De Week van de Zee 24 t/m 31 mei

NKV

Berichten: 68
Maart 28, 2008, 17:33:33
edit2Rapporteer  
De Week van de Zee
Stichting de Noordzee heeft de NKV gevraagd om in het kader van de "Week van de Zee" in de week van 24 t/m 31 mei activiteiten te organiseren langs de hele Nederlandse kust. Te beginnen met een openingsevenement op zondag 25 mei op het strand van IJmuiden.

Stichting De Noordzee is de milieu-organisatie die opkomt voor behoud van de Noordzee en haar kust. Deze organisatie heeft goede contacten met provincies, andere overheden en milieuorganisaties. Stichting De Noordzee houdt zich bezig met natuurbescherming en het verbinden de kitesurfsport met hun naam achten wij goed voor het (natuurvriendelijke) imago van de sport. Deze stichting heeft goede contacten met overheden die van grote waarde voor ons kiters zou kunnen zijn.

Stichting de Noordzee zou graag zien dat Nederlanders in de Week van de Zee massaal naar de Noordzee trekken om te genieten van datgeen de Noordzee te bieden heeft. De hele week zal langs de hele kust activiteiten plaatsvinden voor iedereen, zoals (surf)kite-experiences, wadlooptochten, fietstochten, etc. Er zal dagelijks veel (landelijke) media-aandacht aan geschonken worden! Een uitgelezen kans om ons als kiters in een goed daglicht te stellen en de sport op een positieve manier onder de aandacht te brengen.


Openingsevenement (zondag 25 mei)
Als opening van deze week heeft Stichting De Noordzee gevraagd aan de NKV om een evenement neer te zetten, het thema van deze week is namelijk: WIND, "op volle kracht vooruit".

Concreet is het idee ontstaan om een kitesurf wedstrijd neer te zetten op IJmuiden; gecombineerd met een zo groot mogelijk aantal andere activiteiten die het bezoeken van het evenement voor een divers publiek aantrekkelijk maakt. Zo willen we veel mensen in contact laten komen met onze sport, op een positieve manier en met een sausje van milieu- / natuurvriendelijkheid. Dit alles zal plaats moeten vinden op zondag 25 mei as. Helaas is het waarschijnlijk niet realiseerbaar om een windraam in te plannen, het is dus hopen op dikke wind en een zonnetje! Maar door het brede aanbod aan activiteiten moet er met of zonder wind veel te doen zijn!

De volgende activiteiten zullen op het evenement plaatsvinden:

- Kitewedstrijd met een dikke prijs voor de winnaar
- Kiteclinics voor bezoekers
- Een fotowedstrijd voor de mooiste Nederlandse kiteshot (waar de pracht van het kiten en de Noordzee zo mooi mogelijk samenkomen)
- Een zeecontainer omgebouwd tot bioscoop waar korte kitefilms, Noordzeefilms en foto's van de contest getoond zullen worden.

De volgende punten zijn op dit moment nog ideeën:

- Modeshow door vooraanstaande surfkledingmerken
- Blokarten
- BBQ plus cocktails
- Bossa beach volleybal
- Springkussen hindernisbaan
- Theater
- Capoeira clinics
- Mobiele windmolen voor on-site energieproductie

Zoals je leest verschilt dit evenement van andere kite-evenementen. Het evenemententeam van de NKV is hard bezig om dit te realiseren, maar het kan groter en beter met nog meer hulp. Dit is een kans voor iedereen die zich actief wilt zetten voor het behoud van kitesurfen in Nederland. Niet alleen voor het evenenement, maar ook voor activiteiten langs de kust gedurende de week. Dus heb je een goed idee, goede contacten of wil je gewoon actief deelnemen neem dan contact op met pr-commissie@kitesurfvereniging.nl.

Groeten,

Michael Coussement
Communicatie NKV

www.kitesurfvereniging.nl
www.noordzee.nl
www.weekvandezee.nl
xxedguyxx

Berichten: 443
Antwoord #1 Mei 14, 2008, 15:10:08
edit2Rapporteer  
Dit event is nog niet zo bekend onder de kiters,, miss wat pr? zie prive msg
kobrin

Berichten: 944
Logs: 0 | 240 uur
Antwoord #2 Mei 01, 2009, 11:07:40
edit2Rapporteer  

Is dat dit jaar ook?
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2022 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.