Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 19
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: My WOOSports PB 27,8m boost session on the Duotone Rebel 2019 - 8m @ Wijk aan Ze Gepost op: Oktober 22, 2018, 14:37:15
Morgen kunnen we weer los! Zin in!

Ik heb trouwens werkelijk geen idee of de WOO 3.0 andere (sjoemel) uitslagen geeft t.o.v. de 2.0. Als ik echter de testen mag geloven zijn de 2.0 en 3.0 nog redelijk vergelijkbaar. De 1.0 doe je niet meer mee in de rankings.

Neemt niet weg dat ik tijdens mijn PB sessie wel mijn hand in het vuur kan steken dat ik nog nooit zo hoog ben gegaan. Was een perfect stuk wind, 35/42 knopen ZW en dan hangen aan een gloednieuwe Duotone Rebel 8m, dat doet wonderen.

Het onderstaande slomo filmpje geeft een goede indicatie van de hoogte, omdat je dan de hoogte van de kites van andere op het water goed kan zien. Vooral de laatste sprong ben ik blij dat die er goed op staat.


http://vimeo.com/291356005

2  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: WOO sports daily height charts Gepost op: September 17, 2018, 10:37:48
Maarten is 17 geloof ik.

Mbt WIJK;
Op de een of andere manier is er meer wind in Wijk aan Zee. Heb wel eens rapportage gelezen over het veranderende klimaat en wat dit betekend voor Nederland. Een van de conclusies; de kans op dagen met >5 bft zal toenemen. En daarnaast kwam IJmuiden/Wijk Pier nog in beeld met dat de windmetingen daar gemiddeld hoger liggen dan de rest. Hoe dat komt was onduidelijk, maar het was niet te duiden op fouten in de windmeter.

Daarnaast heeft Wijk gezien de pier minder stroming en is het gratis parkeren. Dus voor mensen zoals ik, die hoog willen springen, nemen de moeite een stukje in de auto te stappen. Hij moet voor Wijk wel goed ZW of WZW zijn, anders heb je last van strand IJmuiden waar de wind turbulentie oploopt en vlagerig wordt, dicht op de pier is dat soms echt extreem merkbaar.
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Nick Jacobsen weg bij Cabrinha Gepost op: September 13, 2018, 17:07:18
ik denk t ook...maar dat is lang wachten! Zou die dan KOTA missen, of gewoon met Cab doorvaren? Wel een van de beste Pro's persoonlijk en qua skills! Was wel verrast dat die weg ging maar hoorde de laatste tijd al erg weinig van hem.

Hij had zich net als Kevin enige tijd geleden zijn enkel nogal verkloot voorgaand aan KOTA januari dit jaar, gecompliceerde breuk.
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Nick Jacobsen weg bij Cabrinha Gepost op: September 12, 2018, 19:32:59
Ik doe een goede gok; North Kiteboarding...
5  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: WOO sports daily height charts Gepost op: September 12, 2018, 09:27:37
Met de komst van de WOO 3.0 gaan de leaderboards vaker naar grotere hoogte. De score`s komen helaas duidelijk hoger uit.

Het is mij nog niet helemaal duidelijk of de correlatie tussen de 3.0's stabiel, verslechterd, of verbeterd is.

Feit is helaas wel dat er laatste weken hele vreemde uitslagen tussen zitten, een Duitser met 29m sprong, een Braziliaan twee keer >30m, welke inmiddels zijn verwijderd, 'maar as we speak' komen zijn foute sessies gewoon nog binnen druppelen.

Hopelijk is het á la Tesla allemaal te fixen met een software update. Maar het is wel tijd dat ze de zaakjes stabiliseren. De geloofwaardigheid gaat op deze manier wel snel onderuit.

Het is wachten op de eerste semi- prof die 30m springt, en dan start de discussie.. was het wel echt..

Deze dailyNL`s mogen niet ontbreken, Maarten pakt no. 2 NL. Ik zak een plekje naar 4, maar heb gister wel mijn PB Nederland van 23,9 naar 24,7 versterkt!
6  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: Welk nieuw board? Pop, big air en chopkiller Gepost op: Juli 27, 2018, 10:04:55
Ik ben door TEN (Versus) eens gevraagd om met de "TEN The Mark" te varen, puur om mijn eigen oordeel te vellen. Na twee sessies heb vervolgens mijn overige boards de deur uit te doen.

