Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 37
1  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: ozone enduro ventiel Gepost op: Juni 03, 2019, 15:37:53
Vaak werkt water koken, in een bakje gieten en je ventiel aansluiting er even in houden (pas op voor je vingers!!). Dit maakt de lijm week en meestal kun je hem er dan aftrekken.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Profielwerkstuk newton/krachtmeter Gepost op: Juli 16, 2018, 15:32:59
Forum genoten, mijn foto's zijn van 8 jaar geleden waar ik als 17 jarig mannetje aan het rommelen was zonder budget Wink Scholen hebben hier ook weinig budget voor, dus ik heb gewoon gebruikt wat ik had liggen. Deze katrollen zijn uit de zeilwereld. Enorme overkill, maar deed de klus Wink

En een kite op 12 uur puur het verschil tussen aantrekken en depoweren komen niet mega krachten op hoor. Reken voor de grap maar eens uit met behulp van de liftformule.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Profielwerkstuk newton/krachtmeter Gepost op: Juli 12, 2018, 12:15:33
Zoals je ziet was dat behoorlijk lastig! Het beste zou het met een flinke zandzak werken oid. en daar de kite aan vastmaken.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Profielwerkstuk newton/krachtmeter Gepost op: Juli 11, 2018, 17:09:53
Ik heb even gezocht en heb toch wat zeer onduidelijke foto's gevonden. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Heerlijk om zo een werkstuk terug te lezen Wink
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Profielwerkstuk newton/krachtmeter Gepost op: Juli 09, 2018, 20:31:55
50N is vijf kilo en een beetje.
Dat is wel heel weinig om de trekkracht van een kite te meten.

Er bestaan load cellen die wel in de range zitten van een kite.
Echter voor iemand in 5VWO wellicht te duur (ze zijn soms ook te huur)

Daarom ook de oplossing met de katrollen. De krachtmeter zit in het verlengde van 1 van de lijnen in het katrol systeem. Hierdoor wordt de last verdeeld en kun je dus meer kracht hebben met de meter. Ik liep precies tegen dit probleem aan qua kosten.

Daarbij moet ik zeggen dat ik vooral keek naar een kite op 12 uur en het verschil tussen het poweren en depoweren. Hier komen dan niet bijster grote krachten vrij.
Dit heb ik gekoppeld aan de hoek van de kite (foto van op de duinen van de zijkant van mijn kite bij power en depower). Het ging hier om de liftformule te gebruiken bij een kite.

Pfoe intussen alweer bijna 8 jaar geleden Wink
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Profielwerkstuk newton/krachtmeter Gepost op: Juli 09, 2018, 20:09:40
Mijn krachtmeter ging tot max 50N, en deze was te koppelen aan een log datalog apparaat. Door middel van meerdere katrolletjes waartussen deze krachtmeter zat kun je wel wat met die max 50N. Zo zou je ook nog wel een veerunster kunnen gebruiken o.i.d.

Ik heb ook nog geprobeerd om een veerconstante te gebruiken en op deze veer een oude schuifweerstand te zetten. Bij uitrekking veranderde de waarden en dit kon je ijken van tevoren. Hierna omschrijven naar een kracht.

Overleg dit eens met je docent, en vooral de TOA, dit vinden ze vast leuk om het met je over te hebben! 
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Profielwerkstuk newton/krachtmeter Gepost op: Juli 09, 2018, 13:57:15
Ik heb ooit eenzelfde soort profielwerkstuk gemaakt. Heb door middel van katrolletjes een krachtmeter een iets grotere eindwaarde kunnen geven. Deze heb ik tussen mij en mn chickenloop gehangen en uitgelezen. Was best lastig, maar het werkte wel aardig.
8  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Hollow Wood Surfboard bouwverslag Gepost op: Juni 01, 2018, 16:14:44
Blijft mooi, zulke boardjes.
Als ze ooit een makkelijke manier vinden om de pdf's om te zetten in CAD bestanden word het veel aantrekkelijker om er ook 1 te maken

Dat is toch prima te doen, mits die pdf maar een vector bestand in zich heeft.
Via illustrator kan ik dat zo doen.

Dat is helaas het probleem. De template maker heeft als output een pdf zonder vector tekening. Je moet het dus echt overtrekken in illustrator. Alsnog goed te doen maar kost wat tijd!

@karel79 het zagen is opzich prima te doen met de hand. Met een lintzaag of goede decoupeerzaag kan het wel. De slots voor het in elkaar schuiven is wel wat moeilijker. Ik heb constructielijm gebruikt.
9  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Hollow Wood Surfboard bouwverslag Gepost op: Mei 31, 2018, 14:44:25
als ik het goed zie heb je de rocker-mal voor de shape van je deck gebruikte, daar je stringer(s) al de vorm van het board hebben.

