Woo 1.0 vs 2.0 vs 3.0

Kitemenn

Berichten: 168
Antwoord #25 Mei 17, 2018, 16:54:12
edit2Rapporteer  
Een dergelijk apparaat als de WOO zal nooit exact zijn (iig niet voor de prijs die de markt bereid is te betalen) je zal daardoor altijd verschillen houden. Als echt blijkt dat de WOO3 verkeerde resultaten geeft zullen ze t nog wel aanpassen denk ik. Uiteindelijk gaat t erom dat je een indicatie hebt van je hoogte en of je progressie maakt. Aangezien je een WOO2 had kan je zelf toch al zien of je ineens een stuk hoger springt, dan is t verdacht en zou je zelf een correctie in kunnen bouwen anders klopt t aardig. De processor etc in WOO3 is verdubbeld + zijn er nog wat veranderingen gedaan deze zullen wel effect hebben op de resultaten.

Maar begrijp je standpunt als elke versie "hoger" springt en alleen bijv WOO1 de echte hoogte aangeeft is het onzinnig om leaderboards te hebben waar verschillende versies gebruikt worden. Zeker bij dit soort leaderboards moeten de beginsellen hetzelfde zijn. En anders moeten ze aangeven welke WOO versie gebruikt is...
zwafra

Berichten: 4106
Logs: 0 | 416 uur
Antwoord #26 Mei 17, 2018, 17:40:38
edit2Rapporteer  
Gisteren ook met de WOO 2.0 en 3.0 op mijn board gevaren ..maar bij mij gaf de WOO 2.0 een hogere waarde aan n.l 14.6 tegen 14.5 op de 3.0 Verder komt het best wel aardig overeen  Smiley...ik heb wel op de 3.0 gelijk een update gekregen toen ik hem voor het eerst aan mij telefoon koppelde..mischien maakt dat wat uit. Grin
Faxie

Berichten: 3270
Logs: 0 | 7 uur
Antwoord #27 Mei 17, 2018, 20:23:46
edit2Rapporteer  
Even verplaatst naar hier:

Gisteren eerste sessie met de 3.0 en gelijk een PR gesprongen. De hoogste sprong werd door de 1.0 niet geregistreerd (iets wat ik vaker lees) maar als ik de rest van de sprongen een beetje naast elkaar leg, tussen de 6 en 10 meter vooral, dan geeft de 3.0 meestal minstens een meter meer. Behoorlijk verschil moet ik zeggen. 3.0 registreert ook een stuk meer sprongen, 127 tegenover 106.
davedej

Geen avatar

Berichten: 22
Antwoord #28 Mei 21, 2018, 22:47:57
edit2Rapporteer  
http://www.wetestkites.com/2018/05/21/woo-3-0-game-over/

Tis inderdaad niet echt wat je zou verwachten.

Dave
We Test Kites
meccaloha

Berichten: 219
Logs: 0 | 4 uur
Antwoord #29 Mei 23, 2018, 11:44:49
edit2Rapporteer  
Verschil zit hem in de nieuwe hardware van de 3.0 zeggen ze...

https://www.facebook.com/wookiteboarding/videos/1640938872626781/
davedej

Geen avatar

Berichten: 22
Antwoord #30 Mei 23, 2018, 13:20:44
edit2Rapporteer  
Hm, dan blijkt dus dat metingen op een hydrofoil niet echt lukken. Als ik de foto zie bij Evan dan heeft ie met een hydrofoil gesprongen in deze test?
En metingen na 1hr hebben geen seconden waarde meer, waardoor het linken van sprongen aan elkaar op deze manier wel heel lastig wordt.
ps wij lezen de data anders uit, dan krijg je ook details wbt firmware etc.
Dave
P e t e r

Berichten: 452
Logs: 0 | 145 uur
Antwoord #31 Juni 24, 2018, 20:40:42
edit2Rapporteer  
Ik vaar nog met een woo 1.0 en heb sterk het vermoeden dat woo data met uitlezen aanpast sinds komen van nieuwe versie's. Blijft natuurlijk altijd gissen maar van de week met dikke wind paar goede sprongen gemaakt met wat ik van boven kon zien zeker in de buurt of zelfs hoger met de hoogste sprong(en) die ik in het verleden gemaakt had.Echter bij uitlezen van de sessie zat ik er ruim onder... Lijkt mij plausibel dat ze dit doen om de markt in beweging te houden.
Fly like hell

Berichten: 837
Logs: 0 | 33 uur
Antwoord #32 Juli 02, 2018, 23:40:54
edit2Rapporteer  
Ik heb de Woo 3.0 de afgelopen 6 weken vergeleken met de Woo 1.0, waarvan 1 week heel intensief tijdens een week kiten in Dakhla. Ze zitten naast elkaar op mijn board en staan altijd tegelijk aan. Tijdens de meetperiode heb ik een bereik van 0,2 t/m 10,5 mtr kunnen testen. Mijn conclusie is dat ze qua meting zeer weinig verschillen. Bij elke sessie scheelde de hoogst gemeten waarde maar 10 of 20 cm. Het grootst gemeten verschil was 30cm, in dit geval gaf de Woo 1.0 een hoger waarde aan.
Faxie

