De NKV, de belangenbehartiger van onze sport...

Marc_87
Moderator

Berichten: 7541
Logs: 0 | 758 uur
Maart 23, 2016, 09:45:16
edit2Rapporteer  
Nederland is een land wat onze kitesport veel mogelijkheden biedt; de kitesport is hierdoor als een razende gegroeid. Met deze groei kwamen er ook problemen: omgang met de natuur, veiligheid, beperkingen door regelgeving etc. Gelukkig hebben we daar de Nederlandse Kitesurf Vereniging in Nederland voor. Dé landelijke organisatie met 3500 leden die onze belangen vertegenwoordigd. Helaas is het binnen de kitesurfwereld lang niet altijd duidelijk hoe belangrijk een goede, vakkundige belangenbehartiging is.

Sinds de NKV in 2002 is opgericht, heeft de vereniging een constante groei doorgemaakt met het aantal leden en mogelijkheden. Waar het begon met een lidmaatschap met een secundaire WA verzekering voor een extreme sport is het uitgegroeid tot dé belangenbehartiger van de Nederlandse kiter. De NKV kreeg steeds meer samenspraak met overheden, natuurinstanties en plaatselijke gemeentes waar de kitespots gesitueerd zijn. Hiermee is door inzet van vrijwilligers veel succes behaald in het openhouden en het creëren van kitespots.  Ook organiseerde de NKV vanaf 2010 jaarlijks een Kitecamp wat heel veel succes genoot!  Ook het geven van veiligheidclinics was een daverend succes en erg goed voor de gewaarwording van de kiters voor potentiële gevaren van het kiten en hoe hier mee om te gaan.


Samenvatting

Hieronder een korte samenvatting met de belangrijkste punten van deze blog. Tevens veelal thema op de laatste ALV.

• Ongenoegen onder de leden dat de regiovertegenwoordiger Tom Rotmans geen bestuurder meer is/was;
• Transparant en eerlijk communiceren richting de leden;
• Handelen in strijd met de statuten van de vereniging:
- Inschrijven van bestuurders zonder goedkeuring van de ALV;
- Het ruim te laat inplannen van een ALV;
- De kascontrole commissie is door het NKV bestuur zelf aangesteld.
• De financiële verantwoording was niet op orde, staat ook niet vermeld in de gemaakte notulen;
• Het nieuwe bestuur wat verkozen is op 21-07-2015 had een drietal speerpunten welke hieronder opgesomd zijn:
1. Bestuurlijke en financiële problemen rond Tom Rotmans, met als doelstelling weer terug te treden in de NKV. Dit was een eis van de leden.
2. Het naar buiten toe transparant maken van de NKV als ook de communicatie inclusief de website op orde maken;
3. Structureel op zoek gaan naar nieuwe bestuurders voor de NKV wanneer de periode van 1 jaar is afgelopen.
Al deze drie bovengenoemde punten zijn in het afgelopen jaar na de ALV niet gerealiseerd(!).
• Het niet nakomen van harde toezeggingen uit de nieuwsbrieven vanaf augustus 2015 tot heden (opsomming vind je verderop).

Voorgeschiedenis van de afgelopen 1.5 jaar

De afgelopen 1.5 jaar zijn heel erg slecht geweest voor de belangen van kitesurfend Nederland. Binnen de NKV liep het al erg lang niet lekker, dit kwam tot uiting op de verschillende fora en langs de waterkant. De NKV die voorheen op vrijwel alle Nederlandse evenementen aanwezig was, was ineens nergens meer aanwezig. Het grote ongenoegen onder een klein aantal leden kwam tot uiting tijdens de toekomst dialoog in Scheveningen en de laatste Algemene Leden Vergadering (ALV) te Nieuwegein. Een grote bron van het ongenoegen was dat de regiovertegenwoordiger ineens geen bestuurder meer was, door het huidig zittend bestuur werd verteld dat hij uitsluitend in loondienst was en geen bestuurder van de NKV was. Hierop heeft hij zelf ontslag genomen, omdat er een onwerkbare situatie was ontstaan. Hiermee is er heel veel kennis binnen de NKV verloren gegaan (Laat dit nu net een speerpunt zijn wat bij de toekomst dialoog naar voren was gekomen...) Het open houden van spots en het creëren van nieuwe spots. Na de toekomst dialoog is het afwezig zijn van de NKV aan het water en het niet transparant communiceren naar de leden een grote bron tot ongenoegen gebleven. Leden die middels email of fora vragen stelden kregen geen transparant, eerlijk en duidelijk antwoord. Diverse harde toezeggingen van het bestuur naar haar leden in nieuwsbrieven worden niet nagekomen. De wijze waarop de NKV bestuurd wordt, is niet de professionele houding behorende bij een vereniging met ruim 3500 leden!

