Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 5
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Elektrische step voor downwinderS Gepost op: Juli 21, 2020, 20:27:23
Ik weet dat ze niet zijn toegestaan voor de openbare weg.
Maar heeft iemand praktijkervaring met een elektrische  step (bv. een Xiaomi M365) voor gebruik bij downwinder?

Lijkt mij wel wat. Met de auto naar eindlocatie en dan de step uit de achterbak en naar de startlocatie. Alleen hoe zet je niet alleen je step op slot, maar ook  je kitetas en pomp? Ik dacht aan een soort afsluitbare fietskar misschien...

Iemand tips, ervaring of een betere oplossing voor downwinders?
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Naish ATB 50 vs ATB 55 icm Pivot Gepost op: April 25, 2020, 22:22:52
Ik krijg verschillende adviezen welke Naish ATB bar wijdte meest geschikt is icm een Pivot. 50 of 55cm? Kan niks op internet vinden hierover in een test of forum. Surf hem voornamelijk op zee in een mix van omstandigheden (beetje wave, beetje springen af en toe een simpele unhooked trick).

Iemand ervaring mee of advies?
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Kiteoutlet Gepost op: April 18, 2020, 20:58:09
Iemand ervaring met kiteoutlet? Ik wil een Naish Pivot kopen met bar. Op zich bieden zij een mooie prijs, maar kan niet echt wat vinden over deze toko. Is dit een betrouwbaar adres?
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Als eerste boven dertig meter Kitesurfer Haeger uit Bergen springt wereldrecord Gepost op: Januari 16, 2019, 18:32:01
Degene die beweerd dat big air een kans heeft om omlympisch te gaan moet zich nog maar eens wat beter in de materie verdiepen en zich afvragen waarom bij windsurfen RSX olympisch is gegaan ten faveure van het veel spectaculairdere en moeilijkere freestyle of waven. Ain’t gonna happen.
5  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vacature in de watersport Gepost op: Januari 10, 2019, 10:23:30
Het salaris moet gewoon in een vacaturetekst vermeld staan. Dat maakt het voor iedereen duidelijker bij de afweging om te solliciteren, voorkomt vesspilde moeite en geeft een goede indruk van de zwaarte van de functie.

Dat niet vermelden in een vacaturetekst is vaak een indicatie van een relatief laag salaris en gebrek een proffesionaliteit als werkgever.

Verder is het ook handig in een vacaturetekst om aan te geven waar het werk is qua locatie.
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vacature in de watersport Gepost op: Januari 05, 2019, 22:51:51
Als in een vacaturetekst staat vermeld ‘goed salaris’ dan weet je al dat het salaris niet goed is.
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / The Hague Surfscene - Kiteboarding and Photography Gepost op: November 23, 2018, 16:22:39

http://www.youtube.com/watch?v=yFBuOgPdkZE&list=PLH4WZW2B3zVyzOV5jxz7D2eYzyYED4KDp&index=2


'Be Hague' brengt met vier korte docu's de Haagse surfscene in beeld. Het 2e filmpje gaat over Jeroen, Lisette en Patrick. Een fanatiek kitesurfkoppel en een gepassioneerd fotograaf. Hun vaste spot is de Zandmotor. De liefde voor de sport gaat zelfs zo ver dat Jeroen en Lisette hun trouwfoto's al kitesurfend hebben laten nemen door Patrick. Meer verhalen (inclusief de docu's over de Haagse surfscene) over het leven in Den Haag kun je volgen op www.facebook.com/behague.
8  Algemeen / Teruggegeven / teruggevonden / Re: Gevonden F-One Bandit 7m Kijkduin in tas met spullen 24-10-2018 Gepost op: Oktober 31, 2018, 13:20:09
Kite is gelukkig weer terecht bij de rechtmatige eigenaar! :-)
9  Algemeen / Teruggegeven / teruggevonden / Gevonden F-One Bandit 7m Kijkduin in tas met spullen 24-10-2018 Gepost op: Oktober 24, 2018, 19:57:30
Vandaag gevonden in de bosjes langs de Machiel Vrijenhoeklaan in Kijkduin, Den Haag.

Een F-One Bandit 7m in de kitebag, met bar, pomp, schoentjes en handschoenen.

Navraag in de whatsapp groep met locals leert dat hij waarschijnlijk uit een opengebroken auto komt en door de daders in de bosjes is gegooid. De eigenaar van de auto heeft daarover met omstanders nog gesproken eerder op de dag, maar kennelijk niet doorgehad dat de kite in de bosjes was gegooid. Eigenaar zou een jongen/man zijn met donker krullend haar.

