Wind- en weerwaarschuwing 08/09-12

Marc_87
Moderator

Berichten: 7526
Logs: 0 | 758 uur
December 08, 2018, 10:29:08
edit2Rapporteer  
De WOO records kunnen weer gebroken worden want we hebben weer een weekend met zeer veel wind op het programma staan! Wel goed opletten want er kunnen zware windstoten 75-85 km/uur optreden, er kan een klap onweer tussen zitten en ook eventueel hagel.

Geen weer voor de minder fanatieke kiter dus! Let goed op en laat je niet verrassen.Hieronder het weerbericht van de KNMI voor vandaag (08-12) en morgen (09-12):

Veel wind en van tijd tot tijd regen(buien)
De ochtend begint op veel plaatsen met buiige regen. Later in de ochtend trekt de meeste neerslag naar Duitsland en volgen er enkele opklaringen. Aan het einde van de middag bereikt een gebied met buien het zuidwesten. Dit breidt zich in de avond over het hele land uit. Plaatselijk is er dan ook korrelhagel of onweer mogelijk. Het wordt ongeveer 9°C. De wind is eerst zuidwestelijk maar draait in de ochtend naar west en neemt landinwaarts toe naar vrij krachtig tot krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind hard tot stormachtig, 7-8 Bft met zware windstoten van 75-85 km/uur. In de loop van de middag draait de wind tijdelijk naar zuidwest en neemt dan ook iets af. Vanavond trekt de wind weer aan naar hard tot mogelijk stormachtig aan de westkust en (vrij) krachtig boven land. Ook landinwaarts is er dan kans op zware windstoten, met name in het zuiden en midden.

Komende nacht valt er op veel plaatsen buiige regen met lokaal onweer en/of korrelhagel. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C in het noordoosten en 10°C in het zuidwesten. De westenwind wordt in het noordoosten matig, elders vrij krachtig en boven het IJsselmeer en in de kustgebied krachtig tot hard, 6-7 Bft, aan zee soms stormachtig, 8 Bft. Vooral aan de westkust kunnen nog steeds (zware) windstoten voorkomen tot rond 80 km/uur.

Zondagochtend trekt het gebied met buiige regen langzaam zuidwaarts en in de middag verlaat dit gebied het zuidoosten. Van het noorden uit wordt het droger en komen er opklaringen, maar enkele buien zijn nog de gehele dag mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind draait in de loop van de ochtend naar het noordwesten maar blijft landinwaarts matig tot vrij krachtig. Boven het IJsselmeer en het kustgebied is de wind krachtig tot hard. (Bron: KNMI)
~Arjan
Founding Father

Berichten: 1819
Antwoord #1 December 09, 2018, 12:19:33
edit2Rapporteer  
Well done voor het plaatsen van dit bericht Marc!
Gewoon Ron

Berichten: 641
Logs: 0 | 11 uur
Antwoord #2 December 09, 2018, 16:24:53
edit2Rapporteer  
Vandaag de KNRM kunnen bellen, toen ik aan kwam rijden bij Slufter en naar links keek zag ik 2 kites in het water met een varende kiter erbij. was duidelijk zichtbaar dat deze 2 in problemen waren. Ik heb daarop de KNRM gebeld want ze dreven af richting Oostvoorne. Behulpzame kiter had ze al eerder willen helpen maar ze bleken te eigenwijs met als gevolg afdrijving. Het werd hoog water kwam en ze konden niet meer staan. Wilde geen afscheid nemen van spullen. wilde blijkbaar liever onderkoeld raken met alle gevolgen van dien. ze lagen toen al meer dan 1 uur in het water. lekker bezig weer.
Altijd oppassen met NW en opkomend water bij Slufter! excuus voor de wat onduidelijke onderste foto.
~Arjan
Founding Father

Berichten: 1819
Antwoord #3 December 09, 2018, 18:07:18
edit2Rapporteer  
Was er zelf ook maar viel mij tegen. Omstandigheden zijn niet goed op eerste strand bij de slufter met NW: tamelijk aflandig, palenrij voor je neus en veel klotsende stroming rond de punt. Bij vloed lopen de pooltjes vol en dan ben je wel weer safe tegen afdrijven.
Kitemenn

Berichten: 182
Antwoord #4 December 10, 2018, 10:03:26
edit2Rapporteer  
Was zelf bij P3 (om de hoek bij Slufter) en begreep niet dat er zoveel kiters waren bij slufter aangezien t toch echt aflandig was en volledig eb. Condities op P3 waren ook niet ideaal maar altijd beter dan aflandig!
Faxie

Berichten: 3296
Logs: 0 | 7 uur
Antwoord #5 December 10, 2018, 10:49:31
edit2Rapporteer  
Was zelf bij P3 (om de hoek bij Slufter) en begreep niet dat er zoveel kiters waren bij slufter aangezien t toch echt aflandig was en volledig eb. Condities op P3 waren ook niet ideaal maar altijd beter dan aflandig!

Meer regel dan uitzondering...snap het ook niet. Zo'n beetje de complete Nederlandse kust is goed met die richting, en dan gaan ze naar Sluf...zo'n beetje de enige plek die aflandig is dan, met een beschermd gebied precies downwind terwijl de spot al zo in de schijnwerpers ligt. 
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2019 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.