Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3
1  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: Back-stalling tijdens sprong Gepost op: Augustus 14, 2018, 17:01:33
Als je de tips van de kite naar binnen ziet gaan bij het aantrekken van de bar, dan zijn waarschijnlijk je stuurlijnen te kort (of power lijnen te lang) en dit kan ook voor vreemd gedrag zorgen tijdens het springen, omdat je dan de bar volledig aan trekt. Je kan dan de kite met de strap iets depoweren om dit probleem op te lossen of een ander knoopje gebruiken om je lijnen vast te maken.

Ik weet niet hoe hoog je springt, maar een downloop bij het landen is voor de lagere sprongen niet nodig en zou goed terug sturen voldoende moeten zijn. Bij hogere sprongen heb je wel profijt van een downloop.

Als je de kite te laat of niet terug stuurt bij een sprong kan je kite uit de lucht vallen bij het landen, omdat de spanning dan van de lijnen af is, maar volgens mij is dit niet het probleem.

Ik zou zelf met dit probleem als eerst naar de lijnlengtes kijken, door tijdens het varen eens de depower strap aan te trekken en kijken of de kite dan nog steeds backstalt tijdens een sprong.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke maten set Ozone Edges? Gepost op: Juli 20, 2018, 15:03:50
De overlap bevalt goed, mede doordat de zephyr een goede high-end heeft en een edge in verhouding met andere kites net wat meer low-end.

Ik moet wel zeggen dat ik zelf nog niet met een 13 edge gevaren heb, maar als ik dit vergelijk met de 11 denk ik dat de 13 wel veel overlap heeft met je zephyr. Daarnaast zal een 13 ook weer een stukje trager zijn... Persoonlijk zou ik hierdoor eerder voor een 11 dan een 13 edge gaan.
3  Algemeen / Teruggegeven / teruggevonden / Re: Board gevonden Mirns Gepost op: Mei 28, 2017, 11:39:38
Zojuist contact gehad met de eigenaar van het board en deze wordt opgehaald.
4  Algemeen / Teruggegeven / teruggevonden / Re: Board gevonden Mirns Gepost op: Mei 28, 2017, 09:53:15
Helemaal goed. In het weer van gisteren was het ook best knap om je board te verliezen. Het zou goed kunnen dat hij al wat langer rond dreef.
5  Algemeen / Teruggegeven / teruggevonden / Board gevonden Mirns Gepost op: Mei 27, 2017, 13:59:41
Vandaag achter de zandbank bij mirns een board in het water gevonden. Mocht iemand zijn board zijn kwijtgeraakt stuur dan een berichtje en geef aan om welk board het gaat. Helaas stond er geen naam op.
Mocht je zelf nog op het strand zijn ik vaar met een blauwe ozone zephyr.
6  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Hydrofoil met korte mast Gepost op: Augustus 16, 2016, 13:06:26
Bedankt voor de reacties. Gewoon een andere spot als Stavoren is natuurlijk een goede optie en een stuk beter dan een "halve" foil. Dan maar iets verder rijden Wink
Zelf heb ik al een Shinnster, wat een erg leuk board is op de dagen dat het weinig waait. Binnenkort maar eens kijken of ik ergens een foil kan proberen om te zien of het bevalt.
7  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Hydrofoil met korte mast Gepost op: Augustus 15, 2016, 23:29:29
Het kitesurfen met een hydrofoil lijkt mij een leuke nieuwe uitdaging, maar helaas woon ik in het binnenland en kitesurf vaak op plekken als Horst en Mirns. Hier is het water vaak zo ondiep dat kitesurfen met een "standaard" hydrofoil met een mast van > 80 cm geen optie is.

Ik zie op internet dat een aantal merken ook hydrofoils verkopen met een mast van rond de 40 of 60 cm. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?
Deze foils worden beschreven als beginners-foils, maar ik ben bang dat de mast hiervan (met name de 40 cm variant) niet lang genoeg is, waardoor je continu weer naar beneden zakt en amper het foil effect krijgt.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: welke 3 lijnskite Gepost op: Juli 31, 2016, 11:13:48
De hornet wordt volgens mij wel standaard gevlogen op handles in plaats van een bar. De Impulse wordt wel met bar geleverd. Een bar zal meer in de buurt komen van het kitesurf gevoel.
9  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitevakantie met baby in augustus Gepost op: Juli 31, 2016, 10:10:44
Alvor is een hele mooie spot, door thermische wind heb ik hier 2 weken lang iedere dag kunnen varen (er zijn ook anderen met minder geluk). Toen ik hier 6 jaar geleden was, moest je alleen wel bijna  2 km van de parkeerplaats naar de spot lopen, omdat auto's niet toe waren gestaan in dat gebied. Daarnaast is de strandtent in de buurt van de parkeerplaats.