De Algemene ledenvergadering 2015

We springen verder in de tijd, naar de ALV die op 10-07-2015 heeft plaatsgevonden te Nieuwegein. Je kunt je afvragen of het NKV bestuur deze datum tactisch heeft gekozen? Immers een groot deel van Nederland had op dat moment zomervakantie en van deze ALV hing veel af; het bestuur moest verantwoorden wat er in de afgelopen 1.5 jaar allemaal was gebeurd. De datum was overigens in strijd met hetgeen er in de Statuten is vastgelegd. Alhoewel er in de wetgeving het een en ander is bepaald over de Algemene ledenvergadering werd deze voorgezeten door de voorzitter van het Jumpteam te Scheveningen, Jerre Lubberts. Ook de notulist (wettelijk wordt dit geacht de secretaris van de vereniging te zijn) was geleverd door het Jumpteam te Scheveningen.Hieronder de mensen die in de NKV werkzaam zijn of waren.

Bestuur
Interim-Voorzitter:                  Feddo Meijer Wiersma;
Aftredend-Penningmeester:     Jeroen Flinterman;
Secretaris:                              Marij van Tienen.

Werknemers
Interim-Regiocoördinator:            Hans van Hulst;
Office Manager:                           Yvette van der Lubbe.

Hieronder een opsomming van belangrijke punten waar het Bestuur zich over moest verantwoorden:
– Bestuursfunctie vs. regiocoördinator en het functioneren van Tom Rotmans binnen de NKV;
– Verkiezing nieuw bestuur;
– Financiële verantwoording;
– NKV website, in 2014 € 12000,- geïnvesteerd voor een op dat moment (2015) zeer mager resultaat;
– Toekomst NKV;

De vergadering

Over het verhaal Tom Rotmans kunnen we kort zijn. Het bestuur verschuilde zich achter de mededeling dat er hierover juridisch gezien geen mededelingen van hun kant mogelijk waren. Jeroen Flinterman deelde mede dat Tom Rotmans diverse “functioneringsgesprekken” heeft gehad. Dit werd door Tom Rotmans ontkent. Ik heb begrepen dat Tom van deze gesprekken documentatie heeft opgevraagd. Hij heeft deze niet ontvangen. Tom Rotmans deelt mede dat hij geen jaaropgave voor de fiscus heeft ontvangen ( JULI 2015! ) Jeroen Flinterman ( penningmeester) deelt mede dat dit niet zijn verantwoordelijkheid is en dat dit bij het administratiekantoor ligt...... Tom Rotmans deelde mee dat hij met de fiscus grote problemen heeft i.v.m. ondeugdelijke loonadministratie/ belastingafdracht. Tijdens deze ALV werd duidelijk dat dit bestuur zich niet kon verantwoorden tegenover de leden. Het is niet zinvol om daar verder op in te gaan. Uiteindelijk na een heftige discussie is besloten eerst te gaan stemmen omtrent de bestuursfuncties. Feddo werd door de aanwezige leden erg ruim (vrijwel unaniem!)  weggestemd als voorzitter, Hierdoor was er dus geen voorzitter meer. Doordat dit gebeurde was de rest van het bestuur en de werknemers van de NKV behoorlijk van slag geraakt.  Er kwamen geluiden van Marij dat het eigenlijk geen zin had om door te gaan met dit bestuur. Er werd door Jerre gevraagd wie open stond voor een functie als voorzitter binnen de NKV. Hierop kwamen drie reacties en daarbij wat commotie. Hierop bracht Chris Immers een ander idee voor het bestuur, aan de hand van dit idee werd de vergadering door Jerre eerst geschorst voor een korte tijd zonder eerst verder te stemmen over de andere bestuursfuncties. Chris heeft overleg gehad met het bestuur en ook Matthijs Neijenhuis heeft zicht hierin gemengd. Toen zij klaar waren is er niet meer over oude bestuursfuncties gesproken, maar werd er plotseling een nieuw bestuur gepresenteerd.  Dit bestuur bestond uit de volgende mensen:

