Verslag Dutch Open Flyboarden!

jelmerboy

Geen avatar

Berichten: 223
Mei 19, 2008, 18:08:26
edit2Rapporteer  
Verslag
Open Nederlandse Kampioenschappen Flyboarden / Flyboard event.
Zaterdag 5 / zondag 6 april 2008.
door Forest 7


Foto's door Nick de Bruijn

Het Flyboard evenement met het eerste Open NK Flyboarden werd georganiseerd door Forest7 en de MKF, in samenwerking met Vliegerop en Flyboarden.nl. Het Flyboard evenement vond plaats in IJmuiden aan de Nederlandse kust.
IJmuiden ( als Igmuiden uitgesproken door engels sprekende ) ligt centraal in Nederland en heeft een fantastisch mooie Flyboard spot op het strand.
Tijdens dit geplande weekend was er de minste invloed van het getij en het strand was dan ook echt perfect! Op zijn volle breedte en het zand nog goed hard gebleven van de laatste hoge vloed.

Op de zaterdagmorgen waren de meeste deelnemers al aanwezig voor de trainingen.
Rond 12.00 uur, na twee harde donderklappen en een korte hevige regenbui, brak de hemel open en trok de wind aan. Het werd tegen alle weersverwachting in letterlijk opslag perfect weer. Klaar om te Flyboarden!
Met een stevige windkracht 4 uit Noordwest kon er super lekker worden gereden. Ted van Trampa en drie engelseTeam rijders waren ook op het strand aangekomen en begonnen snel om ook van de goede condities te profiteren.
James Tideswell ( UK ) was helemaal los aan het gaan en sprong onder andere een paar hele mooie hoge one footers met can can variaties. Straight handlepasses. Board offs met ontelbare rotaties dan Blind landen en met handle pass uitrijden. Inspirerend! Alles met veel kracht en intensie uitgevoerd.


 James Tideswell AKA Floyd. Winnaar van de Open NK Flyboarden. Experts.

Martin Constantine ( UK ) liet hele mooie stijlvolle en vloeiende sprongen zien. Board offs, Stijlvolle Nose Grabs. Loose en oldskool georienteerd tricks! Hij was zich zichtbaar aan het amuseren.
De condities bleven goed tot het einde van de dag. Helder, zonnig en redelijk fris met mooie wolken partijen en een stevige windkracht 4.

Martin Constantine. 3 e plaats Open NK Flyboarden. Experts.

Ozone rijder AJ Philipsen ( UK ) bleef nog lang doorrijden en liet veel variatie en technische sprongen met kiteloops zien. Hij maakte veel gebruik van de Freestyle kicker en sprong onder andere een paar hele mooie rotaties met kiteloop, stijlvolle railleys met indy grab en een hele mooie one handed table top.


 AJ Philipsen. 2 e plaats Open NK Flyboarden. Experts.


Jelmer van der Kist ( NL ) van Team Forest 7 en zijn vrienden waren zich tot op het laatst aan het amuseren op hun vaste spot. Jelmer sprong een paar hele goede sprongen met onder andere handle pass variaties, kiteloops en een rotaties met grabs.


Jelmer van der Kist. Winnaar van de Open NK Flyboarden. Junioren.

Na de zaterdag waren veel rijders goed moe geworden van de sessie. De meeste rijders stopten rond 17:30. Een groep jonge lokale Nederlandse flyboarders waren nog lekker aan het rijden en zouden s nachts op het strand blijven.

De nacht was met een temperatuur rond het vriespunt vooral voor de campeerders meer dan gemiddeld koud. 
Het vooruitzicht op nog een goede dag Flyboarden zorgden ervoor dat iedereen alweer vroeg bezig was. De sponsors waren hun tenten en banners aan het opzetten. Gelukkig was het meteen lekker weer. De dag begon met 4 beaufort uit WWN en een zonnetje. Iedereen was aan het genieten en lekker aan het rijden.
De Clinics en lessen werden druk bezocht en uitstekend begeleid door Andre Oosterveen en Jan – Hendrik en Helmut van HQ Powerkites uit Duitsland. HQ hadden fantastische starter kites meegenomen met handige safety en hele makkelijke herstart.
Dom van Ozone begeleide ook startende rijders en had een prachtige serie vliegers bij zich waaronder de nieuwe Frenzy Fx,  de Acces en de Yakuza. 
Marc Berry ( UK) de nieuwe kiteteam manager van MBS kwam ook aan en bracht ook nog prijzen  mee van Flexifoil voor de winnende rijders. Hij had helaas wat pech gehad onderweg en ging niet meedoen aan de competitie. Marc was uiteindelijk toch aan het genieten van de mooie Flyboard spot. Gelukkig had niemand direct in de gaten dat hij op het prototype van het nieuwe MBS pro kite deck reed, anders had iedereen hem willen proberen, waaronder ik.
Van MBS waren de Comp 6, Comp 16 en Leon Robbins om te testen.