Berichten: 3270
Logs: 0 | 7 uur
Antwoord #33 Juli 03, 2018, 00:21:06
edit2Rapporteer  
Apart dat ze bij jou zo dicht bij elkaar zitten dan.
Kitemenn

Berichten: 168
Antwoord #34 Juli 03, 2018, 08:43:56
edit2Rapporteer  
Hoe was je set up op je board ik denk dat dat ook heel bepalend is. Je kunt ze parallel naast elkaar of horizontaal naast elkaar (als in een treintje), parallel is een stuk beter denk ik omdat ze zo op dezelfde positie op t board zitten. Wel verbaasd t me dat de verschillen zo klein zijn...misschien toch een nieuwe software update hadden beide woo's dezelfde software @flylikehell?
Langbeest

Berichten: 3167
Antwoord #35 Juli 03, 2018, 09:45:38
edit2Rapporteer  
In Dakhla is alles anders....
Fly like hell

Berichten: 837
Logs: 0 | 33 uur
Antwoord #36 Juli 03, 2018, 16:33:04
edit2Rapporteer  
De Woo’s zitten in het verlengde van elkaar op mijn bord met ongeveer 4 cm tussenruimte (treintje). En ja geüpdatet met de laatste software. Dus in mijn geval weinig verschil tussen de Woo 1.0 en de 3.0. En ik maar altijd roepen dat het aan mijn Woo 1.0 lag dat ik lager dan mijn kitemaat spring ????
JimHantu

Berichten: 85
Logs: 0 | 192 uur
Antwoord #37 Juli 03, 2018, 16:36:03
edit2Rapporteer  
om maar even in te haken hier op
mijn woo 3.0 meet ook vrijwel gelijke waardes als mijn woo1.0
Kitemenn

Berichten: 168
Antwoord #38 Juli 03, 2018, 19:02:19
edit2Rapporteer  
Zie je maar allemaal ophef om niets...Wink misschien toch wat software updates! Anyhow we kunnen gewoon weer lekker springen en met elkaar vergelijken.
Faxie

Berichten: 3270
Logs: 0 | 7 uur
Antwoord #39 Juli 03, 2018, 22:36:53
edit2Rapporteer  
Bij mij zat er dus wel wat verschil tussen, voordeel voor de 3. De Woo's zaten parrallel op het board in het midden. Ook de meest recente updates enzo.
Kitemenn

Berichten: 168
Antwoord #40 Juli 04, 2018, 15:18:24
edit2Rapporteer  
wat waren de verschillen dan? En hoeveel sessies heb je gedaan? Wel vreemd dat mensen zulk verschillende metingen hebben
Haring High Richardt

Berichten: 8914
Antwoord #41 Juli 04, 2018, 15:55:53
edit2Rapporteer  
Citaat
wat waren de verschillen dan? En hoeveel sessies heb je gedaan?

En gebruikte je wel of geen sjoemel software ?  Grin
Faxie

Berichten: 3270
Logs: 0 | 7 uur
Antwoord #42 Juli 04, 2018, 22:51:00
edit2Rapporteer  
wat waren de verschillen dan? En hoeveel sessies heb je gedaan? Wel vreemd dat mensen zulk verschillende metingen hebben

Tussen de 1 en 2 meter meestal. Soms iets meer. De hoogste sprongen werden door de V1 meestal niet geregistreerd.

Heb ze zo'n 5 sessies naast elkaar gehad. Nu gebruik ik alleen nog de V3.
Haring High Richardt

Berichten: 8914
Antwoord #43 Juli 07, 2018, 13:48:35
edit2Rapporteer  
Nieuwe Woo 3 geïnstalleerd met sjoemel soft ware, thuis achter de computer zit ik al op een sprong van 1.4 meter, ongelofelijk maar waar. ! Wat moet het dan straks worden als het echt gaat waaien ???


Faxie

Berichten: 3270
Logs: 0 | 7 uur
Antwoord #44 Oktober 29, 2018, 12:40:45
edit2Rapporteer  

http://www.youtube.com/watch?v=zyHMidSRxK8
Kitemenn

Berichten: 168
Antwoord #45 Oktober 30, 2018, 10:04:25
edit2Rapporteer  
Dat de WOO niet nauwkeurig is weten we allemaal maar volgens mij als je twee WOO 3 of 2 naast elkaar vergelijkt krijg je nog verschillende resultaten. Zoek je nauwkeurigheid moet je lekker verder zoeken maar wil je een indicatie dan is WOO prima!
Faxie

Berichten: 3270
Logs: 0 | 7 uur
Antwoord #46 Oktober 30, 2018, 12:58:15
edit2Rapporteer  
Dat de WOO niet nauwkeurig is weten we allemaal maar volgens mij als je twee WOO 3 of 2 naast elkaar vergelijkt krijg je nog verschillende resultaten. Zoek je nauwkeurigheid moet je lekker verder zoeken maar wil je een indicatie dan is WOO prima!

Ben ik het ook wel mee eens hoor. Voor persoonlijke progressie en de community is het een leuk ding.

De test had wel iets beter uitgevoerd kunnen worden (Woo's zitten niet in het midden, bungelt wel heel vaak alle kanten op tijdens een sprong etc), maar het geeft in ieder geval een visuele indicatie.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2018 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.