De eigenschappen van het TEN boardje vallen allemaal op zijn plaats. Super snel (vlak), lichtgewicht, extreem veel grip in de pop (door rail en 5e vin) en je vaart ook upwind als een trein met meer low-end dan een board met bijvoorbeeld veel rocker. Je zou verwachten dat je ook ergens moet inleveren, bijvoorbeeld lastiger landen of verlies van speelse caracter (door bijvoorbeeld een klevende plank in transitions), maar dat is niet eens het geval. Bijzonder ontwerp is het.

Dus als je in de mogelijkheid bent, vergeet `m niet even te testen. Sneller upwind varen betekend daarnaast vaker springen. En door de extreme pop ga ik er persoonlijk hoger mee.
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Woo 1.0 vs 2.0 vs 3.0 Gepost op: Mei 11, 2018, 11:11:02
Pay to win! Hopelijk kunnen ze dit een beetje balanceren.
Woo 1.0 heb je dus helemaal niets meer aan als je mee wilt doe t in de ranking. Was eigenlijk al zo vs de 2.0, maar het gaat nu zo lijkt het nog een stapje verder.

Ik zal de verschillen ook eens bijhouden.
8  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: WOO sports daily height charts Gepost op: Januari 05, 2018, 10:23:11
ThumpsUp lekker bezig weer! Ook goed om Gideon weer eens in de lijsten voorbij te zien komen...

Ja, en hoe! Stoot dat mannetje mij even van het NL all time podium af. Hij heeft de 3e plaats ingenomen. Heb ik er wel weer een doelstelling bij voor dit jaar, ik wil minimaal weer op het NL top 3 podium Wink
9  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: WOO sports daily height charts Gepost op: Januari 05, 2018, 09:18:04
geen nieuwe records met die storm van gister?


Ik was zelf veel te laat voor de echte wind, maar wel een mooie kans de 7m Vegas voor het eerst goed rond te gooien.


http://youtu.be/Nxpf6tRN36k
10  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: Kitehigh effect gevraagd Gepost op: December 21, 2017, 15:17:24
Goed verhaal, lekker kort.
Is het een fotowedstrijd, of een spamwedstrijd? In het eerste geval heeft Maarten overduidelijk gewonnen.

Bedankt voor je aanvulling Henkert, nu snel weer je zonderkamer in, zeurpiet.
11  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: Kitehigh effect gevraagd Gepost op: December 19, 2017, 08:28:14
Hier mijn aanvulling:

CORE en WOO Sports hebben het recht gezet. Ik ben erg blij dat ik kan mededelen dat CORE en WOO hebben opgemerkt dat mijn deelname aan de #XR5challenge wild card niet geheel vlekkeloos is gelopen. Gezien mijn inzet binnen de challenge en mijn hierbij getoonde big air kwaliteiten zijn ze tot de conclusie gekomen dat ik er gewoon bij moet zijn in Kaapstad. Daarom wordt er een extra Wildcard afgedrukt.

Sprookjes bestaan dus echt en mijn vertrouwen in de mensheid is volledig hersteld. Kaapstad ik kom er aan!

Dit maakt alles goed, het was een soort achtbaan die alle kanten op ging, en net als je denkt dat je in een nat pak de achteruitgang mag verlaten ging opeens toch de feestverlichting aan. Kijk enorm uit naar de trip, en de inzet welke jullie hebben gezien in de Challenge gaan jullie natuurlijk terug zien op het water aldaar! Whoop!
12  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: Kitehigh effect gevraagd Gepost op: December 18, 2017, 11:19:18
Klopt, Maarten en ik gaan heel goed door één deur. Ik wil ook niet meegaan in speculaties met welke rede ze de poll precies hebben opgeschoven. Ik wil vooral wel aangeven dat ik ben gestopt met de aangepaste poll omdat deze naar mijn mening gesloten had moeten worden. De wijziging is veel te laat doorgevoerd, en de communicatie hiervan is ronduit slecht doorgevoerd. Ze moesten eens weten hoe diep ik er voor gegaan ben. Ben nog steeds aan het bijkomen en mijn stem is nog steeds deels afwezig.

