Duitse Kitesurf World Cup 2016 - Fehmarn

/-||_( )|-|/-|
Moderator

Berichten: 3902
November 25, 2015, 16:32:17
edit2Rapporteer  
De eisen voor het mega-evenement in het Nationaal Park Waddenzee St. Peter-Ording waren te hoog. In 2016 ontmoeten 's werelds beste kiters elkaar op Fehmarn.

Na tien jaar Kitesurf World Cup op het strand van St. Peter-Ording is het duidelijk dat het evenement in 2016 (26 augustus tot 4 september) aan het Südstrand (bij Meeschendorf) van Fehmarn zal plaatsvinden. Dit werd gisteren in Hamburg bekend gemaakt door de organisatoren van Act Agentschap.
Door het veranderen van beslissende randvoorwaarden van de locatie en de vergunningverlenende instanties voor de uitvoering van de Kitesurf World Cup is het niet meer vanuit een economisch perspectief in St. Peter-Ording mogelijk. Een verhuizing naar een nieuwe plek was het logische gevolg.

Het op twee na grootste eiland van Duitsland is de kitesurf spot nummer 1 in de Oostzee, wordt gezegd in de verklaring. Hij verlangt behoorlijk veel inspanning om de Kitesurf World Cup na 10 jaar verder te ontwikkelen en het typische "World Cup-Feeling", die het zo festijn zo bijzonder maakt, weer te intensiveren.

"Op een naastgelegen camping kunnen de bezoekers met hun campers en tenten dicht in de buurt van het evenement bivakkeren, wat de Kitesurf World Cup op Fehmarn een geheel eigen charme geeft," sprak de organisator. De nachtelijke party’s die op Fehmarn graag nog iets langer duren, zijn daardoor ook mogelijk. Met voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het evenement, evenals 16 campings, hotels en appartementen rond het eiland wordt gezorgd voor voldoende ruimte en accommodaties.
Met een totaal van 14 kitespots rond het eiland beschikt Fehmarn over een breed scala aan mogelijkheden voor elke kiter waardoor het niet uitmaakt of je beginner of professional bent.

Het nieuwe mega-evenement op Fehmarn heeft hiermee alles wat het kite hartje begeert en het potentieel de Kitesurf World Cup opnieuw verder te ontwikkelen.

In de zomer van 2015 , waren er voor Kitesurf Worldcup in St. Peter-Ording strikte voorwaarden door de autoriteiten voor het evenement in het Nationaal Park en Werelderfgoed Waddenzee gesteld. Privé party’s op het strand werden verboden, evenals geluid en muziek die harder was dan het normale huiskamervolume - met uitzondering van het geluid van de organisatie zelf op het evenement. Zelfs het overnachten in en rond de auto’s op het strandparkeerplaats werd verboden. 200.000 bezoekers trok het evenement in augustus 2015 naar St. Peter-Ording . Alleen maakten deze verscherpende regels vele festivalbezoekers kwaad.

bron:
http://www.abendblatt.de/region/schleswig-holstein/article206713709/St-Peter-Ording-verliert-nach-zehn-Jahren-Kitesurf-Worldcup.html?service=mobile
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.