We hadden voor het evenement drie zones met linten afgezet. Recht voor de tenten en banners een groot vak voor Freestyle, waar steeds maximaal 4 rijders op gejureerd werden. Rechts een enorme groot gedeelte van het strand waar lessen en clinics werden gegeven voor starters. Langs de duinen een gedeelte voor producenten en hun producten, die getest konden worden waaronder de Sinergy van Peter Lynn. Ook een hele mooie serie SCRUB mountainboards om te testen, die door Sicco Boonstra van SES trading ter beschikking waren gesteld.
Links naast het Freestyle vak een enorme mooie harde zand vlakte voor Speed, Freeride en Boardercross, waar je makkelijk een strek van 500 meter kon maken
Er werd bij de Freestyle veel gebruik gemaakt van de upslider en er was veel variatie te zien van de verschillende rijders. Met loops, handlepasses en rotaties werd de slider genomen. 


Jelmer van der Kist.

Sommige rijders gingen een sessie met een GPS doen om te proberen de hoogste snelheid van de dag te halen. Dit kon je de hele dag door doen. De snelheden werden op een bord genoteerd bij de tenten. De wind ging vanaf 13:00 uur af naar een lichte 4, zodat de hoogste snelheid 50.9 km. uiteindelijk met een beetje mazzel vroeg werd gereden door team Forest 7 rider Michel Stoel ( NL ). Hij was zichtbaar blij met zijn prijs een MBS Atom Longboard.

Aan het einde van de dag zakte de wind verder weg en werd het volledig helder en voorjaars warm. Dat was toch wel even lekker, ook voor de toeschouwers die in de duinen aan het genieten waren van de zon en de sfeer. Kris Wils van Stormsquad was uiteindelijk nog de enige die airtime kon maken met zijn Venom 2 16m.
De boardercross viel wel letterlijk en figuurlijk in het water, want de wind was niet sterk genoeg meer aan het einde van de dag om een echte competitie te rijden en de vloed kwam licht opzetten, waardoor de pionnen verplaatst moesten worden. Niet getreurd want iedereen had al lekker gereden en was moe.

Er werden nog wat lowwind en skatestyle tricks gedaan door Jelmer met zijn nieuwe Best Bullaroo, Rowin met zijn nieuwe Ozone instinct en Joey. Martin Constantine was zich grappig aan het vermaken met skate tricks, rock and rolls en stalls op de copping van de schans.

Rowin Winkels

We hadden ontzettend veel leuke prijzen van de sponsors gekregen voor de winnende deelnemers, die Marijn van vliegerop en ik konden verdelen . Thanks!!!
De prijsuitreiking van de eerste Open NK was om 17:30 aan het einde van een ontzettend geslaagd weekend.




Uitslagen:

Speed:
1. Michel Stoel ( NL ) Team Forest 7.    ( 50.9 km. )
2. Kris Wils ( BE ) Stormsquad.
3. John Penders ( NL ).

Freestyle Junioren: 
1. Jelmer van der Kist ( NL ) Team Forest 7. MBS / Best Kites.
2. Rowin Winkels ( NL ) Flyboarden.nl. Team Ozone.
3. Joey Rafael Bosch ( NL ).
4. Pieter Knotnerus ( NL ).

Freestyle Experts:
1. James Tideswell ( UK ) Trampa team. Ozone .
2. AJ Philipson ( UK ) Ozone team. Trampa
3. Martin Constantine ( UK ) Trampa team.

Photo. Prijsuitreiking Experts.

Freestyle Masters:
1. Kris Wils ( BE ) Stormsquad. PeterLynn.
2. Michel Stoel ( NL ) Team Forest 7.
3. Andre Oosterveen. ( NL ).

Er kwam dit jaar maar één meisje naar de Flyboard competitie. Michelle deed mee met de Experts en is een pionier in Nederland. Ze was lekker aan het Flyboarden en sprong onder andere een paar mooie Grabs. Zij is een voorbeeld en dat is een prijs waard. Hopelijk komen er volgend jaar meer dames meedoen.

Freestyle Ladies:

1. Michelle Vervoorn ( NL ).


Er was een ontzettend goede sfeer op het evenement. We hadden natuurlijk veel geluk met het weer.
De engelse rijders waren heel inspirerend voor de aankomende jeugd en beginnende Flyboarders. We hopen nog veel rijders uit Engeland te ontmoeten op onze aankomende evenementen in Nederland.

Voor meer informatie over de Mountainboarden en Flyboarden mogelijkheden en evenementen in Nederland en Belgie.

Contact: Team Forest7 / Arien
Phone: ( 0031) ( 0 ) 642316807
Email: forest7@skynet.be
Website: vliegerforum

De organisatoren forest 7, Vliegerop en Flyboarden .nl
bedanken de sponsors;
Peter Lynn, MBS, OZONE, TRAMPA, HQ, SCRUB, SES TRADING en Flexifoil, voor hun bijdrage aan het evenement.

Tot de volgende,

Arien van der Stad

Organisator
Open NK Mountainboarden 2006 / 2007 / 2008
Open NK Flyboarden 2008
100%-DINGES-®!!!!!!!!

Berichten: 2367
Antwoord #1 Mei 21, 2008, 02:29:07
edit2Rapporteer  
kenker nick....lekker bezig weer pik!!!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.