Kiteloop crash - powerlijn breekt...

Marc_87
Moderator

Berichten: 7416
Logs: 0 | 758 uur
April 17, 2017, 10:17:55
edit2Rapporteer  
Afgelopen weekend op Fehmarn trek ik een kiteloop en op het moment dat de loop voor de helft rond is breekt mijn powerlijn op het aanknopingspunt met de safety lijn. Als gevolg dat ik van een behoorlijke hoogte naar beneden val.

Alles is vastgelegd met de GoPro en ik heb er wonderbaarlijk niets aan over gehouden.


http://youtu.be/uhed63T5X2w
Evan
Administrator

Berichten: 9107
Logs: 18 | 1481 uur
Antwoord #1 April 17, 2017, 10:41:04
edit2Rapporteer  
Brrr, moet er niet aan denken. Gelukkig zat je nog niet op maximale hoogte.
Marc_87
Moderator

Berichten: 7416
Logs: 0 | 758 uur
Antwoord #2 April 17, 2017, 10:43:57
edit2Rapporteer  
Brrr, moet er niet aan denken. Gelukkig zat je nog niet op maximale hoogte.

Daar heb ik inderdaad erg veel geluk bij... ik schat een metertje of 5 á 6 ongeveer.
BartdeL

Geen avatar

Berichten: 25
Antwoord #3 April 17, 2017, 12:36:10
edit2Rapporteer  
Afgelopen weekend op Fehmarn trek ik een kiteloop en op het moment dat de loop voor de helft rond is breekt mijn powerlijn op het aanknopingspunt met de safety lijn. Als gevolg dat ik van een behoorlijke hoogte naar beneden val.

Alles is vastgelegd met de GoPro en ik heb er wonderbaarlijk niets aan over gehouden.

http://youtu.be/uhed63T5X2w

Cabrinha zo te zien?  Afgelopen vrijdag ook mijn cabrinha lijn gebroken. Was van 2014 model (gekocht okt. 2015 , 1,5 jaar oud ca. 100 sessies). Ook gebroken op overgang naar een dikker stuk lijn (die 2014 had van die gelijdeknoopjes voor de landing lijn en die zaten op verdikkingen). Ik dacht nog ik koop een cleane nieuwe 2016 bar zonder dit soort constructies maar dat biedt dus ook geen garantie als ik jouw verhaal lees. Hoe oud was die bar/lijn van jou? 
Tim_Chaos/FX

Berichten: 2755
Antwoord #4 April 17, 2017, 13:04:22
edit2Rapporteer  
Lijkt mij een garantiegeval Marc , fabrieksfout ?
Toch maar weer de Chaos of is t de FX, was je aan t testen ?
Idefixe

Berichten: 8194
Antwoord #5 April 17, 2017, 17:19:18
edit2Rapporteer  
Lijkt mij een garantiegeval Marc , fabrieksfout ?
Toch maar weer de Chaos of was je aan t testen ?

Als het een "fabrieksfout" was geweest dan was denk ik deze lijn bij Marc al veel eerder gebroken. Of hij heeft al die tijd enorm veel mazzel gehad.  Grin
Faxie

Berichten: 3120
Logs: 0 | 7 uur
Antwoord #6 April 17, 2017, 21:00:53
edit2Rapporteer  
Dit?

http://www.kiteforum.com/viewtopic.php?t=2393441

Lijkt me wel enorm schrikken....ben je goed mee weggekomen  Shocked
Marc_87
Moderator

Berichten: 7416
Logs: 0 | 758 uur
Antwoord #7 April 18, 2017, 17:43:09
edit2Rapporteer  
Afgelopen weekend op Fehmarn trek ik een kiteloop en op het moment dat de loop voor de helft rond is breekt mijn powerlijn op het aanknopingspunt met de safety lijn. Als gevolg dat ik van een behoorlijke hoogte naar beneden val.

Alles is vastgelegd met de GoPro en ik heb er wonderbaarlijk niets aan over gehouden.

https://youtu.be/uhed63T5X2w

Cabrinha zo te zien?  Afgelopen vrijdag ook mijn cabrinha lijn gebroken. Was van 2014 model (gekocht okt. 2015 , 1,5 jaar oud ca. 100 sessies). Ook gebroken op overgang naar een dikker stuk lijn (die 2014 had van die gelijdeknoopjes voor de landing lijn en die zaten op verdikkingen). Ik dacht nog ik koop een cleane nieuwe 2016 bar zonder dit soort constructies maar dat biedt dus ook geen garantie als ik jouw verhaal lees. Hoe oud was die bar/lijn van jou? 


Ik denk dat het gewoon pech was, bij elk merk kan dit wel gebeuren.

Lijkt mij een garantiegeval Marc , fabrieksfout ?
Toch maar weer de Chaos of is t de FX, was je aan t testen ?


Vaar sinds 2016 al de Chaos, dit zijn mijn eigen kites. Wink
Shore

Berichten: 68
Antwoord #8 April 19, 2017, 14:57:37
edit2Rapporteer  
... breekt mijn powerlijn op het aanknopingspunt met de safety lijn ...

is echt het loopje aan het uiteinde van je powerlijn door ?
dat zit toch beschermt in een plastic hulsje (en gelust aan je safety)
BartdeL

Geen avatar

Berichten: 25
Antwoord #9 April 25, 2017, 21:28:25
edit2Rapporteer  

Ik denk dat het gewoon pech was, bij elk merk kan dit wel gebeuren.



Marc, ik vroeg mij of dit wel zo is en niet het gevolg kan zijn van problemen als gevolg van de te krappe tube tov de landingslijn. Ik neem aan dat jij hier ook mee bekend bent, zie evt. mijn andere post http://www.kitehigh.nl/forum/index.php/topic,53588.msg737169.html#msg737169
Marc_87
Moderator

Berichten: 7416
Logs: 0 | 758 uur
Antwoord #10 April 26, 2017, 07:14:30
edit2Rapporteer  

Ik denk dat het gewoon pech was, bij elk merk kan dit wel gebeuren.



Marc, ik vroeg mij of dit wel zo is en niet het gevolg kan zijn van problemen als gevolg van de te krappe tube tov de landingslijn. Ik neem aan dat jij hier ook mee bekend bent, zie evt. mijn andere post https://www.kitehigh.nl/forum/index.php/topic,53588.msg737169.html#msg737169


Heb ik (nog) geen problemen mee gehad. Wink
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2017 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.