Bestuur
Voorzitter:                      Chris Immers;
Voorzitter:                      Matthijs Neijenhuis;
Penningmeester:            Bouke Borger;
Secretaris:                      Marij van Tienen;
Algemeen bestuurslid:    Feddo Meijer Wiersma.

Werknemers
Regiocoördinator:            Hans van Hulst;
Office Manager:                Yvette van der Lubbe.

Dit bestuur is zonder problemen aangenomen door de meerderheid van de aanwezige leden, dit komt doordat het bestuur een aantal belangrijke zaken op zou lossen in het aankomende jaar. Er is afgesproken dat het bestuur zich voor maximaal 1 jaar zou inzetten voor de NKV met als doelstelling de volgende punten op te lossen:

1. Bestuurlijke en financiële problemen rond Tom Rotmans, met als doel weer terug te treden in de NKV. Dit was een leden eis.
2. Het transparant maken van de NKV naar buiten toe en de communicatie op orde maken (inclusief de website);
3. Structureel opzoek gaan naar nieuwe bestuurders voor de NKV als de periode van 1 jaar is afgelopen.

Nog een opvallend feit uit de ALV die erg belangrijk is om te weten: Opvallend en bevreemdend dat het bestuur NKV voor de ledenvergadering in 2015 zelfstandig en uit eigen kring een kascontrolecommissie heeft aangesteld. Temeer dat iemand uit deze kascontrolecommissie vervolgens plaats neemt als penningmeester van de vereniging en bovendien dat de tijdens de ALV geconstateerde onjuistheden in de financiële verantwoording niet in de notulen van de ALV terug te vinden zijn.

Opsommingen feiten uit de nieuwsbrieven


Nieuwsbrief augustus

2. Nieuw NKV bestuur

Chris: Voorzitter
Bouke: Penningmeester
Matthijs: Algemeen bestuurslid
Werknemers: Yvette & Hans

Marij v Tienen


Tot op heden vertolkt Marij de functie van secretaris, deze is ze momenteel aan het uitschrijven zodat deze op een goede en zorgvuldige manier overgedragen kan worden. Daarnaast zal Marij helpen met haar kennis bij de strategie dag en hierna zal Marij haar werkzaamheden volledig overdragen aan het bestuur en uittreden.

In maart 2016 is de vacature voor de secretaris online gezet, dit is 7 maanden later.

7. Strategie dag


Bij het afronden van het verleden kijkt de NKV voornamelijk naar de toekomst, hiervoor hebben we destijds bij Jumpteam Scheveningen een sessie gehad. En dagelijks krijgen we tips/adviezen binnen waar de focus op moet zitten voor de NKV. Met het nieuwe bestuur zal een beleid voor dit jaar en de toekomst uitgestippeld worden met tevens een inspraakronde van de leden. Hiervoor richt het bestuur een dag in, welke later wordt gecommuniceerd.

Het beleid is niet naar de leden toe gecommuniceerd en er is geen inspraakronde geweest terwijl de ALV volgende maand, april 2016 plaatsvindt.

9. Toekomstige bestuurders gezocht


Met de bestuurswissels en de belofte voor slechts 1 jaar is de NKV hard op zoek naar de volgende generatie. Na de Strategie dag gaan we dan ook hard op zoek naar gekwalificeerde opvolgers om de verdere toekomst van de NKV te waarborgen. Aanmelden kan alvast! Stuur een mail naar: voorzitter@kitesurfvereniging.nl


De strategische dag heeft tot op heden niet plaatsgevonden. Ook zijn er geen vacatures uitgeschreven voor bestuursfuncties waardoor er niet bekend is gemaakt aan welk profiel er voldaan moet worden. De ALV vind volgende maand, april 2016 plaats. 



