Alweer vermiste kiter Frans Guyanna

bikiniisuit

Geen avatar

Berichten: 222
Maart 06, 2016, 16:49:03
edit2Rapporteer  
Bron: http://www.franceguyane.fr/actualite/faitsdivers/aucun-element-sur-la-disparition-du-kitesurfeur-277416.php

Frans Guyanna ligt naast Suriname. Beide landen zijn geen windparadijs, echter er is blijkbaar wel een kleine kitecommunity.

Op 26 januari 2016 is bij hotel Novotel, op het strand bij de plaats Rémire-Montjoly een kitesurfer verdwenen. De politie, brandweer werden bijgestaan door een helicopter Dragon 973. Er is een getuige die de crash van de kiter heeft gehoord. In de nacht is men gestopt met zoeken. De volgende dag heeft niemand een vermist familie lid opgegeven.

Op twitter was er in oktober '15 een discussie aan de gang tussen kiteverkopers, Novotel, kiteinstructeurs om niet te snel hulp in te roepen omdat dat geld kost en de spots gesloten kunnen worden. Hulp inroepen gebeurt zo ongeveer 2 keer in de 3 maanden. Bron: http://guyanekitesurf.blogspot.nl/p/les-spots-en-guyane.html

Op 13 juli 2015 was er ook een vermissing van een kitesurfer in Cayenne, die teruggevonden is.
http://www.radiopeyi.com/article/faits-divers/le-kitesurfeur-disparu-hier-retrouve-ce-matin-sain-et-sauf

Valt mij op dat er in Frankrijk, met zijn enorme kustlijn, maar ook in haar departements, vaak meldingen zijn van vermiste kitesurfers. Vorig jaar heeft de kustwacht een heel weekend gezocht naar een kitesurfer, met echt veel materieel, in storm condities.
Er zijn te veel voorbeelden op het web (http://www.kitenews.fr/disparition-kitesurfeur-seine-maritime/>. Dilemma blijft: hoe zie je of iemand hulp nodig heeft, hoe weet je of er een melding is gedaan?, hoe meld je af, gaat de kitespot er niet aan? lijkt mij frustrerend met name voor helicopter personeel.

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2019 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.