[Ongeluk] zwaar gewonde kite surfer bij vrouwenpolder 12 juli

Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #25 Juli 15, 2011, 15:26:17
edit2Rapporteer  
Hoor net van onze campingbaas dat zij broer afgelopen dinsdag tijdens het lessen een ongeluk heeft gehad en nog steeds in het ziekenhuis ligt met een zware hersenschudding, iets aan zijn nek en bloedplaatjestekort.

Gezien er die dag geen andere "onbekenden" een ongeluk hebben gehad is het wel erg aannemelijk dat het om dezelfde persoon gaat maar ik moet nog s verder doorvragen hier voordat we meer aannames gaan maken....
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #26 Juli 15, 2011, 16:04:36
edit2Rapporteer  
Ah een reactie van de leraar:

Citaat
Het ongeluk betreft inderdaad een leerling van onze school. Ik was de betrokken leraar en ben vanzelfsprekend erg geschrokkken van dit ongeval! Deze leerling kon al stukken varen en kwam bij ons om zijn vaartechniek te verbeteren en na een lange winterstop het kitesurfen weer op te pakken. Zoals al is gezegt stond er op het moment van het ongeval nog geen windkracht7 en werd er met 9 en 10 meter gevaren.

De les was half gevorderd en de man had een aantal keren op en neer gevaren. op een gegevenmoment vaart hij richting de kant en op een meter of 5 van de kant probeert hij te keren,hij stuurt de kite echter veelste hard terug en op dat moment word hij gelift. In een schrikreactie trekt hij de bar helemaal naar zich toe en vliegt de kite aan de andere kant uit het windvenster. waardoor de man op het strand terecht. Ik zag dat het harde val was en ren er naar toe, schik als blijkt dat hij buiten bewustzijn is maar hij ademde gelukkig wel trek de safety van de kite en ontdoe de man van zijn impact vest. gelukkig waren er snel andere kiters terplaatse om te helpen en word door een andere leraar 112 gebeld. De reddingsbrigade was als eerste terplaatse en hebben het vanaf daar overgenomen. Toen de man bijkwam zei hij nergens pijn te hebben, hij kon zich echter niet herrinneren wat er gebeurt was. De Man is met de ambulance naar het ziekenhuis in goes gebracht en heeft daar de nacht doorgebracht, hij bleek niks gebroken te hebben maar hielden hem ter observatie.

De discussie gaat hier natuurlijk of dit voorkomen had kunnen worden, naar mijn idee was op dat moment een 9meter een goede maat om mee te varen en het lesdoel van de man te behalen. Ik sta ook nu nog achter mijn beslissing om met een 9 meter kite les te hebben gegeven. Kitesurfen is en blijft echt een gevaarlijke sport en dat besef ik me zeker na dit incident. Als leraar probeer je een veilige omgeving te creeren zodat mensen veilig de sport kunnen leren. Maar uiteindelijk hebben leerlingen zelf een kite in handen en zeker wanneer iemand stukken aan het varen is kan je niet elke beweging meer controleren.

Ik baal natuurlijk enorm van wat er gebeurt en hoop dat hij snel weer de oude is.

Lijkt er dus steeds meer op dat om de broer van onze campingeigenaar gaat Sad
markus

Berichten: 1907
Logs: 0 | 855 uur
Antwoord #27 Juli 15, 2011, 16:30:21
edit2Rapporteer  
Hoor net van onze campingbaas dat zij broer afgelopen dinsdag tijdens het lessen verongelukt is en nog steeds in het ziekenhuis ligt met een zware hersenschudding, iets aan zijn nek en bloedplaatjestekort.

Gezien er die dag geen andere "onbekenden" een ongeluk hebben gehad is het wel erg aannemelijk dat het om dezelfde persoon gaat maar ik moet nog s verder doorvragen hier voordat we meer aannames gaan maken....

verongelukt is niet zo`n passende term. hij leeft gelukkig nog blijkbaar.
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #28 Juli 15, 2011, 16:35:10
edit2Rapporteer  
Hm ja, je hebt gelijk. Maar zo vertelde hij het tegen mij dus mss dat ik het daarom opschreef Wink
markus