Nieuwsbrief december


1. Huidige bestuur
Chris: Voorzitter
Bouke: Penningmeester
Marij: Secretaris

Tot de komende ALV zal Marij haar functie als secretaris blijven uitoefenen en hierna zal zij zich niet meer beschikbaar stellen zoals al eerder gecommuniceerd.
Dit houdt in dat voor de functie als Secretaris een vacature beschikbaar komt. De vacature zal op korte termijn worden gecommuniceerd.

Matthijs is gestopt als bestuurder, de NKV heeft hierover niets gecommuniceerd. De Strategie dag heeft niet plaats gevonden en op korte termijn volgt er een vacature voor de secretaris. Wat wordt verstaan onder korte termijn?

Link stoppen Matthijs als bestuurder:

http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=51495.msg718284#msg718284


3. ALV 2016

We kregen van een aantal leden de vraag wanneer de komende ALV zal zijn, deze zal in April 2016 plaatsvinden. Wij zullen a.s.a.p de datum & locatie communiceren zodat je vroeg op de hoogte bent. Tijdens deze ALV hopen we een nieuw bestuur te kunnen presenteren.


Tot op heden (23-03-2016) is er geen datum en plaats bekend voor de ALV. Aangezien de ALV in april plaats gaat vinden wordt het krap dag.



8. Toekomstige bestuurders gezocht


Met de bestuurswissels en de belofte voor slechts 1 jaar is de NKV hard opzoek naar de volgende generatie. We zijn dan ook hard opzoek naar gekwalificeerde opvolgers om de verdere toekomst van de NKV te waarborgen. Aanmelden kan alvast! Stuur een mail naar: voorzitter@kitesurfvereniging.nl

In augustus werd vermeld dat er een Strategie dag plaats zou vinden. In deze nieuwsbrief wordt daar niet meer over gesproken.



10. Slot


Binnenkort meer nieuws over de werkzaamheden van het huidige bestuur en natuurlijk de vacatures.

Er is tot op heden (23-03-2016) niets bekend met betrekking tot de vacatures op die van de secretaris na.


9. Tom Rotmans

De NKV en dhr Rotmans hebben een financiële regeling getroffen. Verder wordt van een samenwerking voorlopig afgezien.

Navraag bij Tom Rotmans: “Het bestuur NKV heeft mij na 2 gesprekken een overeenkomst aangeboden waar ik mij goed in kon vinden. Ik zou zitting nemen binnen het bestuur en er zou naar de financiële situatie gekeken worden. Helaas is het bestuur de hierin benoemde zaken niet / slechts ten dele nagekomen. Daarnaast vind ik het betreurenswaardig dat een ex penningmeester in een topic op kitehigh heeft gepubliceerd dat ik “duizenden euro's zou hebben ontvangen” . Het geeft een onjuiste beeldvorming van de situatie en ik vind het niet correct dat er op deze manier vanuit het bestuur NKV wordt gecommuniceerd. “


Nieuwsbrief januari

1. Verzekering 2016


Per 1-1-2016 heeft de NKV een verbeterde verzekering voor haar leden.
De verzekering bestaat uit onderstaande drie onderdelen.
1.Een collectieve ongevallenverzekering
Dekkingsgebied - wereld
2.Een algemene aansprakelijkheidsverzekering
Dekkingsgebied – wereld
Voor schade veroorzaakt als kitesurfer aan Maximale dekking € 500.000
3.Een materiaalverzekering
Dekkingsgebied – wereld
Maximale dekking € 500,-
Eigen risico € 50,-
Inclusief diefstal uit locker/auto Schade aan materiaal, zoals een gebroken board of gescheurde kite
Er komt binnenkort een link op de NKV website voor het indienen van claims, tot die tijd kan er een mail worden gestuurd naar support.  Verder worden de voorwaarden van de verzekering op de website beschikbaar gemaakt.


