Windwaarschuwing 07-03

Marc_87
Moderator

Berichten: 7524
Logs: 0 | 758 uur
Maart 07, 2019, 10:27:49
edit2Rapporteer  
Vandaag weer een lekkere onstuimige dag in het verschiet met veel wind (eind van de middag 30-45 knopen) en kans op zware windstoten tot zo'n 90 km/uur. Uitkijken wanneer je dus het water op gaat vandaag, het is geen windje voor beginners.Hieronder de voorspelling van het KNMI:

Vandaag & morgen

Regen en vrij veel wind en kans op zware windstoten

In een groot deel van het land is het bewolkt en in het noorden en oosten valt er regen. In het uiterste noordoosten komen er aanvankelijk nog zware windstoten voor tot ca. 80 km/uur. Van het zuidwesten uit breekt de zon door, maar er kan dan wel een enkele bui tot ontwikkeling komen. In de avond trekt een nieuw neerslaggebied zuidoostwaarts over het land. De temperatuur loopt op naar ongeveer 10°C. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de loop van de middag en avond neemt de wind toe. Boven land wordt deze (vrij) krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7-8 Bft met in de kustgebieden kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.


Komende nacht is het bewolkt en regent het af en toe. De minimumtemperatuur ligt rond de 7°C. De wind is westelijk en vrij krachtig tot krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7-8 Bft. In het noordelijk kustgebied is er nog kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.

Vrijdagochtend trekken er nog enkele buien over het land, in de middag is het op de meeste plaatsen droog en is er ruimte voor de zon. De temperatuur loopt op naar ongeveer 9°C. De westelijke wind neemt in de loop van de dag af naar matig, aan de kust van vrij krachtig. (Bron: KNMI)
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2019 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.