Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 16
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Webcam Schellinkhout online Gepost op: Januari 25, 2021, 13:13:33
Goedemiddag kiters!

Leuk dat jullie de webcam hebben ontdekt.
Deze is momenteel nog in de testfase.
We hebben diverse software en streamingsites (youtube/Twitch) getest.
Hierdoor is de URL diverse keren automatisch veranderd.

Momenteel draait hij stabiel en foutloos via Youtube. Wel met iets lagere bitrate dan in het begin. Hierdoor draait hij soepeler en is de beeldkwaliteit nog altijd ruim voldoende waarvoor hij bestemd is.

Wil je er zeker van zijn dat je hem altijd kunt bekijken, dan kun je hem hier vinden: https://www.kitefeel.nl/webcam-schellinkhout-kitefeel-surfcenter/ .

In het hoogseizoen zullen we ook eventuele windwaarschuwingen en drukte in het beeld plaatsen. Op die manier hopen we de veiligheid op de spot weer wat beter te kunnen waarborgen.

Veel kijk en kiteplezier in 2021.
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Djurmenie oerlaub met de Kamperdt ! Gepost op: Augustus 30, 2020, 10:41:59
Heerlijk!

Enzo Knol is er niks bij Ries!
Ik zeg op naar de dagelijkse vlogs Smiley!
3  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: April 10, 2020, 19:57:17
Helaas is er niks aan gelogen. Kitesurfen en de school staat voorlopig nog even op hold.
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitefeel: "Zet kitesurfen/recreatie even op hold" Gepost op: Maart 26, 2020, 11:49:07
Goedemorgen medekitesurfers,

Een interessante discussie zal het blijven.
Wij hebben vanaf de eerste besmetting in NL(28 februari) gezegd dat we bewust niet meer dan 2 leraren, 1 dagdeel, inzetten om zo minder risico te lopen om het te verspreiden. Ons voordeel is, dat we veelal 1 op 1 les verzorgen, dus we stonden dan ook met maximaal 2 personen per dag.

Daarnaast maakten we zoveel mogelijk gebruik van BBtalking (headsets) om afstand te kunnen houden. Ook hebben we in begin maart onze CIOS (sportscholen) weken reeds uit voorzorg afgezegd.
Uiteraard hebben wij bijvoorbeeld op 13 maart nog een positieve post geplaatst met hoe mooi de omstandigheden waren. Wel met in ieder bericht de kanttekening om afstand te houden.

Er stonden rond die tijd vaak maar 5 tot 10 kiters tegelijk op de spot. Wie had toen verwacht dat het er die zondag snel 200 op Schellinkhout waren die lekker op elkaar stonden te hangen en ouwehoeren, wij NOOIT! We hebben dan ook die dag dan ook direct een bericht geplaatst met een kritische noot. Wij zijn dan ook gestopt, omdat wij niet achter deze groepsvorming staan in deze tijd. Als wij wisten, wat we nu weten, waren wij niet eens met het waterseizoen gestart. Achteraf praten is makkelijker dan op voorhand iets inschatten waar zelfs de specialisten geen kijk op hadden.

Die drukte op de spots viel niet alleen bij ons op.
Ook de gemeentes schrokken hier van en hebben contact met ons opgezocht wat er gaande was dat er juist nu zoveel mensen elkaar opzoeken. Om op z´n minst de burgers in hun eigen gemeentes te kunnen beschermen, zullen ze bij druktes gaan handhaven. Er is goed en respectvol contact met de gemeentes. Ze zijn absoluut NIET tegen kitesurfen en denken eerder met ons mee. Maar deze tijd gaat gezondheid even vóór alles. Laten wij daar juist nu even in mee gaan, zodat we straks met een big smile en een gerust gevoel weer het water op kunnen.

De activiteit kitesurfen zelf vindt niemand het probleem, maar waar 1 schaap over de dam is, volgen er echt altijd meer. Zeker in deze tijd dat vele gedwongen vrij zijn en zin hebben in iets leuks. Daarnaast is kitesurfen een super gezellige sociale sport. Er zijn maar weinig mensen die zonder een praatje weer naar huis gaan. Jij en ik snappen dat dit gebabbel nu even niet moet, maar te veel snappen dat echt niet. Daarnaast zal bij jou en bij mij met ons topkwaliteit materiaal misschien niks stuk gaan, maar bij die gozer met zijn tweedehands bende zal er net een lijntje breken en moeten worden opgehaald door de KNRM... Wat natuurlijk ook altijd nog met ons nieuwe materiaal kan gebeuren. Het is maar een voorbeeld en wellicht wat overdreven, maar zo gaat het helaas wel. En kan je die beginner die z´n kite niet netjes kan oplaten of die te sociale babbelaars het wel verbieden en de andere niet, nee, dat gaat niet. In Nederland moet je zwart of wit denken. Of het mag wel, of het mag niet. Anders kan een te grote groep geen beslissing maken.