De leden worden hier geconfronteerd met een nieuwe verzekering zonder dat zij geraadpleegd zijn. Dit is een agenda punt voor tijdens de komende ALV om de eisen/wensen van de kiters inzichtelijk te maken.


3. Enquete


De verzekering is dit jaar ingegaan. Daarom zal, afhankelijk van het aantal en de hoogte van de ingediende claims, de premie volgend jaar anders kunnen uitvallen. Zowel naar beneden als naar boven. Daarnaast willen we weten of de leden een hogere dekking willen voor de materiaalverzekering en wat ze daarvoor willen betalen. Zoals onderstaand voorbeeld, de contributiebedragen met een * zijn een indicatie en kunnen later afwijken. We zullen in februari een enquête sturen.

Februari is inmiddels voorbij en er is geen enquête geweest.

Overige punten

Op de website staan nog steeds alle oude namen van bestuurders en medewerkers:



Kerstkaart aan Tobias van Surfweer met onder andere Feddo en Jeroen erop:
 


ALV 2016:

April is inmiddels voorbij, er is geen ALV geweest terwijl deze in december 2015 was aagekondigd. Er is zelfs geen schrijven geweest dat de in April geplande ALV niet door kon gaan!

Waar staat de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) nu eigenlijk voor?

Met de in de nieuwsbrief van augustus aangekondigde Strategie dag, waar we helaas nooit meer wat van gehoord hebben, had het bestuur de leden prima kunnen informeren en kunnen communiceren. Van de toegezegde enquête in februari hebben we nu, inmiddels eind maart, niets meer gehoord of gezien?

Opvallend ook dat het huidige bestuur bij het samenstellen van een nieuw bestuur (volgens opdracht van de Ledenvergadering) alleen voor de functie van secretaris een gerichte vacature heeft opgesteld. Opvallend en bevreemdend dat het bestuur NKV voor de ledenvergadering in 2015 zelfstandig, uit eigen kring een kascontrolecommissie heeft aangesteld ( te lezen in de notulen: klik hier ) Temeer opvallend dat iemand uit deze kascontrolecommissie vervolgens plaats neemt als penningmeester van de vereniging en nog opvallender dat de tijdens de ALV geconstateerde onjuistheden in de financiële verantwoording niet in de notulen van de ALV terug te vinden zijn.

Het handelen in strijd met de eigen notarieel bevestigde statuten, het verenigingsrecht, valsheid in geschrifte met betrekking tot inschrijven van nieuwe bestuursleden bij de Kamer van Koophandel. Het niet nakomen van harde toezeggingen naar de leden. Het aanbieden van een overeenkomst richting Tom Rotmans en deze vervolgens niet nakomen.

Wanneer je deze hele lap tekst hebt doorgelezen kan je jezelf de volgende vraag stellen: “In hoeverre kunnen wij hier nog spreken van een integere en geloofwaardige vertegenwoordiging van de kitesurfbelangen in Nederland? In hoeverre kunnen derden, overheidsinstanties etc. onze belangenbehartiging nog serieus nemen?”

Wanneer je de nieuwsbrieven, communicatie en transparantie van het huidige NKV bestuur gaat bekijken dan volgt al snel de conclusie dat er niet veel veranderd is ten opzichte van het vorige bestuur. Dit is niet een mening van één persoon maar is puur op feiten gebaseerd zoals te zien is in de tekst en nieuwsbrieven.

Deze blog is geschreven in het belang van de sport, iedereen mag zijn eigen mening hierover vormen. Dus op naar een druk bezochte ALV van de NKV waar het echt om de belangen van de sport zal gaan.
magic ed

Geen avatar

Berichten: 381
Antwoord #1 Maart 23, 2016, 10:21:34
edit2Rapporteer  
Een mooi overzicht waar vast niet iedereen het mee eens is. Volgens mij is het belangrijkste punt op dit moment: wanneer is de ledenvergadering.

