Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Trefpunt / Re: Zaterdag 16 december Texel Paal 17 ?? Gepost op: December 14, 2017, 19:35:25
Op Texel zijn altijd fanatiekelingen! Meld je even aan op de Facebook van KitesurfTexel
2  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Afgedreven kiter ver downwind, hoe ermee omgaan? Gepost op: November 09, 2017, 11:22:11
KNRM of Kustwacht inderdaad alarmeren. Had van de zomer dat iemand z'n oude Best Waroo in de knoop had. Die kerel de boel los laten gooien, want met selfrescue was hij er niet uit gekomen, maarja dan drijft er nog een kite op zee ongeveer een 1km uit de kant.. Als er dan niks gemeld is, wordt het zoeken naar iemand. Gelukkig hadden zijn buddies de KNRM/kustwacht/reddingsbrigade gealarmeerd en dreef de kite weer terug naar de kust. Weinig actie nodig gelukkig.
3  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Afgedreven kiter ver downwind, hoe ermee omgaan? Gepost op: November 08, 2017, 10:37:44
Mooie discussie wel! Ik kan me volledig bij Sven aansluiten.

Op Texel gebeuren dit soort acties ook en het valt mij inderdaad op dat er niemand/misschien een enkeling naar toe vaart.. Ik hoop uit onkunde zo'n persoon te helpen, maar ook vaak omdat kiters niet op andere kiters letten. Je eigen veiligheid staat natuurlijk bovenaan! Even kijken bij zo'n persoon moet je ook even inschatten of dat kan, maar anders waarschuw je een local of kiteschool.

Van de zomer samen met de badmeesters een kerel met een 17m geholpen. Die had ik zelf niet terug naar de kust kunnen halen, zowel de kite als kiter niet..

Ga kiten met een buddy!
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Wind- en weerwaarschuwing 10/13-09-2017 Gepost op: September 13, 2017, 10:12:40
Mooie rand zichtbaar in die wolk, na die bliksem, Erik Als je die ziet weet je dat je beter even naar de kant kunt haha.

Mooie dag vandaag om op de kant te blijven en of naar Zandvoort te gaan. 50 knopen is mij net eventjes te hard.. Laat staan uitschieters naar 60 Grin
5  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: [Windwaarschuwing] Donderdag 3 augustus Gepost op: Augustus 04, 2017, 10:23:22
Was echt een top dag! 's Morgens strapless downwind en 's middags jumpsessie van een half uur.

Valt mij ook op Richard. Hier op Texel ook te veel lui, die het even moesten proberen.. Nou leek de voorspelling ook wel te doen, maar rond de middag poeierde het er hier over
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lukt maar niet om te blijven staan Gepost op: Juli 11, 2017, 09:41:22
Zorg met insturen dat alleen je bil achter het board is, dus de poephouding, maar wel met je schouders, knieën en enkels in een verticale lijn boven elkaar. Zodra je snelheid maakt met je kite en snelheid behoudt kun je meer achterover leunen. Let daarnaast goed op je heup, deze eerst in een downwind positie draaien en pas met genoeg snelheid aan de wind draaien.

Lesje bij een andere school zou geen slecht idee zijn.
7  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juli 05, 2017, 11:07:00
Amstelmeer is geen beginnerspot
Houden zo Tongue
8  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: nu beginnen oosterburen te klagen dat "hun" spots vol zitten Gepost op: Juni 23, 2017, 09:22:22
Vlakwater houden die Duitsers wel van gelukkig!
9  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: kitesurfer geramd door toezichthouder Gepost op: Maart 22, 2017, 15:46:50
Zouden ze inderdaad op meer plaatsen moeten doen Tongue

In Workum heb ik ze ook wel eens met een rib langs het natuurgebied zien gaan, was je gewoon de sjaak hoor als je over de boeien lijn kwam. Weet niet hoe dat daar nu gaat?
10  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Texel Gepost op: Februari 24, 2017, 18:29:29
Paal 17 en het surfstrandje zijn de officiële spots op het eiland. De andere spots worden gedoogd, zolang je 500 meter van paviljoen bent zit je altijd goed. Overigens is het van paal 28.2 tot 32 toegestaan om strandsport uit te oefenen, vandaar dat je ook mag kiten daar.

