Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 51
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfles voor kinderen regio Den Haag of Oostvoorne Gepost op: Mei 30, 2016, 17:25:11
Haha! Nou er zijn er wel meer hoor! 5 meter is best groot. Een Ozone Uno is perfect speelgoed. Blijft stabiel hangen bij weinig wind en doet exact hetzelfde als een grotere. De afstraffing is alleen minder heftig. Doordat ie snel is, leert ie ook supergoed vliegeren. Ik experimenteerde ook met extensions. Safety trekken als reactiespelletje is ook goud. Gewoon 200x laten doen. Daar hebben instructeurs vaak geen tijd voor. Pm me maar als je spullen nodig hebt, ik heb nog veel goed materiaal waar ze net uit gegroeid zijn.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfles voor kinderen regio Den Haag of Oostvoorne Gepost op: Mei 30, 2016, 14:50:48
ik zou het lekker zelf doen, Michiel; juist niet uit handen geven.  Gewoon hele zomers samen op t strand en in t water doorbrengen. Het leren varen is bijzaak: dat leren ze zo. Train ze in veiligheid met materiaal en op het water tussen de malloten. Als je ervan overtuigd bent dat ie veilig op de fiets door Milaan kan in z'n eentje, dan is ie klaar om te kiten. Hij moet geestelijk eraan toe zijn om continu te anticiperen op anderen. Altijd upwind blijven van de gekken bv. Wie zijn die gekken dan en hoe herken je ze? Dat soort dingetjes. Neem m mee naar de Brouwersdam, daar zijn er genoeg.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 11jaar, 32kg, welk materiaal Gepost op: Januari 06, 2016, 22:35:37
Mijn zoons ( Jis en Duuk) varen vanaf hun zesde/zevende jaar. De Uno (2.5) is dan een must. Superstabiel kiteje bij weinig wind, vaarbaar tot 40+ knopen. Nu ze ouder zijn en ook 35 kg wegen, varen ze er niet meer mee. Het blijft echter perfect speelgoed om je kite veilig door en door te leren kennen. Dat vond ik een vereiste bij kleine kinderen. Een aanrader dus voor jouw zoon om  zijn handeling veilig en goed onder de knie te krijgen. De kleinste maat die ze nu hebben is een 4.5 m RPM. Deze is al een stuk sterker. Daarnaast een 6-7-9-11. RPM.

Ik heb idd zoals Evan zegt erg veel tijd en aandacht aan safety besteed. Veel reactiespelletjes etc om ze zo behendig mogelijk te maken.

Verder heb ik door de jongens van Lieuwe speciaal een piepklein board (115) laten maken, met een smalle stance en voldoende flex. Met een te brede stance varen is de perfecte manier om kinderknieen compleet te vernaggelen: wil je niet.