Stuur mij even een berichtje met eigenaarinfo (jaartal en kleur kite, merk en kleur pomp, etc.), dan kun je de kite bij mij ophalen.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Grootste surfscene van Europa? Gepost op: Maart 26, 2018, 10:25:14
Ik vraag me af:
Welke plaats zou de grootste surfscene van Europa mogen claimen? Ik bedoel specifiek een stad of dorp dus niet een gebied of streek zonder een direct achterliggende gemeente/woonplaats.

In welke plaats zou je gedurende een jaar de meeste wind-, golf- en kitesurfers tellen als je op het strand zou staan met een teller?

Ik neig eigenlijk naar Den Haag vanwege 11 kilometer kust met meerdere druk bezochte surfspots (Scheveningen, Zandmotor, etc.) waar je alle disciplines terugziet (wind-, golf- en kitesurfen).

Ik heb het dus niet over de beste surfspot qua omstandigheden of de spot met het beste imago. Maar gewoon de stad of het dorp waar de meeste surfers hun sport beoefenen.

Zijn hier onderzoeken naar gedaan?


11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Morgen kiten ergens aan de kust. Gepost op: Augustus 11, 2017, 15:34:17
Ik ga zelf ook morgen de zee op bij Kijkduin met mijn 13. Volgens mij moet het net kunnen.
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Kitebuddies in omgeving Den Haag Gepost op: Augustus 02, 2017, 18:09:36
Jep hier nog een Hagenees. Ga altijd kiten in Kijkduin thv Sailcenter 107 (ben geen lid). Is ten noorden van de Zandmotor gewoon op zee. Stuk rustiger en lekker in de golven. En voor mij beter dan Scheveningen want dichterbij voor mij en gratis parkeren (einde van de Machiel Vrijenhoeklaan). Heb een zwarte Renault Laguna stationwagen dus misschien zien we elkaar nog eens.
13  Stijlen / Discussie / Unhooked / Wake / Freestyle / Re: Front roll Gepost op: Juli 02, 2017, 13:43:18
Je moet juist de kite niet te hoog sturen anders wordt het een beetje lafjes. Hij is ook gewoon een stukje lastiger dan een backroll. Je moet hem vooral flink poppen en dan als een gek je kin naar je achterste schouder, jezelf klein maken en je achterste hand los laten wil ook helpen (gooi je elleboog hard naar achteren). Het lastige is dat je voor de pop in tegengestelde richting beweegt als dat je ne rotatie in zet en je dus de pop wel echt goed moet doen om voldoende hoogte te pakken.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lijnen vervangen Gepost op: Juni 25, 2017, 21:00:47
Dat ligt er natuurlijk maar helemaal aan hoe vaak je kite. Maar 10 jaar is echt heeeel lang! Ook a breken ze niet ze worden wel steeds minder stijf waardoor de kite minder direct en goed stuurt. Ik denk dat met 40-60 sessies per jaar de lijen na 2/3 jaar toch wel aan vervanging toe zijn. Maar ben geen lijnen specialist.
15  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Springen op zee met golf Gepost op: Juni 22, 2017, 18:02:03
Ik ga de laatste paar weken eigenlijk alleen nog maar op zee surfen ipv de poel van de Zandmotor. En dat bevalt me 100 x beter!

Maar waar ik een beetje problemen mee heb is airtime pakken met hulp van de golven als schansje. Sowieso zuig ik zwaar met over links springen dus dat wordt nog wat met de overheersende ZW wind in NL. Ben hard aan het oefenen om deze kant beter te kunnen springen, want wil niet alleen maar lafjes op de weg terug naar kust over me goede been springen.

Maar vind het lastig om (net zoals vanmiddag) een goede golf te spotten om opaf te knallen. Er zijn zoveel kleine golven die elkaar soms met slechts een paar meter afstand opvolgen wat het lastig maakt je ergens op te richten en je stuitert door al die kleine golfjes ook nog eens snel je schansje voorbij. Wordt het juist makkelijk met grotere golven die wat rustiger met meer tussenruimte binnen komen rollen? Of is het gewoon meer ervaring of betere techniek? Iemand tips?
16  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Go Pro in de lijnen gaat ff fout Gepost op: April 28, 2017, 18:35:24
Lijkt me een zeer angstige ervaring waar je volgens mij je leven aan je voorbij ziet flitsen. Kan niet zo goed zien wat er fout gaat. Volgens mij vaart hij door zijn powerlines heen en raakt dan verstrikt. Weet niet of dit nou echt aan de gopro setup te wijten is. Zou er nog iets zijn wat we hiervan kunnen leren?
17  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Juice 2017 - Quick Info Gepost op: Maart 23, 2017, 21:08:35
Ik heb de eerste 15m gehad. Wat een trage bedoeling was dat zeg. Vond er niks aan. Mijn Dice 13m heeft bijna evengoede low end en is een stuk levendiger!
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kachel in schuur om kites droog te maken Gepost op: Oktober 24, 2016, 09:13:49
Als ik elke keer als mijn kite nat is mijn kite zou moeten uithangen om te drogen, dan zou ik stoppen met kiten. Gewoon in de tas, tas open en in de schuur. Het is een gebruiksvoorwerp he, geen museumstuk.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Afstelling lijnen -> power Gepost op: Oktober 23, 2016, 22:46:09
Lijner meer naar de tip toe is sneller kunnen sturen. Vooral handig als je met relatief weinig input wilt kunnen sturen. Verder van de tip af is zwaarder gevoel en meer input voor sturen. Handig voor als je new school tricks wil doen met load en pop zonder de kite te sturen en je zo weinig  mogelijk risico wilt lopen dit onbedoeld toch te doen.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bar positie bij kiteloop Gepost op: Oktober 09, 2016, 15:34:44
Nog een vraagje:

Wat bepaald of je na je kiteloop dezelfde kant op vaart? De startpositie van je kite voor de kiteloop? Hoe ver je hem doordraait? Gewoon toeval? Of iets anders?
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bar positie bij kiteloop Gepost op: Oktober 07, 2016, 23:49:14
Vette loop hoor Marc. Is het nu vaker zo dat je na een loop de andere kant op land of niet? En bepaal  je dat altijd van te voren of is dat iets wat je in de lucht bepaalt?

Na een loop vaar ik zo 8 van de 10 keer de andere kant op. Dit heeft te maken met de timing van de downloop. Hierdoor land ik met normale snelheid en dan komt de kite voor mijn langs en dan is de andere kant op varen het eenvoudigste om te doen.

Maar in het filmpje doe je geen downloop, maar weer een kiteloop. Doe je ipv een 2e kiteloop ook wel eens echt en kiteloop (de kite in de (in dit geval nieuwe) vaarrichting nog een keer loopen of is dit niet logisch omdat je vaak onder je kite doorvaart en hij dan helemaal over de zenith (12 uur) moet? Of noem jij het daarom een downloop? Kwestie van definitief maar ik gebruuk die (misschien foutief) alleen voor loops in de vaarrichting.
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bar positie bij kiteloop Gepost op: Oktober 07, 2016, 23:19:50
Vette loop hoor Marc. Is het nu vaker zo dat je na een loop de andere kant op land of niet? En bepaal  je dat altijd van te voren of is dat iets wat je in de lucht bepaalt?
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bar positie bij kiteloop Gepost op: Oktober 03, 2016, 23:13:58
Oké dank voor de tips. Dus eigenlijk altijd volledig aangetrokken bar bij de kiteloop is het belangrijkste wat ik even meeneem. Een 2e kiteloop of downloop erachteraan is voor mij nog even een stap te ver denk ik. Eerst maar wat relatief low powered loopjes oefenen.
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Bar positie bij kiteloop Gepost op: September 30, 2016, 20:39:26
Ben nu op een punt gekomen dat ik wil starten met kiteloops leren. Nu weet ik wel wat van de theorie af en doe ik al kiteloops oefenen met weinig wind en downloop transitons, maar wat ik nog niet helemaal snap is het vogende:

- de power van een kiteloop hangt af van of het een grote loop (dus relatief kleine stuurinput) of kleine loop (veel stuurinput) is. Een grote loop genereert meer power dan een kleine loop. Maar speelt de mate waarin je de bar aantrekt tijdens de loop nog een rol? Normaal gesproken is bar aantrekken meer power, maar kan me nu voorstellen dat hij met sturen door de kiteloop met ingetrokken bar juist nog sneller draait en daardoor minder power genereert? Wat is de ideale barpositie tijdens een kiteloop? Aantrekken of meer van je af?
- Is er bij een heliloop (kiteloop met kite boven je bij dalen na sprong) nog een andere ideal positie van de kitebar? Kan me voorstellen dat als je hem daar niet aantrekt er te veel wind onder de kite doorstroomt voor een snellle draai?
- Als je bij het springen de kite te veel ingestuurt hebt (bv. met naar rechts varen de kite naar 11 uur) nog een probleem als je een kiteloop inzet? Wat is de optimale kitepositie als je een kteloop inzet?

Alvast bedankt voor de tips.
25  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Review 2017 North Neo en Clickbar Gepost op: September 26, 2016, 20:44:04
Tja, ben nu nog minder overtuigd van die click bar.
Pagina's: [1] 2 3 ... 5


© 2002 - 2021 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.