De spot bij de vuurtoren staat wel onder toezicht, zolang je niet in de buurt van de zandbank ten noord oosten komt kun je er prima kiten.

Let wel op de stroming, deze is bij vuurtoren sterk!

Check voor meer info: www.kitesurftexel.nl
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: King of the Air 2017 weer update: donderdag 19 januari Gepost op: Januari 20, 2017, 09:56:08
Zonde dat Jesse er niet bij is.. Vond inderdaad Kevin en Jesse qua style veel allrounder. Gelukkig is Tom Hebert er bij en Reno ofcourse! Voor de rest veelal looperts!

Ik zet in op Steven! Keep it low!
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Naish Dash Gepost op: Januari 17, 2017, 20:35:20
Dash vergelijkbaar met de Dice zo. Ziet  er goed uit!
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: [NL] KPG 2016 Gepost op: Januari 03, 2017, 12:37:02
Heerlijk filmpje! Komende zomer weer naar Texel? Ik maar les te geven, jullie mooi te kiten daar top!
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Is kiten met aflandige wind normaal geworden? Gepost op: Oktober 09, 2016, 10:33:40
Grappig dat vingers gelijk naar scholen gewezen worden..
Mijn ervaring als instructeur is dat veel cursisten het liefst zo snel mogelijk willen kiten. Ze zijn totaal niet bezig met vaarregels of windrichting, laat staan de locatie (Spot), maar ook de gevaren en het respect hebben voor de kite/wind vergeten ze zeer snel.. Oja alleen kiten is ook zoiets, zoek altijd een buddy, meer plezier en vele malen veiliger.

In onze school werken we via de certificaten van het KNWV en gezien de spots die wij gebruiken voor de lessen eisen we controle van de cursisten, soms zelfs ter frustratie van cursisten, maar goed het bewustzijn moet er zijn. Ook toeristen moeten we vaak wijzen op aanwezigheid van pieren en of stroming.. Er wordt dan gewuifd dat ze het begrijpen, maar de eerst volgende poging liggen ze met hun snuffert op de pier, los het dan zelf maar op..

Dit alles neemt niet weg dat lesgeven bij aflandige wind een "NO GO" is of boven de 6BFt, ookal heb je kites met kortere lijnen, maakt geen drol uit..

Het gebruik van gezonde verstand lijkt langzamerhand weg te stromen.. Een betere wereld begint bij jezelf!
15  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: 2 kiters overleden in Tarifa Gepost op: Mei 10, 2016, 10:00:57
in het geval van stroming en dus onderwater getrokken worden kan je je kite beter vasthouden dan loslaten lijkt me. Denk dat er het 1 en ander door elkaar gehaald word. Hopelijk snel het echte verhaal.
Ben er ook geweest en werd eraf gestuurd dus gedoogd is het in ieder geval niet lijkt me

Zeer triest verhaal.. Mijn gedachte gaan uit naar de familie en vrienden.

Als ik het goed begrijp zijn ze met opgepompte kites onder hun arm die rivier monding overgestoken en door t diepe water/stroming in de (heavy)shorebreak uitgekomen.. Als de shorebreak en stroming met je kite aan de haal gaat en jij hier tussen zit je in een nare situatie. Inderdaad even afwachten wat het exacte verhaal is.

Hopelijk komt het goed met de derde persoon!
16  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Oppas momentje wijk 15-09 Gepost op: September 17, 2015, 11:58:15
De bui was echt wel heel goed zichtbaar! Waren genoeg waarschuwingen om je 12m thuis te laten eigenlijk.

Kijk dus altijd goed om je heen, vooral met dit soort weertypes.. Voorspelling zegt lang niet alles, maar je kunt je gezonde verstand er altijd op toepassen.

Goed dat je hieruit een leermomentje hebt gehaald en deze deelt!
17  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Coos Zok goos Kite Buggy in Hargen aan Zee dangereus en gevaarlich Gepost op: April 21, 2015, 22:21:09
Coos klust het!
18  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Shinn - The Bronq Gepost op: April 17, 2015, 09:51:12
De meeste carbon boardjes gaan die kant op.. Knap plankie! Ziet er erg speels uit!
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.