Ik hoop dat Core inziet dat ze grove fouten hebben gemaakt, je hebt hier te maken met mensen. Ik wacht de reactie van Core af. Doel van mijn bovenstaande tekst is het omschrijven van mijn weg naar de finish. Had ik hiermee gewacht tot Core met een oplossing was gekomen was het te makkelijk geweest mij af te zetten als de slechte verliezer. Nee, ik heb gewonnen, Maarten is op een verkeerd spoor gezet. Had hij de oude poll aangehouden was hij mogelijk ook wel de straat op gegaan, wie zal het zeggen.  

13  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: Kitehigh effect gevraagd Gepost op: December 16, 2017, 14:24:16
I WON THE #XR5challenge!!! ...oh no huh, wait WTF?
Het was vermoedelijk lastig niets van de XR5challenge mee te krijgen. Met de bittere smaak van het verliezen van de “male biggest boost” nog in mijn mond (ik was overigens erg blij dat deze toch nog in Ben van der Burg zijn Nederlandse handen belandde) bleek nu 1 van mijn foto’s geselecteerd voor de “wild card photo entry”.


De wild card voting begon vrijdag 8 dec 2017 om 12:47 uur en zou een week later sluiten op vrijdag 12 dec 2017 om 15:00 uur (Nederlandse tijd), zo ongeveer een 24x7 poll dus. Met volle overtuiging ging ik de challenge aan. Zoals alle deelnemers meteen vol de scocial media ingedoken, vrienden en kennisen, werk, werkrelaties, you name it, vote Erik Blokker!


Om onduidelijk reden waren de vote results in het begin van de periode voor de overgrote meerderheid afgeschermd, de verdeling van de stemmen was dus niet afleesbaar. Met een beetje logisch redeneren op wow-factor van de foto kon je wel uitmaken dat de volgorde van ranglijst wel op volgorde stond van hoog (1) naar laag (10).


Halverwege de periode kwamen de resultaten wel volledig openbaar, Maarten Haeger zijn aantal stemmen bleken slechts 30 onder die van mij te liggen... ‘the game is on!’
Donderdagmiddag, 11 dec , 14:00 uur, rest van de werkdag met moeite verlof geregeld. De tussenstand: Maarten heeft mij ingehaald, en hoe! Die veelbelovende younster heeft gezien zijn kwaliteiten en slechts 16 jaar (!) duidelijk de gun factor mee, zijn stemmen gingen dan ook als een trein en ik lag ca. 115 stemmen achter, en dat met nog maar 25 uur te gaan tot einde van de Poll. Oke, Facebook is verzadigd, kracht van de herhaling neigt naar irritatie. Dus ik kwam met een andere benadering. 15:00 uur stond ik op CS Amsterdam, wetsuit aan, twintip onder mijn arm incl. een zelfgemaakte flyer en hop de staat op stemmen ronselen!


Ik heb werkelijk waar zo mijn stinkende best gedaan die stemmen binnen te harken, tegen de grens van onderkoeling, het hele centrum door, zelfs in een rondvaartboot mijn betoog gedaan, nee een aanzienlijk deel van de toeristen en inwoners van Amsterdam zijn op de hoogte van mijn diepgaande passie in combinatie met de in mijn ogen tegekke kans om Kaapstad te beleven vanuit een grote kiteorganisatie #COREKITEBOARDING.


In de nacht om 02:00 uur stapte ik eindelijk mijn auto in om richting huis te gaan, met een tevreden gevoel, ik had zo`n 215 stemmen opgehaald en stond dus 100 stemmen voor op Maarten, nog maar een paar uur te gaan tot de poll straks eindigt! Vrijdag D-day, na 3 uurtjes slaap om 7:00 uur weer aanwezig in Amsterdam voor mijn werk, maar geen rust in de kop, werk weer met moeite vrij geroosterd en om 10:00 uur was ik weer actief stemmen aan het regelen in het centrum van Amsterdam!
Eindelijk 15:00 uur, de buit was binnen, op mijn mobiel stroomde de felicitaties via whatsappjes en messages binnen, een blij gevoel van korte duur. Niet veel later verneem ik van mijn vriendin de opmerking waarom de stemmen nog doorlopen? Ik snap het ook niet, dus na even speuren uitgekomen op de CORE facebookwebsite waar opeens in een AANGEPASTE post te lezen is dat de periode loopt tot maandag, 18 december 2017, 15:00. WTF? Zwart trekt rond mijn ogen, ben ik nu serieus zo kippig dat ik dit alle tijden verkeerd gelezen heb?


