GO voor eerste stop Kitefoil Cup Holland - zaterdag 22 april te Scheveningen

Evan
Administrator

Berichten: 9477
Logs: 0 | 1481 uur
April 21, 2017, 18:48:40
edit2Rapporteer  
Na lang twijfelen over de condities zijn we er van overtuigd dat het morgen met NNW 13kn tot maximaal 19kn in de vlagen en geen al te hoge golfslag te doen moet zijn voor de wedstrijden. Het worden niet de meest makkelijke condities met in en uit het water gaan met je foil dus neem er genoeg tijd voor en geef iedereen genoeg ruimte!

Ze geven de hele dag nagenoeg dezelfde wind af dus we kunnen ons aan het geplande schema houden:

- t/m 11u inschrijven
- 11u briefing
- 12u race 1
- 13u race 2
- 14u race 3
- 15u race 4
- 15:30u Big-air/freestyle
- 17:30u Prijsuitreiking

Locatie: Jumpteam Scheveningen

Vanwege de omstandigheden op het water en temperatuur zullen we geen al te lange baan uitleggen.

Online aanmelden zodat het inschrijven morgen sneller verloopt kan hier:
http://www.kitehigh.nl/kitefoilcupholland

Heb je je al aangemeld maar ben je morgen verhinderd? Laat het ons tijdig weten. Skippersmeeting bijwonen is verplicht voor deelname aan de wedstrijden dus wees op tijd! Hier geven we alle uitleg over het wedstrijdschema, baan, startprocedure, veiligheid en meer.

Tot morgen!
Team Kitefoil Cup Holland

https://www.facebook.com/events/199522453874946/
Evan
Administrator

Berichten: 9477
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #1 April 22, 2017, 22:01:21
edit2Rapporteer  
Iedereen moe en voldaan na deze zeer uitdagen eerste stop dit jaar.

De dag begon perfect met een mooi briesje uit N-NNW maar naarmate de eerste start naderde draaide hij steeds aanlandiger en nam de wind geleidelijk in kracht toe waardoor het sommige deelnemers al niet meer lukte om door de branding heen te komen. Uiteindelijk lukte het 11 riders om de finish binnen de tijd halen inclusief een Dsq die door een beginnersfoutje bij de bovenboei gestart was.

Toen volgde een klein buienfrontje met daarin 5-6bft waardoor we de start van de tweede race een uur moesten opschuiven en de opgezweepte branding daarna een nog grotere uitdaging werd voor zelfs de top van het veld. De tweede race wisten dan ook maar 8 man te finishen met Rolf als laatste die door de aanlandig gedraaide wind pas 20min na de start het water in geworsteld kwam.

De derde race om 15u zag een zelfde verloop waarna de strijd om dagwinst al gestreden was en ons deed besluiten om de vierde race en big-air te schrappen.

Top 3:
1 - Evan Kruger
2 - Bram Hoogendijk
3 - Rolf van der Vlugt

Alle vrijwilligers van Jumpteam Scheveningen enorm bedankt voor de inzet, op naar de volgende stop op het vlakke water van de Brouwersdam in het weekend van 13/14 mei!

Officiële uitslag volgt.


http://www.youtube.com/watch?v=dw_vYsAQYI0&feature=youtu.be
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2018 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.