Noord-Beveland heeft een officieel kitesurfgebied!

NKV

Berichten: 68
Mei 08, 2009, 12:59:31
edit2Rapporteer  
Op 15 mei openen  wethouder de Putter van de gemeente Noord-Beveland  en de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) het eerste kitesurfgebied X beach nabij de Roompot in Kamperland. Deze locatie is de eerste stap in de richting om duidelijk te krijgen waar de kitesurfsport in Zeeland mogelijk is.

Boeien
Natuurlijk waren er altijd al kitesurfers op deze plek omdat het gedoogd werd. Nu het gebied officieel als kitesurfgebied is aangemerkt  wordt dit ook zichtbaar duidelijk. Het gebied is afgebakend met boeien. Hierdoor kunnen de sporters niet in het natuurgebied terecht komen of met andere vaarweggebruikers in problemen komen, de veiligheid is verbeterd. Strandgangers hebben niet veel overlast van de kitesurfers want vanaf windkracht vier is het pas ideaal kitesurf weer.



1 overheidsloket
De verschillende overheden die betrokken waren hebben de aanvraag van de NKV, een ontheffing om te kitesurfen, vanuit de één loketgedachte behandeld. De gemeente Noord-Beveland, de Provincie Zeeland, KLPD, Nationaal park Oosterschelde en Rijkswaterstaat hebben met elkaar om de tafel gezeten. Door deze samenwerking werd de NKV niet geconfronteerd met verschillende belanghebbers in het gebied die ieder weer verschillende wetten en procedures nalopen.

Ontheffing op BPR
X beach in Noord-Beveland is het eerste kitesurfgebied in Nederland met een ontheffing op het geldende BPR (binnenvaart politie regelement). De Provincie Zeeland en Rijkswaterstaat werken actief samen om voor de watersporters duidelijk te krijgen waar de kitesurfsport beoefend mag worden. De locatie op Noord-Beveland is een eerste stap in deze richting.

Bekijk de specificaties van X beach op de NKV site




Opening
Tevens wordt u via deze weg uitgenodigd voor de officiële bijeenkomst. Wethouder P.L. de Putter zal op vrijdag 15 mei het kitesurfgebied openen.

Programma
13:30 uur: ontvangst
14:00 uur: toespraken: wethouder P.L. de Putter gemeente Noord-Beveland Harm Wattel Nederlandse kitesurfvereniging (NKV)
14:15 uur: spectaculaire opening
14:30 uur: informele bijeenkomst
15:00 uur: Gratis kitesurfclinics verzorgd door Xschool

 
Nog geen lid? Wordt het hier!
kobrin

Berichten: 944
Logs: 0 | 240 uur
Antwoord #1 Mei 12, 2009, 14:34:00
edit2Rapporteer  
Top, gaan we binnenkort eens tjekken!!   ThumpsUp
kobrin

Berichten: 944
Logs: 0 | 240 uur
Antwoord #2 Juni 20, 2010, 11:38:14
edit2Rapporteer  
Minder top ;

Een oesterdam local (windsurfer) mailde mij dit:
"Vandaag aan het eerste gangetje van de Oesterdam gevaren. Toen we aan het optuigen waren, stopte er een politie wagen. De agent vroeg wat we gingen doen, want hij was van plan om alle kiters van het water te gaan halen. Volgens de politie is er nl maar een plaats in de oosterschelde waar gekite mag worden en dat is aan de roompot."


http://www.surfforum.be/viewtopic.php?f=11&t=53007
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #3 Juli 01, 2010, 18:34:55
edit2Rapporteer  
Maar dat is toch logisch? Oesterdam is gewoon verboden en zoals in dit topic staat is Xbeach (op de Roompot) een officiële spot.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.