Na de persconferentie van afgelopen maandag is denk ik wel doorgedrongen dat we allemaal extra op moeten opletten. De ene doet dat door wel te gaan kiten, maar afstand te blijven houden, de andere kiest er voor om dit absoluut niet te doen. Zolang er geen verbod is op sporten in de buitenlucht, kan niemand je iets maken. Enkel een oordeel/mening over je vormen of je er op aanspreken.

Wij als kiteschool, net als nu vele andere, kiezen er voor om pas op de plaat te nemen.
Uiteraard kunnen wij vaak niet de 1,5m afstand houden en wij hebben een voorbeeldfunctie. Als wij kiteles geven, dan kan men ook al sneller ¨gewoon¨ het water op.
Onze hoop is, dat we de komende periode géén verontruste telefoontjes meer hoeven te plegen met gemeentes en het water leeg of op z´n minst leger is. Het zou eerder geweldig zijn als gemeentes aangeven dat de kitewereld gehoor geeft aan de oproep. Vergeet niet, dat de kitecommunity dan ook eens wat aan sympathie krijgt en een keer goed in het nieuws komt i.p.v. negatief.

Bovenal, blijf vooral gezond, wees lief voor elkaar, respecteer elkaars mening/visie en geef die vriend/collega/kennis/buurman of bekende die en vitaal beroep heeft een dikke pluim voor zijn/haar inzet.

Hopelijk zien we elkaar allemaal weer snel in goede gezondheid op het water.


Sven Luijbe
Kitesurfschool KiteFEEL

5  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juni 20, 2019, 18:37:07
Het was een mooie avond met veel discussie en goede uitkomsten Smiley. We zijn achter de schermen druk bezig met Schellinkhout en Medemblik. Er worden goede stappen gemaakt richting meer veiligheid, meer ruimte met starten/landen en controle/aanspreekpunt op de spot.

Van de week een leuke training verzorgd voor/met de KNRM Medemblik/Andijk.
Lees hier het artikel: https://www.medemblikactueel.nl/2019/06/20/knrm-schipper-wouter-de-boer-dan-laat-je-alles-uit-je-handen-vallen/

De film volgt aankomend weekend.

Surfgroetjes en tot aan de waterkant.
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Medemblik vaar alleen in de legale zone Gepost op: April 23, 2019, 18:12:01
Hoi mannen,

Wij zitten binnen het kader. Onze vlag zetten we altijd op deze scheidingslijn zo om er zo noordelijk(vaak downwind) van te blijven.Het belangrijkste is dat er een bufferzone blijf tussen ons kiters en het natuurgebied.

Tot op het water!
7  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Maart 02, 2019, 17:54:52
Heerlijk ochtendje les gegeven met alleen Tom, Niels en Kees op het water. Niet eens zo koud meer Smiley
8  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Februari 20, 2019, 21:58:24
Lekker hoor Haring!
Wij gaan dit weekend nog 1 keer de sneeuw in met een leuke groep deelnemers en daarna wacht het water weer op ons Smiley! Heerlijk!

Tot snel.
9  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Sneeuw/graspret in Middenbeemster Gepost op: Januari 28, 2019, 22:42:10
He Bredo,

Ja, de skies zijn er niet zo blij mee inderdaad. Echter, gewoon een paar skies op marktplaats scoren en plezier hebben Smiley.
Ohja, en de boer moet er ook akkoord mee gaan natuurlijk.

Gelukkig gaan we de hele maand februari met leuke groepen kiters de sneeuw in op de Wasserkuppe. Daar ligt meer dan zat Smiley.
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Sneeuw/graspret in Middenbeemster Gepost op: Januari 25, 2019, 11:28:37
Pure lol met een inimini laagje sneeuw.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/239023/net-genoeg-sneeuw-om-te-snowkiten-in-middenbeemster
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Slufter Bros III - Kiteboarding in the Netherlands Gepost op: December 20, 2018, 14:24:33
Heerlijke acties, prachtige beelden en perfecte edit. Complimenten voor deze positieve promotiefilm van de sport Smiley! KLASSE!
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Augustus 21, 2018, 10:02:34
Op de Facebook pagina KiteFEEL Wie/Waar/Wanneer staan nog wat foto´s van de fotograaf die afgelopen zondag het e.a. in het water geschoten heeft Smiley.

