Wind- en weerwaarschuwing 05/06-10-2017

Marc_87
Moderator

Berichten: 7518
Logs: 0 | 758 uur
Oktober 05, 2017, 10:56:41
edit2Rapporteer  
Vanmorgen en de rest van de dag staat er erg veel wind en kunnen er (zeer) zware windstoten voorkomen.

Dus voor iedereen die het water op gaat is het uitkijken! Het is geen beginners windje... Later vandaag worden de buien minder en neemt de wind wat af.

Hieronder de voorspelling van de KNMI:

Vandaag onstuimig, morgen buien en minder wind

Vanochtend regent het op de meeste plaatsen. In de middag zijn er buien, afgewisseld door opklaringen. De maximumtemperatuur is ongeveer 15°C. De wind is eerst west tot zuidwest en boven land vrij krachtig tot krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft. In de loop van de ochtend draait de wind naar noordwest en neemt verder toe. Boven land staat dan een krachtige tot harde wind, 6 tot 7 Bft. Aan zee en op het IJsselmeer wordt de wind stormachtig, 8 Bft. In het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer kan er enige tijd een noordwesterstorm komen te staan, 9 Bft. Daarnaast komen er zware windstoten voor van 75-100 km/uur. In het noordelijk kustgebied komen zeer zware windstoten voor van 100-120 km/uur. De wind neemt in de loop van de middag boven land af naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. Vanavond wordt de wind landinwaarts matig en westelijk.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en komen er enkele buien voor. Het koelt af naar 8°C in het zuidoosten en 12°C in de kustgebieden. De west- tot zuidwestelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Vrijdag overdag is de zon af en toe te zien, maar er trekken ook enkele buien over. In het noordoosten kan daarbij onweer voorkomen. Het wordt niet veel warmer dan 14°C. De west tot zuidwestelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, eerst mogelijk hard. (Bron: KNMI)
Evan
Administrator

Berichten: 9593
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #1 Oktober 07, 2017, 11:20:34
edit2Rapporteer  
Ook vandaag is het nog onstuimig:

Het is bewolkt. In het zuidoosten is het nog vrijwel droog, in de rest van het land valt soms al wat regen. Vanmiddag en vanavond zijn er op veel plaatsen perioden met regen. Later vanavond wordt het van het westen uit weer droger, maar komen er nog enkele buien voor. De middagtemperaturen lopen uiteen van 15°C in het westen tot 12°C in het oosten. Boven land komt er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind te staan, langs de kust en boven het IJsselmeer een krachtige tot harde wind, 6-7 Bft. In de middag draait de wind naar west tot noordwest.
Bron: KNMI
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2019 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.