Uitslag eerste stop Kitefoil Cup Holland

Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
April 29, 2017, 11:10:25
edit2Rapporteer  
Na een week uitstel vanwege de harde aanlandige wind waren de condities opnieuw lastiger dan verwacht.

De dag begon perfect met een mooi briesje uit N-NNW maar naarmate de eerste start naderde draaide hij steeds aanlandiger en nam de wind geleidelijk in kracht toe waardoor het sommige deelnemers al niet meer lukte om door de branding heen te komen. Uiteindelijk lukte het 11 riders om de finish binnen de tijd halen inclusief een Dsq die door een beginnersfoutje bij de bovenboei gestart was.

Toen volgde een klein buienfrontje met daarin 5-6bft waardoor we de start van de tweede race een uur moesten opschuiven en de opgezweepte branding daarna een nog grotere uitdaging werd voor zelfs de top van het veld. De tweede race wisten dan ook maar 8 man te finishen met Rolf als laatste die door de aanlandig gedraaide wind pas 20min na de start het water in geworsteld kwam.

De derde race om 15u zag een zelfde verloop waarna de strijd om dagwinst al gestreden was en ons deed besluiten om de vierde race en big-air te schrappen.

Top 3:
1 - Evan Kruger
2 - Bram Hoogendijk
3 - Rolf van der Vlugt

Korte uitleg over de opbouw van de score:

Per race is de plek waarop je gefinisht bent het aantal punten voor de einduitslag waarin diegene wint met het minst aantal punten. Mochten er twee of meer riders een gelijk aantal punten hebben telt het beste resultaat van alle races, in deze stop kwam dat voor tussen Katja en Erik waar Katja het won door een 3e plaats in race 2 en zo de 8e plek overall pakt ten kostte van Erik.
Als zelfs dan nog de stand gelijk blijft word er gekeken naar het laatste resultaat. Bijvoorbeeld wanneer twee riders om de 1e plaats strijden en beide met 4 races stuivertje gewisseld hebben en zo allebei twee keer 1e en twee keer 2e geworden zijn.

Bij een DNS/DNF/DSQ krijg het puntentotaal van het aantal deelnemers + 1, in ons geval met 14 deelnemers levert het dus 15 punten op.

DNS: Het is niet gelukt te Starten voor het einde van de race
DNF: Het is niet gelukt te Finishen voor het einde van de race. Let op: je mag dus te laat starten, zolang je binnen de tijd over de finish komt is de race geldig. Rolf wist zo nog een 8e plaats te behalen in plaats van een DNF in race 2.
DSQ: Te vroeg starten of het niet volgen van de baan wat tot een oneerlijk voordeel lijd zorgt voor een DSQ. Merk je dat je te vroeg start of een boei gemist hebt voordat je over de finish komt kun je nog een geldige score neerzetten door je race te herstarten of terug te varen naar de laatst gemistte boei. In een extreem geval kan het bewust hinderen of aanvaren van mede deelnemers ook leiden tot een DSQ.

Alle vrijwilligers van Jumpteam Scheveningen enorm bedankt voor de inzet, op naar de volgende stop op het vlakke water van de Brouwersdam in het weekend van 13/14 mei!
~Arjan
Founding Father

Berichten: 1841
Antwoord #1 April 30, 2017, 10:33:05
edit2Rapporteer  
Leuk verslag Evan en gefeliciteerd. What next? Ga je nu ook aan andere wedstrijden meedoen?
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.