Ik gebruik die rocker-mal vooral om de ribben goed op de onderkant te duwen. De mal ondersteund het board als het ware bij het lijmen van de onderkant en het deck.
10  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Hollow Wood Surfboard bouwverslag Gepost op: Mei 27, 2018, 18:54:12
HAH! Excuses, ik wist nog even niet hoe ik al mijn plaatjes er netjes in kon krijgen.

Anyway,
Vervolgens heb ik deze pdf-file over moeten trekken in illustrator waarna ik met deze files naar Kay Peters en Bram Bast van http://mukava.nl ben gegaan om dit uit een plaat populieren triplex te laten laseren.

De onderdelen heb ik in elkaar gezet voor een proef fit zoals hier te zien:


De onderdelen zitten hier aan elkaar met tie-wraps, zodat ik ze bij het verlijmen ook goed tegen elkaar aan kan trekken:




Vervolgens heb ik een rockertafel gemaakt met draadeinden om de rocker van het board te kunnen instellen. Hier kan ik dan de verdere stappen netjes mee uitvoeren.




Nadat het frame in elkaar is gelijmd werd het tijd om de onderkant erop te lijmen. Doordat er een klein beetje concaaf in het board zit, heb ik gebruik gemaakt van wiggetjes tussen de onderkant van het board en de rockertafel, om het hout tegen de ribben aan te duwen. De onderkant is gemaakt van populieren.




De onderkant had ik nog ruim gelaten zodat ik de plaat strak op de randen kon lijmen. Dit lukte aardig! Met een japanse trekzaag (geniaal ding trouwens!!) heb ik de onderkant ''flush'' met de rand kunnen zagen.




Voordat de bovenkant erop kon heb ik eerst mijn hoofd moeten breken over waar de vinnen komen te zitten. Hier heb ik versterkingen gemaakt in het frame, zodat ik daar met een bovenfrees slots in kan maken voor de finboxen. Daarnaast heb ik ook een blokje toegevoegd waar ik aan het einde een ventiel in kan maken. We hebben te maken met een holle constructie, en wanneer dit in de zon ligt zal de lucht in het board uitzetten. Kans op ''explosies'' is dan aanwezig. Door midden van een ventiel kun je dit voorkomen.




Nou van binnen alles gedaan! Nu kon het deck erop! Dit was best wel even spannend. Het hout moet dubbel gekromd verlijmd worden, en ik heb nog even zitten zweten voor de nose. Daar komt een aardige spanning op het hout te staan. Gelukkig ging dit goed. Zoals je kunt zien heeft de action bij mij in de buurt voorlopig geen lijmklemmen meer Wink





Weer aan de slag gegaan met de japanese razor saw,, wajaaaa,, en toen hielden we een soort van Blank over:


De randen heb ik bekleedt met stroken kurk. Waarom kurk? Geen idee,,,, ik vind het een waanzinnig mooi materiaal, en ik dacht dat het makkelijk zou schuren voor de rails.



En dit schuren ging best goed! Wel heb ik gemerkt dat dit materiaal best bros is, en dus kwetsbaar voor stoten. Enfin, glassen zou ik het board sowieso!



Met een rasp ben ik nu echt gaan shapen. Op gevoel, wat eigenlijk wel heel erg tof was! Na de rasp met fijn schuurpapier eroverheen resulteerde in een mooie rand om het board heen.



Omdat het kurk niet helemaal waterdicht is naar mijn idee, en natuurlijk veel te zwak op de overgang van kurk naar hout, heb ik het board geglassed met aan beide kanten 1 laag 120 g glasvezel. Doordat ik beide kanten over de rails heb geplakt hebben de rails 2 lagen glasvezel.




En toen schuren,,,,

En de laatste stap om hem mooi te finishen is een hot coat.. Spannende bezigheid is dit!




Op dit moment ligt de onderkant uit te harden, maar die is helaas iets minder netjes geworden...

11  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Hollow Wood Surfboard bouwverslag Gepost op: Mei 25, 2018, 16:40:22
Dag kithighers,

Tijd geleden dat ik op dit forum iets gepost heb, dus ik dacht ik zet er weer eens wat op!
Eind januari ben ik begonnen met het maken van een Hollow Wood Surfboard (HWS). De naam zegt het al, dus dat ga ik niet uitleggen.

