Weer- en wind waarschuwing 24-08-2018

Marc_87
Moderator

Berichten: 7541
Logs: 0 | 758 uur
Augustus 24, 2018, 15:29:41
edit2Rapporteer  
Tweede helft van de middag komen er in het noorden steeds meer buien met onweer en windstoten voor, daar is het dus nu al goed opletten geblazen.

Vanavond aan de westkust meer actieve buien met een toenemende kans op onweer en windstoten.

Dus goed opletten vandaag op het water! Hieronder het bericht van het KNMI:Vandaag & morgen

Enkele buien, later mogelijk met onweer en windstoten

Vandaag is het wisselend bewolkt. Vooral in het noorden komen enkele buien voor, met een toenemende kans op onweer. In de avond bereiken actieve buien de westkust met grote kans op onweer en windstoten. Plaatselijk kan ook hagel voorkomen. Het wordt beduidend koeler dan de afgelopen dagen, de middagtemperatuur ligt rond 18°C. De westenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vannacht trekken de buien oostwaarts. In de kustprovincies valt lokaal veel neerslag, ongeveer 20 mm en lokaal nog wat meer. De minima liggen tussen 14°C aan de kust en 9°C in het oosten. De wind is zuidwest tot west, matig. Aan de kust komt de wind uit het noordwesten en is vrij krachtig, aan de zuidwestkust krachtig. Bij buien kunnen aan de kust windstoten voorkomen.

Zaterdag overdag is het wisselend bewolkt met vooral in het midden en noorden buien, soms met onweer en hagel. Plaatselijk kan opnieuw veel neerslag vallen. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #1 Augustus 25, 2018, 11:40:13
edit2Rapporteer  
En vandaag geven ze ook kans op onweersbuien en hagelbuiten, al dan niet gepaard met windstoten.
Gebruik allemaal je gezonde verstand! Veel plezier
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2020 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.