SD card format issue

DNA

Berichten: 47
Mei 18, 2015, 10:28:29
edit2Rapporteer  
Hallo,

Ik heb sinds enige tijd een action cam (SJ4000)
Maakt verder prima video's en foto's (goed genoeg voor mij in ieder geval) echter er blijft een probleem wat ik niet opgelost krijg:

SD kaart is een 32 GB (class 10)
Format: FAT32

Als ik over de 4 GB heen ga dan schrijft de camera de video's over de 4GB niet meer weg (corrupted files)

Als ik de SD kaart formateer naar EXFAT heb ik geen DCIM folder meer waar de foto's en films op weggeschreven worden en als ik de DCIM folder uit de FAT32 format kopieer dan neemt de camera niets meer op en geeft de melding op de camera dat er een opslag probleem is.

Hetzelfde probleem als hierboven indien de kaart geformateerd wordt naar NTFS

Indien de kaart op op FAT 32 staat maakt deze automatisch een DCIM folder aan.


Graag jullie hulp met dit probleem.

Groeten,

Dick
bredo

Berichten: 593
Antwoord #1 Mei 18, 2015, 10:38:54
edit2Rapporteer  
Als je m naar ntfs formatteer moet het lukken...dan kan je veel grotere bestanden opnemen dan op fat32.

https://www.binaries4all.nl/ntfs/
Local

Geen avatar

Berichten: 216
Antwoord #2 Mei 18, 2015, 14:25:53
edit2Rapporteer  
NTFS kan ook, exfat is als het goed is wel de standaard waarschijnlijk omdat het compatible is met windows en Macintosh en nog meer voordelen. http://nl.wikipedia.org/wiki/ExFAT

Wat is het merk van de kaart en wat is de totale grootte van het kaartje ?

Het beste is om gewoon een merk kaartje te kopen en dat er in ieder geval ook UHS op het kaartje zelf staat, alleen class 10 kan misschien niet genoeg zijn. http://nl.wikipedia.org/wiki/SD-kaart#UHS

Ik had ook zoiets dergelijks met een kaartje van het kruidvat, ik heb toen een paar maanden terug het een beetje uitgezocht. Ik had het toen zo ver uitgezocht dat ik helemaal bij de website van de fabrikant van het merk kaartje was uitgekomen (een of andere Koreaanse fabrikant dacht ik), ik dacht dat ik er via een programmaatje/tooltje of app of zoiets was beland. Maar missschien wel via de kruidvat website zelf of via een of andere product code of usb fabrikant code ofzoiets dergelijks en dan zoeken met google. Op het kaartje zelf staat gewoon kruidvat, de kaartjes bij action zijn vermoedelijk ook niet 100% betrouwbaar. En Aldi waag ik me ook niet aan, blijft toch een gok al is het alleen al via de service romslomp achteraf.

De programmaatjes die je allemaal uit kunt proberen worden wel in dit filmpje uitgelegd als je misschien wel een kaartje hebt die ze proberen te slijten als groter dan ze daadwerkelijk zijn, maar ik vermoed niet dat dit ook het geval is. Bij mij werd het probleem niet verholpen heb gewoon een 32 Gigabyte SanDisk kaart gekocht hopelijk nog een betere die GoPro zelf aanraad, de nieuwste Lexars zijn denk ik nog steeds niet leverbaar. Dat blijft gewoon het beste als je even op de website van sjcam kijkt welke merk fabrikanten hun aanbevelen als sd kaarten, www.sjcam.com of in de handleiding. Hier is het filmpje deze persoon heeft ook zijn eigen programma geschreven. Ik denk niet dat je kaartje ervan kapot kan gaan, maar blijft natuurlijk wel op eigen risico. Je kan je kaart er ook wel opnieuw mee formateren maar beter doe je dit gewoon in je besturingssysteem met windows format of mac. En zorg dat ie al helemaal leeg is natuurlijk.


http://www.youtube.com/watch?t=13&v=uencT8VZ43s


http://www.rmprepusb.com/tutorials/-fake-usb-flash-memory-drives Helemaal onderaan kun je zijn programma downloaden wat hij in z'n filmpje bespreekt.

En kan je in zo'n sjcam zelf het kaartje niet formateren, je kan geen partitie maken of veranderen natuurlijk maar formateren zou wel moeten kunnen of misschien in combinatie met een app dat je daar het commando op geeft. Je kan dan ook eerst de partitie van het kaartje eerst in een computer verwijderen en dan formateren in de sjcam of via een app weet niet hoe het bij zo'n sj cam gaat misschien kan je dan weer even met een computer of tablet checken welk bestandssysteem er dan op het kaartje staat inclusief de mappen (directories). Als je de hele DCIM folder verplaatst en de camera zet die folder niet automatisch terug kun je die beter kopieren of alleen de bestanden eruit verplaatsen. Er staan wel 2 apps in de google play store.


http://www.youtube.com/watch?v=xVZUrKz2wSk
DNA

Berichten: 47
Antwoord #3 Mei 18, 2015, 19:31:33
edit2Rapporteer  
Hi Local,

Mooi verhaal, heb de SD card door de flashdriverchecker gehaald,.............FAILED (is mij verkocht als ADATA 32 GB class 10 SD card)
Ga maar een nieuw kaartje kopen, to be continued.

Groeten en bedankt
Local

Geen avatar

Berichten: 216
Antwoord #4 Mei 19, 2015, 20:51:30
edit2Rapporteer  
Ohw dus hetzelfde kaartje als uit het laatste YouTube filmpje ? Maar is het ook deze dan: http://www.adata.com/en/sd/feature/178 ?
De lees en schrijfsnelheden staan ook nog een op het kaartje vermeld!
Die lijkt me toch goed genoeg. Ik heb toen uitgezocht wat een gopro 4 black maximaal nodig zou kunnen hebben in theorie en volgens mij heb ik nu wel een snellere kaart gekocht, gelukkig heeft gopro wel een tabelletje met welke video resoluties welke bandbreedtes nodig heeft. http://shop.gopro.com/compare?category=cameras Dat vind je dan onder Advanced Features High Bitrate Video (H.264) Up to 60Mb/s  Up to 45Mb/s  Up to 25Mb/s  Up to 15Mb/s  Up to 15Mb/s
DNA

Berichten: 47
Antwoord #5 Mei 21, 2015, 07:35:24
edit2Rapporteer  
Hi Local, Hallo Allemaal,

Gisteren het bestelde "SanDisk micro SDHC" kaartje ontvangen,...........en TADA alle files worden weggeschreven   YeSS
Dus overduidelijk een NEP kaartje (maar 4 GB aanwezig, maar PC geeft 32 GB aan) 

Local nog bedankt voor je hulp.

Groeten,
Dick

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.