Dat gaat trouwens vaker voorkomen!
De fotograaf Kees komt wekelijks langs voor de Schellinkhouters.

Link: https://www.facebook.com/groups/373957536075795/?ref=br_rs
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: 2005 Schellinkhout op Zondag toen het nog rustig was ! Gepost op: Juni 19, 2018, 20:52:02
Vroegah.... 2005...Toen we, beter gezegd IK, alleen nog maar op Bakkum les gaf en ik zelf veelal voor de fun op Schellinkhout vaarde Smiley! P.s. die Best kites, wat een toppers waren dat. Warroo´s  ThumpsUp.

Het is en blijft een heerlijke plek! En wat zien we nog altijd veel bekende gezichten  Joepie
14  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Wonen in Schellinkhout Gepost op: Mei 19, 2018, 18:36:22
Grappig om weer te koop te zien staan! Aantal jaren geleden nog wel eens gekeken om toen te kopen. Helaas vond ik het toen te klein. Veel succes met de verkoop.Lukt vast wel in deze tijd.
15  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: naish motion 2015 Gepost op: Mei 18, 2018, 11:33:25
Gisteravond en vanmorgen voor je gekeken, maar niet gevonden. Zal tussen Andijk en Medemblik in liggen thv de natuurgebieden. Balen!
16  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: April 16, 2018, 21:32:42
Schellinkhout was een genot op Schellinkhout vandaag. Onverwachts veel meer wind en lekker rustig Smiley. Morgen nog zo´n lesdagje dan maar aub Wink.
17  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: April 01, 2018, 17:13:48
Morgen zeker weer op HH aanwezig Smiley.
Afgelopen vrijdag was er ook goddelijk met warme temperaturen en lekkere wind Smiley.
18  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Maart 28, 2018, 12:44:18
Toch nog wel lekkere wind gehad in de middag vanaf 15:00 uur. Maar pas toen hij meer naar oost draaide, dan heb je daar weinig aan gehad op Schellinkhout Sad!
19  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Februari 06, 2018, 11:08:49
Die Manfred was niet te stoppen en heeft misschien wel de meeste kilometers gemaakt van iedereen Smiley! Zeker de zondag was fantastisch met 30cm verse sneeuw en een mooi toenemend briesje!

Hier even een linkje van een deelnemer:
http://youtu.be/kOy0lDz9sEY
20  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: December 09, 2017, 10:29:16
Beste Noord-Holland kiters,

Aangezien Richard hier ook actief was en een aantal van jullie hem kennen, wil ik dit bericht ook even hier plaatsen. We willen natuurlijk niet dat je het tijden later hoort, dus vandaar hier even het bericht.

----------------------------------

Lieve kitevrienden,

Aangeslagen. Dat zijn we, nadat bij ons gisteren bekend werd dat onze geweldige kitevriend en enthousiaste KiteFEEL kitesurfinstructeur, Richard Brocks, overleden is.

Richard heeft vrijdagochtend met zijn auto een frontale aanrijding met een vrachtwagen gehad. Dit ongeluk is hem direct fataal geworden. Ons gehele team is zeer aangeslagen en werkelijkheid sprakeloos.

De familie en naasten hebben ons gevraagd om rust en geen groots afscheid.
Zo willen ze ook de uitvaart graag in zeer kleine kring laten plaatsvinden.

Wij respecteren dit uiteraard volledig, maar vinden het wel lastig. Vooral, omdat we hem zo graag een laatste eer willen betonen.
Er is dan ook besloten om aanstaande woensdag een bijeenkomst te organiseren bij zijn tafeltennis clubhuis in Oudkarspel.
Wil je daar net als ons ook bij zijn, neem dan even contact op met ons.
Mooie herinneringen en foto´s kun je op voorhand versturen naar: renemul@hotmail.com

Goedlachse hoogvlieger, we gaan je dikkedulle vreselijk missen!

Ons team zal nooit meer compleet zijn zonder jou……

06-37011364 – info@kitefeel.nl

-----------------------------------------------

Link: http://www.kitefeel.nl/kitefeel-vriendinstructeur-richard-brocks-overleden/
21  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Afgedreven kiter ver downwind, hoe ermee omgaan? Gepost op: November 07, 2017, 13:33:05
- eerder naar toe varen/redden alleen als je jezelf niet in gevaar brengt.
Gelukkig weet ik wat ik doe na 20 jaar kiten. Voordat ik weg ben gegaan met Mark afgesproken om oogje in het zeil te houden.