Het zou kunnen dat dit ondertussen veranderd is, maar als de situatie het zelfde is gebleven raad ik het niet aan. Ik vond de tocht met 3 kites en een board al zwaar in de brandende zon
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: welke 3 lijnskite Gepost op: Juli 31, 2016, 09:57:46
In mijn ogen is het een goede stap om te beginnen met een trainer kite. Op deze manier leer je snel de basis van een vlieger en dit scheelt je vaak al het eerste uurtje van de les. Ook de waterstart en andere onderdelen zullen sneller verlopen,  omdat je het gevoel al hebt.

Enkele jaren geleden heb ik mijn vriendin een PL impulse TR 3.0 gegeven. In mijn ogen een prima vlieger die al een aantal klappen heeft meegemaakt (en nog steeds heel is Wink). Als je eenmaal bent begonnen met kitesurfen zal je hem inderdaad niet zo snel meer pakken, maar toch blijft het wel leuk voor bijv. op vakantie of een dagje met te weinig wind. Een 3.0 genereert al redelijk snel kracht en vliegt erg vroeg. Met jou gewicht zal een 3.0 geen probleem zijn.
Het vliegt in ieder geval stukken beter dan die goedkope matrasjes die je wel eens in de winkels ziet, deze kan je beter ontwijken.

Als je nu al weet dat je wil gaan snowkiten of mountainboarden kan je naar een depowerbare foil kijken. Dit blijft inderdaad leuk, maar kost nieuw ook een factor 3/4 keer zo veel, daarnaast heb je een trapeze nodig.  De kans dat deze kites kapot gaan is wel wat groter dan een goedkope trainer kite, omdat ze vaak meer kracht genereren en agressiever zijn.

Als je daarna een keer iemand anders kennis willen laten maken met vliegeren, dan zou ik dat liever doen met een (goedkopere) trainer kite dan een blade of depowerbare foil met veel lift.
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Gaastra Kiteboarding | Kite: Spark Gepost op: Januari 23, 2016, 13:57:27
Het lijkt er op dat er een foutje in de tabel zit bij de spark 5, de projected area kan volgens mij namelijk niet groter zijn dan de flat area.
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Lou Wainman Style! Gepost op: Januari 15, 2016, 23:05:22
Dit is een fragment uit de film ten4 en een aanrader voor de mensen die hem nog niet hebben gezien.
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Cabrinha fx Gepost op: Juni 29, 2015, 09:22:10
Vaak kan je in de Nederlandse shops ook wel 20% korting krijgen als je 2 kites of meer koopt. Ik zou zelf dan de gok niet wagen...
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Tip: Voor het verwijderen van een naam met watervaste stift op board Gepost op: Juni 26, 2015, 20:27:49
Onlangs heb ik mijn Shinnster ontvangen, maar voordat ik deze morgen te water laat wou ik nog even mijn naam en telefoonnummer op zetten met watervaste stift. Vol Enthousiasme kalk ik mijn naam met een permanente marker op de nose om er een paar minuten later achter gekomen dat het wel heel erg aanwezig is. Na een poosje twijfelen krijg ik toch echt spijt van de locatie en probeer het er weer af te poetsen met allerlei middeltjes. Helaas zonder goed resultaat...

Na een korte zoekactie zie ik dat je ook vlekken sponsjes (of wonderspons bij de Action) hiervoor kan gebruiken. Ik was hier nogal sceptisch over, maar na een beetje nat maken en een keer wrijven over het board is me naam al zo goed als weg. Na een beetje poetsen is er niets meer van over! Ik weet niet of dit ook werkt als je naam al een tijd op het board staat, maar andere middelen werkten i.i.g. niet meer bij mij.