Nee, in de geschiedenis staat af te lezen dat het bericht gister (donderdag) om 17:18 uur is aangepast!


Daaronder zie ik nog een aangepast bericht met opeens het nieuwe sluit moment. Deze aanpassing is dus doorgevoerd SLECHTS 21,5 uur voor het sluiten van de poll, toen ik dus met mijn enthousiaste blije hoofd mijn verhaal stond te vertellen in een willekeurige rondvaartboot in Amsterdam in mijn wetsuit in deze vrieskou. Geen seconde mijn FB timeline bijgehouden natuurlijk, die liep namelijk over van de nieuw stemmende mensen die ik enkele momenten eerder had overtuigd op mij te stemmen, met succes.


Inmiddels contact gehad met #CORE en aangegeven eerlijk gezegd overrompeld te zijn van het besluit deze periode aan te passen. Daarnaast mijn veronwaardiging waarom dit niet per email of telefoon is gecommuniceerd, wetende dat de laatste 24 uur van de challenge is ingegaan! Maar niets van dit alles, een tag in een aangepast bericht, niet meer, niets minder is hoe ik dit had moeten weten. CORE heeft aangegeven dat het een fout is geweest dit niet aan ons via email kenbaar te maken. CORE is het ook met mij eens dat de wijziging te laat is doorgevoerd, zo kort voor het eind.


Maar CORE blijft bij het in stand houden van de aangepaste poll sluitingstijd.


Ik weiger mij hieraan te conformeren. Ik ben er volledig van overtuigd dat de poll zou moeten sluiten op het aanvankelijk kenbaar gemaakte tijdstip waar ik letterlijk en figuurlijk naar toe heb geleefd. Daarnaast heb ik aangegeven mij niet langer in te zetten voor de extra aangeplakte periode van de poll aangezien deze wat mij betreft gesloten had moeten zijn.


Ik wens Maarten Haeger het beste in Kaapstad. Ik gooi hierbij niet de handdoek in de ring, maar neem afstand van de aangepaste poll, omdat ik het niet eens ben met hoe deze wijzigingen tot stand zijn gekomen.


Daarnaast wil ik natuurlijk alle 1573 mensen hartelijk bedanken voor hun steun aan mijn deel van de XR5challenge. Bedankt!!! en hopelijk tot snel op het water.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lijnen door elkaar na crash Gepost op: December 12, 2017, 14:24:25
Probeer tijdens de sprong eerder terug te sturen, je bent nu duidelijk te laat. Een mooie timing voor de gemiddelde sprong is rustig weer terug te sturen na het hoogste punt. Als het allemaal wat hoger gaat stuur je in plaats van rustig terug, agressief terug met de voorste hand aan de bar waardoor de kite een downloop maakt.

Het naar beneden vallen van de kite heeft er mee te maken dat de kite voorover kantelt en de wind hem naar beneden duwt waardoor alle spanning op de lijnen weg is.

De meer getrimde kite heeft deze neiging sneller omdat deze nog meer de rand van het windvenster opzoekt. Vooral lopen met de kite op 12 uur is hierbij een risico. Daarom een extra advies de kite op het strand niet al te hoog te houden, op het moment dat hij dan uit positie lijkt te zakken kan er spanning worden gewonnen door achteruit te lopen.
15  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: December 11, 2017, 16:29:40
Thx Kitemenn, ja deze actie verbleek nogal bij zo'n tragisch verkeersongeval. Moet niet te bevatten zijn voor de familie en vrienden. Stekte voor iedereen die `m kent.
16  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: December 09, 2017, 09:12:00
Ben ik met je eens, maar die jongen komt er toch wel. Maar is het doel van de wedstrijd prof te worden dan? Gaat om de fun, hoog springen en Joshua Emanuel het vuur aan de schenen leggen. En laat dat nu mijn intentie zijn, 30m is het doel, en die mogelijkheden liggen in de Kaap!
17  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: December 08, 2017, 19:16:41
Na 3,5e maand op 1 te hebben gestaan ging de #Xr5challenge alsnog aan mijn neus voorbij. Maar heeft zich een achterdeur geopend waarmee ik alsnog de prijs kan pakken voor de trip naar Capetown met Core. Ik zit nl bij de 10 geselecteerde foto’s en de foto met de meeste stemmen wint, (via Facebook maar geen commerciele rommel) https://poll.fbapp.io/xr5challenge-wild-card