We varen altijd op de Dam/Ouddorp/ of Slufter. Als je meer info/tips wilt, Pm me maar. Ik heb eventueel ook nog allerlei kindermateriaal ter overname, als je dat zou willen. ThumpsUp
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoe stop je een deathloop! Gepost op: December 20, 2015, 21:32:01
een kleine kite in harde wind deadloopt als een malle. Dat gaat met grof geweld en iedere loop sleurt je meters door het water . In die omstandigheden is het heel rskant om aan je lijnen te zitten met je vingers. Zeker onder water, op de gok. Frank82 geeft een goede tip om je leash altijd aan een voor-of zijkant van je harnas te bevestigen ipv aan die kabel op de rug. Ik heb me ooit door een deadloopende kite naar het strand laten sleuren, met getrokken safety en met mijn hand op de leash. Vlak bij de kust alles trekken en aan land. Geen schoonheidsprijs, maar zwemmen was geen optie. Eind goed al goed. Zeer leerzaam filmpje!
5  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Oktober 11, 2015, 10:01:56
Wind gaat alleen maar afnemen...bovendien komende uren laag water, dus weinig ruimte.
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: The Mako completely reborn Gepost op: Oktober 09, 2015, 21:53:50
Zou t de perfecte downwindmachine zijn?
7  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: ongeval brouwersdam Gepost op: Augustus 24, 2015, 21:12:21
Indien het een Duitser blijkt te zijn die met aflandige wind en zijn Core op de Brouwersdam zichzelf in de nesten heeft gewerkt, valt er vermoedelijk weinig te leren. Het merendeel van deze jongens vindt zichzelf volstrekt foutloos namelijk. Ik hoop in ieder geval dat de schade en het letsel meevalt.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wetsuit of droogpak Gepost op: Augustus 16, 2015, 22:00:01
Misschien hangt het ook van je vaarstijl af welke keuze je maakt. Ik ga niet voor de harde crashes en zeker niet in ijswater. Sommige freestylers doen dat wel. Wellicht is een droogpak dan minder geschikt. Als je niet te gek doet, komt er geen water in je droogpak. Bij een harde crash kan dat wel gebeuren, maar het zal nooit veel zijn. Ook een kwestie van goed aantrekken, alle lucht eruit, etc. Sommige mensen hebben het eerder koud dan anderen, maar onderkoeling ligt in de winter altijd op de loer en moet je niet onderschatten.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wetsuit of droogpak Gepost op: Augustus 16, 2015, 21:12:13
Droogpak. Er zijn weinig mensen met een droogpak die op koude dagen willen ruilen met een wetsuit. Er zijn wel veel mensen met een goed wetsuit die geen droogpak willen. (Maar die hebben er ook geen gehad). Alleen al het 'droog' omkleden ipv nat in je blootje op een tochtige parkeerplaats achter je auto is doorslaggevend. Droogpak kan vanaf 10 graden en lager. Daarboven is het te warm. Windchill is ook passé.
Welk pak dan? Ik zou gaan voor een  eenvoudig, degelijk pak zonder capuchon of andere onzinnige zaken. Ik zou ook die dikke neopreen droogpakken laten liggen, want die zijn duur en blijven volgens mij veel langer nat na een sessie dan bv. Een Gul Enforcer. Daar is veel over geschreven en daar is iedereen wel erg tevreden over, maar er zijn meer merken die zoiets aanbieden.
In augustus over droogpakken lullen.... Roll Eyes
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 6m of 7m rpm? Gepost op: Juli 31, 2015, 17:53:41
Jij bent natuurlijk ook een klasse apart, Marc. Daar varen er niet veel van rond. Op de Brouwersdam varen een aantal locals met 6 meter RPM's vanaf eind 20knopen al prima.  Zeker als je een 8 hebt, ga je toch geen 7 erbij nemen? 7/8/12 is m.i. Veel onlogischer dan 6/8/12. Bovendien voelt de 8 tot max 30 prettig. Dan is de overstap naar 6 prima en kan hij door tot erg hard.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 6m of 7m rpm? Gepost op: Juli 31, 2015, 12:33:24
Wij hebben een rijtje RPM's en ik zou zeggen dat je voor de 6 moet gaan ter aanvulling. 7/8 ligt erg dicht op elkaar en de 6 geeft vanaf 30 knopen prima druk om goed te varen. Ik weeg 78 kg. Zeker als ik lees dat je met de 8 tot 30 lekker vaart. Dat sommige jongens heerlijk met een 9 zeggen te varen in 35 knopen hoef je niet als leidraad te gebruiken: ga uit van je eigen feel. Het is wel zo dat je naarmate je langer vaart, je ook meer kracht kan wegstampen doordat je technisch verbetert.  Of je dat ook 'lekker varen' vindt, is weer een kwestie van smaak.

