Weersvoorspelling 15 - 19 Augustus: KTE Brouwersdam

wavecatcher

Geen avatar

Berichten: 22
Augustus 13, 2012, 11:15:16
edit2Rapporteer  

Onze golf- en windgoeroe Tobias van Tellingen (www.surfabc.nl) laat zijn licht schijnen over komende week. Het ziet er naar uit dat donderdag (16 augustus) een vliegende start wordt van de MINI Kitesurf Tour Europe op de Brouwersdam!

De week begint met twee grote elementen op de weerkaart. Hogedruk boven Scandinavië en lagedruk ten westen van Ierland. Tussen deze twee ligt Nederland met een gemiddelde barometerstand van 1013 hPa. In het zuidwesten waait het maandag en dinsdag nauwelijks terwijl het richting de hogedrukzone in het noordoosten 15-20 knopen waait uit een aflandige richting. Perfect surfweer op de wadden grote meren terwijl er in het zuidwesten maandag en dinsdag geen zuchtje wind is te vinden.

Daar komt verandering in na woensdag en dat komt goed uit in verband met de Kitegatta aan de Brouwersdam van 16 tot en met 19 Augustus. Dit Race en Freestyle evenement heeft naast de befaamde MINI Kitesurf Tour Europe ook vele open activiteiten zoals kitesurfclinics, RIB(power)boat varen, kitebuggy clinics, beach-tennis, Freeline Skate demo’s en een grote kite expo inclusief 2013 testmateriaal en een 2e hands kitemarkt. Een aantal bekende toppers die voor de actie gaan zorgen zijn: Katja Roose, Bram Bast, Annelous Lammerts en Youri Zoon. Dat zou al kunnen vanaf woensdag, want dan daalt de barometerstand in rap tempo van 1013 naar 1006 hPa. In eerste instantie geeft dat een hele dag wind uit het oosten tot zuidoosten, maar wel hard genoeg. De zone met onweer, regen en de windrichting verandering volgt laat in de avond. Wel iets om rekening mee te houden!

Donderdag is deze zone gepasseerd en is het wederom heerlijk zonnig weer met een wind die nu uit het zuidwesten komt. Vooral de ochtend geeft nog veel wind, rond de 20 knopen. De wind neemt in de middag af, maar blijft tot en met de avond zoals de kaarten er nu voor liggen.
Verder vooruit kijken dan 4 a 5 dagen heeft meestal niet zoveel zin en dat kunnen we in dit geval maar beter ook niet doen. Want het ziet het dan 2 dagen duurt alvorens er zich weer zo’n mooie daling van de luchtdruk in onze buurt voordoet. Gelukkig geeft een blik op de pluim het inzicht dat er nog veel onzekerheid is. Zie hieronder het aantal groene lijntjes dat afwijkt van het gemiddelde of van de hoofd- en controlerun (rode en blauwe lijn).

Meer informatie over de Kitegatta 2012: www.facebook.com/kitegatta
Ron Rodeo

Berichten: 4486
Logs: 0 | 50 uur
Antwoord #1 Augustus 14, 2012, 14:46:05
edit2Rapporteer  
Huh?
donderdag 20 knopen? ik denk dat het niet meer dan 13-14 gaat worden...zeker in de middag.
ik hoop dat ik het mis heb....
Karel79

Berichten: 1012
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #2 Augustus 14, 2012, 15:29:36
edit2Rapporteer  
Tja, dit was zijn voorspelling van zondag-avond... hij schrijft ook bij dat verder vooruit kijken dan 4-5 dagen meestal niet zoveel zin heeft. Laten we hopen dat ie nog een update geeft morgen ochtend.
Karel79

Berichten: 1012
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #3 Augustus 14, 2012, 15:34:34
edit2Rapporteer  
Onderstaand van windfinder ziet er nog best aardig uit... jammer dat er zoveel 'zuid' inzit wat de boel aardig lijkt af te remmen (ofzo, ik lul maar wat)
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #4 Augustus 14, 2012, 15:41:52
edit2Rapporteer  
Alles onder WZW is ook ruk op de dam. Of het moet dik 6bft waaien maar anders hou je niet veel vaarbare wind over als deze over Renesse aan komt waaien en ik zal maar niet beginnen over de vlagerigheid Grin

Genoeg doemdenken, er zijn talloze spots waar de wind 100x vlageriger is met aflandige wind dus wat dat betreft zitten ze op de Dam nog niet zo heel verkeerd. Als het waait kan er gevaren worden, zuid of niet.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.