Overigens kon ik de dunne lagen wax ook vrij makkelijk met dit sponsje weg poetsen en werkt het ook nog eens heel goed in huis als er vlekken op een muur met spack zitten!
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Marktplaats - verouderd materiaal aangeboden Gepost op: Juni 15, 2015, 20:21:01
De Wipika AMP. Ik vond het een mooie kite in 2003, vooral de rood zwarte kleur combinatie. Als ik het goed heb was dit het high performance model van wipika met een hoge AR
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: Juni 14, 2015, 14:00:29
Vrijdag de Edge 8 en Shinnster ontvangen van Andre (kiteventure) en gisteren meteen de Edge op Mirns kunnen loslaten. Wat een topkite hoge sprongen, veeel hangtime en binnen no upwind voor het volgende rakje! Kan niet wachten tot ook de 11 Edge en Zephyr binnen zijn.

17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke maten set Ozone Edges? Gepost op: Mei 11, 2015, 14:18:44
Nog bedankt voor de reacties. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Ozone Zephyr en een 11 en 8 Ozone Edge. In de toekomst komt er waarschijnlijk een kleinere kite bij om de highend aan te vullen. Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik ze binnen heb en uit kan laten!
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke maten set Ozone Edges? Gepost op: April 30, 2015, 08:25:01
De Waroo's kwamen uit 2007.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke maten set Ozone Edges? Gepost op: April 30, 2015, 00:10:47
Bedankt voor de snelle reacties! Als ik de reacties zo lees lijkt het mij verstandig om zelf nog ergens een Edge te testen, zodat ik het gevoel heb hoeveel meer power een Edge heeft t.o.v. een Waroo.

Als lichtweer kite zat ik te denken aan Ozone Zephyr. Helaas zijn beide kites niet de goedkoopste. Het voordeel van de 9 en de 11 is wel dat deze volgens de specificaties op de zelfde bar gevaren worden.

Ik vraag mij alleen af of de 9 niet vrij veel overlap heeft met de 11, waardoor ik beter voor een 8 kan gaan. Persoonlijk vind ik een 9 altijd een fijne maat door de combinatie van snelheid en kracht, maar ik kan natuurlijk niet beoordelen of dit voor de Edge ook geldt.

Welke alternatieven vallen nog meer in dit segment? De kites die ik nu geprobeerd heb waren:
Cabrinha Switchblade, Fone Bandit, Best TS 4, North Dice en Evo.
Deze kites waren het tot nu toe allemaal net niet. Misschien komt dit ook doordat ik zo gewend ben geraakt aan die Waroo's. Wat ik trouwens aan de meeste kites van tegenwoordig mis is de bar stopper en de OSR handles.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Welke maten set Ozone Edges? Gepost op: April 29, 2015, 13:25:59
Na ruim 7 jaar met mijn Waroo's (7,9,13) te hebben gevaren zijn ze toe aan vervanging en moet ik overstappen op wat anders. Ik heb ondertussen meerdere kites getest, maar ben "de opvolger" helaas nog niet tegen gekomen. Kites die ik heb getest waren de Switchblade, TS en Bandit.

Als ik reviews op internet lees lijkt de Ozone Edge goed bij mij te passen, hoog springen en veel hangtime. En ik lees/hoor van mensen die de zelfde overstap hebben gemaakt (Waroo -> Edge) goede verhalen. Helaas is deze kite (nog) niet te testen bij de surf shop waar ik normaal mijn kites haal.

Zelf vaar ik het meest op locaties als horst, Mirns en af en toe een keer op zee. Uitgehaakte wakestyle tricks doe ik niet aan en zal ook niet gebeuren, ik houd het liever bij onefooters en rotaties. Verder weeg ik rond de 90 kilo, maar kan over het algemeen al vrij vroeg varen met de Waroo’s.

Ik vindt het alleen erg lastig om de juiste maten van de Edges te kiezen. Mijn voorkeur zou zijn 7,9,12 en evt. een kite er bij voor de minder wind dagen. Alleen omdat er geen 12 is, wordt het de keuze tussen een 11 of een 13. Ik ben alleen bang dat de 13 vrij traag en en vrij veel leur heeft en de 11 misschien te veel overlap heeft met de 9.