- waarom geen KNRM gebeld?
KNRM moet uit Wijdenes komen en eerst vrijwilligers oproepen. Ik was in 1 minuut bij deze meneer aanwezig. Dan kan ik sneller meer voor hem betekenen dan dat de boot aanwezig is. Denkende aan buiten bewustzijn kon ik zijn hoofd boven water houden en naar de kant slepen, eventuele lijnen van zijn lichaam af snijden of alles loskoppelen en hem meenemen. Bij echte problemen(wat lastig te zien is natuurlijk) kon Mark bellen.

- waarom heeft de meneer niet na enige tijd zijn kite opgerold (self rescue)?
Meneer zei eerst dat hij dit kon. Bleek niet te kunnen. Onkunde en kou. Wie traint er namelijk wel minimaal 5x per jaar (gepland) een self rescue? Te weinig mensen. Zeker op het binnenwater.

- waarom met aflandige wind kiten (voorbij de punt)?
Goede vraag. Het antwoord is best simpel. Men denkt, binnenwater, ik kan overal staan. Ik kom er wel. Ik heb een 17m kite. Plus, mensen kunnen vaak niet uitrekenen waar ze ongeveer heen varen. Oftewel, ik vaar heeeeerlijk het open water op, want ik heb alle ruimte. Vervolgens moeten ze terug en zien ze dat ze nooit zo scherp terug kunnen komen. Noem het onervarenheid.


Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd op Schellinkhout.
Wij proberen al onze cursisten dit mee te geven. Zeker als ze zelf gaan kiten na de lessen is het van groot belang dat ze met meer dan alleen zichzelf bezig kunnen zijn. Echter, het blijft altijd voor iedereen lastig om in het begin overal op te kunnen anticiperen. Denk aan je eerste keer de snelweg op na je laatste rijles. Doodeng, toch?! Nu denk je er niet eens meer bij na waar je koppeling zit en weet je hoeveel ruimte je nodig hebt. Same story als met kiten.

Laten we elkaar altijd blijven helpen. Kun je het niet zelf? Vraag het een instructeur te doen. Ik verkies liever iemand te helpen, dan dat ik NEE zeg omdat ik iemand leer kitesurfen. Zo denkt ons team er hetzelfde over.

Tot snel iedereen weer op ons mooie Schellinkhout Smiley.
22  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Afgedreven kiter ver downwind, hoe ermee omgaan? Gepost op: November 07, 2017, 09:14:12
Het was werkelijk frustrerend om te zien dat er zelf op het moment dat ik de baai downwind uit ben gaan varen, nog altijd mensen heen en weer aan het varen waren. Snapt werkelijk niemand dat je OF deze meneer(ik zal de naam niet noemen) gaat helpen OF als je dit niet kunt, hulp gaat regelen?! Ik heb daar de mensen weggestuurd. Die keken mij aan wat moet je nou met je instructor shirtje aan?!

Ook voor mij was het een lastige beslissing, maar liever een rot eind terug moeten lopen, dan iemand(onbekende)  onderkoelt en misschien wel in nog ergere staat te laten verkeren.

-Meneer lag te dobberen op 10m van zijn kite af. Geen QR getrokken.
-Contact gemaakt en toestand ingeschat
-Verslapte/warrige indruk en weinig kleur in het gezicht
-Board gepakt en op de gladde rotspartij gelegd
-Oud cursist(Edgar) kwam aangereden op de dijk en kwam er gelijk bij om te assisteren en om de meneer later snel op te warmen in de auto, fantastisch werk
-Meneer kon geen bootje maken, dus dmv mijn kite op 3 uur hem tot 5m van de rotspartij getrokken
-Meneer de deflate laten openen en de kite op laten rollen om zo veiliger en zonder schade uit het water te krijgen
-Edgar heeft hem en zijn kite er uit getrokken
-Laatste contact gehad om af te sluiten en snel warmte toe te wensen
-Gelukkig 11m Sonic2 in mijn handjes waardoor ik tamelijk snel, maar gesloopt terug upwind de baai in kon komen.

Terugkomend, niemand iets gezien wat er gebeurd is, niemand iets gevraagd waar ik was etcetera.

Bij deze, is het zuiden of noordwesten wind in Schellinkhout, vaar dan NIET de baai uit. Ook al waait het daar meer met die richtingen. Er is geen noodexit als er wat gebeurd.

Blij dat alles goed is afgelopen en Mark, je bent een topper dat je je zo inzet voor de veiligheid in de sport. Top dat we even overleg hadden wat we gingen doen.

Eind goed al goed, tot op het water!

