciale politiek.



Tijdens deze presentatie is ook de geasfalteerde opstap geopend door wethouder sport John van den Heuvel en lelystedeling Kiran Badloe (WK RS-X).

Na deze presentaties zijn we in een stroomversnelling terecht gekomen met als gevolg dat dat het watersportstrand is opgenomen in de business case:

"Regionale ontwikkeling vrijetijdseconomie Flevoland-Lelystad"

Komende woensdag 18 november wordt deze business case behandeld in de provinciale staten vergadering van de commissie duurzaamheid. Dit is onze kans en iedereen kan dit plan komen steunen door bij deze vergadering aanwezig te zijn!

Voor meer informatie over de vergadering (o.a. de business case) hebben we een facebook-evenement aangemaakt:

https://www.facebook.com/events/767173860077579/

Wij zien jullie graag volgende week woensdag de 18de om 18:30 in Lelystad!

www.hoekipadijk.nl
8  Stijlen / Discussie / Wave / Re: Welke wax gebruiken jullie op jullie (strapless) waveboard? Gepost op: Oktober 10, 2015, 16:38:17
Dunne pads met daar tussen wat wax (Manutas basecoat + cool).
Op de voorste pad dan nog een likje Sticky Bumps Punt wax Smiley


http://www.youtube.com/watch?v=Szrt13LzAjY
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North Spike. Textreme versie of de gewone? Gepost op: Maart 12, 2015, 14:05:15
Testen?
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: pijn in mijn onderarmen Gepost op: Mei 13, 2014, 08:39:53
De F-one en best barren zijn ook aanzienlijk dunner dan die dikke stok van Slingshot, dat maakt ook zeker uit! Bij een dunne bar heb ikzelf ook aanzienlijk sneller last van de onderarmen...
11  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: April 08, 2014, 10:46:10
Vanmorgen 09:00 uur was het nog even perfect op Schellinkhout(voor de grote maten).
Vanmiddag zal de wind nog wel terug komen in de buitjes, maar er zit onweer bij. Een no go voor de middag voor ons dus.

's Middag kwam er een klein frontje over wat er wat spannend uitzag maar toen stond iedereen aan de kant te genieten. Verder de rest van de middag een hoog maar stabiel 10 knopen windje gehad tot 17.00.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe lijnen Gepost op: Februari 03, 2014, 11:51:21
Als er origineel 110kg lijnen gebruikt werden is een lijn van 170kg wel wat overdreven Wink

Die 110kg is waarschijnlijk in de lijn met de rest van de kite, begeeft de lijn het niet dan gaat er ergens anders iets in je kite kapot. Daarnaast ga je het gewicht van de zwaardere lijnen ook merken in het stuur gedrag, voornamelijk wanneer het wat minder waait (doorhangende lijnen, indirecter sturen).
13  Nieuws & Video / Techniek / Camera / Software / Re: Gopro hero 3+ welke line en finmount? Gepost op: Januari 23, 2014, 16:00:40
De duikbehuizing die tot 60meter diep is inderdaad indentiek aan de behuizing die bij de GoPro3 werd geleverd. De Gopro3+ wordt standaard geleverd met een behuizing die kleiner is welke geschikt is tot een diepte van 40meter. Deze behuizing heb je nodig:

http://www.versusshop.nl/gopro-accessoires/gopro-hero-3-behuizing.php

14  Nieuws & Video / Techniek / Camera / Software / Re: Gopro hero 3+ welke line en finmount? Gepost op: Januari 23, 2014, 11:04:40
Ja die past...

Alleen blijft er weinig over van de beschermend / ontlastende werking van de finmount. Dit omdat er met de black3+ ruimte tussen de mount en behuizing is waardoor de montagelippen alle klappen moeten opvangen, kans op scheuren van de behuizing blijft dan ook aanwezig.
15  Nieuws & Video / Techniek / Camera / Software / Re: Gopro hero 3+ welke line en finmount? Gepost op: Januari 22, 2014, 22:21:40
De duikbehuizing (die voor 60m diepte) is identiek aan de black3 behuizing.
Deze behuizing past in de mounts die Boudewijn aangeeft en is dan ook de beste oplossing.

Verder geef je aan dat je de gopro met plakmounts gaat vastzetten op je snowboard. Onze ervaring is dat dit niet altijd goed gaat op snow- / kitesurfboards etc. Omdat de behuizing nabij de montagelippen kan breken door het felle op en neer klapperen van de tips. Controleer je behuizing dan ook regelmatig en vergeet niet een leash te gebruiken.
16  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Nieuwe Flysurfer Speed4 Gepost op: Januari 02, 2014, 14:03:49
@HJ; Ik sluit me volledig aan mij Willem over het feit dat iedereen een kite weer anders ervaart en daardoor een ander gevoel heeft over de voors- en tegens; maar volgens mij ben je het zelf daar ook totaal mee eens.