Berichten: 1907
Logs: 0 | 855 uur
Antwoord #29 Juli 15, 2011, 16:41:25
edit2Rapporteer  
np   ThumpsUp

btw, aardige winterstop gehad dan, die man. heb ze met minder wind ook wel eens zo zien gaan, idd met moment van keren dat de kite met een noodgang teruggestuurd word.
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #30 Juli 16, 2011, 01:11:05
edit2Rapporteer  
Er moet gewoon veel en veel meer aandacht komen voor de veiligheid. Dat begint al met het feit dat mensen gewoon les krijgen in een dikke 6, 7.
Zodra ze een eigen setje hebben denken ze: 'Hey lekker harde wind, ik ga mijn kite maar eens proberen'.
Twee vrienden die recent een volledige cursus hadden gevolgd hadden geen selfrescue gedaan, geen duidelijke info over trimmen gehad en geen 1x (!) hun safety getrokken om te zien hoe het werkt.
Het enige wat telde was om zo snel mogelijk een paar metertjes op de plank te hebben gestaan.
Er zou een soort theorie examen moeten komen en veel inititatief vanuit de kitescholen zelf om clinics over veiligheid te organiseren. Ik heb het gevoel dat het vooral vanuit de NKV moet komen. (maar misschien zit ik mis)

 ThumpsUp en opzich ook tof dat de betrokken leraar zijn verhaal doet.
bikiniisuit
Gast
Antwoord #31 Juli 16, 2011, 14:47:59
edit2Rapporteer  
dat is zeker tof Eagle-Jan, maar ik denk niet dat hij iets van dit ongeluk geleerd heeft. Waarom? Het ligt toch aan de student? die gaat aan zn bar lopen trekken.

ik spreek voor mijzelf, dus ieder moet t ook zelf weten.
ik spreek 6 talen. dit moet ik ook zelf weten.
Idefixe heeft weerwaarschuwingen geplaatst tot in Duitsland toe. Pieken van 7 BFT. Moet je dan lesgeven? Nogmaals ik maak overwegingen voor mijzelf. Waarom? Ik ben bezig met t k%t examen klein vaarbewijs en zaterdag ook dat f&ck examen EHBO, en hoogstwaarschijnlijk haal ik dat klote examen IKO ook niet omdat ik overal een ongezouten mening heb. Maar ik probeer te leren van deze ongelukken.
Lees op alle weerwebsites, de weeromstandigheden hier waren vergelijkbaar met die van Zuid Frankrijk waar de dode is gevallen. De omstandigheden van de dode Franse kiter staan hier vermeld:
http://forum.flysurf.com/bar/accident-au-jai-14-7-t61897.html
(franse taal)
Een Franse kiter heeft deze omstandigheden ook vertaald in Engels voor t Australische kiteforum: http://www.seabreeze.com.au/forums/Kitesurfing/General/kite-surfer-dies-in-france-yesterday-14-TH-JULY/ (Engelse taal)

De 42 jarige man, vader van 2 kinderen, was een beginner. Hij kreeg les/instructie van zijn vriend die meer dan 4 jaar kite-ervaring had. Hij was dus student-beginner. Door de wind kon de vriend-leraar  hem niet meer vasthouden aan zijn harnass, t ontglipte hem. De kite was n bandit 6.5 meter. R.I.P.

2 f@cking ongelukken in 2 dagen, de ene FR student dood, de andere (NL, broer vd campingbaas) in t ziekenhuis "omdat ie zo hard aan zn bar zat te trekken". Dan mag ik een mongool wezen, maar ik bepaal voor mijzelf dat ik geen les ga geven bij windstoten van 7 BFT.

Wie a zegt (lesinstructeur) moet ook b zeggen. Ik ben de verzekeringspolissen aan t doorlezen die kiteschoolhouders kunnen afsluiten en ik kan je zeggen: tis gatenkaas. Ik heb volgende week een gesprek bij een kantoor gespecialiseerd in letselschade. En ik heb een paar vermoedens, maar we zullen zien.
 
Voor de Fr vakantiegangers nog dit:


Uploaded with ImageShack.us

Naar aanleiding van dit dodelijk ongeval is de burgemeester van Marseille en omgeving (verantwoordelijk veiligheid in dit gebied) "not amused". In de krant staat dat vanaf volgende week krijgt elke kiter die binnen een straal van 300 meter van t strand kite, een prent van E 135 krijgt. T wordt dus net autostrand, maar dan in Z Fr.
 S6
Strakko

Berichten: 36
Antwoord #32 Juli 17, 2011, 23:59:53
edit2Rapporteer  
Ben dit onderwerp begonnen omdat ik hoorde dat betreffende kiter tegen een paal op het strand was gekwakt.
Dit bleek dus niet het geval, en zo zie je maar dat er snel verhalen de wereld in gaan die niet kloppen.
Waneer je besluit te gaan kiten moet je gewoon weten, en beseffen dat het niet ongevaarlijk is.
Palen op het strand werken daar zeker niet aan mee

Beterschap voor de gewonde kiter
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.