Tweede punt, waar ieder lid over zou moeten nadenken: wat voor bestuur willen we en kan ik misschien wel onderdeel zijn van dat bestuur.
Karel79

Berichten: 1012
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #2 Maart 23, 2016, 11:10:11
edit2Rapporteer  
Heb je er al eens aan gedacht om je eigen kitesurf vereniging te beginnen? Schijnbaar heel normaal in kitesurfland. Grote voordeel is dat je je energie in iets constructiefs kunt stoppen.
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #3 Maart 23, 2016, 13:14:58
edit2Rapporteer  
Ik denk niet dat er op dit moment sprake moet zijn van een nieuwe vereniging. Er is de afgelopen jaren hard gewerkt om de NKV te laten worden wat het nu ( of beter gezegd) tot voor kort was.
Zorgelijk zijn de ontwikkelingen wel.  Ik wacht in spanning af of het huidige bestuur haar toezeggingen met betrekking tot een ledenvergadering in April nakomt. We zitten nu in de laatste week van maart en we hebben niets gehoord?

@ Karel: voor mijzelf ligt mijn passie gewoon bij belangenbehartiging van de kitesurfsport, dat vind ik gewoon gaaf om te doen en daar ga ik met of zonder NKV gewoon mee door. Nu dus even zonder NKV .....   

Constructief bezig?  Echt wel.

Gisteren naar Zeeland geweest ( overleg voor nieuwe locaties / yup er zijn nog mogelijkheden ) , vandaag inlezen in de vergunning zoals die nu door de provincie Flevoland is neergelegd ( daar kloppen een aantal zaken niet , we moeten in verweer)  Vorige week contact gehad met de gemeente Amsterdam, de NKV had in een eerste zienswijze nogal wat eisen / voorwaarden neergelegd. Niet slim bij een eerste contact.....
   
In April schuiven we aan bij een overleg betreffende handhaving met de autoriteiten in Friesland.
Verder is het even afwachten op de publicatie/ presentatie van het conceptbeheerplan Natura 2000 IJsselmeer / Markermeer.

Tot later op/aan het water  ThumpsUp

( en ik hoop bij de ALV in April)

 





wazzaah

Berichten: 876
Antwoord #4 Maart 23, 2016, 14:51:36
edit2Rapporteer  
Je bent de nieuwsbrief van maart nog vergeten: http://www.nederlandsekitesurfvereniging.nl/startpagina-nl/8-nederlands/nieuws-nederlands/118-nieuwsbrief-maart-2016

En verder veel plezier op de komende ALV  ThumpsUp
isomis

Berichten: 205
Antwoord #5 Maart 23, 2016, 20:49:10
edit2Rapporteer  
Ik heb zo mijn vermoeden dat de ALV ergens na mei gaat plaatsvinden. Mijn lidmaatschap loopt dan namelijk af :-) Kan het bestuur wel vertellen dat ik gewoon aanwezig ben. Ook al is de ALV ergens in 2017.
wazzaah

Berichten: 876
Antwoord #6 Maart 23, 2016, 22:09:02
edit2Rapporteer  
Zou ik even op je bankrekening kijken, of er al niet extra is afgeboekt om naar per kalenderjaar te gaan. Ipv 12 maanden
Marco B.
Moderator

Berichten: 1182
Logs: 0 | 1754 uur
Antwoord #7 Maart 25, 2016, 08:55:27
edit2Rapporteer  
ik vermoed ergens eind juni, dat is dan nog net binnen de termijn die in de statuten staat. Het seizoen is dan al halverwege en is er weer een jaar voorbij.

pewpew

Berichten: 779
Antwoord #8 Maart 25, 2016, 21:43:35
edit2Rapporteer  
Wie is de ex penningmeester die op kitehigh had gezet dat tom rotmans (dat is Idefixe toch?) duizenden euros onterecht zou hebben ontvangen?
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #9 Maart 26, 2016, 00:14:00
edit2Rapporteer  
Wie is de ex penningmeester die op kitehigh had gezet dat tom rotmans (dat is Idefixe toch?) duizenden euros onterecht zou hebben ontvangen?

dat was dit topic: http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=51495.0 op de eerste pagina en volgens mij is dat Ben Pilgram?

quote: gepost door Bene
Rare gang van zaken dit.. als oud Penningmeester moet ik hier toch mijn vraagtekens bij zetten. Waarom is er besloten om Tom duizenden euro's 't compenseren terwijl (zoals Mattijs aangeeft) niet eens vast staat dat de NKV iets verkeerds heeft gedaan.. en dat je bij die financiële compensatie NIET naar het verleden kijkt..