Help mij naar Kaapstad!
18  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: December 06, 2017, 10:15:34
13:00 Wijk


Ik ook rond die tijd @ Wijk, ga je bij de Pier of Bunker?
19  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: WOO sports daily height charts Gepost op: November 30, 2017, 10:27:55
Thx kitemenn, wat betreft trucjes behoor ik zeker niet tot de top hoor. Maar het hoog springen is nadat ik twee jaar geleden tijdens de kerstdagen een WOO Sports kreeg inmiddels naar aardig hoog niveau gestegen Wink
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Aantal kiters in NL Gepost op: November 30, 2017, 10:20:05
Facebook pagina 'Tweedehands kites en boards' heeft momenteel 6.732 leden. Ik denk wel dat dit wel een beetje een indicatie geeft van het aantal mensen wat actief met kiten bezig is.

21  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: WOO sports daily height charts Gepost op: November 28, 2017, 09:55:37
De Woo Sports #XR5challenge is bijna ten einde. Er zijn vorige week de nodige ontwikkelingen geweest, donderdag de 23e waaide het hard uit ZZW en heb ik weer een poging gewaagd, een verkeerde keuze gemaakt een downwinder te doen Wijk/Egmond waarbij ik de perfecte afzet niet heb kunnen vinden. 100 goede sprongen maar niet die nodige uitschieter, blijven steken op 19,8m.

Goede nieuws is dat de #XR5challenge weer in Nederlandse handen is gekomen na die donderdag, Ben van der Burg heeft een sprong genoteerd van 24,4m op de maasvlakte. Dus hij is net op tijd in te lead voor de trip naar Capetown!

Gisterochtend stond er weer harde wind in de voorspelling, maar ook een bak regen. Maar goed, niet geschoten is altijd mis, mooie ochtendsessie geworden en kwam uit op 21,1m hoog, maar niet genoeg helaas, misschien volgend jaar...

Hier beelden van gisterochtend @ IJmuiden.

http://youtu.be/k6lvere16dI
22  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: WOO sports daily height charts Gepost op: November 21, 2017, 12:06:07
En zie je nog kans? Geen echte storm in de voorspelling maar misschien net op het juiste moment pieken Smiley

Ja de XR5challenge is wereldwijd, en ik zie voorspelling voor a.s. donderdag en zaterdag die zeker potentie hebben. Zaterdag zelfs kans op vlagen 60 knopen, beetje te veel van het goede, maar we houden het in de gaten natuurlijk. Idd zou toch wat zijn om nog even te pieken voor het einde van de periode. Whoop!
23  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: WOO sports daily height charts Gepost op: November 16, 2017, 10:19:19
Zonde, de eerste plaats kwijt in de #Xr5challenge. De wedstrijdperiode van in totaal vier maanden, loopt deze maand af. Ik stond dus al met één been in het vliegtuig naar Kaapstad, maar helaas. En hoe zuur is het dat ik ben overtroffen met slechts 10cm boven mijn 23,9 meter score. Nu even van bijkomen, maar hoop de komende twee weken nog even op een dikke ZW storm. Revenge!!
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Geen gevoel met schoentjes, boots? Gepost op: November 14, 2017, 16:18:46
Twee weken (tevens) de Atan Surf 3mm gekocht, hele dikke prima! Klittenband over de wreef zit niet in de weg en doet geen pijn onder de strap. Daarnaast gezien de rubbere buitenkant slijt je er niet meteen door als je over verhardingen loopt, iets waar neopreen alleen geen succes is.

En inderdaad, de combinatie van een goed pak met volledige cap en handschoenen maakt de core warm genoeg voor de koude sessies, dikker dan 3mm zou ik voor mijn voeten nooit willen gezien het gebrek aan contact/boardgevoel.
25  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: WOO sports daily height charts Gepost op: November 01, 2017, 07:53:36
Nu alweer een aantal keren geen spot leaderboard meer gekregen op mijn android telefoon ...ben ik de enigste?

Ik ben bang voor je van wel, deze was de NL afgelopen zondag. Maar welke spot bedoel je precies? Mijn laatste spotleaderboard was Zandvoort 22 okt.
Pagina's: [1] 2 3 ... 19


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.