Mocht je voor een totale switch kiezen dan is 7-9-(11of12) voor iemand met jouw gewicht wellicht passender. Ook weer afhankelijk van je vaarstijl en windvoorkeur.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Zelfgemaakte filmpjes moeten meer aandacht krijgen? Gepost op: Juni 12, 2015, 11:54:51
Richard, je gedraagt je als een verwende meid van 11 die haar zin niet krijgt. Grow up, jongen, je bent toch een volwassen kerel?
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Livestream Kitesafety Conferentie Gepost op: Maart 29, 2015, 20:08:28
@Couchkiter:Is een initiatief van meerdere partijen waaronder het NKV, volgens de aankondiging.
@ Marc: ......whatever.
14  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Livestream Kitesafety Conferentie Gepost op: Maart 29, 2015, 18:24:17
Blijf nou niet in je frustratie hangen, jongens.... Levert niks goeds op.
15  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Livestream Kitesafety Conferentie Gepost op: Maart 29, 2015, 13:02:04
...of tijd. Worstelen was het niet, het was echt interessant.
16  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Livestream Kitesafety Conferentie Gepost op: Maart 29, 2015, 11:05:45
Heb een deel terug kunnen kijken: verplichte kost voor iedere kiter, zou ik zeggen. Alle filmpjes samen duren enkele uren. Het zou wellicht zinvol zijn om een korte film met de highlights te monteren en die op een duidelijke plek te posten, zodat iedereen m altijd kan terugzien. Scholen kunnen hun cursisten aanraden deze info tot zich te nemen.
17  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitesafety Conferentie uitverkocht, kijk online live mee Gepost op: Maart 26, 2015, 19:55:03
Helemaal niet jammer, goed van ze! Ik hoop dat er een youtubeversie komt, zodat alle geinteresseerden terug kunnen kijken. Hoe meer mensen op de hoogte zijn, hoe beter.
18  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Redding kitesurfer IJmuiden 21-03-2015 Gepost op: Maart 23, 2015, 14:39:24
@the theo:
Met jouw oplossing liggen twee mensen in het ijskoude water, waarvan één wellicht in doodsangst is. Je brengt jezelf onnodig in gevaar om zonder board een drenkeling mee te slepen, denk ik. Je hebt op een board minder weerstand, dus je bent sneller naar de kant. Probeer de andere kiter op zijn board te laten liggen om drijfvermogen te genereren. Als je dan snelheid maakt gaat het slepen best makkelijk. Ik spreek helaas/gelukkig uit ervaring.
19  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Redding kitesurfer IJmuiden 21-03-2015 Gepost op: Maart 22, 2015, 20:28:55
@carlos: afhankelijk van je positie op zee is je kite een belangrijke tool om zichtbaar te zijn. Met deze kou moet je zo snel mogelijk het water uit, denk ik. In de zomer, op open zee kan een kite een perfect drijfmiddel zijn.

Ik moet bekennen dat ik nog nooit een echte self rescue heb gedaan, in de zin van lijnen oprollen en je door je kite aan de tips te pakken je naar de kant te laten slepen. Ik hoor van anderen dat dit ook nauwelijks werkt. Een hoop gehannes, vermoeiend en erg lastig sturen.  Windrichting en stroming kunnen het helemaal een kansloze actie maken.... Daarom ook nooit alleen het water op, zodat je elkaar altijd kan helpen of hulp kan inschakelen.
20  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Redding kitesurfer IJmuiden 21-03-2015 Gepost op: Maart 22, 2015, 14:09:18
Prima Ed! Goed gehandeld en goed gedeeld. Ik heb zelf ook vaak nagedacht over hoe te handelen in dit soort situaties. Ik zou zelf op het volgende zijn gekomen:

De kiter alles laten releasen, board wisselen, hij liggend op jouw surfboard en jij met zijn twintip hem naar de kant trekken.  Kite ophalen van latere zorg. Je had geen touw aan de achterkant van je trapeze, maar wellicht had hij  zich aan je leash kunnen vasthouden, of beter nog: zijn eigen leash ( als ie die nog had)  bevestigen aan jouw trapeze, en zo langzaam slepend asap  het koude water uit.

Is mijn idee, terugkijkend, ook uitvoerbaar geweest? En wat denk je van dat alternatief qua voor- en nadelen?  Ik heb zelfs een tijdje met een soort 'sleepkabel' achter aan mijn trapeze gevaren om die in te kunnen zetten om een ander of mezelf te redden in een soortgelijke situatie. Ben benieuwd naar je input!
21  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Januari 24, 2015, 12:39:03
Nu wel! Terug geantwoord. Ben benieuwd of je die reactie hebt. Thx.
22  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Januari 23, 2015, 21:02:16
Nee niks.....
23  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Januari 23, 2015, 17:22:49
Eagle: pm!
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Depower- en safetysysteem Slingshot RPM Gepost op: Januari 11, 2015, 00:49:56
Na iedere sessie je bar goed schoon spoelen met kraanwater kan helpen. Zout en zand kan ervoor zorgen dat de boel vast gaat zitten. Ook je depowerkoord voor je sessie ff uit de clamcleat halen en verplaatsen. Kan ook vast gaan zitten door zout en zand en weken ongereinigd in een tas zitten. Ik vind de sliingshotbar ook niet de allergebruikersvriendelijkste, maar als je er netjes mee omgaat doet ie t prima, zelfs voor mijn (kleine) kinderen.
25  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Januari 10, 2015, 21:33:20
Wij gaan morgen naar de Dam, maar kan ook nog Ouddorp worden als t daar mooier is. Je zal sowieso niet alleen zijn.
Pagina's: [1] 2 3 ... 51


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.