Je moet JUIST naar het verleden kijken om mogelijk te leren van fouten, het oude bestuur vragen waarom zaken zijn gegaan zoals ze zijn gegaan en als er geen fouten zijn gemaakt moet er geen ledengeld worden geschonken aan iemand die vervolgens weer vrolijk door hetzelfde bestuur wordt teruggevraagd.

Daarnaast is de functie van Office manager in 'mijn jaren' altijd van onschatbare waarde geweest. Iedereen die zich op zijn minst betrokken voelt en zich bekend heeft gemaakt met het reilen en zeilen van de NKV weet dat dit de back bone van de vereniging is.

Mij komt dit verhaal wat onprofessioneel, kortzichtig en gevaarlijk over..



en dan voor de duidelijkheid, ik heb absoluut niet om geld gevraagd. Dit was een voorstel vanuit het bestuur!
_Ron_

Geen avatar

Berichten: 36
Antwoord #10 Maart 30, 2016, 12:43:57
edit2Rapporteer  
Ik ben de weg kwijt, wil nog lid worden van een verenigig omtrend beharteging enzovoort.  Kan ik als nog een lid zijnde ook naar zo alv komen?
Marco B.
Moderator

Berichten: 1182
Logs: 0 | 1754 uur
Antwoord #11 April 07, 2016, 07:25:10
edit2Rapporteer  
nog steeds geen bericht over de ALV?
Marc_87
Moderator

Berichten: 7541
Logs: 0 | 758 uur
Antwoord #12 April 18, 2016, 20:08:16
edit2Rapporteer  
Weer een punt toegevoegd aan de lijst van punten die de NKV aangekondigd heeft in diverse nieuwsbrieven maar niet na komt.

April is ruim over de helft voorbij en de ALV is niet aangekondigd. Het wordt hiermee ronduit ongeloofwaardig omdat de NKV wederom geen communicatie er op nahoud. Het begint zo langzamerhand minachtend richting de leden te worden wanneer je alle feiten die in de startpost staan bij elkaar optelt. Hier nogmaals de punten die niet nagekomen zijn:

• Ongenoegen onder de leden dat de regiovertegenwoordiger Tom Rotmans geen bestuurder meer is/was;
• Transparant en eerlijk communiceren richting de leden;
• Handelen in strijd met de statuten van de vereniging:
- Inschrijven van bestuurders zonder goedkeuring van de ALV;
- Het ruim te laat inplannen van een ALV;
- De kascontrole commissie is door het NKV bestuur zelf aangesteld.
• De financiële verantwoording was niet op orde, staat ook niet vermeld in de gemaakte notulen;
• Het nieuwe bestuur wat verkozen is op 21-07-2015 had een drietal speerpunten welke hieronder opgesomd zijn:
1. Bestuurlijke en financiële problemen rond Tom Rotmans, met als doelstelling weer terug te treden in de NKV. Dit was een eis van de leden.
2. Het naar buiten toe transparant maken van de NKV als ook de communicatie inclusief de website op orde maken;
3. Structureel op zoek gaan naar nieuwe bestuurders voor de NKV wanneer de periode van 1 jaar is afgelopen.
Al deze drie bovengenoemde punten zijn in het afgelopen jaar na de ALV niet gerealiseerd(!).
• Het niet nakomen van harde toezeggingen uit de nieuwsbrieven vanaf augustus 2015 tot heden (opsomming vind je in de startpost).

Marco B.
Moderator

Berichten: 1182
Logs: 0 | 1754 uur
Antwoord #13 April 20, 2016, 11:58:17
edit2Rapporteer  
Zelf dan maar een ALV organiseren?
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #14 April 20, 2016, 20:27:50
edit2Rapporteer  
Zelf dan maar een ALV organiseren?