Op de eerste plaats zullen eerst de 9 en 13 vervangen worden, de 7 Waroo is nog aardig goed. Ik twijfel nog of de 7 wordt vervangen door een Edge of bijvoorbeeld een Catalyst, omdat deze een betere high-end heeft.

Welke combinatie zouden jullie aanhouden voor de edge 7,9,11 of 7,9,13 (met optioneel nog een kite voor de dagen dat het weinig waait)?
Alvast bedankt!
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Wisuki App Gepost op: Augustus 18, 2014, 11:58:15
Afgelopen vakantie door Frankrijk wees een Fransman mij op de Wisuki app die gratis te downloaden is voor android en ios in de stores. Met deze app kan je eenvoudig alle spots in de buurt bekijken en je ziet hierbij meteen de wind, getij en golven.
Ik zag dat deze app nog vrijwel niet op het forum genoemd wordt, maar het werkt erg makkelijk vooral als je in het buitenland (op doorreis) bent.
22  Algemeen / Buitenland & Travel / Ervaringen Beauduc Gepost op: Juli 01, 2014, 23:37:13
Aanstaande zomer zijn wij van plan een rondreis door Frankrijk te maken en hierbij ook naar enkele surfplekken te gaan, waaronder Beauduc. Op internet lees ik vrij weinig over deze spot, maar zag wel dat een aantal van jullie hier al zijn geweest.

Ik vraag mij af of deze plek nog bereikbaar / toegestaan is. Op internet lees ik namelijk diverse berichten. Wij reizen met een volkswagen t3 met verhoogd dak, een maximale doorrijhoogte wordt hierdoor al snel lastig. Daarnaast vroeg ik mij hoe goed de weg te rijden is en of het strand hard genoeg is om te parkeren zonder meteen vast te zitten.

Zijn er misschien nog meer mensen die deze zomer naar Beauduc gaan of andere spots die wij niet mogen missen in Frankrijk?

Alvast bedankt!
23  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Alvor / Portimao (portugal) Gepost op: Juni 13, 2011, 00:40:45
Vorig jaar was ik in Portimao, maar dan ongeveer een maand later. Ik heb toen iedere dag met mijn 9 kunnen varen. De wind kwam rond de middag opzetten en ging door tot de avond. Het is alleen wel een stukje lopen naar de spot bij Alvor (je mocht er vorig jaar niet meer met de auto komen).

Je hebt er de ene week hoog water en de andere week laag water. Bij laagwater is het achter de zandbankjes super vlak en bij hoog water redelijk veel chop.

Een filmpje van afgelopen jaar kan je hier vinden:
http://www.youtube.com/watch?v=lDxOYh7WZHw
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waarom beginners vaak onderwerp van discussie? Gepost op: Juni 04, 2011, 19:43:25
Ja tegen een aantal mensen heb ik er wel wat van gezegd. Zeker met het oplaten tussen de spelende kinderen, maar het blijft dweilen met de kraan open. Ik snap niet dat mensen niet zelf het inzicht krijgen dat met je vlieger in de lucht over het strand heen lopen tussen de badgasten niet slim is om te doen. Zeker met de vlagerige wind die je op strand horst hebt.
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waarom beginners vaak onderwerp van discussie? Gepost op: Juni 04, 2011, 10:41:33
Gisteren echt mijn ogen uitgekeken op strand Horst. Het was er druk en veel kleine kinderen speelden voor aan in het water. Er waren een aantal beginners (ook Duitsers) bezig die hun vlieger onder controle probeerden te houden een paar meter van de spelende kinderen. Waaronder een wipika Amp die na 2 minuten in de lucht weer een crash maakte op ongeveer een lijnlengte afstand van het strand.
Ook viel het mij op dat de meeste beginners aardig groot stonden wat als resultaat had dat bij een vlaag de mensen gelanceerd werden en de kite op het water klapte. Er waren er natuurlijk een aantal die gewoon netjes een eind het water op liepen.

Verder waren het niet alleen de beginners, maar ook een aantal die het wel konden door een paar meter van de kant te springen.

Ik heb geen problemen met beginners, maar het is wel belangrijk waar ze gaan oefenen. Het zou namelijk zonde zijn als door een ongeluk nog een spot gesloten wordt.
Pagina's: [1] 2 3


© 2002 - 2021 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.