Vandaar dat ik je van harte uitnodig om de Speed4 eens zelf te ervaren en zo je eigen conclusies te kunnen trekken.

We hebben de Speed4 12 al in de test zitten Smiley
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Pak en Schoenen laten aansluiten Gepost op: November 22, 2013, 14:02:36
Duct tape Wink
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Best power lijnen Gepost op: November 21, 2013, 19:19:11
Dat is behoorlijk beschadigd! Neem aan dat dit komt omdat de lijn nooit netjes uitlijnt met het katrol en dus langs de behuizing schuurt.  Je zou een thimble kunnen gebruiken om slijtage tegen te gaan, wellicht interessant om een keer te testen. (of dit is allang een keer geprobeerd) Hier gaat geen zand en andere troep tussen zitten en gaat nooit kapot.

Is vaak een goedkopere en lichtere oplossing dan een pully, heeft overigens wel iets meer weerstand dan een pully.

http://www.lijnenspecialist.nl/aluminium-loop-thimble

Dominic
Lijnenspecialist.nl


Flysurfer & Gin hebben deze ringen al reeds toegepast. Groot aandachtspunt hierbij die het type lijn waarover de thimble glijd, is deze niet goed dan is de kans op suizen en/of schokkerige feedback op je bar.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Best power lijnen Gepost op: November 20, 2013, 17:14:37
@Erik: Opzoek naar lijn voor het zelf maken van sparepartlijnen?
20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Snøkitetrip - 2013 Gepost op: November 20, 2013, 00:23:22
HaPe benoemt al een van de punten waarom we een klimgordel gebruiken. Naast afknappende haken kan plastic ook rare dingen doen in de (extreme) kou en dan is het fijn dat je op iets kan terugvallen wanneer je 50km van de bewoonde wereld bent.

De hoofdreden waarom we een klimgordel gebruikten is het comfort wanneer je vliegt. De gordel ondersteund nagenoeg niet bij het normale kiten (knieën maken dan een flinke hoek waardoor de banden loshangen) maar wanneer je de lucht ingaat hang je wel in de gordel en heb je een fijne ondersteuning onder je bovenbenen.

Gevolg hiervan is dat je 1) stabieler in de lucht hangt en  2) je buikspieren minder sloopt tijdens een lucht.
21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Switch Element V2 Gepost op: November 10, 2013, 18:28:32
Is het de swivel die kapot gaat of de knoop / splice in de lijnen?

In de vertraging te zien het laatste en daarmee is de swivel dus niet het " point-of-failure".

Naar aanleiding van de opmerking van Evan:"maar een swivel die eerder breekt dan de een powerlijn lijkt mij niet helemaal de bedoeling",  vraag ik me wel af bij welke kracht iets wel kapot zou moeten gaan aangezien de oorzaak van zulke krachten 1) door iets anders worden veroorzaakt dan bij " normaal" kiten 2) een normaal mens niet met deze krachten kan omgaan.

Een kracht van 5346N (~545KG) wordt bij een persoon van <90KG bereikt bij een versnelling van meer dan 6G. Naast dat dit voor een black-out kan zorgen (correct me if I'm wrong) is de de impact op de onderrug etc. ook iets om over na te denken...


22  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Versus Review: Core Riot XR3 Gepost op: Augustus 27, 2013, 21:40:47
Maar goed, alleen de 10 in de test lees ik...maar goed...eerst wind...

Dit weekend is hij te testen op Texel - Paal 17, samen met de Flysurfer Cronix / Speed 3, Ozone Catalyst / Edge, F-one Bandit, Ben Wilson Noise Pro en meer...
23  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Foto's Mirns 17 augustus Gepost op: Augustus 21, 2013, 22:46:31
Kijkend naar de sluitertijden is het niet gek dat er op 1000ISO is geschoten, al denk ik niet dat het de hoofdoorzaak van de korreligheid is. Bijtrekken van de belichting van de foto's i.c.m. de aanzienlijke verscherping gok ik het op...
24  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Innovatief!! Dat wel..... Gepost op: Juli 19, 2013, 10:35:04
Zou deze ook werken?  schater



Wilko heeft er wel een handje van... http://surfbang.com/gear/wetsuits/2012/04/wilkos-wacky-wetsuits.html
25  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: De Flysurfer Cronix tubekite! Gepost op: Juli 08, 2013, 11:30:43
De maattechnisch-info van de Cronix staat nu ook online:

http://www.flysurfer.com/produkte/kites/cronix/
Pagina's: [1] 2 3 ... 24


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.