Jij als "statuten specialist" Wink, kan dat?
Marco B.
Moderator

Berichten: 1182
Logs: 0 | 1754 uur
Antwoord #15 April 20, 2016, 21:52:17
edit2Rapporteer  
Zelf dan maar een ALV organiseren?

Jij als "statuten specialist" Wink, kan dat?

ja hoor, alleen is wel lastig.

Artikel 16
lid 4

Voorts is het bestuur op schriftelijk verzoek van tenminste een zodanig aantal leden als bevoegd
is tot het uitbrengen van een/tiende gedeelte der stemmen verplicht tot het bijeenroepen van een
algemene vergadering op een termijn van niet langer dan vier weken. Indien aan het verzoek
binnen veertien dagen geen gevolg is gegeven, kunnen de verzoekers zelf tot die bijeenroeping
overgaan door middel van een advertentie in een veel gelezen dagblad en door mededeling op
het in het clubgebouw aanwezige mededelingenbord.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #16 April 21, 2016, 10:46:51
edit2Rapporteer  
Bedankt Marco
Wellicht dat mensen hier wat mee gaan doen.
Marco B.
Moderator

Berichten: 1182
Logs: 0 | 1754 uur
Antwoord #17 April 25, 2016, 07:52:38
edit2Rapporteer  
april is bijna voorbij.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #18 April 25, 2016, 08:23:12
edit2Rapporteer  
april is bijna voorbij.

ZIjn wij de enige die in onze agenda kijken?
Daar lijkt het wel op. Wederom geen enkel bericht van de ruim 3000 leden die het NKV supporten. Ik kan daar niet bij met mijn hoofd...Tongue
Marco B.
Moderator

Berichten: 1182
Logs: 0 | 1754 uur
Antwoord #19 April 27, 2016, 17:07:42
edit2Rapporteer  
nog 3
pewpew

Berichten: 779
Antwoord #20 April 28, 2016, 12:20:57
edit2Rapporteer  
Ik volg het wel. Ik, 22 jaar druk met werk en school, heb geen zin en tijd om spots open te houden.
Ik wil graag een instantie sponsoren die dit doet zoals het nkv. Ja het gaat nu niks bij de nkv en ze houden zich niet aan de afspraken. Maar wat is het alternatief?
2 dagen nog btw
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #21 April 28, 2016, 12:28:05
edit2Rapporteer  
Fijn om te horen pewpew  ThumpsUp

Er was vorig jaar een alternatief, maar dat mocht niet van de ALV voorzitter behandelt worden.
Gemiste kans!
Kite Club Friesland

Berichten: 37
Antwoord #22 April 30, 2016, 07:44:08
edit2Rapporteer  
.
Teigetje

Berichten: 5663
Logs: 0 | 765 uur
Antwoord #23 April 30, 2016, 10:30:56
edit2Rapporteer  
Lees regelmatig het geneuzel rond het NKV, ook al vaak gedacht om het abo op te zeggen.
Ik ben er persoonlijk wel een beetje klaar mee en heb nu iets van, ik zie wel wat of er allemaal gaat gebeuren.
Prima hoor dat er "nieuwe" gasten zijn die de boel willen overnemen of op poten willen zetten, ik lees het hier wel weer het zit mij wel,
zoals wij dat hier zeggen "gescheten".
Ed.

Berichten: 2732
Logs: 0 | 165 uur
Antwoord #24 April 30, 2016, 15:43:50
edit2Rapporteer  
Echt een schande dit hele verhaal. Een vereniging die zo in elkaar zit is alleen maar slechte reclame voor onze sport.

Je zou zeggen dat er maar 1 ding op zit; Iedereen er uit, tegoeden bevriezen, en overnieuw beginnen. Ik heb mijn lidmaatschap al een tijd terug opgezegd, maar wordt graag weer lid als er iets nuttigs gebeurd met de tonnen die in kas zitten.

Maar goed, april zit er al weer op!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.