Welke maat kite bij een 14m2

delions

Geen avatar

Berichten: 41
Augustus 11, 2014, 17:45:13
edit2Rapporteer  
Hey hallo,

Ik heb nu een kite van 14m2  en wil nu ook een kleinere erbij.
Wat is verstandig en welke maat kan ik het beste nemen.
Ik weeg rond de 105 kg.
Ik dacht zelf een 11m2  of een 12m2, maar weet het niet.
Een 10m2 is denk ik een te groot gat met de 14m2.

Graag jullie hulp.
Ben nog wel beginner  Embarrassed
KappuhH

Berichten: 3273
Antwoord #1 Augustus 11, 2014, 17:56:58
edit2Rapporteer  
10 kan prima, zou zelfs niet groter gaan. Wat voor kite heb je momenteel?
Frank82

Berichten: 2540
Logs: 0 | 164 uur
Antwoord #2 Augustus 11, 2014, 18:19:37
edit2Rapporteer  
10 is prima, sluit goed aan bij een 14
pewpew

Berichten: 779
Antwoord #3 Augustus 11, 2014, 18:44:33
edit2Rapporteer  
of als je nog een 3e kite wil aanschaffen kan je 14-11-8 doen
Zeeland135

Berichten: 155
Antwoord #4 Augustus 11, 2014, 18:55:55
edit2Rapporteer  
Ik zou gewoon gaan voor een 11. Met jouw gewicht vaar je daar meer mee. Tot hoeveel knopen kan je de 14 nog houden?
delions

Geen avatar

Berichten: 41
Antwoord #5 Augustus 11, 2014, 19:19:25
edit2Rapporteer  
Ik kite nog niet heel lang. Maandje ongeveer. Maar merk met een knoop of 20 dat het heftig wordt met de 14m2  Wink
Zeeland135

Berichten: 155
Antwoord #6 Augustus 11, 2014, 20:31:12
edit2Rapporteer  
Dan vaar jij de 14 best redelijk ver door, dan zou ik niet voor te klein gaan. Dus volgens mij is de 11 prima. Een beetje meer power vind ik ook altijd wel prettig.
kiteruitschell

Geen avatar

Berichten: 1711
Antwoord #7 Augustus 11, 2014, 20:37:09
edit2Rapporteer  
10 op zeker de beste keus
Knorrie

Berichten: 50
Antwoord #8 Augustus 12, 2014, 16:06:05
edit2Rapporteer  
14m en een 10m meter top combi.... vaar ik zelf ook met mijn 100 kg! Kan van 14 knopen tot 30+ varen.......
delions

Geen avatar

Berichten: 41
Antwoord #9 Augustus 12, 2014, 18:19:47
edit2Rapporteer  
Bedankt allen voor jullie feedback  Smiley
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2021 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.