Sven Luijbe
Kitesurfschool KiteFEEL
23  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Hydrofoil/les school in nederland Gepost op: Juni 15, 2017, 13:04:21
Hoi Maria/Kiteshallow,

Wij kennen elkaar natuurlijk al wat langer. Leuk dat je ons antwoord op jou vraag om te leren kitesurfen hier op Kitehigh.nl neerzet.

Zoals eerder gemaild, is hydrofoilen niet een discipline die je ''zomaar even'' kunt gaan doen. In jou geval is stabiel hoogtevaren nog niet altijd aan de orde.

Het liefste zouden we iedereen dat heerlijke vrije gevoel van Hydrofoilen willen leren, echter moeten we eerst denken aan de veiligheid van onze cursisten en andere medesurfers.

Sinds kort beschikken we over mooie hoogwaardige materialen van Levitaz met zelfs een learning mast/wing van 40cm. Echter blijft dit zo'n ander verhaal dan kitesurfen op een twintip(zoals je nu doet).

Probeer eerst goede ervaring te krijgen met upwind varen, perfecte vliegercontrole fijne balans op je huidige board. Als dit aanwezig is, dan willen we je uiteraard dolgraag eens op een hydrofoilboard zetten.

Echter, voor die tijd kiezen we liever voor veiligheid en eerlijk advies, dan dat we jan en alleman met risico's op een hydrofoilboard zullen zetten.

Hopelijk tot aankomend seizoen weer op het water.

Tot snel!

------------------------

Hoi Aeneas,

Leuk dat je zo geïnteresseerd bent geraakt in het Hydrofoilen.
Wat de mannen hier al even aangeven, oefenen en vooral doorzetten. Dat zijn de kernwoorden om het onder de knie te krijgen.

Het is natuurlijk fijn om een les te nemen om in ieder geval een veilige basis te leren. Daarnaast kunnen je fouten gelijk gemonitord worden.

Echter, gevoel kweten is het belangrijkste.
Wij krijgen mensen na 2 dagen varende op een foilboard en men kan soms kleine stukjes liften op de korte mast.

Daarna is het toch echt een kwestie van veel uren maken met de juiste omstandigheden.
Draag daarnaast, zeker in het begin, een helm, schoentjes en impactvest. De hydrofoil is scherp en kan voor vervelende plekken zorgen als je aan het oefenen bent.

We wensen je veel hydrofoil plezier en zien je hopelijk snel boven het water zweven.

Surfgroeten,

Sven Luijbe
24  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Wetsuit voor fuerteventura Gepost op: April 09, 2017, 09:22:57
Hoi JokerB,

Ik kom sinds mijn derde nagenoeg ieder jaar 1-2 keer per jaar in Fuerte en heb diverse trips georganiseerd. Ik durf dus wel te zeggen dat ik het eiland ondertussen behoorlijk goed ken.

Er zijn maar weinig dagen dat je zonder wetsuit wilt varen in Fuerteventura. Ik draag er zelf het gele jaar door een wetsuit met lange armen en driekwart benen. Korte armen is en blijft snel fris wanneer er een beetje wind staat. Ook in Fuerteventura. Daarnaast vaar je op zga iedere spot met aflandige wind en nagenoeg direct diep water. Dus qua veiligheid is een wetsuit alleen ook al een goed extra argument.

De enige ondiepe spot is de lagoon van Sotavento, maar deze is vaak slechts 2 uurtjes op een dag genoeg gevuld om op te kunnen varen. De tidetable staat o.a. op de site van Rene Egli. Nadeel dan weer op de lagoon, is dat de wind als dominante richting daar aflandig is. Je zit vlak onder de bergen, dus veel last van bijzondere vlagen uit diverse richtingen.De zee vaart daar dus vaak fijner.

Op sommige plekken zoals op de kleine noordzijde lagoons kan je nog wel eens eventjes zonder wetsuit varen, omdat je alsware veelal in een soort baai vaart waar je boven het water zelf net even iets minder wind zult ervaren.

Tip! Geen Goldcar of Hertz nemen om een auto te huren. ZWAAR opgelicht. Ze melden bij aankomst dat je even een verzekering moet afsluiten van 180 euro extra of 750 contant aan borg moet achterlaten. Dit terwijl je huur van een week vaak slechts 100-150 euro is.
Een 100% eerlijke organisaties zijn Paylescar en Cicar! Altijd fijne ervaringen mee gehad.

Ik wens je veel plezier op Fuerte!
25  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitehigh.nl V2.5 Gepost op: April 03, 2017, 10:15:22
Lekker fris! Complimenten!!
Pagina's: [1] 2 3 ... 16


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.