Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Drukte en problemen op Wijk aan Zee en Ijmuiden op 15 augustus !!!!!!!!!! Gepost op: Augustus 17, 2009, 22:22:26
Ben zelf windsurfer, maar spiek af en toe eventjes op dit forum..
Zaterdag waren wij aan het varen bij het lauwersmeer, bij het strand.

Een of andere oerlul ging zijn kite oplaten boven dit strand waar een heleboel mensen inclusief kleine kids.. Daar kwam nog bij dat hij beginner was want hij had zijn kite absoluut niet onder controle..
Blijkbaar besefte deze meneer niet hoe scherp de kitelijnen zijn en wat de kite kan doen als ie full speed naar beneden stort..
We liepen er net heen toen er iemand van staatsbosbeheer kwam, die heeft em ff toegesproken en helaas geen boete gegeven.. Ben normaal niet voor boetes maar deze kerel had wel een dikke mogen krijgen...Ondanks dat ik niet kite ga ik vaak varen met mensen die varen... als er nog maar van die kneuzen als deze komen mag er binnenkort nergens meer gekite worden denk ik...

2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wanneer weer schoentjes/laarsjes aan? Gepost op: Oktober 03, 2008, 12:25:05
Eergister gevaren zonder schoentjes.. Tis wel frisjes maar zit een voordeel aan. Je voeten worden zo koud dat je tniet meer echt voelt als je je voet of teen ofzoo stoot. ThumpsUp

Ik ben windsurfer die af en toe komt buurten op dit forum.. Maar met blote voeten vaart gewoon lekker.

3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: media gebruikt kitehigh Gepost op: September 10, 2008, 12:57:20
Hoewel ik een windsurfer ben, zijn de ontwikkelingen erg interessant.
Kiten lijkt me een mooie sport (ik zou het nooit inwisselen voor windsurfen).
Kiten is ook een mooi affice zijn voor het watersport. Het oogt namelijk al sneller spectaculairder dan bijvoorbeeld windsurfen. (Bij windsurfen moet je iets langer oefenen voor je kan springen, misschien moet dit bij kiten ook maar verplicht worden gesteld?)

Alleen zo als het gaat is het gewoon klote. Door al deze negatieve aandacht komt niet alleen het kiten maar ook het surfen en watersporten in negatief daglicht te staan. (en het is al niet heel populair) Aangezien drie kwart van nederland niet weet wat het verschil is tussen kiten, surfen, windsurfen of zelfs zeilen is.

Het lijkt me dat je als surfschool de beginners ontzettend moet waarschuwen voor de gevaren van het springen. en dat pas leren als iemand met een vlagerige wind heeft gevaren en al heel wat vaaruren heeft gemaakt.

In ieder geval succes.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.