tijdens les met instructeur (2016)

bikiniisuit

Geen avatar

Berichten: 222
Januari 27, 2016, 13:01:11
edit2Rapporteer  
   

Australie, point Walter in Swan River, Bicton, 14 januari 2016Bicton ligt bij een grote stad : Perth, West Australie. Deze ligt aan een rivier waar veel wordt gewatersport. Bicton zit net aan het eind van de rivier, beetje bij de laatste bocht.

Condities : S’ochtends vroeg, te veel scholen die les geven, druk hectisch, super laag tij waardoor overal rotsen boven water kwamen te liggen. De Oosten wind (wind afkomstig over land) was gusty, zou 20 knopen zijn, maar de gust was 9 knopen hoger, dus rete vlagerig.

Een Studente, rond 20 jaar, krijgt les van een instructeur.  Ze verongelukt, krijgt ernstig letsel aan haar ruggegraat, en komt op een zandbank terecht. Reddingsboten van de waterpolitie kunnen niet bij haar komen, het water is te ondiep. Ook paramedics op het land konden niet bij haar komen, ze lag te ver weg op de zandbank. De RAC trauma helicopter kan nog wel landen en brengt haar naar Perth Hospital. Er wordt een zogenaamd : ‘workplace investigation’ ingelast naar het ongeval door het Ministerie van Verkeer en Werk.
Het artikel vermeld een voorstel ‘Cottesloe’ om kite en windsurfen te verbieden in dat gebied.

http://www.communitynews.com.au/western-suburbs-weekly/news/Workplace-investigation-into-kitesurfing-crash/7681294

Op het kitesurfforum is men aan het pikken op bepaalde kitescholen. Blijkbaar gebeuren regelmatig ongelukken. Het is een drukke ondiepe kitespot, dicht bij een grote stad.

http://www.seabreeze.com.au/forums/Kitesurfing/General/Another-kitesurfing-accident-at-Pt-Walter/

Bijzonder aan dit voorval is dat Australie geen kitesurf verbod kent op binnenmeren en rivieren. Dit is dus de 1e keer dat de regering naar aanleiding van een ongeval, serieus een project groep is gestart met betrekking tot kitesurfen bij een rivier, binnenmeren. In Swan river worden veel watersporten beoefend.ANDER VOORVAL met een instructeur, Locatie UK ?:
Van FB geplukt dit filmpje :
Wat gebeurt er, is er een inschattingsfout gemaakt ?
Hoe heet deze vent ?


https://www.facebook.com/failarmy/videos/952224008208095/

Idefixe

Berichten: 8240
Antwoord #1 Januari 27, 2016, 14:11:18
edit2Rapporteer  
ppfff drama.....
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2020 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.