BROMFLY - ben jij klaar voor je sessie?

Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Maart 28, 2015, 11:45:14
edit2Rapporteer  
De ervaren kitesurfer Stefan van der Kamp introduceert tijden de Kitesafety Conferentie een nieuw systeem om ongevallen in het kitesurfen minder kans te geven: een buddycheck. Alles draait om het woord BROMFLY. Kan je voor een sessie op alle vijf vragen een ja-geven?


Buddy - Heb je een buddy?
Kitesurfen doe je nooit alleen. Zorg dat je altijd met iemand anders gaat kitesurfen of dat iemand anders jou in de gaten houdt.


Release - Werkt de quickrelease?
Door zand, zout, slijtage of lange tijd van niet gebruiken kan het zijn dat je quickrelease niet meer goed functioneert. Of wellicht ga je met nieuw of materiaal van iemand anders het water op. Test de quickrelease voordat je het water op gaat.
 

Obstakels - Sta je ver genoeg van obstakels af?
Obstakels zijn een belangrijke oorzaak van ernstige verwondingen en dodelijke ongelukken. Zowel de windeffecten die obstakels veroorzaken als ook het risico dat je tegen een object aan komt zijn gevaarlijk. Sta je zowel downwind als upwind ver genoeg van obstakels af als je de kite oplaat? Hoe harder het waait, des te verder moet je van obstakels af staan. Upwind van een object heb je driemaal de lengte van het gebouw windeffecten en downwind van een object heb je tot tienmaal de lengte van het object windeffecten.
 

Mes - Zit je mesje in je harnas?
Zodra je de kite crasht, een verkeerde landing maakt, door een golf wordt gespoeld, materiaalpech krijgt of een aanvaring hebt met een andere kiter kan je verstrikt raken in je lijnen. Door een mes te dragen in je harnas op een vaste plek weet je zeker dat je jezelf los kan snijden als het nodig is.
 

Forecast - Is het verantwoordelijk om met de huidige voorspelling het water op te gaan?
Kijk een dag van tevoren wat de voorspelling is. Draait de wind niet aflandig? Gaat de wind toenemen of afnemen? Wat is de windsterkte? Vlak voordat je gaat kitesurfen kijk je of het actuele weer gelijk is met de verwachting. Is er onweer gegeven? Komen er windstoten? Op het water blijf je alert op veranderend weer.
 

Leash - Werkt de release van je safetyleash?
Zorg dat je bij de release van je safetyleash kan en check of deze werkt. De safetyleash kan het beste aan de kant van je sterkste arm bevestigd zijn. Dus als je rechts bent zorg je dat de bevestiging rechtsvoor zit.
 

Yes, you can go!
tgroot

Berichten: 664
Antwoord #1 Maart 28, 2015, 14:20:58
edit2Rapporteer  
Zit eigenlijk in elk harnas een mes?
geloof68

Berichten: 2096
Antwoord #2 Maart 28, 2015, 15:32:33
edit2Rapporteer  
Nee, afhankelijk van producent/model.

Goed idee om met een acroniem te werken.
Marc_87
Moderator

Berichten: 7541
Logs: 0 | 758 uur
Antwoord #3 Maart 28, 2015, 22:34:29
edit2Rapporteer  
Whaha een bromvlieg.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.