Weer- en windwaarschuwing zondag 12-11 en maandag 13-11

Marc_87
Moderator

Berichten: 7512
Logs: 0 | 758 uur
November 12, 2017, 10:43:55
edit2Rapporteer  
Vandaag een onstuimige herfstdag met kans op regen- en onweersbuien die gepaard kunnen gaan met hagel en windstoten die tussen de 60-80 km/u liggen. Morgen begint de dag nog steeds met een harde wind en ook weer de buien.

Kortom het is uitkijken voor de buien mocht je het water op gaan. Hieronder de voorspelling van het KNMI:Vandaag & morgen

Buien, vandaag mogelijk met hagel, onweer en aan zee ook met windstoten

Het is overwegend bewolkt en komen er tamelijk veel buien voor. In de zuidelijke helft kan er vanochtend wat langer achtereen regen of motregen vallen. Vooral in de middag komen er lokaal korrelhagel, onweer en aan zee ook windstoten van 60-80 km/u voor. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is eerst zwak tot matig uit zuidwest, aan de kust matig tot vrij krachtig en westelijk. Geleidelijk draait de wind overal naar een noordwestelijke richting en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de westkust en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft.


Komende nacht wordt het wisselend bewolkt en trekken er voortdurend buien vanaf zee het land binnen. De kans op onweer neemt af. De minima lopen uiteen van 2°C in het oosten tot 8°C aan zee. Er staat een matige, aan de kust en op het IJsselmeer een krachtige tot harde noord- tot noordwestenwind.

Morgen overdag verandert er aanvankelijk weinig, maar in de loop van de middag en avond neemt het aantal buien steeds verder af. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 7°C in het uiterste oosten tot 10°C aan de kust. De wind is noordwestelijk en neemt gedurende de dag af. Morgenavond wordt de wind zwak, aan de kust en op het IJsselmeer matig. (Bron: KNMI)
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2018 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.