Uitslag 3e stop Kitefoil Cup Holland 2018

Evan
Administrator

Berichten: 9612
Logs: 0 | 1481 uur
Juni 10, 2018, 19:35:28
edit2Rapporteer  
Met 20 man aan de start met 12kn Noord langzaam toenemend naar 17kn was dit de meest succesvolle racedag van onze foilcup ooit. Voor de hoeveelheid wind die er stond bleef de zee nog redelijk kalm al werd het de laatste twee races na de pauze wel iets ruiger wat het steeds uitdagender maakte om niet te vallen en geconcentreerd te blijven met vermoeide benen.

De races zelf verliepen vlekkeloos en de eerste twee races waren Rolf, Sander en Koen aan het vechten plekken 2-3-4, nadat Sander en Evan van de 16m Aero V2 naar de 12m gewisseld waren hadden Rolf en Koen met de 15m Sonic2 en 17m R1v2 teveel power om een goede upwind snelheid te halen.

Bram moest enkel de eerste race de Katja voor zich dulden op de 5e plek. Glenn van Rooij en Mark van Dalen hadden een goede dag en konden van een laatste plaats de vorige races dat ze mee deden ineens in het middenveld meedoen.

Robyn kon helaas maar een race meedoen door een gebroken mast van zijn zelfbouw foil en Frank Bacco had een akkefietje bij de start van race 4 waardoor zijn kite te water ging en hij hem niet op tijd droog kreeg voor de laatste race.


Open Klasse:
1 - Evan Kruger - Peter Lynn Kiteboarding Moses Hydrofoil Infexion Kiteoutlet.eu
2 - Sander de Kok - Peter Lynn Kiteboarding Moses Hydrofoil Infexion Kiteoutlet.eu
3 - Rolf van de Vlugt - Flysurfer - Airush - ION

Freeride Klasse:
1 - Bram Hoogendijk - WoodyCookie kitesurfboards
2 - Jannis Nikolakakis - F-One Benelux Ozone Benelux Manera
3 - Gerrit Renooij - Kiteoutlet.eu

Rookie van de dag: Ivar van de Kamp met de dagprijs van Ocean Rodeo!

Ook nog een speciale vermelding voor de dames waar Katja tussen de borstvoeding door enkele maanden na de bevalling toch nog twee races mee heeft gedaan en bij Mariska blijft een wintersport ongeluk opspelen wat haar helaas veel energie slurpt en ze het na twee races voor gezien moest houden in de steeds moeilijker wordende condities.

De crew van Skuytevaart enorm bedankt voor deze topdag, zeker Jan en Pim (zeeziek) die de hele dag op de dobberende startboot hebben gezeten.

Peter Lynn, Slingshot, Ride Engine en Kiteoutlet ook bedankt voor het mogelijk maken van de wedstrijden.

Tot de volgende stop op de Brouwersdam 7, 8, 14, of 15 juli!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2019 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.