Waarom toch een Kite Leach/QR ?, Silke Gorldt

Evan
Administrator

Berichten: 9627
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #25 November 06, 2014, 15:29:06
edit2Rapporteer  
Dat ongeluk gebeurde door het varen zonder leash. Dat er toen zonder QR gevaren werd is ook een factor geweest maar je kan alsnog in de eerste seconde dat je een tweede kite in je lijnen krijgt knock-out gaan en dan heeft de safety ook geen nut meer. Vandaar dat het vreemd overkomt om wel het ongeluk geanalyseerd te hebben en vervolgens alsnog met zo'n vraag te komen.

Zonder leash kan, je raakt je kite dan kwijt. Maar zodra er ook maar een kans is dat je met je losgelslagen kite een ander verwond moet je het NIET doen.
/-||_( )|-|/-|
Moderator

Berichten: 3895
Antwoord #26 November 06, 2014, 15:47:07
edit2Rapporteer  
Wat een reacties weer.. ik zie het probleem niet om bij een topic over het varen zonder leash het verhaal van Silke te noemen als dit de ontwikkeling vd QR en leash tot gevolg had.
In de juiste proporties mss wel, alleen die levensnoodzaak van beide onderdelen wordt juist hier met dit topic alleen maar teniet gedaan door Bikiniisuit omdat m.n. 'de leash eigenlijk overbodig is.. door deze moderne QR'  Huh.

Als iemand zichzelf hiermee wil ombrengen door bv ver uit de kust het enige redmiddel kwijt te raken is stom, sois, maar die leash zit er iig ook voor de bescherming van de omgeving (Iets waar Silke ook wat aan had gehad als de ander een leash had gehad... en diegene daarbij tenminste nog iets had kunnen doen om Silke te helpen) Bovendien was het strand toen behoorlijk vol met toeschouwers, dus zelfs al was Silke er niet geweest had de kite/bar/lijnen ook een toeschouwer kunnen meetrekken met verdere gevolgen (Het gebeurde tenslotte allemaal erg dicht bij het strand).

Vraag jezelf anders eens af waarom toendertijd vrijwel alle kiteproducenten wereldwijd alert regareerden.  

Citaat
Verder suggereerde iemand op het strand bikinnisuit dat het prima kon, en ook in dit topic heeft iemand gereageerd die dit vind kunnen. Dus zo gek is deze vraag / stelling helemaal niet.
M.i. bedoelde die 1e het wss ironisch ... Tuurlijk, zoals Wilson en Co alleen of met een paar andere goed op elkaar ingespeelde kiters op een verlaten strand zijn en eerder hinder van de leash in de golven ondervinden is een andere situatie, maar die doet imho hier niet terzake
Nature

Berichten: 1290
Antwoord #27 November 06, 2014, 16:56:23
edit2Rapporteer  
Wij hebben hem standaard aan onze bar vastzitten en wikkelen hem met opruimen gewoon op het einde mee om de bar heen. Net als met standaard je leash aan je trapeze laten zitten kan je hem op deze manier niet vergeten.

jawel hoor als je een andere bar meeneemt.
ander harnas is zeer klein dat je dat doet haa
Dobbelsteen

Geen avatar

Berichten: 295
Antwoord #28 November 07, 2014, 16:50:49
edit2Rapporteer  
daarbij kun je nu veel barren suicide varen met toch nog de optie om de safety te activeren.  CL Die door een grote ring gaat met nog een klein ringetje er aan.


Heb je daar foto van? Ik kan me niet echt inbeelden hoe de safety nog kan activeren als de bar volledig buiten handbereik is. Of er zou een 2de safetylijn door de leash moeten lopen, die werkt vanaf je de leash ook wilt loslaten?
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2019 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.