Allereerst heb ik via AKU shaper, en met behulp van wat afmetingen van boards die ik fijn vond surfen, een ontwerp gemaakt. Via een applicatie "Hollowwood template maker" heb ik van dit model slices laten maken en als pdf op kunnen slaan. Op het onderstaande plaatje is te zien wat eruit kwam, een stringer voor het midden, en de ribben die daar loodrecht in schuiven.
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Ben erg happy met de REVL icm BEASTMOUNT Gepost op: April 18, 2018, 20:20:35
HAH! Dit ziet er tof uit!! Je KL backrolls gaan goed man! Mooi inverted. Dit kijkt erg prettig!
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Count to TEN Gepost op: Juli 07, 2017, 16:00:47
WHAAAA  ik vind dit toch wel heel vet!
Met die knuist aan kennis daar, maakt het niet uit wat er uit is gekomen, dat moet goed worden!
Ben zeer benieuwd!
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: O'neill wetsuits Gepost op: Maart 16, 2017, 20:45:13
Kijk ook eens naar C-skins. Erg fijne pakken, heb de afgelopen winter met een 4/3 door kunnen surfen.. zegt genoeg denk ik Wink
15  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Kitebar ontwerp (schoolproject) Gepost op: Maart 06, 2017, 21:47:12
waarom heb je überhaupt 3 barren nodig Wink doe al 5 jaar met 1 enkele bar. 
16  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Red Bull Megaloop Challenge 2017 - inschrijving geopend Gepost op: Februari 28, 2017, 18:54:26
Evan komop! oefenen met die handel. Ik weet nog dat Gijs ook alleen maar rechts voor kon loopen. Met dezelfde reden is hij maar gaan oefenen links voor. Liep wel bijna heel slecht af de eerste keer, maar nu gaat ie lekker!
17  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Kitebar ontwerp (schoolproject) Gepost op: Februari 22, 2017, 15:41:58
Hoi Daan en Lars,

Wat een tof project hebben jullie verzonnen! ) ik loop toevallig op dit moment stage als O&O docent Wink
Jullie zouden contact op kunnen nemen met Rude Enserink (elrudo op het forum). Hij heeft de nieuwste bar voor Ocean Rodeo ontworpen.

Ook zou je kunnen kijken naar Bram Hoogendijk (Woodycookie) hij maakt oa. foils.

Maar je kunt daarnaast ook kijken of je contact kunt krijgen met een kitemerk!? Misschien zou Gillion van Fluid Kiteboarding wel een interessante opdrachtgever voor jullie kunnen zijn.

Succes met jullie keuzeproject!
18  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Fone 2017 Endless playground Gepost op: Augustus 26, 2016, 14:43:56
F-one heeft altijd zulke mooie beelden!
Maar wat een slechte overgangen tussen de ''scenes''. Zit je net in een lekker nummertje schok je door naar iets totaaaal anders.
19  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: Hoger springen met stijve of elastische lijnen? Gepost op: Juli 21, 2016, 21:11:44
Heb er ook wel eens over nagedacht voor wakestyle tricks. Ik zou een groter dood moment verwachten na het Load en pop als je je vlieger op 45 graden houdt met een bungee in je lijnen ...
20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Red Bull Megaloop Challenge 2015 - Highlights Gepost op: Juni 08, 2015, 19:16:00
Bruut hoor. Valt me op dat ze allemaal naar links loopen en de golf als kicker kunnen gebruiken. Dat maakt het een stuk makkelijker dan met de golven mee naar rechts.

dat doen ze niet voor niks Wink al weet ik van een hoop van die kiters dat ze allebei de kanten op vol gas gaan!
21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Dylan van der Meij - Fortitudine Gepost op: April 14, 2015, 16:21:34
grappig dat je dat zegt evan,,, zo plat is dat zijn boardje niet
22  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: mako king Gepost op: Maart 29, 2015, 11:49:19
Bij Versus verkopen ze ook paulownia kernen! http://www.versusshop.nl/paulownia-woodcore-blank-kopen Ze hebben ook kernen voor alaia boards, die zijn aardig groot.
23  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Zandmotor/Kijkduin fotograaf gezocht Gepost op: December 23, 2014, 16:12:16
Ah die zoek ik ook!! Was een lekkere sessie haha helemaal los gegaan Grin
24  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: maandje Brasil Gepost op: December 13, 2014, 16:45:14
Thanks evan. Helaas heb ik niet meer beelden haja
25  Nieuws & Video / Nieuws & Video / maandje Brasil Gepost op: December 13, 2014, 15:48:12
De koudste dagen heb ik even overgeslagen en ben lekker gaan kiten in Brazillie! Zie hier een kort filmpje.

Greetz Pim


http://www.youtube.com/watch?v=NyyfIJS5jg0


 
Pagina's: [1] 2 3 ... 37


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.